Design Av Ett Smalt Rum Med Ett Fönster I Slutet (43 Bilder): Idéer För 2021 Inredning Av Ett Rektangulärt Sovrum Med En Balkong På 12 Kvm

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Smalt Rum Med Ett Fönster I Slutet (43 Bilder): Idéer För 2021 Inredning Av Ett Rektangulärt Sovrum Med En Balkong På 12 Kvm

Video: Design Av Ett Smalt Rum Med Ett Fönster I Slutet (43 Bilder): Idéer För 2021 Inredning Av Ett Rektangulärt Sovrum Med En Balkong På 12 Kvm
Video: BALKONG MAKEOVER 🌸 2024, April
Design Av Ett Smalt Rum Med Ett Fönster I Slutet (43 Bilder): Idéer För 2021 Inredning Av Ett Rektangulärt Sovrum Med En Balkong På 12 Kvm
Design Av Ett Smalt Rum Med Ett Fönster I Slutet (43 Bilder): Idéer För 2021 Inredning Av Ett Rektangulärt Sovrum Med En Balkong På 12 Kvm
Anonim

Designen av ett smalt rum är en svår uppgift, eftersom det är nödvändigt inte bara att välja rätt färger och inredningsdetaljer, utan också att zonera utrymmet på ett sådant sätt att det är bekvämt att vara i det. Du kommer att lära dig om designfunktionerna i ett sådant rum och de knep som används för att utöka utrymmet i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som regel har nästan alla lägenheter och hus minst ett smalt och långt rum. Som regel erhålls ett sådant vardagsrum, som ligger bland flera sovrum. Men det finns också denna typ av kök och sovrum. Du kan utrusta alla lokaler ordentligt. Och du kommer att få en funktionell plats där du kommer att vara både trevlig och bekväm att vara.

För att visuellt utöka utrymmet och skjuta isär väggarna något kan du använda flera tekniker samtidigt. En av de enklaste är att använda rätt färger och färgkombinationer. Ett annat intressant drag är att fokusera på de förkortade väggarna. Genom att markera dem med djärva färger och andra gånger med lugna neutrala toner får rummet att se mindre långt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda rätt valda ljuskällor.

Indelning i zoner

Ett smalt och långt rum är ett område som är ganska svårt att dela upp i separata zoner. Men du kan fortfarande göra detta med färgade väggbeklädnader, skiljeväggar och hyllor.

Om du delar in barnens sovrum i zoner kan du separera sovområdet från området där barnet kommer att leka. Och i sovrummet för en tonåring eller vuxen, istället för en lekplats, kan du ordna en plats för arbete, studier eller andra aktiviteter som kräver koncentration. I det här fallet är det enklaste sättet att välja lämpliga tapetfärger. För sovplatsen - lättare och för lek- eller arbetsområdet - ljus eller dekorerad med några mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Döva skiljeväggar i ett smalt rum är inte helt lämpliga. Om du väljer just en sådan skiljevägg från tak till golv kommer båda zonerna att bli obekväma och dystra. Speciellt om det är lite ljus i rummet. Av samma anledning rekommenderas det inte att använda höga tomma skåp.

Istället för en så hög och mörk partition kan du använda antingen en tunn gardin eller en genomskinlig bekväm skärm. Du kan också dela upp utrymmet med en låg och bekväm soffa i ljusa färger. Så du skiljer inte bara ett område från ett annat, utan ordnar också en bekväm plats att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

Förutom alla slags partitioner, för att göra ett sådant rum mer bekvämt och vackert, kommer de korrekta stilistiska besluten också att hjälpa dig. Låt oss ta en titt på flera interiöralternativ som är perfekta för att dekorera sådana icke-standardrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett färgschema

Det allra första alternativet är en kombination av vanlig och mönstrad tapet i rummet. Detta drag gör att du kan välja korta väggar och göra rummet nära standardmått. Väggbeklädnader med ett uttrycksfullt tryck bör användas på korta väggar.

De kan också dekoreras med gobelänger, draperier eller gardiner om det finns fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Ett annat välbekant trick är att använda fototapeter tillsammans med traditionella väggbeklädnader. De kan placeras på både korta och långa väggar. Allt beror på vilken teckning du har valt. För en lång vägg kommer en perspektivmålning att göra. Det kan vara en vy över en mystisk skog eller ett spår som sträcker sig in i fjärran. En sådan bild kommer visuellt att utöka gränserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel geometri

Det är omöjligt att ignorera ett så praktiskt drag som användningen av väggbeklädnader med ett geometriskt tryck. Köp flera tapeterullar med horisontella och vertikala ränder. Ett horisontellt mönster är lämpligt för en kort vägg och ett vertikalt mönster för långa. Detta drag gör att du kan balansera längden på alla väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster och speglar

Dessutom hävdar designers att ett långt rum kommer att verka lite kortare om du sätter någon form av hinder eller detaljer i slutet som lockar uppmärksamhet. Det finns ofta ett fönster i slutet av ett smalt rum. Om det är i ditt rum, fokusera gärna på det. Välj gardiner med intressanta draperier, eller lägg några krukor med vackra blommor ovanpå den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat tips är att använda speglar. De bör installeras på långa väggar. Ju högre och bredare spegeln, desto bättre. Istället för en enkel spegel i full längd kan du välja en speglad garderob eller till och med modern speglad tapet. Detta till synes enkla trick fungerar faktiskt, och du kommer att bli positivt överraskad över hur mycket ditt rum förändras när du lägger till speglar i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Nu är det dags att prata om färger. Som ni vet kan de också utöka utrymmet och skapa effekten av lätthet och öppenhet i det. Designers rekommenderar inte att täcka hela rummet med tapeter ensam, särskilt om de är vanliga.

Bättre tvärtom att kombinera kontrasterande toner. De långa väggarna i ditt smala rum bör lättas upp. Här är pastellfärger lämpliga - kaffe, beige eller sandnyanser. Men korta väggar, tvärtom är det bättre att markera med en färg en ton mörkare eller lägga till färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Förutom tapeter och skiljeväggar påverkar andra saker utseendet på ett rum - till exempel var exakt dörröppningen ligger, eller vilken typ av möbler du plockade upp.

Om du bygger ett hus från grunden eller bygger om det, är det värt att placera fönster och dörrar på en horisontell vägg. Du kan säkert välja breda dörrar eller dekorera bågen med stuckatur eller dekorativa tegelstenar. Detta kommer bara att gynna dig, eftersom en sådan inredning kommer att ta bort överflödigt ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även golvet i ett smalt rum spelar en viktig roll. Experter rekommenderar att du väljer parkett eller kakel med ett snyggt rektangulärt mönster. Om du utför kosmetiska reparationer och inte planerar att demontera det gamla golvet, kan du helt enkelt plocka upp en rektangulär matta. Även han låter dig hantera alla nackdelar med ett långt och smalt rum. Lägg en sådan matta så att dess kortsida riktas mot rummets långa vägg.

När du väl har bestämt dig för golv och dörrar är det dags att välja dina möbler. Det spelar ingen roll vilket område ditt rum är - 12 kvm. m eller 20 meter, genom att välja rätt möbel, kan du skapa en mysig atmosfär även i en obekväm Chrusjtjov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella råder att välja möbler med låga öppna ben så att det inte finns några möbler i rummet som tar upp allt ledigt utrymme från golv till tak. Du bör inte heller placera alla möbler i en cirkel, fylla området längs alla väggar.

Det kommer att räcka med att välja de mest nödvändiga och lämpliga sakerna för rummet. Så till exempel räcker det med några mjuka soffor och ett bekvämt soffbord i mitten av rummet för ett vardagsrum. Skåp eller skänk kan placeras nära den långa väggen, vilket inte kommer att störa fri rörlighet och göra rummet för dystert.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kök finns det också intressanta moderna idéer som kommer att göra även ett sådant obekvämt rum funktionellt och praktiskt för alla hemmafruar. I ett smalt och långt kök är det ologiskt att installera en bred ö- eller bardisk. Det räcker att placera ett kök mot en av de långa väggarna och hitta en plats för en matplats. Om du har ett kök kombinerat med en balkong, kan du använda det för detta ändamål.

Det räcker inte med att utrusta rummet ordentligt. Du måste också välja rätt belysning. Designers rekommenderar inte att använda den vanliga centrala ljuskronan i ett sådant rum. Det är bättre att välja flera alternativa armaturer. Dessa kan vara golvlampor, lampor eller bordslampor. Om du installerar dem längs horisontella väggar får du effekten av en upplyst tunnel, som ser intressant ut och gynnar ett sådant icke-standardrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen är det värt att säga några ord om dekorativa detaljer. Eller snarare, om deras frånvaro. I ett långt och smalt rum bör överflödig inredning undvikas, eftersom allt detta kommer att överbelasta rummet betydligt, vilket gör att det verkar rörigt. Begränsa dig bara till de mest favorit och nödvändiga sakerna, och glöm naturligtvis inte speglar och alla slags spegelytor.

Rekommenderad: