Krämfärg I Interiören (67 Bilder): Gör Elfenben Och Vanilj, Krämig Och Bakad Mjölkfärg Med Andra Nyanser?

Innehållsförteckning:

Video: Krämfärg I Interiören (67 Bilder): Gör Elfenben Och Vanilj, Krämig Och Bakad Mjölkfärg Med Andra Nyanser?

Video: Krämfärg I Interiören (67 Bilder): Gör Elfenben Och Vanilj, Krämig Och Bakad Mjölkfärg Med Andra Nyanser?
Video: مدل های ۲۰۲۰ کابینت آشپزخانه 2024, April
Krämfärg I Interiören (67 Bilder): Gör Elfenben Och Vanilj, Krämig Och Bakad Mjölkfärg Med Andra Nyanser?
Krämfärg I Interiören (67 Bilder): Gör Elfenben Och Vanilj, Krämig Och Bakad Mjölkfärg Med Andra Nyanser?
Anonim

Att välja en färgpalett för inredningen, många är beroende av personlig preferens. Men förutom detta finns det ett antal andra faktorer som kan påverka färgvalet. Hur man skapar en mysig inredning som kommer att vara praktisk och som kommer att tilltala alla husets invånare, och vad som är så bra med designen i den här färgen, låt oss försöka lista ut det i den här artikeln. Genom att föredra krämiga nyanser löser du flera problem samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med en krämig inredning

Krämfärgen i inredningen skrämmer många. Man tror att det är ljusa nyanser som lättare smutsas. Men för att vara rättvis måste jag säga att andra toner blir smutsiga inte mindre. Men fördelarna med denna färg är tillräckligt.

Kombinerar bra med de flesta färger . Det är tack vare denna funktion som beige ofta blir grundskärmen för hela interiören. Mot bakgrunden är det enkelt att skapa färgaccenter och markera önskade områden. Om du gör väggarna i den här nyansen kan du enkelt ändra stämningen i hela interiören helt enkelt genom att ändra färg accenter. Till exempel kommer både möbler i en klassisk nyans av choklad och en extravagant röd soffa att se bra ut mot sin bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekvämlighet . Krämig är mycket glädjande för ögat. Det irriterar inte med sin ljusstyrka och kommer inte att störa dig även efter en lång tid. Om du vill skapa en lugn och mysig inredning, är elfenbensskuggan det du behöver. Detta är en av anledningarna till att det är valt för design av sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Estetik . Den ädla nyansen av elfenben (eller grädde) ser alltid väldigt värdig ut. Ingen kommer att bebreka husets ägare för bristen på smak, som valde den här från alla olika färger och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-märkning . Trots att det är en ljus färg kladdar det inte så mycket som rent vitt. Var inte rädd för gräddfärger och familjer där små stygga växer upp. Hur som helst, om små konstnärer bestämmer sig för att dekorera väggarna med sina målningar, kommer det att märkas även på svart tapet.

Det enda vi råder att avstå från är att köpa en dyr matta i beige nyanser. Men väggarna eller golvet kan mycket väl vara gjorda i denna trevliga färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inga begränsningar för användning . Det kan finnas så mycket grädde i inredningen som du tycker passar. Det är omöjligt att övermätta rummet med denna nyans. Det kan vara helt krämigt eller med tillägg av andra accenter i det klassiska 60/30/10 -schemat. Det vill säga 60% av huvudfärgen, 30% av gallringen och 10% av accentfärgen. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer det att vara lämpligt och snyggt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyller rummet med ljus . Om grädde råder i inredningen kommer rummen oundvikligen att verka mer rymliga och friare. Han överbelastar inte utrymmet, drar inte all uppmärksamhet till sig själv. Denna ädla nyans kommer att fylla rummet med ljus och luft. Även taket i en ovanlig krämskugga kommer inte att "sätta press" på dig. Det kommer bara att betona kreativitet och smak hos sin ägare.

Bland bristerna kan man kanske bara kalla den fullständiga fyllningen av interiören med en monokromatisk krämfärg - i det här fallet kommer rummet att verka suddigt och livlöst. Men detta är knappast möjligt, eftersom accentfärger och skiljelinjer ändå kommer att finnas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras det med?

En mångsidig och opretentiös kräm, den känns bekväm med de flesta blommor. Detta gör att din fantasi kan utvecklas till fullo. Men alla variationer kan villkorligt delas in i två stora grupper, som vi kommer att prata om.

Monokroma interiörer

Sådana interiörer kännetecknas av lugn och adel, oavsett vilken stil de är gjorda. Följande färger kan fungera som en följeslagare till vaniljskuggan.

Guld . Det har alltid förknippats med lyx och rikedom. Men tro inte att denna glänsande färg är helt oacceptabel i återhållsamma interiörer. Till exempel kommer beige möbler med guldbeslag inte att se pretentiösa ut. Detta alternativ är mer sannolikt att hävda titeln ädla. Huvudregeln är att veta när man ska sluta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Choklad . Själva kombinationen av namnen på dessa färger - grädde och choklad - låter redan väldigt söt. Interiörer i dessa nyanser är inte mindre "välsmakande". Även om brunt är mycket mörkare och kan kategoriseras som kontrasterande kombinationer, gör tillhörande samma färgpalett denna kombination monokrom. Dessutom kan både choklad och grädde ha olika mättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dämpade nyanser av ljusgrått, senap och gult . Alla bestämmer inte om en ljusgul i sin egen lägenhet. Men det är värt att sänka mättnaden och göra den något suddig, eftersom den förvärvar helt andra egenskaper. Samma regel gäller för andra ljusa färger. Tillsammans med en neutral grädde kommer de att skapa en bra förening, glädjande för ögonen och intressant vad gäller innehåll och uppfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrasterande kombinationer

Skuggan av bakad mjölk passar bra med ljusa färger. Det bästa alternativet skulle vara att använda det som bakgrund. I det här fallet kommer alla accenter att vara tydligt synliga och skapa önskad bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att lista alla möjliga kombinationer av mjölk med andra färger. Här bör du styras av dina egna preferenser . Till exempel kommer ljusblå eller rosa möbler mot en bakgrund av gräddtapeter att se bra ut i en plantskola. Och i hallen kommer en ljus matta att bli en utmärkt färg accent och kommer inte att "argumentera" med ett vaniljfärgat golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusbeige dörrar kommer också att se väldigt elegant ut. Det är bara nödvändigt att förstå det alla inre element måste kombineras med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför, om du bestämmer dig för att föredra en krämfärg i utformningen av en lägenhet, tänk på alla detaljer i förväg. Gå inte till ytterligheter.

Om du vill lägga till ljusa färger till beige, låt det vara en färg. Även en sådan neutral bakgrund kommer inte att kunna rädda dagen om du bestämmer dig för att använda alla regnbågens färger i utformningen av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grädde för olika rum

Delikat krämfärg är utmärkt för att dekorera alla rum. Det kan enkelt anpassas till utformningen av hela lägenheten eller en av zonerna, oavsett rummets semantiska och funktionella belastning.

Sovrum

I denna situation kommer vanilj att slappna av och lugna sig. Detta kommer att ha den bästa effekten på invånarnas känslomässiga tillstånd. Både tapeter och möbler kan göras i gräddfärg.

Efter en hård dag på jobbet måste du återhämta dig. Det är viktigt här att ljusa färger inte tröttnar eller irriterar ögonen. Det kommer inte heller att vara särskilt bekvämt om designen är gjord i rika mörka och dystra färger. Det är därför grädde är ett av de bästa alternativen för att dekorera sovrum för både vuxna och barn ..

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Platsen där hela familjen och gästerna samlas oftast ska vara mysig och trevlig. Ljusa vardagsrum är alltid förknippade med respekt och god smak.

Om du föredrar denna färg kommer det att lösa ett annat viktigt problem. Rummet kommer visuellt att se större och rymligare ut . Även om du inte är den lyckliga ägaren till en stor lägenhet med en hall på 40 kvm. m, ljusa väggar kommer visuellt att förändra geometrin i även det mest blygsamma rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Många strävar efter att göra barnrummet ljust och färgstarkt. Men i verkligheten visar det sig att efter ett par månader börjar upploppet av färger att "krossas". Det hävdar psykologer för mycket aktiva barn måste du välja en mer avslappnad rumsdesign . Annars upphetsar ljusa färger bara barnet ännu mer, och det blir väldigt svårt att komma till känslomässig balans.

Den idealiska lösningen skulle vara att dekorera väggarna i en krämfärg. Detta kommer att skapa den nödvändiga lugna bakgrunden. I I en sådan situation kommer färg accenter i form av ljusa möbler eller leksaker inte att skada ögat. Dessutom kan de enkelt bytas ut om de blir uttråkade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Erfarna hemmafruar vet att köket är en plats som blir smutsig ganska snabbt på grund av dess funktionella belastning. Droppar fett, vatten och andra föroreningar kommer från att laga mat och äta mat. Det är därför många föredrar att överge ljusa färger till förmån för mer opretentiösa. Och förgäves.

Om golvet och backsplattan i köket är gjorda av krämfärgade plattor, blir det inga svårigheter att rengöra dem . Och de blir smutsiga på samma sätt som alla andra nyanser. Detsamma gäller själva köksapparatet - på mörka wengefärgade möbler kommer damm och smuts att bli ännu mer märkbart än på en ljus yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korridoren

Detta rum är sällan utrustat med fönster. Därför är den primära uppgiften att göra det lätt . Dessutom kommer det att vara användbart att visuellt öka sitt område.

En krämig nyans i dekorationen av väggar och golv kommer perfekt att klara denna uppgift. Om en bra lösning är placering av speglar . Detta är ett favoritdesigntrick. Geometrin och rymdkänslan kommer att vara helt annorlunda, om du bara ändrar den mörka väggdekorationen till grädde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

För detta fuktiga rum är det mest populära efterbehandlingsmaterialet kakel. Den klassiska krämskärmen finns i många samlingar av keramiska plattor, så det är inte svårt att välja det bästa alternativet.

Badrummet i typiska höghus är därför inte utrustat med fönster den måste endast belysas med hjälp av lampor . Men inte ens det överflöd av artificiellt ljus kan skapa illusionen av ledigt utrymme om väggarna är mörka. Grädde och dess nyanser är en klassisk lösning för utformningen av detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krämfärg är ett verkligt fynd för att väcka liv i de mest vågade designbesluten . Det kan vara en bra bakgrund för ljusa accenter om du dekorerar väggar och golv med det. Och du kan göra en helt monokrom design av rummet i dessa nyanser.

Den mjölkiga nyansen anses vara universell och trots de befintliga stereotyperna är det inte så svårt att ta hand om den som många tror.

Rekommenderad: