Kopiator (30 Bilder): Vad är Det? Reparationer Av Kopiatorer. Färg Och Andra Kopieringsmaskiner. Hur Använder Du Dem Och Hur Fungerar De?

Innehållsförteckning:

Video: Kopiator (30 Bilder): Vad är Det? Reparationer Av Kopiatorer. Färg Och Andra Kopieringsmaskiner. Hur Använder Du Dem Och Hur Fungerar De?

Video: Kopiator (30 Bilder): Vad är Det? Reparationer Av Kopiatorer. Färg Och Andra Kopieringsmaskiner. Hur Använder Du Dem Och Hur Fungerar De?
Video: how to clean magnetic roller in toner unit of copier machine for better quality photo copy 2024, Maj
Kopiator (30 Bilder): Vad är Det? Reparationer Av Kopiatorer. Färg Och Andra Kopieringsmaskiner. Hur Använder Du Dem Och Hur Fungerar De?
Kopiator (30 Bilder): Vad är Det? Reparationer Av Kopiatorer. Färg Och Andra Kopieringsmaskiner. Hur Använder Du Dem Och Hur Fungerar De?
Anonim

Det moderna samhället kännetecknas av den tekniska sfärens snabba och aktiva utveckling. Med avundsvärd beständighet på marknaden för teknik och elektronik dyker det upp nya enheter som i hög grad underlättar människors liv. En av dessa enheter är en kopiator. Idag i vår artikel kommer vi att prata mer detaljerat om funktionerna och typerna av sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapelsens historia

Generellt sett uppfanns den första kopiatorn (detta är det korrekta namnet på den populärt kända "kopiatorn") av Chester Carlson. Enheten uppfanns hemma. Principen för den första kopiatorn var följande:

  • i den första etappen av sitt experiment skrev uppfinnaren datum och plats för experimentet på ett glasark med bläck;
  • sedan gnuggade han en metallplatta med en bomullstrasa, som tidigare hade täckts med svavel (metallplattan blev således elektrifierad);
  • sedan placerades plattan under glasskivan;
  • forskaren tända en ljus lampa;
  • Chester Carlson strö över en metallplatta med lykopodium (ett pulver av lycopodiumsporer);
  • i det sista steget pressade försöksledaren vaxpapperet mot plattan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som det visade sig fungerar denna metod. Så här erhölls världens första fotokopia. Moderna kopiatorer fungerar på samma sätt. Det en gång använda lycopodiumpulvret har nu ersatts av toner. På Sovjetunionens territorium skapades den första kopieringsmaskinen 1953 tack vare ansträngningar från V. M. Fridkin. År 1966 dök utländska Xerox -kopiatorer upp i Ryssland . - det är från namnet på detta företag som det populära namnet på kopiator "kopiator" har gått.

Enheten är utformad för att göra kopior av dokument i stor skala, den undviker kopieringsfel och ökar kopieringshastigheten avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Kopieringsutrustning utför sitt arbete i flera steg. Låt oss titta närmare på var och en av dem:

  • en ljus halogenlampa belyser originaldokumentet;
  • ljuset som reflekteras från dokumentet skapar en bild på trumman (denna procedur är möjlig tack vare det befintliga spegelsystemet);
  • positiva och negativa laddningar bildas på trumman;
  • När den kopierade bilden överförs till papperet magnetiseras små tonerpartiklar till trummans markerade område;
  • tonerpartiklar som magnetiseras till trumman överförs till ett blankt papper;
  • pappersarket på vilket tonern har applicerats värms upp och tonerpartiklarna smälter och absorberas i papperet.

Så fungerar moderna kopiatorer. Trots att denna process till sin natur är ganska komplex och flerstegs utförs den ganska snabbt - upp till 40 identiska kopior kan produceras på 60 sekunder (det mer exakta antalet kopior beror på den specifika modellen av kopiator). Låt oss titta närmare på de viktigaste tekniska egenskaperna i moderna kopieringsmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utskriftsupplösning (eller dpi)

Denna parameter har en direkt inverkan på hur många punkter kopiatorn skriver ut inom en tum. Ju högre denna indikator är, desto högre utskriftskvalitet kan användaren förvänta sig.

Man bör komma ihåg att kopian i själva verket är en återspegling av originaldokumentet. Således kommer kopiatorn inte att kunna förbättra kvaliteten på kopian av dokumentet om originalversionen är av dålig kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hastighet

Tala om de tekniska indikatorerna för en viss modell av kopiator, bör användaren vara särskilt uppmärksam på hur snabbt enheten kan skriva ut kopior av dokument. Hastighet är särskilt viktigt om du köper en kopiator i industriell skala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kopior per cykel

Som en allmän regel är denna siffra 999 kopior per cykel. Beroende på användarens behov kan denna parameter dock justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skalning av originaldokumentet

Kopiatorer på marknaden idag erbjuder användarna möjligheten att skala dokument upp till 25% - 400%. De tekniska egenskaper som beskrivs ovan är karakteristiska för varje modern kopiator . Samtidigt kan du också hitta enheter på marknaden med ytterligare funktioner: till exempel automatisk arkmatning, inställning via en persondator, möjlighet att skriva ut från en telefon, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

En mängd olika kopiatorer finns på marknaden idag (till exempel finns det minikopiatorer, portabla dokumentkopiatorer och andra modeller). För användarnas bekvämlighet är kopiatorer traditionellt uppdelade i 3 huvudkategorier.

Färgad

Det uppenbara kännetecknet för färgkopiatorer är det faktum att de kan kopiera dokument samtidigt som de behåller originalfärgen på text och bilder (t.ex. fotografier, diagram, tabeller, etc.).

Man bör komma ihåg i förväg att färgenheter är mycket dyrare än svartvitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digital

De viktigaste fördelarna med digitala kopiatorer inkluderar följande egenskaper:

  • högkvalitativ montering, inga onödiga och onödiga delar;
  • hög arbetshastighet;
  • olika format;
  • variation av inställningar;
  • inget ljud under drift etc.

I allmänhet kan vi, när vi jämför kopior från digitala och analoga kopiatorer, dra slutsatsen att i den första versionen är dokumenten av högre kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Analog

Analoga enheter är populära och efterfrågade bland konsumenterna, eftersom de kännetecknas av låg kostnad. Respektive, sådana enheter finns att köpa för nästan varje person (oavsett hans sociala och ekonomiska status i samhället) . På grund av budgetpriset kännetecknas analoga kopiatorer av vissa nackdelar: till exempel kopior med låg upplösning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer kopieringsutrustning bör du vara särskilt försiktig och ansvarsfull. Först och främst beror detta på att köpet kommer att bli dyrt oavsett modell. För att inte ångra ditt köp i framtiden bör du ta det så seriöst som möjligt till dess val. Experter rekommenderar att ta hänsyn till flera viktiga parametrar.

  • Utnämning . Till att börja med måste du bestämma för vilket syfte du ska använda kopiatorn. De viktigaste tekniska egenskaperna och parametrarna för enheten för hemmabruk och för kontoret kommer att skilja sig avsevärt. Så till exempel behöver ett hem inte hög hastighet och hög prestanda.
  • Pappersformat . Idag på marknaden kan du hitta kopiatorer som kopierar dokument i olika format: A5, A4, A3, A2, A1, etc. Du bör tänka i förväg om vilket av de listade format som är mest relevant för dig.
  • Trummans liv . Ju högre indikator, desto högre kvalitet fungerar kopiatorn. Därmed är siffran 60 000 sidor ganska hög.
  • Kromatik . Beroende på vilken typ av dokument du ska kopiera kan du behöva en färg- eller svartvitt skrivare.
  • Tillverkare . Om du vill vara säker på att den enhet du köper överensstämmer med alla statliga och internationella standarder, och tillverkningsprocessen utfördes med hänsyn till all den senaste tekniska utvecklingen, bör du ge företräde åt beprövade märken som man litar på konsumenter.
  • Tillgänglighet för ytterligare funktioner . Som nämnts ovan kan moderna kopiatorer inte bara ha standard utan även ytterligare funktioner (till exempel inbyggd Wi-Fi). Det bör omedelbart komma ihåg att närvaron av sådana ytterligare parametrar automatiskt ökar produktens kostnad. Följaktligen bör du i förväg bedöma hur relevanta tilläggsfunktioner kommer att vara för dig.
  • Mått . När det gäller enhetens storlek bör du endast vägledas av det lediga utrymmet som finns tillgängligt för dig i ditt hem eller kontor. Man bör komma ihåg att storleken på kopiatoren direkt beror på vilket format den är avsedd för kopiering av dokument.
  • Exteriör design . Trots att enheternas funktionella egenskaper är av yttersta vikt, bör du under förvärvsprocessen också vara uppmärksam på enhetens utseende. Särskilt viktigt i denna mening är dess ergonomi - denna parameter påverkar direkt hur bekvämt och bekvämt du kommer att använda enheten.
  • Köpsort . För att köpa en kopiator måste du bara kontakta officiella butiker. Endast i sådana butiker kommer du att erbjudas märkesvaror och inte förfalskningar av låg kvalitet. Dessutom kan du i den officiella butiken alltid vända dig till en specialiserad försäljningskonsult för högkvalificerad och professionell hjälp.
  • Pris . Kostnaden för moderna kopieringsmaskiner beror på ett stort antal faktorer: en specifik modell, tillverkare, funktionellt innehåll, etc. I allmänhet rekommenderas att ge företräde åt enheter från mellansegmentet, eftersom de motsvarar det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet.
  • Konsumentrecensioner . Om du lockas av en specifik modell av kopiatorn, ska du inte omedelbart shoppa efter den. Först och främst rekommenderas det att studera kundrecensioner om enheten - på detta sätt kommer du att ta reda på hur egenskaperna och egenskaperna som deklareras av tillverkaren motsvarar verkligheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Reglerna för att använda enheten är ganska enkla. Så först måste du ansluta kopiatorn till datorn och slå på enheten. Sedan måste du installera bläckpatronerna och se till att du har tillräckligt med pulver eller toner. Det är också viktigt att konfigurera lämpliga parametrar.

Steg-för-steg-instruktionerna för användning av kopiatorn är följande:

  • lägg papperet i det särskilda facket;
  • lägg originaldokumentet på kopiatorns glasyta;
  • täck originaldokumentet med ett lock;
  • klicka på knappen "Skriv ut".

Således är processen med att använda enheten ganska enkel, vem som helst kan hantera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsfunktioner

I vissa fall kan olika problem uppstå vid användning av kopiatorn: till exempel skriver kopiatorn inte ut, startar inte etc. I sådana situationer har användarna frågor om vad de ska göra. Så först och främst bör det sägas att du inte ska börja självreparera enheten om garantiperioden och servicen fortfarande är giltiga. I det här fallet måste du kontakta inköpsstället för kopiator för hjälp och få en kostnadsfri konsultation.

Om tjänsten inte fungerar kan du försöka åtgärda problemen själv - bruksanvisningen hjälper dig med detta . Så, till exempel, om kopiatorn inte skriver ut, bör du se till att den är ansluten till huvudenheten (datorn), att den är påslagen och att det finns tillräckligt med papper och bläck.

Om du inte är säker på dina förmågor bör du söka hjälp från specialister på reparation av kopiatorer.

Rekommenderad: