Luftrenare För Tobaksrök: Hur Man Väljer För En Lägenhet Och Ett Hus? Vilken är Den Bästa Luftrenaren För Att Rengöra Rummet?

Innehållsförteckning:

Video: Luftrenare För Tobaksrök: Hur Man Väljer För En Lägenhet Och Ett Hus? Vilken är Den Bästa Luftrenaren För Att Rengöra Rummet?

Video: Luftrenare För Tobaksrök: Hur Man Väljer För En Lägenhet Och Ett Hus? Vilken är Den Bästa Luftrenaren För Att Rengöra Rummet?
Video: Everything an Air Purifier Can and Can't Do 2024, Maj
Luftrenare För Tobaksrök: Hur Man Väljer För En Lägenhet Och Ett Hus? Vilken är Den Bästa Luftrenaren För Att Rengöra Rummet?
Luftrenare För Tobaksrök: Hur Man Väljer För En Lägenhet Och Ett Hus? Vilken är Den Bästa Luftrenaren För Att Rengöra Rummet?
Anonim

Luften i moderna bostadskvarter och kontor är inte alls hälsosam. Förutom patogena bakterier och damm innehåller den växtpollen, husdjurshår och andra allergener. Det är särskilt svårt för människor som röker och deras familjer. Traditionell ventilation befriar inte rummet från de giftiga produkterna från rökning. För att helt rena luften bör du använda specialiserade luftrenare för cigarettrök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Det finns många skadliga ämnen som inte är synliga för det mänskliga ögat. Bakterier, allergener, tobaksrökpartiklar finns i olika volymer i varje hem; de tränger in genom fönster, ventilationssystem och från inre källor. Tobaksrök är särskilt farligt - den innehåller många giftiga ämnen som är skadliga för människors hälsa, inklusive aceton, bensen, arsenik, nikotin, ammoniak och cancerframkallande hartser.

Bild
Bild

Alla dessa ämnen är farliga. Deras frekventa inandning har en negativ effekt på bronkopulmonala, kardiovaskulära och nervsystemet hos en person . När rummet är ventilerat, avdunstar inte röken genom ett öppet fönster fullt ut. Minst hälften av de små partiklarna sätter sig på ytan av möbler, tapeter, samt kläder och hår i hushållen. För att neutralisera tobaksrök har speciella reningssystem utvecklats.

Till salu finns ett brett urval av alla typer av installationer, principen för deras drift är enkel och högpresterande

  • Alla modeller av renare mot tobaksrök har en fläkt, vingarna bildar ett luftflöde riktat in i mekanismen.
  • Inuti renaren passerar förorenad luft genom ett komplext filtersystem.
  • Efter bearbetning skickas ren luft tillbaka till rummet, alla giftiga partiklar kvarhålls på filtren.

Tänk på - ingen installation kan neutralisera farliga suspenderade fasta ämnen och ta bort dem helt från atmosfären, men enheterna kan avsevärt minska koncentrationen av suspenderade fasta ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Luftreningens effektivitet beror direkt på filtreringsmetoden

  • Installationer med ett HEPA -filter är mer effektiva . Med upprepad passage av förorenade luftmassor genom ett ultrafint rengöringssystem på flera nivåer, tas upp till 85-90% av skarp lukt och giftiga partiklar bort. Nackdelen med denna rengöringsmetod är att sådana filter är engångsbruk - de täpper snabbt, därför måste de bytas ut regelbundet. Till exempel, i rökrum, bör filtret förnyas minst varannan månad.
  • En annan effektiv rengöringsmetod är baserad på ett elektrostatiskt fält . I detta fall passerar luften genom ett positivt laddat filter, vilket lockar negativt laddade partiklar av tobaksrök. Livslängden för sådana filter är längre och rengöringskvaliteten är högre. Men kostnaden för sådana mekanismer är också hög.
  • Det mest prisvärda rengöringsalternativet är ett nätfilter . Det är en tät väv av ett stort antal nät. Denna enhet klarar sig bra med stora partiklar, men dess effektivitet mot cigarettrök är låg. Något dyrare är kolfilter. De kännetecknas av en absorberande effekt och absorberar gasmolekyler. Sådan rengöring fungerar dock bara i torra rum.

Om luftfuktigheten i luften ökar, reduceras rengöringseffektiviteten med 2-3 gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på mekanismen för att eliminera cigarettrök avges standard-, jon- och vattenrenare.

Standard

Dessa enheter drar luft in i installationen, där den passerar genom ett flerstegs filtersystem, på vilket giftiga komponenter sätter sig . Endast rent syre återstår vid utgången. Sådana mekanismer förbrukar ett minimum av energi. De är opretentiösa och lätta att använda. Allt användaren behöver är att tvätta plattorna en gång var 7-10 dagar; sådan rengöring kan utföras upp till 200 gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jonisatorer

Dessa är avancerade filter utrustade med en joniseringsfunktion . De renar inte bara luften, behåller tobaksrök, utan berikar också luften med joner med en bakteriedödande effekt. De multifunktionella enheterna har en extra funktion för luftzonning och befuktning. Det är sant att de kostar mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

En separat kategori av filter inkluderar installationer där partiklar av tobaksrök hålls kvar i vatten med speciella preparat utspädda i det . Syre -molekyler stannar inte i vatten och giftiga komponenter i tobak sjunker till botten av mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Följande installationer har visat sig bäst i kampen mot skadlig rök.

MCK75JVM-K från Daikin

Denna enhet utför en femstegs luftrening:

  • katekin - fäller husdjurshår, stora dammpartiklar;
  • plasmajonisator;
  • elektrostatiskt filter - producerar splittring av formaldehyd, liksom molekyler av tobaksrök;
  • veckat filter - absorberar och sönderdelar sedan bakterier, liksom virus och andra giftiga komponenter som passerar genom de tre andra filtren;
  • deodoriserande katalysator - avslutar luftspaltning innan syre återförs till vardagsrummet.

Enheten har ett tyst driftläge. Städaren klarar enkelt sina huvuduppgifter, vilket är särskilt viktigt om det finns rökare i huset.

Tekniska specifikationer:

  • luftmassaflöde - 450 m3 / h;
  • lämplig för rum upp till 46 m2;
  • vikt - 11 kg.

Dessa modeller har en nackdel - de kan inte kallas billiga. Kostnaden för installation i butiker börjar från 45 tusen rubel.

Bild
Bild

Panasonic F-VXF70

En bra modell av en luftrenare som gör ett utmärkt jobb med att hantera cigarettrök . Rengöringssystemet innehåller vatten, deodoriserande och kombinerade filter. Denna modell neutraliserar effektivt stark lukt och rök, förstör skadliga mikroorganismer och fuktar dessutom luften.

Tekniska specifikationer:

  • luftmassaflöde - 400 m3 / h;
  • yta - upp till 52 m2;
  • vikt - 10 kg.
Bild
Bild

Boneco 2055D

Tyst, kompakt men ändå högkvalitativt vattenfilter från budgetsegmentet. Det är mycket effektivt för att dämpa cigarettrök och hårda dofter. Allmän luftrening från andra farliga mikroelement är också på topp.

Tekniska specifikationer:

  • vattenförbrukning - 250 ml / timme;
  • optimal för rum inom 50 kvm. m;
  • vikt - 6 kg;
  • kapacitet - 7 liter.

När du köper en installation för luftrening och neutralisering av tobaksrök är det nödvändigt att studera produktens funktionella egenskaper. Det är ingen idé att köpa modeller med seriösa prestandaindikatorer och ett joniseringssystem, eftersom om de fastställda standarderna överskrids kan de orsaka skada istället för fördel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer den optimala modellen för en luftrenare från cigarettrök för en lägenhet måste du fokusera på följande punkter

  • Rummets yta måste motsvara enhetens prestanda, särskilt dessa parametrar bör samordnas exakt om enheten innehåller en jonisator.
  • Det är viktigt att ta hänsyn till ljudnivån - joniska enheter fungerar nästan tyst, till skillnad från mekaniska rengöringsanordningar.
  • Om luften förutom tobaksrök innehåller pollen, djurhår och andra komponenter är det bäst att välja ett mekaniskt rengöringssystem.
  • Viktiga egenskaper är enhetens kompakthet och bärbarhet. De ger möjlighet att flytta det från ett rum till ett annat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de angivna egenskaperna är det viktigt att det finns ytterligare alternativ som utökar funktionen för luftrenare:

  • närvaron av ett smakämne;
  • sensor för föroreningsnivå - indikerar behovet av att byta filterplattor;
  • fjärrkontroll;
  • timer - låter dig automatiskt ställa in start- och sluttider för rengöring;
  • driftlägesomkopplarens funktion - undviker onödig energiförbrukning;
  • elektronisk display - visar enhetens huvudparametrar, det är bekvämt att övervaka rengöringsförloppet och justera vid behov.

Det kan vara mycket svårt för människor att ge upp en dålig vana, men det är fullt möjligt att skydda sig själv och sina familjer från giftig rök med hjälp av ett luftreningssystem av hög kvalitet.

För hushållsbruk är den mest praktiska mekanismen inbyggd i luftkonditioneringen - den ger inte bara tillförsel av ren kall luft, utan utför också filtrering.

Rekommenderad: