Omklädningsrum Från Skafferiet (84 Bilder): Hur Man Gör Och Utrustar En Rymlig Garderob I En Lägenhet I Ett Panelhus, Alternativ I Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrum Från Skafferiet (84 Bilder): Hur Man Gör Och Utrustar En Rymlig Garderob I En Lägenhet I Ett Panelhus, Alternativ I Korridoren

Video: Omklädningsrum Från Skafferiet (84 Bilder): Hur Man Gör Och Utrustar En Rymlig Garderob I En Lägenhet I Ett Panelhus, Alternativ I Korridoren
Video: How to Build a Closet 2024, Maj
Omklädningsrum Från Skafferiet (84 Bilder): Hur Man Gör Och Utrustar En Rymlig Garderob I En Lägenhet I Ett Panelhus, Alternativ I Korridoren
Omklädningsrum Från Skafferiet (84 Bilder): Hur Man Gör Och Utrustar En Rymlig Garderob I En Lägenhet I Ett Panelhus, Alternativ I Korridoren
Anonim

Att ha ett eget omklädningsrum är en dröm för många människor. Möjligheten att vackert och snyggt placera många klänningar, blusar, kjolar, skjortor, byxor, jeans, ordna lådor med skor, ordna tillbehör och smycken idag är ganska verkligt även i en liten lägenhet.

Bild
Bild

Skafferiet är en plats där nödvändiga och inte så nödvändiga saker lagras i åratal, vilket är synd att slänga. En garderob från garderoben är ett bra sätt att bli av med onödigt skräp och få ett kompakt, välorganiserat separat rum för kläder och skor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Huvudmålet med ett idealiskt omklädningsrum är att få ut det mesta av det användbara utrymmet. En garderob är en speciell typ av funktionellt utrymme. Olika kläder, skor, tillbehör placeras och förvaras här. Allt ska vara i perfekt ordning och alltid till hands, resten av funktionerna är redan sekundära.

Bild
Bild

Fördelarna med ett sådant rum inkluderar följande punkter:

  • Spara familjebudgeten (ett separat rum eliminerar behovet av att köpa en skrymmande garderob, hyllor, nattduksbord);
  • En ergonomisk lösning för även det minsta förvaringsutrymmet. Dessutom kan du utöka området för bostadsytan avsevärt genom att bli av med garderober och byråer;
  • Möjlighet att ordna skafferiet efter din egen smak (detta är inte möjligt med en vanlig garderob);
  • Möjligheten att placera de nödvändiga sakerna på ett ställe (ofta lagras kläder, skor och accessoarer för alla familjemedlemmar i olika rum, garderober, hyllor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är ditt eget omklädningsrum modernt, modernt, bekvämt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på garderoben i lägenheten

Vissa krav ställs på omklädningsrummet, liksom på alla andra funktionellt betydande rum. Bland dem:

  1. Ergonomisk organisation av rymden (användning av hyllor, ställningar, hängare) för att placera alla nödvändiga saker i fri tillgång;
  2. Närvaron av en spegel;
  3. Ett välorganiserat ventilations- och belysningssystem (saker ska inte bli fuktiga, luftutbytet ska vara konstant);
  4. Även ett mycket litet utrymme kan användas klokt. När du utvecklar en design är det nödvändigt att ta hänsyn till antalet saker som måste placeras i rummet. Det inre utrymmet, inklusive dörren, kan användas för hyllor för förvaring av lådor, krokar för kläder, en korg för kläder.
  5. Om rummet är för litet kan öppna hyllor och hyllor bäst användas som förvaring för saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt omklädningsrum kan enkelt fås från även det minsta skafferiet i ett tegel, panel eller trähus. Det viktigaste är att visa din fantasi, ta hänsyn till rummets funktioner och organisera det användbara området så effektivt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer konfigurations- och lagringssystem

Designen och organisationen av det inre utrymmet beror direkt inte bara på rummets storlek utan också på dess konfiguration. Bland de vanligaste alternativen är:

Hörn omklädningsrum

Detta alternativ är universellt lämpligt för alla rum.

Rummen kan inredas enligt följande:

  • Exponera en metallram med många hyllor och nät för linne, skor och kläder;
  • Skapa ett mysigt hörn, avslutat med naturligt trä med en skjutdörr (det här alternativet ser väldigt dyrt och snyggt ut).
Bild
Bild
Bild
Bild

Linjär

En garderob parallellt med en av väggarna i rummet. Kan ha en dörr eller vara öppen. Perfekt att förvara saker för två personer (en hel vägg kan tilldelas för varje). Det kan finnas många designalternativ. Öppna hyllor, lådor, ställningar, galgar används för att placera kläder och linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-format rum

Ett av de vanligaste och rymligaste alternativen. Tack vare denna geometriska form kan ett stort antal lådor, hyllor, korgar placeras i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra skafferiet till en rymlig och rymlig garderob kan du använda ett av de föreslagna förvaringssystemen:

Case modell … Detta alternativ görs på beställning. Dess fördelar inkluderar rymlighet och möjligheten att rymma stora och små saker, tillbehör. Nackdelar: skrymmande hyllor och oförmåga att ändra plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honeycomb eller mesh konstruktion … Ett snyggare, lättare och mer kompakt alternativ. Maskkorgar och hyllor fästs med metallskenor och fästen. Maskbasen skapar en känsla av lätthet och öppenhet i rummet. Interiören verkar inte tung och överväldigad. Den låga kostnaden för ett sådant lagringssystem är också ett plus. Men nackdelen med modellen är omöjligheten att lagra för tunga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramsystem … Grunden för en sådan modell är metallstöd från golv till tak, till vilka balkar, stavar, hyllor, lådor och korgar sedan fästs. Systemets fördelar inkluderar låg vikt, enkel montering och användning, styrka och estetiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsprinciper

För att förhindra omklädningsrummet från att förvandlas till ett kaotiskt skräpigt och hängt lager för förvaring av kläder och skor, även i designstadiet, är det nödvändigt att använda principen för rumszonering. Detta hjälper dig att placera allt du behöver så effektivt och optimalt som möjligt, utan att störa rummet och lämna fri tillgång till saker.

Bild
Bild

För detta är utrymmet uppdelat i 3 zoner:

Lägre … Detta område upptar ett utrymme som inte är mer än 80 cm från golvnivån och är utformat för att lagra skor, paraplyer och andra tillbehör. Beroende på typ av skor (sommar, vinter) kan denna zon delas in i flera delar av olika storlekar. Till exempel, för förvaring av sandaler, sandaler och skor, är hyllhöjden cirka 25 - 30 cm, stövlar och andra demisäsong- och vinterskor - 45 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genomsnitt … Huvuddelen av garderoben. Det finns strömavtagare, steg, galgar, hyllor, lådor. Höjden på mittzonen är cirka 1, 5 - 1, 7 m. Facket, som är utformat för att rymma skjortor, jackor, byxor, klänningar, kjolar, är cirka en meter högt. Underkläder förvaras bäst i lådor med avdelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övre . Här finns huvudbonader, säsongskläder, sängkläder. För förvaring av väskor och resväskor bör du också tillhandahålla en separat nisch på ca 20 * 25 cm (höjd / djup). Vanligtvis läggs de precis under taket och för åtkomst till dem är det nödvändigt att tillhandahålla en stege (om taket i skafferiet är högt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi planerar internt innehåll

Efter att layoutschemat och lagringssystemet har valts återstår det att ordentligt organisera det interna utrymmet. Naturligtvis är varje interiör individuell på sitt eget sätt, men det finns flera allmänna regler för att ordna en garderob:

  • Skokartonger, lådor, hyllor och stativ förvaras i det nedre området;
  • De övre hyllorna är reserverade för förvaring av skrymmande föremål (kuddar, filtar, väskor) och säsongsartiklar;
  • Den mellersta delen är idealisk för vardagligt slitage;
  • Sidohyllor är praktiska för användbara små saker som ofta används;
  • Ett separat område tilldelas tillbehör (handskar, paraplyer, bälten).
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag erbjuds speciella tillbehör för att förvara saker snyggt, till exempel kjol eller byxor. De är utrustade med speciella gummerade clips för att förhindra att rynkor syns på kläderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängaren är en klassisk arrangör för att placera skjortor, kjolar, byxor, klänningar, ytterkläder. Det kan finnas flera tvärstänger - på samma eller olika nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utifrån är strömavtagaren en tvärstång som kan sänkas till önskad höjd när som helst eller höjas bakåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lätt textilhållare kan användas för att lagra ett stort antal handväskor, ryggsäckar, nät. Det tar inte mycket plats och gör att du alltid kan ha dina favoritaccessoarer till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrumsmöbler kan tillverkas av olika material. Det kan vara naturligt trä, praktisk plast, billig gips, hållbart stål eller annan metall. Om ett skafferi sätts upp i en liten lägenhet ("Chrusjtjov"), är det bättre att föredra stationära eller modulära möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling och belysning

Nästa inte mindre viktiga och ansvarsfulla post i skafferiets arrangemang är efterbehandling och belysning

Materialet för att dekorera väggar, tak och golv ska vara så praktiskt som möjligt för att inte reparera för ofta. Det ska vara slätt för att inte "äta upp" det redan lilla utrymmet och inte lämna märken på kläderna. Tvättbara tapeter, färg, textilier och speglar kan utföra dessa funktioner. Så att rummet inte ser ännu mindre och tyngre ut är det bättre om finishen väljs i ljusa, svaga färger

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller belysning rekommenderas det inte att använda massiva ljuskronor och skrymmande lampor - de kommer att göra rummet tyngre. Det är bäst att välja spot eller små taklampor, svänglampor

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant och praktiskt alternativ är en rad LED -lampor som automatiskt tänds när du kommer in i ett rum. Om omklädningsrummet består av ett stort antal slutna lådor är det värt att tänka på lokal belysning. Detta kommer att göra det lättare och snabbare att hitta rätt

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte bort ventilationen när du avslutar arbetet. I garderoben förblir saker och kläder stängda under en längre tid, vilket innebär att de bara behöver en tillströmning av frisk luft för att förhindra fukt, mögel och en obehaglig lukt. Omklädningsrummet kan utrustas med en avgasfläkt eller en liten luftkonditionering

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för dörröppning

Beroende på konfiguration, plats och utformning av omklädningsrummet kan flera typer av dörröppningsdesign övervägas. Rummet kan vara öppet eller stängt. Dörrar kan vara gångjärniga, skjutbara, en skärm kan användas istället.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera dörrstrukturen kan matt eller glansigt glas, spegel, sandblästringsritning, trä, skär från olika material, textilier användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista alternativet ser väldigt originellt ut och är väldigt billigt. För att hänga gardinerna installeras en taklist och själva duken väljs för att matcha inredningen. Skjutdörrar och dragspeldörrar hjälper till att avsevärt spara ett redan litet utrymme. Svängdörrar ser bara lämpliga ut i ett rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör det själv

Några enkla rekommendationer hjälper dig att göra ett litet skafferi till en mysig, kompakt garderob med egna händer:

Utveckling av en plan för framtida omklädningsrum … I den första etappen av arbetet är det nödvändigt att noga överväga konfigurationen av rummet. Typiska förråd i "Chrusjtjov" upptar vanligtvis ett utrymme på högst 3 kvadratmeter. Delvis rivning av partitionen och installation av en gipsskivkonstruktion hjälper till att expandera den lite. Det är sant att utbyggnaden av garderoben är direkt relaterad till minskningen av bostadsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa punkt är valet av ett förvaringssystem för kläder och saker . Det är nödvändigt att noggrant mäta det framtida rummet och schematiskt plotta alla strukturella element på planen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion:

  1. Urval, beräkning av erforderlig mängd och inköp av efterbehandlingsmaterial.
  2. Städa lokalerna och förbereda för efterbehandling. Skafferiet rensas från alla saker, den gamla beläggningen demonteras, ojämna väggar, golv och tak jämnas, putsas, rengörs.
  3. Avslutande arbete. Golvet är täckt med linoleum eller laminat, taket är målat eller vitkalkat, väggarna är täckta med tapeter, målade eller färdiga med andra material.
  4. Lokal ventilationsanordning (fläkt, luftkonditionering) och ljuskällor (strålkastare).
  5. Tillverkning och installation av hyllor. För egen produktion behöver du metallrör, spånskivor med plastbeläggning, styrningar, fästelement, kantlist, hörn, pluggar, möbelbeslag.
  6. Installation av inre belysningssystem för lådor, installation av dörrar.
  7. Sista etappen: galgar, korgar, hängfickor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår bara att lägga ut saker, hänga kläder och omklädningsrummet är klart för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på idéer i det inre av korridoren

En öppen garderob i hallen är ett av de mest populära alternativen för att förvandla ett gammalt skafferi. För att göra detta kommer det att vara nödvändigt att riva partitionerna för att utöka utrymmet. Ett praktiskt och bekvämt skohållare och flera tvärstänger på olika nivåer för att placera kläder hjälper till att inte störa området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer praktiskt alternativ - förvaringsrummet är upptaget av öppna hyllor med fack och hyllor av olika bredd. Flera lådor finns för förvaring av linne eller användbara saker. En sådan garderob kan utrustas med skjutdörrar eller täckas med en tjock textilridå.

Rekommenderad: