Kombinerad Tapet I Sovrumsdesign 2021 (111 Foton): Idéer I Ett Rums Inre Med Två Typer Av Tapeter, Reglerna För Att Kombinera Färger Och Texturer

Innehållsförteckning:

Video: Kombinerad Tapet I Sovrumsdesign 2021 (111 Foton): Idéer I Ett Rums Inre Med Två Typer Av Tapeter, Reglerna För Att Kombinera Färger Och Texturer

Video: Kombinerad Tapet I Sovrumsdesign 2021 (111 Foton): Idéer I Ett Rums Inre Med Två Typer Av Tapeter, Reglerna För Att Kombinera Färger Och Texturer
Video: Tapetsera - Så gör du. Steg för steg. 2024, April
Kombinerad Tapet I Sovrumsdesign 2021 (111 Foton): Idéer I Ett Rums Inre Med Två Typer Av Tapeter, Reglerna För Att Kombinera Färger Och Texturer
Kombinerad Tapet I Sovrumsdesign 2021 (111 Foton): Idéer I Ett Rums Inre Med Två Typer Av Tapeter, Reglerna För Att Kombinera Färger Och Texturer
Anonim

Idag är det ganska enkelt att uttrycka din ljusa individualitet med hjälp av en ovanlig design av ditt eget hem. Slå på din fantasi, läs råd från erfarna designers och dem för vilka renovering redan är en sak, och fortsätt! Och det spelar ingen roll om du är ägare till en liten lägenhet eller ägare till en herrgård med tre meters tak. Det viktigaste är att vara kreativ i alla strävanden och inte vara rädd för nyhet. Kombinerad tapet i sovrummet är ett bra alternativ. Denna artikel har täckt några intressanta designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutfördelar

Många av er har säkert märkt att man i vissa rum (även inte särskilt stora) känner sig mysig och bekväm, medan i andra vill man inte stanna länge - så förtryckande atmosfär känns i dem. Det handlar om detaljerna och färgen på den omgivande interiören, belysning och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet är en helig plats för ägarna . Det är här varje människas morgon börjar och deras dag slutar. Detta är en zon av komfort och integritet, så det är mycket viktigt hur ägaren känner sig i sovrummet, som vanligtvis är dolt för nyfikna ögon. Därför spelar alla små saker en viktig roll, och särskilt arrangemang av tapeter i olika färger, vilket gör att ditt sovrum kan bli en plats där både kropp och själ vilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att framgångsrikt kunna välja olika färgscheman för tapeter måste du följa vissa regler för ett optimalt val av färger. Sådana kombinationer kan vara:

  • enkel - när tapeter i två färger används, som harmoniskt kompletterar varandra;
  • komplex - tapeternas färger skiljer sig märkbart från varandra;
  • utöver det vanliga - det här är inte två, utan så många som tre eller fyra skalor.

För att göra det tydligare kan du använda det så kallade färghjulet, skapat av inredningsarkitekter.

Bild
Bild

Genom att kombinera varma och kalla färger med hjulet ser du till att layouten på din tapet blir harmonisk och felfri.

Om du föredrar en lugn inredning, välj toner som ligger i ett radieområde. Om du gillar att experimentera, måla gärna dina väggar i motsatta färger: blått och gult, grönt och rött. Det är sant att det är mycket svårare att kombinera färger i mörka nyanser än ljusa. Men om du kan placera accenter korrekt och även använda svart, kommer du att uppnå en unik effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den svartvita serien är mycket lämplig för ett högteknologiskt sovrum, men det är önskvärt att det i det här fallet finns många kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så några regler från designers:

  • rosa färg ser bra ut med brun eller mjölkaktig;
  • Orange med karamell kommer att göra ditt sovrum varmt och mysigt;
  • Vinröd färg framgångsrikt "lägger sig" med brunt eller rosa;
  • röd färg "Kommer överens" med varma nyanser;
  • använd inte bara kalla färger i ett rum - blått eller grönt (de kan göra interiören dyster);
  • Det rekommenderas att kombinera randig tapet med enfärgad, upprepa skuggan av huvudbakgrunden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att en design med kombinerad tapet ser mycket rikare och mer intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att sovrummet är bekvämt och avkopplande .… Det finns ingen anledning att kombinera en studie eller ett lekrum med den. Även om alla andra rum är inredda i samma stil kan sovrummet inredas precis som du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för att kombinera olika tapeter med varandra

Kombinerade tapetalternativ hjälper dig att skapa en fräsch och original sovrumsdesign, samt spara pengar och material. Till exempel blir väggarna i sovrummet praktiskt taget inte smutsiga - som i köket, där typen av lämplig tapet beror på temperatur- och luftfuktighetsförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men sovrummet är där vi sover, så vi måste ta hand om materialens hållbarhet. Du kan använda papper, tyg och fiberduk. Tapeter för vätska och glasfiber är perfekta för ett barns sovrum, de är ganska slitstarka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av två typer och färger, liksom olika texturer av tapeter ser bra ut i en modern design. För att inte misstas i ditt val, experimentera med sonder (du måste ta hänsyn till tapetets tjocklek) och tänk också på hur du kan maskera lederna om det behövs. Kom ihåg att tyg tapeter är mycket svåra att kombinera med andra, även om de själva ser väldigt elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på experternas åsikter om valet av färger, var återigen uppmärksam på följande nyanser:

  • Om du och din make behöver lite passion för din omgivning, använd röda, apelsiner och rosa .… Överdriv dock inte det. Gör dem till en kompletterande, icke-primär färg.
  • Om du behöver en "lugnande" atmosfär bör du välja varma färger . - beige, elfenben, gyllene eller ljusbrun.
  • Om ditt sovrum ändå kombinerar delar av ett arbetsområde, välj ljusgröna eller blå toner .
  • Om du är ett fan av kvällsskymning, föredra då blå, mörkgröna eller lila toner . Om tidig morgon är din favorit tid, dekorera ditt sovrum med rosa eller ljusgröna nyanser.
  • När du inte är nöjd med höjden på låga tak kommer ljusa gräddtoner i olika nyanser, i kombination med ett bländande vitt tak, att göra ditt rum ljusare och rymligare .
  • Undvik färger i olika stilar - till exempel perfekt beige och neongult.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste välja två typer av tapeter efter att du har bestämt stilen i sovrummet.

Den klassiska versionen är silketryck med ett stort mönster: liljor, rhombuses, vanlig tapet, som är ljusare eller mörkare i tonen . Om din tapet är vanlig, experimentera med nyanser av samma färg: mörkgrön och ljusgrön, röd och ljusrosa. Om "chipet" finns i utskriften, ska allt matcha i storlek. Du kan placera tunna remsor i närheten, men i inget fall överbelasta din inredning med dekoration: om rummet är litet kommer den här designen inte att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbilder av olika färger kombineras mycket framgångsrikt, varav några används som paneler och är dekorerade med ramar av polyuretanbaguetter . En stor insats av den andra tapeten placeras på den vanliga bakgrunden och är dekorerad med en smal kant. Det är en sådan detalj som kan framhäva den del av rummet där den ligger: i sängens huvud eller med en lyxig kristallkrona.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå väljer kontrasterande toner, lita sedan på rekommendationer från kända designers . En mysig atmosfär i sovrummet kan uppnås med hjälp av helt kontrasterande nyanser - rött och vitt. Lugnt vitt och passionerat rött kombinerar för ett oöverträffat, kungligt resultat. Om du är ett fan av kontraster kan du "mjuka upp" den revolutionerande färgen med en lugnare, korall- eller körsbärsskugga. Om så önskas kan den spädas med en tredje färg - grädde eller sand.

Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell konversation handlar om blommig tapet . Blommor, som du vet, är ett klassiskt alternativ för väggdekoration. De allra första textiltapeterna gjordes med blommönster. Storleken på de avbildade representanterna för floran kan variera - från små till orimligt stora, enkla, exotiska, dekorerade med lövverk, kvistar, fjärilar. De liknar Edens trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken storlek som helst av blommor är lämplig för ett stort sovrum, men för en liten är det bättre att hålla sig till små storlekar. Om du inte accepterar små storlekar, bör en stor ritning endast placeras på en vägg - till exempel ovanför sängens huvud. Klistra in resten av väggarna med lämplig vanlig tapet. Undvik att kombinera olika "blommiga" mönster i samma rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet sovrum kommer också att dekoreras med en kombination av vanlig tapet utan mönster . Kom ihåg att helst alla väggbeklädnader bör ha samma tjocklek. Om tapeten fortfarande är annorlunda i detta avseende, överväg att maskera sömmarna mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för vägglimning

När du arbetar med tapeter är det viktigt att uppmärksamma rummets storlek, dess geometri. Mörka nyanser är idealiska för ett stort rum, vilket visuellt kommer att minska det lite. Om mörk inte är din färg, välj tapet med ett stort mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att "lysa upp" rummet limmas ljus tapeter mot väggen mittemot fönstret. Om helhetsbilden visade sig vara enformig och inte tilltalande för ögat, bör mörka material placeras framför fönstret och ljusa på andra väggar. Då kommer den allmänna uppfattningen inte att väcka förtvivlan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikala ränder på tapeten ökar takets höjd visuellt, även om de upprepas oregelbundet. Du kan lägga till en twist till designen av ditt sovrum - en vägg är randig, resten är slät eller med ett inte särskilt catchy mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har tapeter i olika färger, men allt är randigt, fördela dem sedan med olika intervall på olika väggar. Det finns många alternativ, allt beror på din fantasi och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en möjlighet till horisontell tapetsering. Detta är ett klassiskt alternativ som har använts i utformningen av sovrum under mycket lång tid. Ett viktigt villkor är högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ är en horisontell remsa som omger hela sovrummet. Höjden på dess plats beror också på vilken stil du har valt för ditt rum. Oftast ligger den i ögonhöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din kombinerade tapet har olika texturer, kommer det vid sin korsning att vara lämpligt att titta på den så kallade gränsen - en sockel av ett lämpligt material.

Kommer att se bra ut i sovrummet och tapeten -mode för dem är stabilt och hållbart, varje år erbjuder designers och dekoratörer många nya alternativ för deras plats och mönster. Det viktigaste är att fototapetens huvudfärg är i harmoni med huvudbakgrunden. Om det inre av ditt rum är marint, ska tapeten med den avbildade havsstranden matcha den turkosa i tapetens huvudton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag ersätter många väggmålningar inomhuskonst. De kan absolut förvandla ditt sovrum utan att lägga mycket ansträngning på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om huvudfärgen på ditt sovrum är bländande vitt, "späd" det med ett viktorianskt blommatema. Detta är ett mycket bra designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av tomten för fototapeten beror på din fantasi, även om experter är benägna att tro att bilden i det "intima" rummet ska vara lugnande. Detta kan uppnås med ett växttema. Stora blommor, regndroppar, bilder av mänskliga ögon, vattenfall och havet - alla dessa bilder kan göra ditt sovrum till en oas av lugn och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu hävdar många att blått också har en gynnsam effekt på en persons sinnesro. Tapets blå färg är ganska kapabel att sänka ditt blodtryck och sänka din puls.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan sovrumsdesigntrend är grå, en neutral färg. Denna färg eliminerar irritation, vilket är viktigt för en person som gör sig redo för sängen. I det här fallet, svartvita (du kan också personliga) fotografier, är geometriska former lämpliga som en bild. Ett annat alternativ är att ljusa brokiga ritningar och grafik blir en ljuspunkt i det grå sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i utformningen av ett litet rum

Om ditt sovrum är litet kan du också hitta en snygg lösning för det. Det viktigaste är att komma ihåg reglerna för att kombinera tapeter i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet sovrum ska tapeternas färger inte vara dystra, de reducerar visuellt området med 40%, mönstret är valt inte särskilt stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller geometri måste smala rum klistras in med två färger i följande ordning: ljus tapet på korta väggar. De borde "gå" runt hörnet. Detta uppnår anpassningen av väggarnas storlek. Om din tapet har olika textur, väljs limet individuellt för varje duk. Som en sista utväg, välj ett universellt lim om du inte vill bry dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna i ditt lilla men mysiga sovrum inte är mycket jämna, välj tapet med en annan (ljus) färg på motsatt vägg. Detta kommer att distrahera uppmärksamheten från problemväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glitter tapeter hjälper också till att visuellt öka utrymmet i ditt rum. Kombinationen av utsökt silketryck och kryddad ljus tapet kommer att göra ditt sovrum mystiskt och "stort". Om taket i ditt sovrum inte är särskilt högt, använd ett horisontellt tapetmönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att hänga upp ett stort antal målningar eller fotografier, välj sedan en kombinerad ljus tapet utan mönster.

När du kombinerar tapeter horisontellt, limma botten på väggen med mörkare färger, men ovanpå - se till att ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet är väldigt litet, cirka 10 kvadratmeter, rekommenderas att klistra över det även med tre typer av tapeter. Huvudsaken är att de har samma textur, färg (helst i mönster).

Bild
Bild
Bild
Bild

De måste limmas vertikalt, men en förutsättning är deras växling med ett konstant intervall. Krämfärgen harmoniserar perfekt i växlingsprocessen med ljusgrön eller lila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination i sovrum-vardagsrummet

Om ditt vardagsrum av olika skäl också fungerar som ett sovrum, är kombinationen av tapeter i 2 färger det bästa sättet att låta dig visuellt dela upp rummet och undvika obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det idealiska alternativet är att välja en loftstil för ditt kombinerade rum. Definiera ett centralt område, fokusera på matsalen, limma väggen runt bordet där gästerna kommer att samlas med tapeter som imiterar tegel. Dessa tapeter passar perfekt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd "lek" av textur och färg, skugga området där din säng (soffa eller säng) är belägen med en mjukare färg som sätter igång huvudpaletten. Låt möblerna i ditt vardagsrum-sovrum vara vita, eftersom den här färgen perfekt betonar murverkets brutalitet. Komplettera allt med tillbehör, och ditt rum kommer att "låta" på ett nytt sätt, elegant och sofistikerat.

Bild
Bild

Vissa designers rekommenderar att man använder minimalism när man kombinerar vardagsrummet och sovrummet. I det här fallet är det bättre att välja tapeter utan mönster, vanliga färger. Valet av ett visst område beror på tillbehör (kuddar, figurer, vaser), genom att kombinera tapettoner. Ett intressant alternativ är beige för sovrummet och ljusbrunt för vardagsrummet. Belysning och möbler kommer att slutföra idén och ditt vardagsrum blir perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan avgränsa zonerna med gips, hyllor, glas och en välvd gång. Bygg din interiör i kontrast och du har en modern stil. I vardagsrummet och sovrummet ger användningen av olika kontrasterande färger i kombination med vintagemöbler en oöverträffad effekt. Var inte rädd för att fantisera!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsidéer

Även från en enrumslägenhet kan du skapa ett unikt vardagsrum med en dubbelsäng, och dina gäster kommer att känna sig mycket bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täck området ovanför sängens huvud med mörkbrun vanlig tapet, i vars hörn en gren av sakura blommar. Installera garderober för att matcha den bruna tapeten som möbler. Golvet med snövit matta "tar" dig från sängen till den vita soffan med kontrasterande bruna kuddar, över vilka tapeten (nästan vit) ligger. Du kan lägga till lite gräddfärg, duka samma ljusa soffbord. Lägg till speglar ovanför soffan som tillbehör för att visuellt förstora rummet. Mittemot soffan finns en mörkbrun snygg byrå där du kan placera en TV.

Bild
Bild

Två zoner, ljusgrädde och mörkbrun, kommer att göra dina sexton meter till ett utsökt rum där du kan sitta med gäster och koppla av på din säng efter en hektisk dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dina fantasier och kreativa impulser (liksom designerns råd) kommer att kunna presentera dig för ett vackert och mysigt hem, låter dig hitta din egen stil och vara stolt över resultatet.

Rekommenderad: