Ortopediska Stolar För Skolbarn: Ett Urval Av Barns Skolmodeller För En Vanlig Och Ett Skrivbord, Betyg Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Stolar För Skolbarn: Ett Urval Av Barns Skolmodeller För En Vanlig Och Ett Skrivbord, Betyg Och Recensioner

Video: Ortopediska Stolar För Skolbarn: Ett Urval Av Barns Skolmodeller För En Vanlig Och Ett Skrivbord, Betyg Och Recensioner
Video: KidKraft Bord Stolar Star 2024, April
Ortopediska Stolar För Skolbarn: Ett Urval Av Barns Skolmodeller För En Vanlig Och Ett Skrivbord, Betyg Och Recensioner
Ortopediska Stolar För Skolbarn: Ett Urval Av Barns Skolmodeller För En Vanlig Och Ett Skrivbord, Betyg Och Recensioner
Anonim

I skolåldern genomgår ett barns skelett konstanta strukturförändringar på grund av processen för kroppsväxt. För att säkerställa de rätta förutsättningarna för bildandet av barns muskuloskeletala massa är förebyggande, diagnos och behandling av dess missbildningar nödvändiga. En ortopedisk stol för skolelever hjälper till att förhindra försämring av hållning och andra störningar. Dess val och funktion måste närma sig med hänsyn till barnets individuella egenskaper och fysiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i barnens ortopediska stol är möjligheten att justera sina individuella enheter. Genom att ändra sin position kan du anpassa stolen till varje barns individuella behov individuellt.

De funktionella fördelarna med denna stol ger förutsättningar för bekvämt stöd för ryggregionen . Den kan användas för att passa barn med medfödda avvikelser och krökning i ryggen och andra delar av skelettramen. Det fungerar som ett profylaktiskt medel för atrofi och försvagning av ett barns muskelmassa, vars utveckling och bildning försämras till följd av medfödda eller förvärvade defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den specifika strukturen i strukturen gör att du kan uppnå den högsta komfortnivån tillsammans med förebyggande och terapeutiska effekter. Alla parametrar för varje ändring av enheten är inriktade på att ge en positiv effekt, men inte på design och andra yttre egenskaper . Endast vissa modeller är gjorda med designelement i barnstil.

Att ha en stol med ortopediska funktioner kan minska behovet av intermittent distraktion och minska mängden uppvärmningsövningar som behöver göras under pausen. Det här är för att designen fördelar belastningen på leder och muskler jämnt mellan dessa element i kroppen.

Detta tillvägagångssätt kompenserar för trötthet och spasmer, vilket är extremt viktigt under tillväxten av barnets kropp och bildning av hållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En speciell stol för barn har ett antal fördelar och nackdelar, vars närvaro måste beaktas när man väljer en lämplig modifikation. De uppenbara fördelarna inkluderar följande:

  • mångsidighet;
  • ergonomi;
  • lätthet;
  • funktionalitet;
  • effektivitet.

Dessa stolar är tillverkade i syfte att uppnå maximal mångsidighet. De kan matchas till ett vanligt bord, vilket eliminerar behovet av att köpa en specialiserad modell av det senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ergonomin i modellserien gör att du kan styra justeringsmekanismerna även med ett barns ansträngningar. Med rätt träning kommer han att kunna självständigt justera vissa block av stolen i enlighet med den typ av aktivitet som utförs med hans hjälp.

Användningen av lätta material i tillverkningen gör det möjligt att minska behovet av kontroll över användningen av den ortopediska stolen av barnet. Om enheten väljs i enlighet med åldersegenskaperna utesluts risken för skada på grund av strukturens ökade vikt.

Funktionerna i modifieringarna gör att du kan göra en multi-profiljustering av elementen, beroende på barnets fysiska tillstånd, hans ålder, kön och typ av aktivitet.

Kombinationen av fördelar med en ortopedisk stol, i jämförelse med en konventionell, gör den till ett effektivt verktyg för förebyggande och korrigering. Dess närvaro hjälper till att ställa in rätt vektor för bildandet av barnets muskuloskeletala massa i de tidiga utvecklingsstadierna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De största nackdelarna med denna typ av stolar inkluderar följande kriterier:

  • prislista;
  • målbegränsning;
  • behovet av att konsultera en läkare;
  • individuella nackdelar.
Bild
Bild

Ortopediska stolar klassificeras som medicinska produkter av särskild natur. De kan endast köpas på specialiserade försäljningsställen eller lämpliga institutioner. Priströskeln för dessa enheter är relativt hög, vilket hänvisar dem till varor av genomsnittligt och högre värde . Detta faktum minskar möjligheten att köpa en behandlingsstol av medborgare vars ekonomiska förmögenhet ligger under det fastställda livsminimum. Samtidigt finns det möjligheter att erhålla en kvot och ett regionalt stödprogram, vilket är tillämpligt i fall med funktionshindrade barn, vars status är korrekt formaliserad.

Dessa stolar är begränsade för avsett bruk. De kan endast användas av ett barn i det åldersintervall som motsvarar ändringen. Efter att ha passerat den övre åldersfältet är stolen inte längre användbar . Dess vidare användning kan inte garantera en positiv effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inköp av en ortopedisk anordning måste beställas av en läkare, vilket kräver en fullständig riktad medicinsk undersökning. Att använda stolen på eget initiativ kan inte garantera ett positivt resultat . Dessutom kan effekten vändas.

Varje modifiering kan ha sina egna nackdelar, dikterade av strukturens egenskaper eller tekniska felberäkningar. Detta gäller för modeller som nyligen har kommit ut på marknaden.

Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på typ kan stolen användas för en tonåring eller ett förskolebarn. Bland huvudklasserna finns följande ändringar.

Klassisk

De är en vanlig skrivbordsstol, vars design kompletteras med funktioner som ger en ortopedisk effekt på barnets muskuloskeletala massa.

Den klassiska modellen kan ha justerbara armstöd tillgängliga, men detta krävs inte . I den bakre delen finns en rulle, vars placering motsvarar nivån på den sittande midjan. Det finns inga ytterligare funktioner för justering av ryggstödet.

Närvaron av höjdjustering är ett obligatoriskt element i denna typ av säten. Det kan också finnas enskilda modellblock som ökar enhetens funktionalitet.

Med fotstöd

Dessa stolar omfattar alla egenskaper som finns i klassiska modifieringar och ett speciellt fotstöd.

En egenskap hos denna modell är möjligheten att justera positionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dynamisk

Denna typ av stol är utformad på ett sådant sätt att inställningen och justeringen sker automatiskt. Efter montering utförs den första justeringen, vars parametrar motsvarar barnets individuella egenskaper . I framtiden tar stolen, efter att ha landat på den, själv den önskade positionen, som ändras beroende på den sittande personens hållning.

Detta gör det möjligt att använda muskelkroppen i sin helhet, upprepa sin anatomiska struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stående-sittande alternativ

Dessa modeller låter dig fixera bäckendelen i ett statiskt läge. De kan justeras för stående eller sittande användning.

När det gäller funktionalitet liknar denna typ av stol en transformerande stol. Den enda skillnaden är i ytterligare sätt att ställa in.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Bland de vanligaste stolmodellerna för elever och förskolebarn följande tillverkare kan noteras:

DUOREST Alpha A30H

Bild
Bild

Komfort Sittplats Ergohuman Plus

Bild
Bild

Kulik System Fly

Bild
Bild

Gravitonus UP Fotstöd

Bild
Bild

Beroende på tillverkarens modell och märke kan priset skilja sig åt. Varumärke är inte alltid ett tecken på hög kvalitet eller riktad passform. En stol som är lämplig för ett barn enligt individuella egenskaper är en som uppfyller dess funktioner och har maximal positiv effekt.

Bild
Bild

Hur man väljer

Huvudkriterierna för att välja ortopediska stolar:

  • åldersegenskaper;
  • medicinska indikationer;
  • design egenskaper;
  • prislista.
Bild
Bild

När du väljer en studentstol måste du vara uppmärksam på den ålderskategori som anges av tillverkaren i medföljande dokumentation. Barnets ålder måste ligga inom det föreskrivna intervallet. Köpet av en enhet med förväntan på "tillväxt" är oacceptabelt . I ett sådant fall uppnås inte den förväntade effekten.

Innan du köper bör du konsultera en läkare, eftersom bristen på korrekta medicinska indikationer kan leda till negativa effekter på barnets kropp och en försämring av hälsosituationen om det finns ortopediska avvikelser.

Det är värt att välja en stol, vars design kommer att vara så bekväm som möjligt för varje barn . Om det finns flera i en familj är det troligt att en sittplats inte passar alla barn samtidigt.

Priströskeln är också en avgörande faktor vid valet av en ortopedisk stolmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Åsikterna från föräldrar som köpte en ortopedisk stol till sitt barn skiljer sig åt när det gäller dess fördelar. men majoriteten av rösterna kommer ner till positiva recensioner … Folk rapporterar att efter köpet började barnets hållning förbättras, förekomsten av huvudvärk, smärta i ryggraden, nedre delen av ryggen och skulderbladen minskar, det finns inga kramper och muskelspasmer.

Rekommenderad: