Sovrum I Stil Med "Minimalism" (78 Bilder): Inredning Av Ett Gråvitt Sovrum, Mysiga Moderna Rum Av Minsta Storlek

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Stil Med "Minimalism" (78 Bilder): Inredning Av Ett Gråvitt Sovrum, Mysiga Moderna Rum Av Minsta Storlek

Video: Sovrum I Stil Med
Video: 6 Rules for Minimalist Interiors 2024, April
Sovrum I Stil Med "Minimalism" (78 Bilder): Inredning Av Ett Gråvitt Sovrum, Mysiga Moderna Rum Av Minsta Storlek
Sovrum I Stil Med "Minimalism" (78 Bilder): Inredning Av Ett Gråvitt Sovrum, Mysiga Moderna Rum Av Minsta Storlek
Anonim

Minimalism är en verkligt unik stil. Sovrum, inredda på liknande sätt, har en mysig och ljus atmosfär, vilket är så viktigt i den moderna rytmen i livet. Alla kan skapa en vacker och harmonisk inredning, men först bör du lära känna den minimalistiska stilen bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner

Numera är människor mer stressade än någonsin. Det är därför det är så viktigt att ha ett avskilt hörn där du kan koppla av så mycket som möjligt

Oftast blir vardagsrum och sovrum sådana "räddningsöar". För att skapa en mysig och välkomnande atmosfär i dessa rum är det nödvändigt att hänvisa till lämplig stil i interiören. Minimalism är ett bra alternativ. I sovrummet, inrett i denna stil, kan du vila bra och fly från det extra stadsljudet och det hektiska livstakten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Denna populära trend kännetecknas av det faktum att den innehåller en minimal mängd funktionella möbler

I en minimalistisk inredning råder alltid enkla och jämna former och linjer, du hittar inte heller invecklade mönster och snidade element här.

För att skapa en harmonisk och attraktiv minimalistisk ensemble rekommenderas det att vända sig till naturmaterial och texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett minimalistiskt rum bör ge praktiska och mångsidiga förvaringssystem. Dessa kan vara rymliga och rymliga garderober eller klädkammare. I sådana förråd kan du placera ett stort antal olika föremål som inte borde vara i denna inredning.

Bild
Bild

Det är värt att notera det faktum att sådana rum alltid verkar vara rymligare. Detta beror på att de inte är full av onödiga detaljer eller dekorativa element

Minimalism kan användas för att dekorera rum i mycket olika storlekar. Så ett litet sovrum i denna riktning kan få den visuella effekten av ett rymligare utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Minimalism ger bra och spridd belysning. I ett mörkt och dystert rum kanske han inte ser så attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre varianter av denna stil. Dessa inkluderar klassiker, hi-tech och etno

Så den klassiska versionen ger närvaron av naturliga och miljövänliga material i rummet. I sovrummen, gjorda på detta sätt, ser möbler och trägolv harmoniskt ut. Den största skillnaden mellan de minimalistiska klassikerna och den traditionella stilen är frånvaron av snidade detaljer.

Bild
Bild

I sådana interiörer finns det en minimal mängd dekorativa element. När du väljer möbler för ett klassiskt sovrum måste du utgå från deras funktionalitet och praktiska egenskaper. Det ska inte vara krusiduller i en sådan miljö, så det räcker med en dubbelsäng och ett par sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den högteknologiska riktningen kännetecknas av närvaron av plast-, glas- och metalldelar i interiören . En interiör i liknande stil ska inte heller överbelastas med onödig inredning och möbler. Noggrannhet måste observeras i allt, så även sängkläder till sängen bör väljas utan mönster eller ritningar.

Ett högteknologiskt minimalistiskt rum bör inredas i en grå eller svart och vit palett. För att ge sovrummet ett mer moderiktigt utseende kan du använda metallskåp med glasdörrar, och istället för en ljuskrona, vänd dig till runda nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk minimalism är ljusare och mer intressant . Denna riktning kombinerar lakonisk design och motiv från ett visst land. Sådana interiörer ser original och harmoniska ut. Till exempel bör ett sovrum i japansk minimalistisk stil kompletteras med en låg säng och dekorativa detaljer gjorda av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Den lugna och okomplicerade stilen kännetecknas av lugna neutrala färger. Förekomsten av naturliga nyanser i ett minimalistiskt sovrum kommer att vara till nytta

Minimalismens grundfärger är vitt, beige och grått. Vissa ägare dekorerar rum i mörka färger, men i det här fallet bör du välja möbler mer noggrant för att inte bilda en tråkig ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Om du vill kan du späda ut lakonisk minimalism med ljusa detaljer. Som regel väljs en saftig nyans för detta, som finner sin plats i dekorativa element, tyger eller lampor

Till exempel, i ett sovrum vars väggar är dekorerade med vita dekorativa tegelstenar och golvet är mörkt laminat, kan du lägga en dubbelsäng, kompletterad med gröna kuddar, och placera en grön golvlampa bredvid. I en sådan ensemble spelar enkla kuddar och belysning rollen som ljusa accenter, men utan dem kommer interiören att visa sig vara mindre attraktiv och intressant.

Bild
Bild

Interiörer i varma och pastellfärger ser särskilt mysiga ut. De kan kompletteras med naturmaterial för en mer harmonisk kombination. Detta färgschema är lämpligt för både rymliga och små sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett minimalistiskt sovrum kan inredas i kontrasterande svartvita färger. Denna design ser modern och fräsch ut, men den bör spädas med diskreta och rika accenter.

Bild
Bild

Sovrumsstorlekar

Ägarna till små lägenheter vänder sig ofta till minimalism. Oftast väljs material och möbler i pastell, varma och ljusa färger för detta. Sådana ensembler kan spädas ut med mörka eller ljusa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta yta gör att du kan placera en dubbelsäng och två sängbord i sovrummet. En inbyggd garderob med spegeldörrar kommer att se bra ut i en sådan miljö.

Bild
Bild

I mer rymliga rum, vars bredd gör att du kan placera en stor mängd möbler, kan du dessutom lägga en golvmatta, sätta en liten byrå, ett toalettbord och vända dig till olika dekorativa element. Detta är nödvändigt för att rummet inte ska verka för tomt och obekvämt. Men var försiktig: försök att inte överbelasta utrymmet.

Ofta i sådana sovrum hänger människor tunga gardiner av inte bara neutrala utan också mörka nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern design

Det minimalistiska sovrummet kan inredas i vitt och väggen bakom dubbelsängen i neutralt grått . I ett sådant rum kommer en sovplats med ett vitt sänggavel och sängkläder i gråbeige toner att se harmoniskt ut. För att komplettera den fashionabla ensemblen kan du använda en grå fleecy matta, en liten ljusgrå ottoman och ett vitt sängbord.

För att belysa ett rum bör du vända dig till en högteknologisk ljuskrona med subtila detaljer och små nyanser. Om det finns ett stort fönster i sovrummet, kan det kompletteras med grå persienner eller ljusa tyggardiner.

Bild
Bild

Du kan skapa en mysig och harmonisk inredning med en vit säng och en inbyggd garderob med spegeldörrar. Sådana detaljer kommer att se ut mot bakgrunden av golvet, fodrat med ljust laminat, liksom vita väggar och tak. Väggen bakom sängen kan dekoreras i beige toner.

I en sådan interiör kommer inbyggda taklampor och en liten grå hängande ljuskrona att se bra ut.

Bild
Bild

Om du vill skapa en budget men effektiv inredning, bör du vända dig till en dubbelbrun säng, två sängbord gjorda av ett liknande material, lägga en krämig matta med en hög hög på golvet och hänga takkronor med enkla runda nyanser . En sådan uppsättning kommer att vara i harmoni med väggarna i vitt och beige.

Om det finns ett fönster i ett sådant sovrum, bör det dekoreras med ljusa gardiner. Så du får en enkel och lätt inredning, utan onödiga detaljer och dekorativa element.

Bild
Bild

En annan billig kombination kommer att se enkel och smakfull ut, bestående av en svart mjuk soffa, ett vitt sängbord med en lampa och en abstrakt målning i ljusa färger. Dessa föremål ser harmoniskt ut mot bakgrunden av vita väggar dekorerade med dekorativa tegelstenar och vitt laminat.

Bild
Bild

En svart säng med hög sänggavel och sängkläder i grå och vita toner mot en bakgrund av snövit väggar och golv ser modern och snygg ut. Du kan placera ett litet vitt sängbord nära sängen och sätta en svart bordslampa på den. En sådan interiör bör kompletteras med stora monokroma målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrumsdesignidéer

Den trendiga minimalistiska interiören är lämplig för rum där både mogna och unga bor. Tänk på flera intressanta designalternativ för sovrum för tonåringar och deras föräldrar

För sovrummet hos en tonårsflicka kan du hämta en lila soffa med 5 sovplatser, ett ljust datorbord med blå lådor och en inbyggd garderob. Sådana föremål kommer att se harmoniskt ut mot bakgrunden av vita väggar och golv i en liknande färg. Interiören kan kompletteras med en lila golvmatta och fyrkantiga vägghyllor, målade i olika färger.

Bild
Bild

Ett rum för en pojke, inrett i snövit färg, ska fyllas med en enda blå soffa med gråa sängkläder och hyllor och lådor inbyggda i väggen, som kommer att hitta sin plats ovanför sängen. Komplettera ensemblen med ett par blå ottomaner, en blå matta på golvet och svarta romerska gardiner på fönstren. En sådan inredning är bra även för ett litet område.

Bild
Bild

I ett minimalistiskt rum med vita väggar, golv och tak kommer en svart enkelsäng och ett vitt datorbord med garderob i samma färg att se harmoniskt ut. Du kan späda ut en sådan inredning med ljusa detaljer: mångfärgade kuddar på sängen, en svart datorstol och en ljusröd bordslampa.

Bild
Bild

Tonåringens rum rymmer en gräddfärgad soffa med vit ram och ett smalt datorbord framför fönstret. Dessa detaljer kommer att vara i harmoni med rummet i beige och ljusbruna toner. Du kan späda pastellfärger med röda stolar och en golvmatta av samma färg.

Bild
Bild

Rummet där föräldrarna sover kan inredas i gräddfärger och ett mörkt laminat kan läggas på golvet. Under sådana förhållanden kan du lägga en ljus dubbelsäng med en mörkbrun sänggavel och sidodetaljer, samt en inbyggd garderob med spegeldörrar. Om det finns ett fönster i rummet, bör det kompletteras med vackra gardiner med en mjuk brun nyans. Späd kontrasten mellan pastellväggar och mörka golv med en mjuk, fleecy matta i crème brulee.

Bild
Bild

Minimalism ser fantastiskt ut i rum med ett burspråk. Till exempel, mot bakgrunden av tråkiga gröna väggar och ett burspråk, kommer en ljus dubbelsäng, ett vitt sängbord och två ljusa läderstolar att se harmoniska ut. En svart bänk ska placeras nära sängen. Lakoniska metalllampor är lämpliga för en sådan inredning.

Bild
Bild

Vackra inredningsbilder

I ett vitt rum med ett mörkgrått laminat kan du lägga en låg vit säng med grå sängkläder samt en vit byrå. I en sådan miljö hittar metallhöga lampor, en svart fyrkantig matta och ljusa inredningsdetaljer sin plats: röda dekorativa kuddar och vaser på byrån.

Bild
Bild

För ett sovrum i grönt bör du välja en ljus träsäng med höga ben, ett långsträckt skåp av liknande material och en hög ljus garderob. Ett rum i så lugna färger kan kompletteras med vita lampor.

Bild
Bild

Mot bakgrund av vita väggar och ett vitt golv kommer en grön dubbelsäng med vita sängkläder, svarta sängbord med blank yta och en liten svart garderob med lådor att se spektakulära ut. En lång garderob med speglade matta speglar ska placeras mot väggen bakom sängen. Framför sovplatsen finns en harmonisk vit matta med hög hög.

Bild
Bild

Den lyxiga interiören kan bestå av en mörk dubbelsäng med gräddlinne, en liten krämfåtölj med mörka armstöd och en väggpanel med en inbyggd TV mittemot sängen . Dessa möbler är vackra mot bakgrund av blekgula väggar, mörkt laminat och tak i tak med mörkbruna rör och infälld belysning. Den eleganta ensemblen kompletteras med leopardgardiner på fönstren, en stor vit matta under sängen och väggmålningar med mörkbruna ramar.

Rekommenderad: