Ritningar För Att Lägga Beläggningsplattor Och Gatstenar (57 Foton): Hur Man Lägger Ut Med Ett Fiskbensmönster, Layouter I Två Färger Och I Tre Färger På Gården Till Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Ritningar För Att Lägga Beläggningsplattor Och Gatstenar (57 Foton): Hur Man Lägger Ut Med Ett Fiskbensmönster, Layouter I Två Färger Och I Tre Färger På Gården Till Ett Privat Hus

Video: Ritningar För Att Lägga Beläggningsplattor Och Gatstenar (57 Foton): Hur Man Lägger Ut Med Ett Fiskbensmönster, Layouter I Två Färger Och I Tre Färger På Gården Till Ett Privat Hus
Video: MEISTER Läggning av fiskbensmönster PS 500 hellimmning 2024, Mars
Ritningar För Att Lägga Beläggningsplattor Och Gatstenar (57 Foton): Hur Man Lägger Ut Med Ett Fiskbensmönster, Layouter I Två Färger Och I Tre Färger På Gården Till Ett Privat Hus
Ritningar För Att Lägga Beläggningsplattor Och Gatstenar (57 Foton): Hur Man Lägger Ut Med Ett Fiskbensmönster, Layouter I Två Färger Och I Tre Färger På Gården Till Ett Privat Hus
Anonim

Utöver den huvudsakliga "utilitaristiska" funktionen har beläggningsplattor också en estetisk funktion: de anger tonen och lägger till färger i landskapsdesignen. Beläggningsplattor kan läggas ut på olika sätt. Vilken typ av stylingmetoder finns - läs artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande stylingmetoder

Det finns flera sätt att lägga ut vägen med beläggningsplattor eller beläggningsstenar. Det är värt att välja beroende på vart vägen leder. Om du har en önskan att vackert ordna en väg till din egen egendom och ta med lite skönhet till din sommarstuga eller på gården till ett privat hus, kan du lägga den på många sätt . Och förutom de viktigaste välkända, som används överallt, finns det alternativ som nyligen uppfanns av designers. Du måste överväga allt för att bestämma stilen.

Dessutom kan ett vackert kakelmönster enkelt läggas ut med dina egna händer: denna procedur kräver ingen särskild skicklighet och långa studier. Banan är din, och bara du bestämmer dig för att lägga ritningen på banan i två färger, av tre färger, för att göra den vit eller flerfärgad - ingenting begränsar dig i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Det vanligaste sättet att beräkna, det kallas också "linjärt". I det här fallet läggs tegelstenarna i plattorna exakt till varandra. Sådana zoner kan skapas med en färg eller med en kombination av olika nyanser. Mycket ofta kombineras den klassiska layouten med andra scheman.

Den klassiska layouten kan vara av olika typer

Med en förskjutning - när tegelns leder är spridda . I det här fallet läggs brickorna som tegel när man bygger ett hus. Förskjutningen kan vara halv eller tre fjärdedelar, beroende på ägarens önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inget skift - vertikalt eller horisontellt , beroende på hur brickorna är placerade i förhållande till partiets kant. Det är viktigt att veta att horisontellt placerade plattor visuellt "vidgar" spåret och vertikal layout förlänger det. Detta fungerar också för offsetberäkningar, men du kan bara fullt ut uppskatta kraften i en sådan illusion på ett icke-offset-spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Fiskbens" och "fläta"

Dessa två metoder gör att du lätt kan diversifiera det upplagda spåret. När det gäller ett "julgran" läggs tegelstenarna i rader, men i en vinkel i förhållande till varandra bildar de därför karakteristiska kilar i en vinkel på 45 grader. Denna layoutstil gör att spåret ser ut att komprimeras.

" Flätan" är mycket lik "fiskbens", men i den växlar brickorna lite annorlunda - som om de flätas samman . Denna effekt skapas på grund av den speciella ordningen - den längsgående och tvärgående layouten växlar med varandra. Tegelstenarna läggs ut i rät vinkel mot varandra, så vägen ser ut som en riktig korg. Det är viktigt att notera att detta sätt visuellt utökar ditt spår. Detta måste beaktas innan arbetet påbörjas, eftersom det inte är lämpligt för varje webbplats.

"Fiskbens" och "Plaitonka" är mycket populära alternativ och används oftast för att dekorera angränsande tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retrostil

Ganska intressant och ovanlig typ av beläggningsplattor. Som regel är banan anlagd med fyrkantiga plattor i olika storlekar och färger. De olika kombinationerna av dessa element förvånar fantasin och hjälper till att skapa det perfekta spåret i gammaldags stil . Rektangulära, radiella och fläktmönster tar dig tillbaka i tiden och går längs kullerstensvägen, som ser på dig från bilder av morföräldrar.

Du kanske har sett retrostyling i stora städer som Prag eller Sankt Petersburg . Som regel används denna metod för asfaltering av betydande historiska föremål. Jämfört med vanliga tegelstenar är tjockleken på denna kakel mycket större, vilket gör att den kan användas för läggning på vägar, parkeringsplatser, när man vetter mot verandor, trappor eller plattformar.

Kakel som läggs ut i retrostil är väldigt olika i konsistensen . Det blir svårt att köpa dem i en vanlig butik, oftast måste du göra på beställning. Det kommer inte att vara lätt att lägga en sådan väg om det inte finns någon erfarenhet i den här frågan. Det är bäst att gå till en professionell som kommer att göra ritningarna och göra resten av arbetet. Det återstår bara att njuta av den vackra vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda

Ganska komplicerat, men också en intressant kakellayout. Det cirkulära mönstret är fascinerande och hjälper till att dekorera ett relativt stort område. Det ser bra ut på parkeringen nära huset eller i närområdet, där du sedan kan installera ett runt lusthus.

Om du använder tegelstenar i olika färger och lägger dem enligt ett visst mönster kan du få en otroligt vacker landskapsdesign . Cirkulär styling, särskilt från element i olika färger, kan kombineras med andra scheman som samma "julgran". På så sätt kan du skapa vackra blommor eller bara geometriska mönster.

Eftersom det här mönstret är mycket svårare att utföra är det värt att i förväg planera på papper hur du ska lägga upp elementen. Det viktigaste är att inte glömma att kilformade tegelstenar används i denna stil, eftersom cirkeln inte kommer att bli helt även från rektangulära plattor.

Detta måste anges på din ritning för att inte bli förvirrad senare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra layoutalternativ

Det finns många andra sätt att installera beläggningsplattor. Till exempel konstnärligt. Det kräver avsevärd skicklighet och tillräckligt utvecklade färdigheter i att arbeta med kakel. Det är möjligt att lägga ut brickorna på detta sätt om schemat är noggrant utvecklat och det finns en erfaren person i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärlig layout har inte en enda stil och teckningen beror som regel bara på din fantasi . Det kan vara en geometrisk abstrakt komposition, mosaik, prydnad, radiell eller kvadratisk layout, deras kombination eller till och med ett sken av en optisk illusion. Om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att kontakta landskapsdesigners.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av layout - "slumpmässig" eller "kaotisk" - är en universell lösning om du har olika typer av kakel på dina händer . Detta schema är perfekt för att dekorera angränsande territorium eller trädgårdsvägar. Du kan lägga ut tegelstenarna hur du vill, i vilken ordning som helst. Kaos är grunden för denna metod. När du har slutfört arbetet kan du vara säker på att din webbplats är unik. Förresten, landskapsdesigners är mycket förtjusta i denna metod: de kombinerar olika färger och former och skapar otroliga kompositioner av gatstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket mönster ska du välja?

Denna fråga ställs förmodligen inför alla ägare som bestämde sig för att dekorera vägen med ett intressant mönster. Varje beläggning är ett noggrant arbete, även om du arbetar enligt ett mönster eller lägger ut ett okomplicerat mönster. Det är viktigt att avgöra direkt, för du kommer definitivt inte att lägga plattorna igen.

Det är värt att välja ett beläggningssystem baserat på faktorer som:

  • landskap;
  • platsarkitektur;
  • plats för läggning;
  • webbplatsens dimensioner och konfiguration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, baserat på alla dessa faktorer, väljer de inte bara mönstret utan också tjockleken på plattorna. Den asfalterade vägen kommer att stanna kvar länge, eftersom den genomsnittliga livslängden är 40-50 år . En asfalterad väg med ett kreativt kakelmönster kommer inte bara att skapa ett trevligt intryck, utan också "modellera" utrymmet runt det, visuellt expandera eller förminska det.

Om du tänker vackert ordna utrymmet för någon byggnad eller runt den, är det bäst att lägga beläggningsstenarna i en cirkel . Så själva byggnaden kommer att vara i centrum, och det kommer att vara mycket mer bekvämt att närma sig den. Det skulle vara logiskt att göra en parkeringsplats eller bredvid en lekplats i retrostil med tjocka tegelstenar. Detta kommer inte bara att se vackert ut, men också göra det lättare att rengöra området.

För en stig mellan träd eller i en trädgård är den klassiska metoden mer lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många exempel på hur landskapsdesigners visar sin fantasi och skapar riktiga mästerverk. Det är bäst att överväga dem alla och sedan välja vad du gillar.

Inte bara proffs, utan också oerfarna människor kan kombinera två metoder för att lägga upp och skapa vackra kompositioner. Färgschemat är också mycket viktigt, det gör att du kan få en jämn och vacker cirkel

Bild
Bild

På det här fotot kan du se en intressant kombination av det "cirkulära" sättet att lägga kakel på med en klassisk förskjutning. Svarta och gula färger går bra och ger en intressant nyans till närområdet. Vem som helst kan klara sådant arbete, det är bara viktigt att förbereda material och ritningar

Bild
Bild

Det är möjligt att alternera beläggningens längsgående och tvärgående riktningar för att skapa en mer intressant "vävning" -effekt. En dubbel tegelsten ser mycket mer intressant ut om nästa är gjord i en annan färg eller vänd

Bild
Bild

Detta exempel ser tillräckligt enkelt ut, men det kommer att kräva ett diagram och din uppmärksamhet. Trots att detta bara är en klassisk layout med mindre ändringar kan vissa svårigheter uppstå. Du måste arbeta hårt för att inte missa ett enda hörn, men resultatet kommer att vara värt det: en vacker kombination av olika färger kommer att lägga elegans till din väg

Bild
Bild

Enkelhet är också bra. Det är hon som styrs av dem som lägger ut schackmönster från fyrkantiga brickor 30x30. Bara två färger - och du får ett ganska vackert "schackbräda". Du kommer särskilt att njuta av att gå längs en sådan stig

Bild
Bild

Det finns också en sådan enkelhet, där blygsamma färger kombineras med element i olika former och storlekar. Men om det finns en fantasi kommer inget att hindra dig från att göra en diagonal layout och inrama den med en klassisk layout. Låt det inte bli några upplopp av färger här, men brickorna kommer att se släta och mycket trevliga ut

Bild
Bild

Vem sa att klassiska layouter kan vara tråkiga? Om du kombinerar de två klassiska typerna av layouter (med och utan skift) får du ett lätt att utföra arbete som lockar alla förbipasserande. En trevlig effekt uppnås på grund av de rödbruna nyanserna, de bör väljas om du vill göra en lugn och ädel väg

Bild
Bild

Om detta inte är första gången du har lagt gatstenar och har lite erfarenhet kan du upprepa arbetet nedan och lägga underbara blommor från stenstenar. Gult och grått ger en intressant färgkombination, och en välbelagd stig, som kombinerar en klassisk layout med en cirkulär, skapar en fantastisk bild av en "gul tegelväg"

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att klippa ut brickorna i förväg i form av färgglada fjärilar kan husets ägare ge de röda brickorna ett helt otroligt utseende. På så sätt kan du skapa ett verkligt konstverk. På grund av sitt trevliga färgområde gör beläggningen ett outplånligt intryck

Bild
Bild

Du kan också titta på en intressant tillämpning av den "kaotiska" beräkningsordningen. Genom att kombinera plattor inte bara av olika former, utan också av olika storlekar, fick landskapsdesignern en effekt som vagt liknar lackat trä eller en handfull nötter i en korg. Detta underlättas av kakelens färgschema - bruna med svarta och gula nyanser - och en viss ordning

Bild
Bild

Du måste också kunna blanda, för det här är det enda sättet att få ett riktigt sortiment av olika stilar. Först lade designern ut cirklar i olika färger med en "cirkulär" stylingmetod. Och så gjorde han det så att de svarta och röda cirklarna”växte” till rutor och var utlagda i ett rutmönster. Så även från tvåfärgade plattor kan du lägga ut ett riktigt mästerverk

Bild
Bild

Även "kaos" och "klassiker" kan kombineras harmoniskt: brickor i olika längder som läggs ut exakt för varandra bildar en slags kullerstensväg. Färglösningar låter dig "rita" en gul bana och vita kanter på en grå yta. Enkelt, men samtidigt väldigt elegant

Bild
Bild

I det här arbetet skingrades konstnärerna på allvar och bestämde sig för att skildra en komplex mönstrad blomma från kakel i flera färger. Den klassiska layouten varvas med cirkulär, sedan kaotisk, här och där går det kaotiskt, och någonstans - med ett skift. Sådana mästerverk av landskapsdesign är helt klart inte för nybörjare, och bara proffs kan hantera dem. Och även erfarna människor kan inte klara sig utan ett förritat schema

Bild
Bild

Och lite mer om illusioner - en sådan kakel kan få ditt huvud att snurra om du tittar på det från en viss vinkel. Faktum är att på grund av de diamantformade plattorna i vissa färger har designern skapat en "stegad" illusion av volym: det ser vackert ut och glädjer ögat

Bild
Bild
Bild
Bild

Verkliga proffs skapar ibland riktiga konstverk direkt på vägen. Genom att kombinera olika metoder och stilar experimenterar de med färger och nyanser och uppnår otroliga resultat

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att anlägga stigar och lokalområdet med kakel eller beläggningsstenar är ett bra sätt att inte bara dekorera interiören och förvandla landskapet, utan också att visa din kreativa natur.

Det är viktigt att förstå att detta bland annat också är en komplex process, vars resultat kommer att finnas kvar länge . Innan du börjar arbetet ska du noga överväga vilket resultat du vill uppnå, hur många brickor du ungefär behöver, vilken färg och form det har. Och var aldrig lat för att göra ett layoutdiagram - det kommer att vara mycket användbart för dig i processen.

Rekommenderad: