Utbyggnad Av Balkongen (47 Bilder): Tillstånd Att öka Lägenheten I Chrusjtjov Vid Plattans Bas På Grund Av Balkongen Med 30 Cm, Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Utbyggnad Av Balkongen (47 Bilder): Tillstånd Att öka Lägenheten I Chrusjtjov Vid Plattans Bas På Grund Av Balkongen Med 30 Cm, Projekt

Video: Utbyggnad Av Balkongen (47 Bilder): Tillstånd Att öka Lägenheten I Chrusjtjov Vid Plattans Bas På Grund Av Balkongen Med 30 Cm, Projekt
Video: My $3,500 Manhattan Apartment ( 1 Bedroom Tour ) 2024, Maj
Utbyggnad Av Balkongen (47 Bilder): Tillstånd Att öka Lägenheten I Chrusjtjov Vid Plattans Bas På Grund Av Balkongen Med 30 Cm, Projekt
Utbyggnad Av Balkongen (47 Bilder): Tillstånd Att öka Lägenheten I Chrusjtjov Vid Plattans Bas På Grund Av Balkongen Med 30 Cm, Projekt
Anonim

Att expandera balkongen är ett lagligt och ganska enkelt sätt att öka ytorna på en lägenhet. Självklart kommer det inte att öka med 5-10 kvadratmeter, men tillräckligt för att sluta förvara gamla skidor och malätade tröjor på balkongen och tänka på en arbetsplats, en lekplats eller ett växthus hemma.

Bild
Bild

Sätten

Valet av sätt att öka utrymmet på balkongen beror på typen av balkong och dess storlek, golvhöjd, nuvarande driftstillstånd och det slutliga målet med ombyggnad.

Beroende på konstruktionstyp skiljer sig balkonger ut:

På fribärare . Den bärande plattan stöds av stålbalkar som är infällda i fasaden på byggnaden med 40-50 cm. Det användes främst i husen i den gamla stiftelsen. …

Med denna typ av balkong kan du utöka den på valfri höjd om parapeten är tillräckligt stark.

Bild
Bild
Bild
Bild

På konsolplattan . Den bärande plattan av armerad betong är liksom "klämd" mellan de övre och nedre delarna av fasadväggen. Denna design kan bara ändras i tegelhus. Moderna byggnader av luftbetong och keramiska block tål kanske inte den extra belastningen, då kommer strukturen att kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

På externa stöd … Balkongplattan stöds underifrån av konsoler eller pelare. Den här metoden är praktisk eftersom den gör att du kan öka balkongens yta avsevärt, men det finns en möjlighet att pelarnas eller fasadens grund kommer att sätta sig ojämnt, vilket kommer att leda till krökning av byggnaden. Och den andra nackdelen är att kolumner endast kan installeras på en höjd av 1-2 våningar.

Bild
Bild

Fäst, fäst, gångjärn . Detta är en modern typ av balkonger, som kan "fästas" på en redan färdig byggnad med hjälp av stöd och främre stolpar.

De behöver ofta ledigt utrymme i botten för att rymma fästen, konsoler och stativ.

Bild
Bild

Balkonger-loggior . Sådana balkonger är hälften inne i rummet och hälften sticker ut utanför fasadväggens kant. De kan också ökas på flera sätt, men sådana projekt är svårare att samordna och genomföra, eftersom rekonstruktionen av en balkongloggia kan påverka de bärande väggarna och skiljer sig mycket från rekonstruktionen av en fullvärdig balkong eller loggia.

Bild
Bild

Tillåtna förändringar bestäms av möjligheterna för en viss typ av balkong och dess placering över grundens nivå. Det är lika viktigt att bedöma det aktuella tekniska tillståndet i rummet och om plattan tål övervikten av överbyggnaden.

Du kan bygga upp dem på flera sätt: längs fönsterbrädan och längs plattans bas

Tröskelförlängning

Expansion enligt "Klondike" -tekniken utförs under inglasningen av balkongen med en förlängning . Denna metod kräver mindre tid och pengar och kan utföras utan juridiska ändringar. Dess väsen ligger i det faktum att metallprofiler (strukturer av kanaler och hörn) svetsas till det befintliga räcket, på vilket en avlägsen fönsterbräda med en bredd på 10 till 35 cm är placerad.

Samtidigt förblir golvytan densamma, men visuellt ökar utrymmet och utrymmet frigörs på den funktionella fönsterbrädan och ovanför den.

Bild
Bild

Du kan använda fönsterbrädan efter eget gottfinnande, den är tillräckligt stark och pålitlig och tål alla manipulationer. Vikten av strukturen i ett stycke beror på vilken typ av material som används för inglasningen. Om det är en PVC-ram och tvåglasfönster är metoden endast lämplig för en balkong i perfekt tekniskt skick. Även en balkong i ett hus av en gammal grund kan glasas med en aluminiumprofil.

En sådan ram har inte en stor egenvikt och medför inte risk för kollaps.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom aluminium- och duraluminprofilerna tillhör den kalla typen av glasrutor (det vill säga de bibehåller en liten skillnad med temperaturen nollan utanför), används balkongen som ett säsongsbetonat rum. På sommaren kan den användas som en plats för familjedrickande, en idrottsplats eller en sovplats för gäster, och på vintern kommer den att vara idealisk för förvaring av bevarande- och avelsväxter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expansion vid basen av plattan

Mer tidskrävande och kostsam process, i de flesta fall kräver lösning av juridiska frågor.

Det finns tre alternativ:

Fjärilsteknik … Det innebär en ökning av området på grund av installationen av tvåglasfönster på sidorna av balkongen i en vinkel på 45 grader. Det användbara området ökar praktiskt taget inte, men mer ljus börjar tränga in i lägenheten och fönsterbrädan kan förlängas till vänster och höger. Expansion är möjlig på en eller båda sidor, men den symmetriska versionen är mer estetisk.

Den ensidiga förlängningen är lämplig för hörnbalkonger.

Bild
Bild

Takeaway -teknik … Det bästa alternativet för att öka det verkliga området på balkongen med en tredjedel. Installation av stödben är möjlig både längs med den bredaste sidan av parapet och längs alla tre.

Bild
Bild

Kombinerad teknik … Kombinationen "Butterfly" och "Caringing" ser vacker ut och ger en stor ökning av området. I detta fall ökas den bredaste delen av plattan med en tredjedel och snedställda fönster installeras på sidorna och bildar en trapets.

Bild
Bild

Expansionsprocessen vid plattans bas består av följande steg:

  1. Städning av balkong. Först och främst måste du frigöra arbetsytan för att på ett adekvat sätt bedöma balkongens tekniska skick, ta ut saker, eliminera defekter som gjordes under byggandet av huset.
  2. Om reparationen utförs utan inblandning av specialister måste säkerhetsåtgärder vidtas innan arbetet påbörjas.
  3. Demontering av glasrutor och parapet, om sådana finns;
  4. Expansion av basen enligt den valda metoden. I samma skede installeras ett visir för balkongerna på sista våningen;
  5. Installation av en räcke;
  6. Raminstallation;
  7. Inglasning av balkongen;
  8. Efterbehandling på insidan och utsidan av balkongen;
  9. Rengöring av byggavfall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är processen med att expandera balkongen inte svår. Dess huvudstadier kan ses i följande video:

Kan du zooma in utan tillstånd?

Att ändra layout är en känslig fråga. Det kräver ett seriöst förhållningssätt och en studie av den juridiska sidan av frågan. Tvivel uppstår ofta, är det möjligt att öka balkongens yta utan tillstånd från berörda myndigheter? Svaret på denna fråga beror på hur drastiska förändringarna är planerade. Till exempel, för att utöka utrymmet med 30 cm eller mindre, krävs inte sådant tillstånd, och alla andra ändringar utförs strikt av juridiska skäl, eftersom de anses vara en ombyggnad av lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns tid och lust kan du begränsa dig till en visuell ökning av rymden med tre tiotals centimeter, men det kan vara olönsamt. Innan du börjar implementera idén bör du noggrant väga de möjliga kostnaderna i båda fallen och de möjliga fördelarna. Det visar sig ofta att ett långsiktigt förfarande för registrering av ett rekonstruerat bostadsutrymme med registrering av alla dokument vinner.

Pappersarbete

När beslutet om ombyggnad har fattats blir det nödvändigt att förbereda ett paket med dokument som gör att du kan få administrativt godkännande för reparationer.

Bild
Bild

Hur händer detta?

Först och främst är det nödvändigt att förklara för stadsavdelningen för arkitektur om din önskan att utföra stora reparationer . För att göra detta måste du lämna in en ansökan om tillstånd att utveckla ett ombyggnadsprojekt enligt den etablerade modellen och skicka det till en särskild kommission för behandling. Kommissionen kommer att fatta ett beslut inom 30 till 90 arbetsdagar. Detta system gäller för lägenheter på andra våningen och över. För fastigheter på bottenvåningen, där ombyggnaden innebär att grunden ska byggas, måste projektet samordnas med de organisationer som förvaltar tomten under bostadshuset.

Bild
Bild

När ett bekräftande svar tas emot och bekräftas med skriftligt tillstånd är det nästa steg .… Det innebär att du kontaktar en designorganisation som är specialiserad på utveckling av projekt för att ändra utformningen av bostadslokaler.

Ett projekt som uppfyller alla GOST -krav kommer att vara klart inom en månad.

Bild
Bild

Det färdiga projektet måste komma överens med brandorganisationen, sanitära och epidemiologiska tjänsten, nödministeriet . Om det godkänns av alla myndigheter, kommer ägaren till lägenheten att utfärdas en garanti för reparations- och byggnadsarbete.

Bild
Bild

Arbetet utförs i strikt överensstämmelse med planen . Varje avvikelse från det kräver en teknisk slutsats om tillåtlighet och säkerhet och en ny designgranskning, som kommer att ta flera månader och kanske inte godkänns. När ombyggnaden är klar bjuds en särskild kommission in, bestående av anställda i stadsfullmäktige, medlemmar i den kommunala tjänsten, representanter för designorganisationen som deltog i utvecklingen av projektet.

Bild
Bild

Därefter fixar BTI den nya layouten och filmen i dokumenten för fastigheter. Ändringar av området görs i lägenhetsplanen. Om du hoppar över det här stadiet blir det ganska problematiskt att sälja fastigheten efter ombyggnad.

Vad händer om du börjar ombygga utan tillstånd?

Lagen och bostadslagen innehåller regler för uppförande av olagliga byggnader. Som regel upptäcks dessa förändringar antingen när man försöker sälja fastigheter, eller när administrationen tar emot klagomål från grannar som på något sätt hindras av ombyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det minsta av två onda kommer att vara behovet av att legitimera förändringar. Detta är en långsiktig process under en period från 3 månader till sex månader, under vilken fastighetsägare riskerar att få mer än en fin och ganska dålig nerv.

I värsta fall måste byggnaden demonteras och balkongen återgå till sitt ursprungliga utseende. Samtidigt kan demontering kosta flera gånger dyrare än själva reparationen.

Den slutliga listan består av följande poster:

  • Ett uttalande från ägaren av fastigheten med en indikation på det planerade arbetet och förfarandet för deras genomförande;
  • Handlingar som bekräftar att fastigheten ägs (måste vara certifierad av ett notarium);
  • Också ett certifierat samtycke från de vuxna ägare av fastigheter och personer som är permanent bosatta i det;
  • Ombyggnadsprojekt med en kopia av licensen för organisationen som genomförde utvecklingen;
  • Slutsats om tillfredsställande tekniskt skick, med stöd av licensen från den organisation som godkände ändringarna;
  • Ett antal dokument från BTI, inklusive en planritning av ett bostadshus och förklaringar till det arkitektoniska projektet. Om planeringsändringar redan har gjorts tidigare bör de också återspeglas i certifikaten;
  • Intyg från auktoriserade organisationer: APU, SES, ministeriet för nödsituationer, DEZ, HOA, statlig expertis.
Bild
Bild

Vi skapar ett projekt

I skapandeprocessen är det viktigt att ta hänsyn till att varje förändring av utseendet på ett bostadshus är en rekonstruktion som utförs för att förbättra levnadsförhållandena. De flesta ändringar som gjorts i konfigurationen av en bostad och dess arkitektoniska utseende måste enas om och måste godkännas i alla fall.

Bild
Bild

Det finns en risk att de stora förändringarna inte kommer att godkännas, så vissa detaljer måste beaktas:

  • Ju mer komplexa förändringar som uppstår, desto fler svårigheter kommer att uppstå med deras samordning;
  • Rekonstruktion av balkong bör inte återspeglas i angränsande rum. Om byggnaden leder till sprickor på lägenhetens väggar från nedre våningen måste den demonteras. Om plattan som sticker ut för mycket efter expansion hindrar ljus från att komma in i den intilliggande balkongen måste den demonteras. Balkongernas öde är också ganska uppenbart, vilket på något sätt stör hyresgästerna från grannlägenheterna;
  • För att godkänna en enkel layout räcker det med en skiss som återspeglas i BTI -planen, och en komplex sådan kräver ett helt projekt.
  • Full demontering av lager- och stödelement är förbjuden.
  • Det är förbjudet att isolera balkongen genom att installera en radiator eller andra uppvärmningsanordningar på väggar intill grannarna;
  • Det är inte vettigt att bygga en renoveringsplan för en byggnad som väntar på att rivas de närmaste tre åren;
  • Ett projekt som kommer att påverka fasadens utseende negativt eller kränka brandsäkerheten kommer inte att få godkännande;
  • Det är nästan omöjligt att få klartecken för att renovera en balkong i en byggnad som anses vara ett historiskt monument;
  • Ombyggnadsprojektet, som upprättades i en designorganisation (PO), som utför licensierad verksamhet, har rättslig kraft. Annars kan det inte accepteras för övervägande och godkännas;
  • I början av planeringsarbetet är programvaran skyldig att ge ägaren till fastigheten ett skriftligt yttrande om balkongens nuvarande driftstillstånd.
  • Vid kränkning av lagrets och stödelementens integritet krävs överenskommelse med projektförfattaren för ett bostadshus (vetenskapligt forskningsinstitut av kommunal betydelse).
  • Godkännandeets varaktighet och budget bestäms av ändringarnas karaktär, bildmaterialet i rummet, golvets höjd och andra faktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY utvidgningsarbete

Att utöka balkongens yta utan att involvera specialister är ett svårt arbete, men genomförbart. För att slutföra det behöver du: förmågan att arbeta med en svetsmaskin, kunskap om materialets grundläggande egenskaper (i synnerhet styrkan och egenskaperna hos metallkonstruktioner), kunskap om grunderna i säkerhet för att utföra arbete på en nivå över första våningen.

Allt arbete utförs med minst en partner, med strikt överensstämmelse med säkerhetsåtgärder.

I alla fall bör du börja med ett projekt. Oavsett förändringarna - en bred fönsterbräda för blomkrukor eller omvandlingen av en balkong till ett vardagsrum, måste de utföras lagligt. Om det inte finns tid och lust att hamra trösklarna för bostäder och kommunala och administrativa organisationer kan du begränsa dig till att öka balkongytan med 30 cm.

Bild
Bild

Därefter kommer standardprocedurer för att förbereda en balkong för ombyggnad. Allt börjar med grundläggande rengöring och slutar med demontering av den gamla parapeten.

Parapet skärs nästan helt. Du kan lämna 30-40 centimeter av lagerhållarnas längd, som behövs för att svetsa den nya ramen. Sedan fixeras en rektangulär ram på väggen i byggnadsfasaden - en ny stödkonstruktion på balkongen.

Bild
Bild

Först och främst installeras de övre och nedre metallrören parallellt med varandra. De lägger längden på det förlängda golvet. För att undvika svårigheter att samordna projektet överstiger stamstammen oftast inte en halv meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att installera vertikala rör . De monteras i tvärstängerna på samma sätt som de två första och säkras med ankarbultar. Sedan svetsas metallramen vid de fyra hörnen. Resultatet är en monolitisk, pålitlig struktur i ett stycke som ger ramen för den nya balkongen.

Bild
Bild

Själva gångjärnsbalkongen kan redan monteras på ramen. Proceduren börjar med bildandet av den nedre svarven, det vill säga golvet byggs först. Den bildas av profilerade rör, som läggs vinkelrätt mot byggnadens fasad vertikalt och svetsas mot ramen.

Sista handen i detta arbetsblock är installationen av fasadröret.

Vid det konventionellt betecknade andra steget utförs arbete i det vertikala planet. Ett par vertikala stolpar installeras och svetsas, på vilka takramens kontur därefter kommer att ligga. När den är svetsad ska hela strukturen likna en parallellpiped monterad i en vägg. Den hålls på plats av starka ankarbultar och en säkerhetsstång som ligger diagonalt från botten.

Den svåraste delen är över. I det sista steget installeras den nya parapets horisontella balkar, som håller fönstren under inglasning. I intervallerna mellan tvärbalkarna måste vertikala styrningar svetsas, nödvändiga för att fästa beklädnaden från insidan och utsidan och isolering. Avståndet mellan styrningarna är 50-100cm.

Bild
Bild

När fasaden på den nya balkongen är utrustad är det en annan mödosam procedur - balkongglas . Vad det kommer att vara (kallt eller varmt) och från vilka material (aluminium, trä, PVC) beror på överbyggnadens typ och vikt. Om det är massivt i sig bör du inte öka belastningen på stödbalkarna och plattan, och begränsa dig till en aluminiumprofil. Om driftsförhållandena tillåter användning av tyngre material som ger "varma" glasrutor kan du stanna vid en PVC-ram med dubbelglasade fönster med olika tjocklekar, installerade på olika avstånd.

Bild
Bild

Detta alternativ är det mest estetiska och låter dig hålla värmen i rummet maximalt under den kalla årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbyggnad av lägenheten på bekostnad av balkongen i "Chrusjtjov"

Rekonstruktion av den gamla fondens lokaler förtjänar särskild uppmärksamhet. Små "Khrushchevs" byggdes på sextiotalet av förra seklet, så några av dem tillhör bostäder, vilket inte är tillförlitligt. Felaktiga beräkningar och prestanda av dålig kvalitet kan leda till allvarliga konsekvenser, därför bör proffs utföra arbete med att utöka området på balkongen i ett gammalt hus från och till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillstånd för ombyggnation har mottagits sker utbyggnaden av balkongen i samma skeden som i den nya byggnaden: demontering av den gamla parapeten, installation av stödbenramen, isolering, inglasning, inredning och yttre dekoration av balkongen.

Rekommenderad: