Sovrumsdesign 8 Kvm. M. (87 Bilder): Insidan Av Ett Litet Smalt Rum 4x2 Meter Med Ett Fönster, Layoutalternativ I "Chrusjtjov"

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign 8 Kvm. M. (87 Bilder): Insidan Av Ett Litet Smalt Rum 4x2 Meter Med Ett Fönster, Layoutalternativ I "Chrusjtjov"

Video: Sovrumsdesign 8 Kvm. M. (87 Bilder): Insidan Av Ett Litet Smalt Rum 4x2 Meter Med Ett Fönster, Layoutalternativ I
Video: KVM | Расширение образов дисков гостевых ВМ 2024, April
Sovrumsdesign 8 Kvm. M. (87 Bilder): Insidan Av Ett Litet Smalt Rum 4x2 Meter Med Ett Fönster, Layoutalternativ I "Chrusjtjov"
Sovrumsdesign 8 Kvm. M. (87 Bilder): Insidan Av Ett Litet Smalt Rum 4x2 Meter Med Ett Fönster, Layoutalternativ I "Chrusjtjov"
Anonim

Smala rum kräver en särskild inställning till valet av layout. Det kommer visuellt att utöka utrymmet, användbart använd varje var tionde centimeter. Sovrumsdesign 8 kvm. Du kan välja själv och skapa ett elegant rum för ett bekvämt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken stil är rätt?

Utformningen av ett litet sovrum väljs beroende på ägarens preferenser, lägenhetens övergripande design och rummets funktionella egenskaper. En minimalistisk stil frigör utrymme genom att bara använda nödvändiga föremål och saker. Zoning används när det är nödvändigt att avgränsa de områden i rummet som används för att sova och arbeta. Och fans av invecklade interiörer kan vara uppmärksamma på detaljer och dekorera rummet med många små dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar som passar för inredning av sovrummet:

Skandinaviska . Dess särdrag är korthet och enkelhet. Vit färg och trämöbler används ofta i designen. Ett minimum av föremål placeras i rummet, det maximala utrymmet frigörs för minimalismens skull. Sovrummet i skandinavisk stil är lätt att rengöra, om så önskas kan du helt enkelt ordna om det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En grundläggande klassiker . Överensstämmelse med traditioner och gravitation mot lyx, rikedom - så kan stilen karakteriseras. Funktionerna i klassicismen och moderna trender är sammanflätade i den, därför kan den inte kallas gammaldags. Möblerna är dekorerade med lockiga ryggar, snidade element och klädda med dyra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern … Karakteristiska drag är ett engagemang för krökta, flytande linjer och en blandning av olika stilelement. Designen domineras av möbler och dekorativa element av naturligt trä, teman för flora och fauna används och tolkas i stor utsträckning. Till exempel kan blommönster finnas på textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft … En modern stil där råa ytor, möbler med metalldelar, glasmaterial används i stor utsträckning. Fönstren är inte täckta med gardiner och persienner, de lämnas öppna. Det är vanligt att hänga belysningsanordningar i grupper, färgschemat kännetecknas av dess svårighetsgrad: lugna toner, en kombination av 2-3 toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fransk provence . De särdrag i stilen inkluderar användning av trämöbler, mattor, föremål med blommotiv. Kuddar, överkast, tavlor med snidade ramar används som inredning. Färgschemat domineras av pastellfärger, som är lugnande och bidrar till den visuella ökningen av rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Country- och etno -stilar . Sovrummet är främst avsett för avkoppling, eftersom experter rekommenderar att ta lugna toner som grund och överge alla pretentiösa, brokiga element. När du ordnar ett rum väljs det dominerande motivet: klädseln för möbler, överkast på sängar och efterbehandlingsmaterial fungerar som en bas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ för ett rum 4x2 meter

För ett långsträckt sovrum i "Chrusjtjov" är alternativet med en säng mot väggen lämpligt. Det är bättre att placera skåpet närmare dörren. För att frigöra passagen rekommenderas att placera möblerna på ena sidan. För ett smalt rum, välj kompakta möbler, utan bulande och skrymmande delar. Om du planerar att dela upp rummet i två delar placeras sängens huvud vid fönstret och ett stativ placeras bredvid det.

Sängbordet är placerat nära sovplatsen; det bör inte heller vara mycket ledigt utrymme mellan andra föremål. Ett rum med fönster är mysigt, eftersom naturligt ljus tränger in i det under dagen. Lokaler utan det är ett mindre fördelaktigt alternativ. I det här fallet kan möblerna placeras mot någon av väggarna, och bristen på ljus kompenseras av en extra lampa eller lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande funktioner

Att ordna ett rum innebär att man arbetar med tre typer av ytor: golv, väggar och tak. De ska vara i harmoni med varandra i ton, textur och inredningselement, samt korrelera med möbler, mattor, gardiner. Som regel matchas sängen till färgen på finishen, men den motsatta situationen händer också. I detta fall är beläggningen relaterad till en specifik hud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för väggbehandling:

Färg är det billigaste alternativet . Det är billigt och finns i rika färger. Du kan välja både matta och blanka nyanser, göra väggarna släta eller kombinera flera nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt gips . Ett annat billigt alternativ, som kännetecknas av den enkla efterbehandlingen. Dess nackdelar inkluderar det faktum att gipset kan bli smutsigt vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mantel med trä- eller plastpaneler . Detta slitstarka material har goda yttre egenskaper. Den är enkel att installera, lätt att rengöra, motståndskraftig mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet … Traditionellt sätt att väggdekorera. Det finns två typer av tapeter - papper och vinyl. De förra är billiga och kommer i smala rullar. De rivs lätt och kräver mer lim. Den största praktiska är vinyltapeter, som har en stor bredd och tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Murverk … Lämplig för ett sovrum i loftstil. Den obehandlade ytan ser snygg och konceptuell ut och passar bra med naturmaterial som trämöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeter och gips kan också användas för takfinish . Dessutom används kakel, vanligt eller med mönster. Det är korrelerat med väggarnas färg, det vita materialet blir universellt. Ett dyrare sätt är installationen av sträcktak: de har en lång livslängd och gör att du kan skapa en perfekt jämn beläggning. Du kan välja tak med en blank eller satin yta, gjord i valfri nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur täcker man golvet?

  • parkettbräda;
  • laminera.;
  • linoleum;
  • bricka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen läggs rakt eller diagonalt. Det senare alternativet ökar visuellt rummets yta, vilket gör rummets design mer dynamisk.

Träbeläggningar kräver ytterligare bearbetning. De målas, lackeras, vid behov appliceras skyddande impregnering på dem. Tack vare användning av lösningar ökar materialets motståndskraft mot hög luftfuktighet, dessutom förhindrar produkterna att insekter, skadliga mikroorganismer och mögel uppträder.

Bild
Bild

Färglösningar

Kompetent urval av nyanser är sättet att skapa ett mysigt sovrum där du inte bara vill sova, utan också att koppla av under dagen, läsa böcker och gå om ditt företag. Lätta, svala toner är kända för att visuellt utöka utrymmet. Den klassiska lösningen för ett smalt rum är vitt. Endast enskilda element och hela interiören kan utföras i den. I det senare fallet är det viktigt att välja objekt som skiljer sig i nyanser - annars kommer saker att smälta ihop med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett praktiskt alternativ skulle vara ett grått sovrum . Genom användning av neutrala toner är det möjligt att skapa ett trevligt utseende, där en lugnande atmosfär råder. Denna mångsidiga färg är lätt att kombinera med ljusa nyanser, och den späds också med brokiga stänk. Till exempel kan en säng som är täckt med ett grått överkast ha röda eller skarlet kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av gröna, blå, lila färger i interiören är möjlig om ljusa färger tas . Möbler i pastellfärger harmonierar bra med vita väggar och vice versa. I utformningen av ett sovrum är det tillåtet att kombinera högst 2-3 färger, annars blir utrymmet övermättat med olika element.

Ett undantag är ett sovrum i en informell stil: det är tillåtet att inkludera aggressiva (eller till och med sura) nyanser om de kompletterar varandra. I det här fallet är det bättre att söka hjälp av proffs eller läsa vidare om reglerna för färgmatchning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid inredning av ett sovrum på 8 kvm. Jag rekommenderar att du undviker stora teckningar på väggar och möbler, särskilt om de är gjorda i för mörka färger. På tapeten eller klädseln kan tunna svarta mönster lokaliseras, de kan kompletteras med en ljuskrona, en lampa av samma ton. Om sovrummets inre är genomtänkt självständigt, rekommenderas att man föredrar neutrala toner, eftersom de är lättare att kombinera med varandra, i andra fall krävs minst ett minimum av specialkunskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja och ordna möbler

Effektiviteten av att använda utrymme beror på valet av möbler . Det centrala elementet i sovrummet är sängen, som placeras mot väggen eller fönstret. För ett gift par är en dubbel modell eller en hopfällbar soffa lämplig. En hörnsoffa hjälper till att spara utrymme, det kräver inte köp av madrass, det låter dig lägga sängkläder i en inbyggd låda. En transformerande stol är en lösning för dem som bor ensamma: för att göra det bekvämt att sova på bör ett fjäderblock väljas som fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom en sovplats har rummet ett nattduksbord, garderob eller hyllor. Om det finns en nisch i sovrummet placeras möblerna där. Ett hängande sängbord är lämpligt för förvaring av kläder, säsongsartiklar och utrustning. För dem som inte vill välja möbler separat finns det färdiga headset. De är billigare och alla artiklar är tillverkade i samma stil och färgschema.

Sängar och garderober med rundade hörn ger inredningen en mjuk och mjuk känsla. Och modeller med ben måste överges, eftersom de kommer att se för pretentiösa ut, dessutom samlas smuts och damm under dem, därför kommer det att ta mer tid att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Stora ljuskronor och massiva lampor är tabu för små rum eftersom de tar plats. Miniatyr sänglampor, golvlampor, lampor är lämpliga för sovrummet . En vinnande lösning skulle vara en bakgrundsbelyst garderob eller lampor inbyggda i taket. Som regel är en källa på övervåningen, den andra är installerad vid sängen: detta är särskilt lämpligt för dem som gillar att läsa före sänggåendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsinstallation utförs efter den dekorativa efterbehandlingen av rummet, men platsen för placering av lampor och ljuskronor är markerad vid fyllning, målning eller beklädnad av väggar och tak. Företräde bör ges till lågeffektslampor som har mjukt ljus och inte irriterar ögonen. Nattljus och golvlampor matchas med interiörens färg, vanliga apparater ser bäst ut.

Bild
Bild

Tillbehör

Överkast och kuddar är en viktig del av inredningen. De är utvalda för att matcha tonen på väggarna och möblerna. Textilier kan dekoreras med små mönster som korrelerar med andra dekorativa element. Det är bättre att välja mjuka tyger som är behagliga vid beröring, som är hygroskopiska, hållbara och slitstarka. För vanliga överkast kan du plocka upp kuddar i en annan färg, detsamma är fallet med ottomaner och soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Figuriner, fotografier, målningar används som dekorationer . Sovrummet kan ha små hyllor för böcker, inredning, blomkrukor. Du kan inte överdriva det med detaljer: de ska vara måttligt, och det är bättre att de är i samma stil. I synnerhet om sovrummet är inrett i asiatisk stil, väljs orientaliska motiv: paneler, figurer. Om rummet tillåter kan du sätta ett akvarium med fisk i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar fönster väljer du gardiner eller persienner . Du bör välja lätta, monokromatiska tyger som är tillräckligt täta så att ljuset från gatan från lyktorna inte stör sömnen. Taklisten är gjord av trä, plast eller metall. Träet ser ädelt ut, lämpligt för den klassiska stilen, Provence, men sådana modeller är massiva, skrymmande. Det mest praktiska är gardinstänger av plast.

Speglar används för att öka utrymmet. Detsamma gäller glasdetaljer: transparenta hyllor, bord, lampor, dörrar kommer att vara lämpliga i sovrummet. De kombineras med vaser där torkade eller färska blommor placeras, böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer i det inre av ett litet sovrum

I lägenheter med högt i tak kan du göra en sovplats på mezzaninen. Det andra alternativet är att ta bort botten på våningssängen och ställa ett bord där. Det sista rummet kommer att ha två "våningar": det första är för arbete, det andra - för rekreation. I det här fallet måste du självständigt designa ovanliga möbler, trappor och det övre planet. Pricken över i: et blir murverket på väggarna, en kombination av vita och mörka nyanser.

Bild
Bild

Graciösa gardiner, ett retrobord, speglar i träramar och ljusgröna väggar är en djärv lösning för ett sovrum, i vars design klassiska och moderna stilar är sammanflätade. Alla pastellfärger som enkelt kan kombineras med ljusa toner kan användas som basfärg. I en sådan inredning råder släta linjer, slätade hörn, återhållna mönster.

Bild
Bild

Ett sovrum i sandnyanser kommer att förknippas med mysighet och komfort. Naturliga trämöbler väljs för att matcha färgen på väggar och golv. Arrangemang av detaljer med ornament är tillåtet om monokromatiska föremål kommer att råda i utformningen av rummet.

Rekommenderad: