Sovrum I Japansk Stil (58 Foton): Inredning Av Ett Rum I Asiatisk Stil, Idéer För DIY -dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Japansk Stil (58 Foton): Inredning Av Ett Rum I Asiatisk Stil, Idéer För DIY -dekoration

Video: Sovrum I Japansk Stil (58 Foton): Inredning Av Ett Rum I Asiatisk Stil, Idéer För DIY -dekoration
Video: These Barbers Have Crazy Skills. God Level Barbers 2024, April
Sovrum I Japansk Stil (58 Foton): Inredning Av Ett Rum I Asiatisk Stil, Idéer För DIY -dekoration
Sovrum I Japansk Stil (58 Foton): Inredning Av Ett Rum I Asiatisk Stil, Idéer För DIY -dekoration
Anonim

Att inreda ett rum vackert är ingen lätt uppgift. Det är nödvändigt att välja rätt möbler, tillbehör, inredning, överväga olika efterbehandlingsalternativ. Allt detta bör kombineras vackert med varandra, och själva rummet ska vara funktionellt, bekvämt och estetiskt attraktivt. Ett ännu svårare alternativ är att utrusta interiören i enlighet med principerna för en viss stilistisk riktning. Idag finns det många av dem, för olika smaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientaliska teman, särskilt den japanska stilen, verkar alltid vara något mystiskt, sublimt, sofistikerat. Denna riktning är bäst lämpad för sovrumsdekoration.

Funktioner i asiatisk stil

Det är möjligt att kort beskriva huvudkriterierna för den japanska stilen i nästan två ord - tradition och minimalism. Den lakoniska designen och frånvaron av frodiga dekorativa tillskott kan enkelt förklaras: Japan är ett mycket litet och tätt befolkat land. Detta kunde inte annat än sätta sin prägel på bildandet av den traditionella orientaliska stilen i utformningen av lokalerna. Denna stil är perfekt för små lägenheter, till exempel "Chrusjtjov".

Ett sovrum i japansk stil är utformat med hänsyn till följande principer:

  1. Minimalism . Ledigt utrymme, utan ett stort antal dekorativa prydnader och tillbehör, låter dig skapa de mest optimala förutsättningarna för avkoppling och rekreation efter en hård dags arbete.
  2. Naturlighet . Människans närhet till naturen betonas på alla möjliga sätt med hjälp av naturmaterial som används i dekoration och inredning (trä, naturligt siden, bambu, linne, bomull). Färgschemat ska också vara nära naturligt (brunt, grönt, mörkrött).
  3. Funktionalitet . Det kompetenta arrangemanget av möbler, hyllor, skåp låter dig perfekt placera alla nödvändiga saker och samtidigt spara mycket ledigt utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den japanska designstilen är mest lämplig för människor som är trötta på det hektiska livet i en metropol och strävar efter naturlig skönhet och ensamhet. Denna stil i det inre av sovrummet rekommenderas också för finsmakare av lakoniska, enkla designlösningar.

DIY rum dekoration alternativ

Traditionella japanska bostäder skiljer sig mycket från europeiska bostäder. Det finns inga tunga och massiva väggar. Zonering av lokalerna utförs med hjälp av mobila partitioner-skärmar gjorda av tunt rispapper. Idag kan sådana skärmar användas för att dekorera ett sovrum i orientalisk stil eller att dela upp ett rum i flera separata hörn, till exempel för att läsa eller sova.

För dekoration av väggarna används material, ihållande i ett ljust, tråkigt färgschema. Det kan vara:

  • tapeter, till exempel bambu eller textil . Det kan finnas en pappersversion, dekorerad med japanska tecken eller traditionella ornament (sakura, kranar, fläktar);
  • träpaneler (denna design liknar mycket traditionella japanska glidpartitioner);
  • textil;
  • färga (de målade väggarna kan förbli solida eller de kan dekoreras med ett schablonmönster).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar taket rekommenderas att du följer följande tips:

  1. Traditionell japansk arkitektur innebär takets form i form av en kvadrat eller rektangel . (samma sak gäller de element som kompletterar och dekorerar taket).
  2. Material kan vara av både syntetiskt och naturligt ursprung . Det andra alternativet (trä, tyg) är naturligtvis att föredra.
  3. Ljusa nyanser . Tak- och väggbeklädnader kan göras i ett identiskt färgschema, nära naturligt. Ljusa, fasthållna prydnader kan användas för att dekorera taket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande används som takbeklädnader:

  • balkar (taket är uppdelat i vanliga rektanglar med balkar). De fästs helt enkelt på det målade taket eller dras dessutom åt med papper och trasa;
  • sträcktak (kan vara blank eller matt, slät eller dekorerad med ett delikat, diskret mönster);
  • upphöjt tak (perfekt om takprofilen är i kontrastfärg mot kakel).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvarrangemang och dekoration i Japan ges en mycket allvarlig och viktig betydelse. En av traditionerna i detta land är att gå barfota, särskilt när det gäller sovrummet. Det idealiska alternativet är ett naturligt träbeklädnad (parkett, laminat). På toppen kan du lägga till en bambumatta, rottingduk eller matta. Nackdelen med dessa naturmaterial kan vara ett ganska snabbt slitage, så istället för dem är det fullt möjligt att använda en sängduk dekorerad med orientaliska prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstren i sovrummet i japansk stil kan dekoreras med persienner eller ljusgardiner av linne, bomull eller bambuhalm. De bör dekoreras med nationella orientaliska prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Östlig stil innebär maximal tillnärmning av en person till sin naturliga livsmiljö. Därför bör färgschemat för att dekorera väggar, tak, golv, dekorationer, tillbehör och möbler hållas i sådana nyanser. Det här är jordens färger, växter, luft, sten. En neutral palett kan spädas ut med ljusare, kontrasterande inneslutningar. Det kan vara textilier, en lampa, en skärm eller något annat inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som huvudbakgrund för att dekorera väggarna kan du använda olika nyanser av mjölkaktig, sand, beige, grädde. Konturerna av svart, vinrött, brunt hjälper till att tydligare definiera väggarnas gränser. Det rekommenderas att inte använda tillbehör, smycken och textilier i giftiga, mättade färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja och installera möbler

En interiör designad i orientalisk stil innebär användning av en huvud accent i rummet, utan att skingra uppmärksamhet åt flera mindre element. I sovrummet är en sådan accent en säng eller soffa. Traditionella sovmöbler ska ha låg höjd. En bred madrass ska sitta på pallen eller vila på små ben. Det bör inte finnas några frodiga sänggavlar, väggar och armstöd.

Bild
Bild

I närheten kan du placera ett nattduksbord för tedryck och ett litet sängbord. Det är bäst att inte använda skrymmande skåp och hyllor. Garderober eller inbyggda skåp / nischer är användbara för förvaring av saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av möbler används lätta, hållbara material av naturligt ursprung (trä och bambu). Bomull eller natursilke kan användas för klädsel.

Belysning

Sovrummet ska vara väl upplyst . Under dagen - med hjälp av naturligt ljus kommer stiliserade lampor till kvällen att undsätta. I detta fall bör belysningen vara tillräcklig, men inte påträngande, men dämpad och diffus. För att göra detta kan du använda lampskärmar av papper eller textil, matta lampor, speciella ljusdon.

När det gäller specifika ljuskällor är dessa oftast inte golv- eller bordsmodeller. Taklampor avger mycket mjuk, svag belysning utan abrupta övergångar från ljus till skugga. Du kan använda strålkastare eller LED -remsor runt rummets omkrets.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska armaturer är vanligtvis tillverkade i klara, enkla former och är målade i svart, vitt, brunt eller gult. Lyktor kan vara papper, bambu, textil, glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Eftersom huvudidén som går igenom allt som rör den orientaliska stilen är minimalism, alltså det ska finnas få tillbehör och dekorationer i inredningen . Ändå är de nödvändigtvis närvarande. Därför måste deras val behandlas särskilt noggrant. Var och en av dem bör lägga till uttrycksfullhet och sofistikering till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna hyllor eller bord kan dekoreras med porslinsplattor med torkade rosenblad eller andra blommor. Dessa kan vara doftljus eller porslinsfigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vackert formad golvvas kan placeras bredvid sängen. Blomsterarrangemang och växter intar en speciell plats i inredningen. Detta kan vara en traditionell ikebana, dvärg tall, mandarin eller annat träd.

Bild
Bild

Andra smycken och tillbehör du kan använda:

  1. Tatami istället för en sängduk;
  2. Stiliserade underkläder med tranor eller körsbärsblommor;
  3. En glidskärm dekorerad med traditionella japanska ornament;
  4. Japanska lyktor på sängbordet;
  5. Graciös netsuke, arrangerad i öppna hyllor;
  6. Japanska dockor och figurer.
  7. Samurai -svärd och stora fläktar hängde på väggarna.

Rekommenderad: