Grått Golv I Interiören (56 Bilder): Vilken Färg På Väggarna Kommer Att Matcha Det Ljusgrå Laminatet, Linoleum Eller Mattan I Lägenheten? Hur Väljer Jag Tapeter För Mörkgrå Parkett

Innehållsförteckning:

Video: Grått Golv I Interiören (56 Bilder): Vilken Färg På Väggarna Kommer Att Matcha Det Ljusgrå Laminatet, Linoleum Eller Mattan I Lägenheten? Hur Väljer Jag Tapeter För Mörkgrå Parkett

Video: Grått Golv I Interiören (56 Bilder): Vilken Färg På Väggarna Kommer Att Matcha Det Ljusgrå Laminatet, Linoleum Eller Mattan I Lägenheten? Hur Väljer Jag Tapeter För Mörkgrå Parkett
Video: Lägga Golv - 5 TIPS till dig som ska Lägga Nytt Klickgolv (Nybörjartips) 2024, April
Grått Golv I Interiören (56 Bilder): Vilken Färg På Väggarna Kommer Att Matcha Det Ljusgrå Laminatet, Linoleum Eller Mattan I Lägenheten? Hur Väljer Jag Tapeter För Mörkgrå Parkett
Grått Golv I Interiören (56 Bilder): Vilken Färg På Väggarna Kommer Att Matcha Det Ljusgrå Laminatet, Linoleum Eller Mattan I Lägenheten? Hur Väljer Jag Tapeter För Mörkgrå Parkett
Anonim

Den övergripande uppfattningen av interiören påverkas till stor del av golvets skugga. Den grå golvbeläggningen ser ädel och lugn ut, utan att uppmärksamma sig själv. Sortimentet av färger och material på askgolvet är så brett och mångsidigt att det passar in i alla stilriktningar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med det grå golvet är dess variation och plasticitet, tack vare vilket det utan överdrift kan passa in i vilken inredning som helst. På alla ljusnivåer ser ett grått golv ädelt ut och har en lugnande effekt. En diskret monokrom nyans lindrar spänningar och ger en känsla av balans . Detta gör det till ett lämpligt alternativ för vardagsrummet och sovrummet, men för arbetsområdet kan ett grått golv vara för lugnt och dämpa intellektuell aktivitet.

Bild
Bild

Tack vare skuggans neutralitet kan rummet göras mer klassiskt, svartvit eller "utspätt" med ljusa accenter.

Grått matchar de flesta färger . Samtidigt, om du väljer en sval grå till ditt golv och kombinerar det med samma färger, kan atmosfären bli livlös och kall.

Det grå golvet kan antingen vara ljust (i det här fallet är det möjligt att visuellt expandera rummet) eller mörkare (då blir det en accent). I rum med askgolv skapas känslan av luftrörelse, den är fräsch och sval i den . Det visar sig att en av fördelarna med ett sådant golv är möjligheten till externa justeringar av rums storlek och konfiguration.

Bild
Bild

Golvgrå är en atypisk nyans för de flesta typer av golv . Vissa tillverkare producerar sådant material som en separat samling, så deras kostnad kan vara något högre jämfört med analoger av de vanliga färgerna.

Bild
Bild

Olika nyanser

Grått är en av de mest mystiska och mångfacetterade färgerna. Den kan variera från askig pärla, nästan blekt, till kolsvart. Om vi pratar om golvets färg, är de vanligaste gråalternativen:

ren grå

Fransk grå

ljusgrått

pärlemor (aska)

stål

kolsyra

kvarts

marengo

  • våt asfalt;
  • fältassistent.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka stilar kan du använda?

Utan överdrift kommer det grå golvet att passa perfekt in i vilken rumsstil som helst.

Det viktigaste är att välja rätt material och nyansfunktioner.

Cool bländning grå kommer att vara lämpligt i högteknologiska rum. Det optimala golvmaterialet är kakel, men linoleum och laminat är också lämpliga . I en sådan inredning kommer den askiga nyansen inte att "uppmärksamma" sig själv, utan kommer att betona idén om minimalism, den kommer att kombineras väl med ytor av metall och glas (karakteristiska egenskaper hos den högteknologiska stilen).

Bild
Bild

För lantlig stil, särskilt Provence, rekommenderas en grå parkettbräda . Det kommer att ge frihet och chic till europeiska byhus, kommer framgångsrikt att kombineras med nyanser som antagits i dessa stilar - blå, beige, pastell- och trämöbler, naturliga textilier.

Bild
Bild

Mörkgrå trägolv passar in i loft och skandinaviska interiörer … I det första fallet kan den kombineras med mörka möbler och turkosa tillbehör, som bara kommer att betona palettens djup och ädelheten i golvstrukturen.

Naturliga material och ljusa, blekta nyanser är lämpliga för skandinaviska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det grå golvet kan vara tillverkat av olika material. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

Laminera

Spånskivmaterial belagt med hartser med ett pappersskikt. Den senare är belagd med en speciell lack, tack vare vilken laminatet får slitstyrka, praktik och ett attraktivt utseende. Laminat i grått ser särskilt snyggt och respektabelt ut.

Bild
Bild

Materialets nackdelar är emellertid dess instabilitet mot fukt, höga kostnader och svårigheter att sköta.

Linoleum

En av ledarna på grund av den optimala kombinationen av pris och kvalitet. Linoleum är dock ett material som kännetecknas av låg miljövänlighet. Dess användning kommer inte att tillåta dig att uppnå samma sofistikering och respektabilitet som användningen av laminat. Linoleum kostar dock flera gånger billigare . Materialet är inte rädd för frekvent våtrengöring, det är ganska slitstarkt och hållbart.

Bild
Bild

Parkett

Ibland innehåller den också en golvbräda - en av de dyraste golvbeläggningarna. Men sådant material är miljövänligt, attraktivt i utseende och kommer att hålla i mer än ett dussin år. Tyvärr är den höga kostnaden inte den enda nackdelen . Läggning och underhåll av parkett kräver viss kompetens och ekonomiska kostnader.

Bild
Bild

Bricka

Kaklade golvplattor i grått är ett alternativ inte bara för badrum och toalett, utan också för golvet i köket, i korridoren. Samtidigt kommer ett grått golv att se snyggt ut längre än kakel i ljusare nyanser.

Och om detta är en imitation av porslin av stengods, kommer interiören att visa sig vara riktigt lyxig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för materialet, behovet av att anlita proffs för installationen. En annan punkt är att själva klinkergolvet är kallt . Situationen kan delvis korrigeras med hjälp av varma underlag, men det bästa alternativet är att kombinera golvplattor med ett varmt golvsystem.

Matta

Mjukt golv. Alternativ för sovrum, barn. Bland fördelarna är varma golv, trevliga känslor. Nackdelarna inkluderar behovet av frekvent rengöring och professionell installation.

Bild
Bild

Kombination med andra färger

Grå är mycket älskad av designers för sin förmåga att kombinera med de flesta nyanser. Det kommer att ge mjukhet och konsistens till pastellpaletter, späda ut det mörka och mjukna, vilket gör komplexa färger mer naturliga.

Oumbärlig är en mjuk askskugga i rum med kontrastfärger.

Det tar bort aggression, gör en smidig övergång i kontrasterna mellan svart och vitt, vitt och rött, svart och rött.

Snygga och eleganta interiörer erhålls där olika gråvarianter kombineras. I det här fallet är det bättre att göra golvet i den lättaste nyansen eller i den mörkaste … Levande detaljer gör att du kan lägga till ljusa accenter i ett monokromt rum . Den senare kan vara gul, orange, crimson, turkos. Det är bättre om det finns textilier, tillbehör och dekorationselement i en ljus design. Ett utmärkt alternativ är att måla en av väggarna (eller en del av den) i de angivna färgerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En harmonisk tandem skapar ett grått golv med lavendel, blekrosa nyanser samt vin, pastellblå och gröna färger.

Om vi pratar om ett rum i klassisk stil, rekommenderas det att använda mörkt guld som inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att kombinera ett grått golv med dörröppningar av samma nyans. Ett annat win-win-alternativ är en kombination av ett ljusgrått golv med dörröppningar och dukar i wenge- eller ekfärg. Tack vare golvets askton ser wenge ännu mjukare och mer elegant ut, och skuggan av ek ser ännu djupare och mer värdig ut . Wenge ser förresten bra ut med både varmt och kallt grått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om golvet är mycket ljust, grå-beige, kommer mjölkiga, ljusbruna och pastellöppningar och dörrar också att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grått är nyckfullt i kombination med kalla nyanser. De enda undantagen är den blå och blå paletten.

Bild
Bild

Använd i olika rum

Oftast finns det grå golvet i vardagsrummet, där det ser ståtligt och högtidligt ut. Beläggningen kommer att kombineras med möbler i pastell och ljusa nyanser, samt rika färger. I det första fallet blir ljusa färger ännu renare och mjukare . När det gäller ljusa nyanser kommer det grå golvet att accentuera deras djup, men dämpa "högljudet", ta bort deras dominans i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan du lägga en matta.

Det grå golvet kombineras med både ovanliga ljusa (eller i orientalisk stil) nylonmattor, liksom med klassiska ljusa mattor med en lång hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köket kan ett grått golv vara en riktig räddning, eftersom märken och ränder inte är så märkbara på det . Om vi fortsätter temat enkel vård och praktik, bör valet göras till förmån för ett klinkergolv i grått.

Bild
Bild
Bild
Bild

En uppsättning och ett matbord i klassiska tränyanser kommer att vara en bra "följeslagare" till det grå golvet i köket. Men ljusa headset i röda, orange, turkosa nyanser kombineras också med en grå finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kakel kan för övrigt kombineras genom att välja olika nyanser av grått eller genom att kombinera ett enfärgat material och mönstrade kakel. Golvmönstret kan fortsätta i utformningen av köksförklädet.

Serenity kommer från gråa golv, det är inte förvånande att de ofta väljs till sovrummet. Askfärgen i sovrummet främjar avkoppling . I detta rum kombineras golvet bäst med olika nyanser av grått, pärla, ljusblått. En av väggarna (till exempel bakom sängens huvud) kan göras i en mer mättad duvblå färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Askgolvet passar bra in i sovrummet i beige och träiga bruna . Choklad, varma gulorange och gyllene nyanser kommer att vara ett sofistikerat tillskott och kan förkroppsligas i detaljer och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att uppnå perfektion och majestät i badrummet tillåter användning av grå kakel . Det måste kombineras med en kant, som kan vara i golvets ton, en ton mörkare eller ljusare.

Sådana lösningar är särskilt attraktiva när man använder kakel som imiterar marmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används turkosa, blå, blå och gröna nyanser för att dekorera väggarna i badrummet . Det är askgolvet i det här fallet som gör att du kan "späda" dem, vilket gör rummet lugnare i färgen och visuellt större i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat område i lägenheten där den grå färgen inte bara är vacker, utan också praktisk är korridoren.

Askgolvet ser neutralt ut när du kommer in i lägenheten; små fläckar och smuts märks inte så mycket på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom korridorerna inte alltid är lika starkt upplysta som vardagsrummet eller köket är det bäst att välja en ljusgrå palett. När ytterligare belysning visas kommer en sådan yta att få en trevlig pärlglans . Dessutom kommer en ljusare grå palett visuellt att expandera passagerna i bostaden. Kombinationen av ett askgolv med ljus tapet, där det finns glitter, låter dig också visuellt utöka rummet.

Bild
Bild

Om korridoren är tillräckligt bred kan golvets färg vara mörkare. Men i utformningen av väggar och dörröppningar, dörrar är det bättre att använda ljusare färger. Grå, träig, beige, wenge - dessa nyanser kommer att vara optimala i det här fallet.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel

I den här versionen var det det grå golvet som gjorde det möjligt att sticka möbler och tillbehör av olika stil och färg till en enda helhet. Annars verkar rummet vara överbelastat med möbler, men det grå golvet gav en touch av luftighet och sofistikering.

Bild
Bild

Den klassiska tandem av grått och vitt i denna inredning skulle se tråkigt ut. Men situationen räddades av ljusa detaljer. De senare ser förresten, trots sin rikedom, inte vulgära och prickiga ut tack vare samma gråa golv.

Bild
Bild

För denna klassiska lantgårdinredning med en solid öppen spis, dyra möbler på snidade ben och snygga korgtillbehör av vinstockar är det svårt att välja en mer lämplig nyans av golvet. Riktgrått betonar värdet och praktiken i varje sak, fyller husets atmosfär med värme och respektabilitet.

Bild
Bild

Det vitkalkade trägolvet i vardagsrummet i skandinavisk stil ger färg, ger friskhet och svalhet i rummet. Samtidigt resonerar golvet med ljusa möbler och en mörkare, även grå, vägg. Fåtöljer i trä, som ger värmen i naturligt trä, gör det möjligt att undvika monokrom och överdriven kyla i interiören.

Bild
Bild

Ljust, nästan pärlstavigt, golvet i korridoren gör det lätt och expanderar visuellt. Det kan ses att passagerummet är mycket smalt och inte har tillräcklig belysning, men tack vare golvets skugga, ljusa väggar och minimalism visade sig korridoren vara rymligare och luftigare.

Bild
Bild

Grås psykologiska förmåga att koppla av används i denna design av spaavdelningen. Trots den monokroma interiören kräver den inte ljusa accenter. Och panoramafönster gör det möjligt att undvika överdriven kyla och tristess.

Bild
Bild

För en interiör i vintagestil visade sig ett golv av askträ med delvis vitaktig effekt vara det bästa alternativet. Ett grafitgolv med uttorkad effekt skulle också vara lämpligt här.

Rekommenderad: