Hemmaskrivare: Vilken är Bättre För Hemmabruk? Betyg Av Budgetmodeller, Ekonomiska Skrivare För Utskrift Av Dokument Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Hemmaskrivare: Vilken är Bättre För Hemmabruk? Betyg Av Budgetmodeller, Ekonomiska Skrivare För Utskrift Av Dokument Och Andra

Video: Hemmaskrivare: Vilken är Bättre För Hemmabruk? Betyg Av Budgetmodeller, Ekonomiska Skrivare För Utskrift Av Dokument Och Andra
Video: Printers for Canvas - Which are the Best? (Best 5 in 2021) 2024, Maj
Hemmaskrivare: Vilken är Bättre För Hemmabruk? Betyg Av Budgetmodeller, Ekonomiska Skrivare För Utskrift Av Dokument Och Andra
Hemmaskrivare: Vilken är Bättre För Hemmabruk? Betyg Av Budgetmodeller, Ekonomiska Skrivare För Utskrift Av Dokument Och Andra
Anonim

Att välja den bästa skrivaren för ditt hem bör vara utrustad med nödvändig kunskap. Innan du behandlar klassificeringen av budgetmodeller, med listan över ekonomiska skrivare för utskrift av dokument och andra modeller, måste du ta reda på exakt vilken enhet som är bäst för hemmabruk. Det slutliga beslutet beror inte bara på praktiska önskemål, utan också på andra nyanser som också måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ ska du välja?

Varje tillverkare övertygar flitigt att det är bättre att ta en skrivare till sitt varumärkes hus. Men erfarna konsumenter vet att de måste fokusera på helt andra parametrar, först och främst på utskriftsmetoden. De allra flesta hushållsapparater fungerar genom att bilda exakt utmatade droppar flytande bläck . Bläckstråle -tekniken låter dig skapa färgutskrifter av mycket hög kvalitet (lasersystem av jämförbar kvalitet är betydligt dyrare). Fördelen med sådana enheter är deras överkomliga pris.

Bläckstråleskrivare kan dock inte skriva ut ett stort antal ark . Det är inte för ingenting att i professionella trycktjänster är laserskrivare ansvariga för att arbeta med texter. Och tryckvolymen även bland vanliga konsumenter är ganska stor. Detta gäller särskilt för skolbarn, studenter (och deras lärare), journalister, översättare, advokater från alla inriktningar och några andra yrkesverksamma. Men om du säkert vet att du måste skicka texter för att skriva ut "då och då", kommer ekonomiska modeller av droppanordningar att vara ett utmärkt val.

Viktigt: utskrift måste göras minst en gång i veckan, annars kan produkten misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra funktioner som är värda att notera:

  • ett relativt enkelt tankningsförfarande;
  • låg resurs för en vätskekassett (som delvis kompenseras för vid installation av CISS);
  • starka vibrationer;
  • otillräckligt motstånd hos utskrifter mot fukt;
  • möjligheten att skriva ut på olika typer av media;
  • enhetens jämförande lätthet och det enkla underhållet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lasermaskiner är främst lämpliga för svartvitt tryck . Färgalternativ finns, men de kostar en helt oöverkomlig summa för de flesta. Men kostnaden för ett enda tryck blir mycket lägre än när du använder bläckstråle -teknik. Det är också viktigt att detta antal utskrifter i sig är stort. "Lasern" kan producera så många ark som för 30 år sedan var det möjligt att få på jämförbar tid endast på tryckutrustning.

Hastigheten att få utskrifter inom laserteknik är mycket hög . Och så behöver du inte vänta länge för att få det material du behöver. Även om det av misstag blir blött, förblir texten läsbar och teckningarna och fotografierna är lätt att känna igen externt. (Även om detta mer sannolikt hänvisar till situationen "tog av misstag med blöta händer" och inte "sjönk i en pöl och glömdes där i 15 minuter", förstås.)

När det gäller matristekniken används den bara när du arbetar med formulär, och behovet av att använda den hemma uppstår bara i helt undantagsfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val beroende på destination

För hemmabruk är det mest lämpligt att välja de mest ekonomiska modellerna. Det finns många utmärkta prover bland dem som täcker 99% av behoven. Och här är det viktigt att komma ihåg den gamla, men därför inte mindre verkliga sanningen - bläckstråleskrivare är bara billiga i sig själva, men ekonomiskt motiverade endast när man skriver ut en liten mängd dokument eller fotografier . Kostnaden för en utbytbar enhet är nästan densamma som för huvudenheten som helhet, och patronen måste bytas eller fyllas på ofta. Det är användbart att ta hänsyn till att nästan alla tillverkare blockerar godtyckligt byte av sina patroner med mikrochips, och priset på ett märkesbyte är ännu högre än genomsnittet på marknaden.

För att skriva ut dokument behöver du naturligtvis inte köpa en färgämnesublimationsskrivare . Men för fotografens arbete kommer han att vara den optimala enheten. Med denna teknik visar det sig att visa bilder av mycket hög kvalitet med minimala kostnader. Du kan till och med organisera en hel hemmafotostudio om du så önskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta studenter, revisorer, akademiker och journalister kan enkelt begränsa sig till enkla svartvita tryck . Men för kreativa människor, designers, skulle det vara mer korrekt att köpa en färgtrycksmaskin - kostnaderna för det och för förbrukningsmaterial kommer definitivt att löna sig.

Nästan alla affärsdokument, samt skol- och elevpapper, material för inlämning till olika utgåvor är i A4 -format . Större eller mindre storlekar är sällsynta, men förekomsten av åtminstone en hjälpfunktion för en sådan tätning är ganska rimlig. För barnfamiljer är det värt att köpa de tystaste skrivarna - naturligtvis bland dem med de nödvändiga egenskaperna. I kontors- och kontorsarbete är dubbelsidig utskrift användbart, och alla andra människor kan inte hitta någon mening med en sådan funktion, detta gäller, med sällsynta undantag, för fax.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

Det finns modeller som är mest efterfrågade bland konsumenter, och det är värt att notera dem.

Budget

Bland de billiga skrivarna för hemmabruk utmärker sig HP Ink Tank 415. Viktigt: tillverkaren själv positionerar denna modell som en utmärkt multifunktionell enhet. En LCD -skärm med bildskärmar har lagts till på kontrollpanelen. Matarfacket rymmer upp till 60 ark. Med den egna applikationen kan du organisera stabil utskrift via ett mobilprotokoll.

Det är också värt att notera:

  • ett speciellt system som utesluter bläckspill under tankning;
  • närvaron av Wi-Fi Direct-läget;
  • automatisk ventil;
  • ta emot 18 000 svartvita eller 8 000 färgsidor per månad;
  • upplösning av svartvita utskrifter upp till 1200x1200 dpi;
  • flatbäddsskanning;
  • kopieringsupplösning upp till 600x300 punkter per tum;
  • användning av 4 patroner.
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa billiga modellerna innehåller också en annan enhet - Canon PIXMA iP2840 … Den är kompatibel med både Windows och macOS. I svartvitt -läge matas upp till 8 sidor ut per minut, i färg - upp till 5 sidor. 1 USB -port medföljer. Klarheten hos tryckt material kan nå 4800x600 dpi.

Enheten använder egenutvecklad Canon Fine -teknik . Det är också värt att notera närvaron av en automatisk avstängning (det vill säga när skrivaren inte används slösar den inte bort energi i vänteläge). Med den medföljande programvaran kan du strukturera dina foton på din dator. En särskild teknik tillhandahålls som gör att du bara kan skriva ut från fjärrservrar vad du verkligen behöver.

Trots sin billighet gynnas Canons produkt av det lågbrusande driftsläget.

Bild
Bild

HP OfficeJet Pro 8210 skiljer sig inte bara i ett bekvämt pris, utan också i enkelheten i inställningarna. Gunstigt utmärker det och designen, som du inte förväntar dig av en så billig modell. Det är sant att den objektiva svagheten är pekskärmen och pappersfacket är ganska ömtåligt. Påstås skriva ut upp till 22 svartvita eller 18 färgsidor per minut. Ethernet stöds, men recensioner tyder på att utskriftskvaliteten är minst ojämn.

Denna modell är utformad för att endast använda originalbläckpatroner från HP .och tillverkaren meddelar detta helt öppet. Upp till 30 tusen sidor text kan visas per månad. Termisk bläckstråle teknik används. Fyra patroner finns. RAM -kapacitet - 256 MB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Om du väljer "bara en kvalitetsskrivare hem" är det användbart att titta närmare på enheten Brother HL-L2340DWR … Dess viktiga fördel är frånvaron av chips i patroner. Ljudvolymen under drift överstiger inte 49 dB. 7 kg -skrivaren matar ut texter och bilder med en laserutskriftsenhet. Den maximala utskriftshastigheten i idealfallet når 26 sidor per minut, det vill säga i verkliga applikationer tillhandahålls 18-20 sidor per minut utan problem.

Andra punkter:

  • 700-siders tonerkassett ingår;
  • nettovikt - 6, 9 kg;
  • 250-arks fack + separat inmatning för skurna ark;
  • väntar inte på den första sidan mer än 8, 5 sekunder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trevligt alternativ - Xerox VersaLink B400DN … Skaparna har försökt säkerställa maximal användning av mobil utskrift och utmatning av material från onlinekällor. Den svartvita lasermodellen ger klarhet upp till 1200 x 1200 punkter. Uppvärmning från grunden tar exakt 60 sekunder. Det är tillåtet att använda papper med en densitet av 0,06 till 0,22 kg per 1 m2.

Viktiga punkter:

  • flexibelt grafiskt gränssnitt;
  • kompatibla tonerkassetter;
  • skriva ut minst 30 ark per minut under gynnsamma förhållanden;
  • direkt stöd för molnlagring av information;
  • möjligheten att endast använda märkesvaror.

Den första sidan visas inom 8 sekunder efter att utskriften startat. Månadsbelastningen når 110 tusen ark. Inmatningsfacket rymmer upp till 550 ark. Typisk RAM -kapacitet är 2 GB. Stöds av USB 3.0 -teknik, samt datautbyte via NFC -protokollet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De människor som inte har ett särskilt akut behov specifikt för färgtryck kommer att gilla HP LaserJet Pro M404dn … Enheten stöder iPrint, CloudPrint. Anslutningen via USB -protokollet har också implementerats. Formgivarna tog hand om automatisk utskrift på båda sidor av arket, och utskriftsklarheten på 1200x1200 dpi är i de flesta fall ganska tillräcklig. Det är sant att många tror att denna apparat är onödigt skrymmande.

Upp till 4000 ark kan matas ut per månad. Upp till 38 sidor per minut. Stöder arbete med papper med en densitet av 0, 06 till 0, 175 kg per 1 m2. Utmatningsfacket rymmer upp till 150 ark. Stöds på hårdvarunivå Google Cloud Print, HP ePrint, Mopria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

En slående representant för denna grupp kan övervägas Xerox VersaLink B610DN … Den kan mata ut upp till 500 ark utskrifter. Rymligt minne och 136 förinstallerade teckensnitt tillhandahålls. Beroende på patronens egenskaper kan du få från 10 till 46 tusen ark per fyllning. Skärmen når 5 tum, men Wi-Fi är inte tillgängligt.

Upp till 63 sidor kan matas ut per minut. Alternativet att ansluta en efterbehandlingssorterare stöds och delar ark i 5 strömmar . Den månatliga nedladdningen når 275 tusen sidor (enligt andra källor - 120 tusen). Den diskreta svartvita kroppsfärgen kommer att se attraktiv ut i alla miljöer. Implementerad teknik Google Print, Mopria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson Expression Photo HD XP-15000 , eftersom det är lätt att förstå redan från namnet, är optimerat för att visa fotografier. Ekonomisk bläckförbrukning vittnar för denna version. Utskrift är möjlig direkt från telefoner eller kameror, både från internminnet och från SD -kort. Stöder automatisk dubbelsidig utskrift, Ethernet -anslutning (RJ45). Det är sant att priset fortfarande är en betydande nackdel.

Det finns en inbyggd Wi-Fi-modul. Implementerad utskrift i A3 -format, till och med A3 +. Skrivaren väger cirka 8,5 kg, vilket gör den till en av de lättaste i sin klass. Utvecklarna har tagit hand om tillräcklig stabilitet även på hala stöd.

Kontrollpanelen ser gammaldags ut enligt moderna standarder, men den är mycket bekväm att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det visar sig ganska dyrt och Epson SureColor SC-P600 … Till viss del kompenseras detta av besparingar på förbrukningsmaterial. Wi-Fi-anslutning är fullt möjligt. Användningen av USB och Ethernet tillhandahålls också, vilket ytterligare påskyndar utskriften. Formgivarna har till och med behållit ett sådant läge som utskrift på CD -skivor (även om det inte är helt klart vem som kan behöva det under 2020).

Enheten fungerar enligt en bläckstråleprincip och producerar färgbilder . CISS -anslutning är omöjlig. Den begränsande upplösningen i svartvitt är 5760x1440 pixlar. Färgtryck kommer att ha samma kvalitet. Skriv ut på glansigt papper, fotopapper och rullmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om möjligt är det värt att välja modeller som initialt är utrustade med CISS. Även om det visar sig att installera detta system dessutom kan garantikortet omedelbart skickas till papperskorgen . För att skriva ut på tjockt fotopapper behöver du definitivt köpa bläckstrålesystem, inte lasersystem. I hemmasegmentet är inte rent laserskrivare utan LED -skrivare bättre lämpade. De är mer miljövänliga, men de är klart dyrare.

Det är högst osannolikt att det behövs en A0 -skrivare utanför kontoret, designstudion eller designbyrån . Du kan nästan alltid begränsa dig till A4 -ark, och även A3 (för att inte tala om större format) krävs i enskilda situationer. När det gäller upplösningen är det inte viktigt att visa dokument eller foton från sociala nätverk. Men fullfjädrad fotoutskrift, design kräver redan minst 4800x1200 kvalitet.

Att få färgbilder verkar bara vara ett principlöst ögonblick - i verkligheten behövs de mycket oftare än det verkar i början.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att jaga supersnabba utskriftshastigheter är knappast klokt . Men om du utvärderar skrivare med denna parameter bör du förstå att den deklarerade utmatningshastigheten under verkliga förhållanden minskar med 20-25%. Det är användbart att ha ett Wi-Fi-block, tack vare vilken information kan visas även direkt från en smartphone eller surfplatta. Bläckstråleskrivare kan skriva ut med pigment eller vattenlösliga bläck. Den första typen är ljusare, tolererar mycket väl kontakt med vatten och solljus, är främst avsedd för text, inte fotografier, det är faktiskt ett alternativ till billiga laserutskrifter.

De som vill fotografera bör ge företräde åt vattenlösligt bläck . Men de suddas ut av lite fukt och kan lätt blekna. Vattenlöslig bläckstråleskrivning på vanligt papper ger osannolikt acceptabel kvalitet. Det är värt att notera att de mest solida pigmentfärgerna är relativt väl lämpade för dokument och foton. Det är sant att de huvudsakligen används i skrivare med 6 eller 9 arbetsfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt är om man ska köpa en separat skrivare eller en fullvärdig MFP . Ja, det här sättet är mer ekonomiskt än att köpa olika enheter. Varken denna omständighet eller teknikens kompaktitet tillåter emellertid att ignorera två nackdelar. Den första är att vanligtvis inte de mest produktiva komponenterna läggs till medföljande kit. För det andra, om en enhet går sönder, är det stor risk att andra delar inte fungerar lika bra.

När det gäller specifika märken fortsätter Canon och HP att dominera lasertillverkare . Men man bör komma ihåg att kvaliteten på deras produkter har minskat märkbart på lågbudgetsegmentet den senaste tiden.

Denna omständighet, både för mekaniska och elektroniska komponenter, noteras av alla icke-partiska experter. Därför måste du antingen fokusera på modeller av minst ett mellanklassprisintervall, eller välja utrustning från Samsung, Xerox, Brother.

Bild
Bild
Bild
Bild

I bläckstrålesegmentet har Epson inte tappat en mycket bra position. Dess maskiner trycker utmärkt och är stabila. Canon förtjänar också uppmärksamhet. När det gäller bläckstråleskrivningsversionerna från HP berövas de av okänd anledning konsumenternas uppmärksamhet. När du köper en färgenhet är det ingen mening att välja en modell med en enda färgpatron - det är svårt att tanka och kapaciteten för varje färg är relativt liten.

Det finns också några andra finesser:

  • enhetens storlek (så att den passar på den angivna platsen);
  • kompatibla operativsystem;
  • material för tryckning;
  • design.

Rekommenderad: