Idéer För Att Dekorera Ett Sovrum (91 Bilder): Hur Man Utrustar Ett Sovrum, Design Och Inredning Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Idéer För Att Dekorera Ett Sovrum (91 Bilder): Hur Man Utrustar Ett Sovrum, Design Och Inredning Med Egna Händer

Video: Idéer För Att Dekorera Ett Sovrum (91 Bilder): Hur Man Utrustar Ett Sovrum, Design Och Inredning Med Egna Händer
Video: Idéer För Små Sovrum 2024, April
Idéer För Att Dekorera Ett Sovrum (91 Bilder): Hur Man Utrustar Ett Sovrum, Design Och Inredning Med Egna Händer
Idéer För Att Dekorera Ett Sovrum (91 Bilder): Hur Man Utrustar Ett Sovrum, Design Och Inredning Med Egna Händer
Anonim

Ett sovrum är inte bara ett privat rum, utan också ett intimt område där du kan koppla av fysiskt och mentalt . Därför är den känslomässiga stämning som miljön skapar mycket viktig. Sovrummet ska inte bara vara lätt att använda, utan också ge mental komfort.

Bild
Bild

Sovrumsarrangemang

Ett av huvudrummen i lägenheten är sovrummet. Du bör vara mycket uppmärksam på arrangemanget av interiören så att det är trevligt att spendera tid där.

Allt börjar med layouten, som inkluderar att tänka igenom grundstilen. Beroende på det kommer alla detaljer att väljas, från möbler till inredning.

Det finns ett stort antal riktningar, men några av dem är mer lämpade för att inreda ett sovrum än andra:

Lantlig stil håller sig till naturligheten och är mättad med naturliga motiv, vilket påverkade valet av finish, möbler och till och med färger. Riktningens huvudmaterial är ett träd eller något som imiterar dess externa data. Färgerna är naturliga, och du bör välja dämpade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence -stil är en av de mest luftiga och helt enkelt eleganta … Inredningen i den är designad i vita och beige toner, och bland accenterna finns det alltid en blåaktig eller lavendel. Som möbler väljer de vintageskåp eller moderna, men halvantika, stora sängar med sänggavlar av smidesjärn. Främst chintz och satin används som textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock och klassiker är de mest eleganta och lyxiga trenderna . De kräver massiva möbler och inredning, till exempel pelare, stora sängar i smidesjärn med baldakiner, riktiga statyer, invecklade ljuskronor. Dessa funktioner gör dessa stilar endast lämpliga för stora sovrum. Barock är mer levande, som i den, förutom ljusa färger finns det röda, lila accenter. I klassikerna är sortimentet rikare tack vare rödbrun, mörkblå och guldfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism och högteknologi - moderna stilar , som ser lakoniska ut, men samtidigt vackra. Designen är designad i svartvita färger, som ibland späds ut med gult, rött, blått. Ett högteknologiskt sovrum är mer elegant, eftersom det tillåter användning av lackerade, glansiga glasytor samt snygg inredning och vitvaror. Det minimalistiska rummet är så rymligt som möjligt och är endast möblerat med de saker som är nödvändiga för livet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art Deco och etniska stilar kräver mycket element och inredning . Varje artikel bör dock kombineras med den andra och representera ett enda koncept. Den etniska trenden är oftast ljus, eftersom den använder nationella drag både i inställningen och i färgerna. De mest populära är japanska, afrikanska, egyptiska, arabiska, indiska. Art Deco är mer sofistikerad och lite pretentiös tack vare invecklade mönster, dyra material, textilier och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt en stil, bör du göra inredningen . Uppsättningen av måste-ha föremål för sovrummet är liten. Den centrala platsen upptar sängen, vars kvalitet kommer att avgöra hur vilad en person känner.

Det rekommenderas inte att skjuta in sängen i hörnet, placera den med sänggaveln mot fönstret och nära radiatorn, liksom mittemot dörren.

Om sängen är dubbel är det bättre att lämna ledigt utrymme på båda sidor för att inte skapa besvär. Ett enkelrum kan placeras längs väggen. I ett stort sovrum kan sängen placeras i mitten eller diagonalt. Om sängen skjuts mot väggen är det bättre om den har en hög sänggavel så att du kan sitta halvt sittande bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängarna är indelade i hög (upp till 80 cm), medel (cirka 50 cm) och låg, på golvnivå. Förutom de vanliga alternativen kan du installera något icke-standardiserat i sovrummet, till exempel en upphängd modell eller göra en "vind", en kulle som det är tillräckligt att sätta en madrass på. I sovrummet för barn och ungdomar kommer en två- eller trelagig modell att vara relevant. I ett litet rum kan det kombineras med en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För större bekvämlighet gör det inte ont att sätta ett sängbord eller bord . För att lagra kläder, sängkläder och saker behöver du en garderob eller en byrå. Ett toalettbord, skrivbord, stolar eller ottomaner är helt valfria, men de kan lösa många problem i en liten lägenhet. Dessa föremål måste vara designade i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme kan du använda multifunktionella transformerande möbler . Till exempel i fåtöljer och puffar finns lådor för saker. Kantstenen på hjul kan flyttas från hörn till hörn och användas som stativ eller bord. Ett toalettbord med fällbar spegel kan fungera som en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stämningen i interiören skapas av färgerna och inredningen . Ljusa och naturliga toner ger en känsla av friskhet, gul och orange varm, och rött är tvärtom för uppfriskande. Blommor och växter, och inte bara levande i vaser, ger rummet komfort. Ritningar på väggar, möbler eller textilier hjälper rummet att glittra. Textilier kan komplettera en stil eller bli ett accentstycke. I vissa områden är det bara bomull och linne som är lämpligt, medan andra är siden och sammet. Gardiner i sovrummet är nödvändiga inte bara för att skapa mys, utan också för att gömma sig från solen på morgonen.

Glöm inte andra inredningsartiklar, inklusive vaser, ramar, målningar och affischer, statyetter, kuddar. De bör kombineras harmoniskt inte bara med varandra, utan också med stil och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -inredning

Ett intressant och betydelsefullt tillägg till inredningen kan vara en inredning gjord av dig själv. Många idéer kräver inga speciella färdigheter, bara lite tid:

I rummet faller blicken alltid på väggarna , varför det är värt att behandla deras dekoration med omsorg. Det mest populära sättet är tapetsering. Du kan göra detta själv utan att anlita proffs. För att göra sovrummet mer intressant är det tillräckligt att använda tapeter med tryck på en av väggarna eller ett specifikt område, till exempel vid sängen. Ritningen ska vara i harmoni med möblernas eller inredningens färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är att rita . Idén kan genomföras med hjälp av spårpapperstensiler och självhäftande papper. En lämplig teckning och mönster kan tas bokstavligen var som helst, till exempel från en tidning eller en bok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Accentväggen kan dekoreras med mjuka paneler . För att göra dem behöver du plywood, skumgummi och läder eller annat tyg för klädsel. Ju mer skum, desto mjukare blir väggen. Du kan limma panelerna med flytande naglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för en vägg är en rad små inramade speglar . Du kan välja olika i form och storlek, och för att få dem att se harmoniska ut målar du ramarna i en färg eller klistrar över med tapeter, målar. Du kan också göra en spegelvägg genom att fästa plattorna med flytande naglar. Denna design är dock för aggressiv och kan förstöra rummets proportioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen är en populär lösning vanliga fotoramar på väggen . Det viktigaste är att endast använda tomma ramar, inga fotografier och ritningar. Genom att leka med storlekar och färger kan du skapa en spännande komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dekorera möblerna själv , till exempel att använda stenciler för att rita invecklade mönster på kantstenen eller täcka hyllorna med specialfilm av valfri färg. Du kan till och med förgylla ett föremål med guldblad, lack och en mjuk pensel. Hantverkare kan försöka göra präglade stuckaturlister på väggarna eller sängens huvud. Detta kräver gipsbruk och limdeg, vars blandning hälls i stenciler eller formar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sytt stolskydd kan vara en vacker och funktionell inredning . De kan användas som sängbord. Fickor på fodralen gör att du kan lagra små men nödvändiga saker, till exempel en telefon, kablar från laddare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brist på lagringsutrymme kan lösas på ett annat sätt - genom att göra nischer i väggen i gips. Dessa urtag lagrar böcker, ramar eller till och med kuddar och sängkläder. Du kan hänga skåp över sängen, det viktigaste är att inte göra det för lågt. För att ge möblerna ett trevligare utseende kan de klädas i tyg för att matcha överkastets färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan till och med göra en baldakin på egen hand . För att göra detta måste du köpa och fästa en ram av trä, plast eller metall på väggen. Tyll, organza, sammet, gobeläng är lämpliga som kappa, och du kan fästa den med en gardin för gardiner. Det är viktigt att ordentligt kontrollera styrkan i hela strukturen innan du somnar under den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel i inredningen

Låt oss markera de vanligaste:

  • En stor ljuskrona är oftast olämplig särskilt i en lägenhet av medelstor och liten storlek. I sovrummet är den centrala lampan inte den viktigaste ljuskällan, mycket viktigare än lampor, golvlampor och bordslampor, eftersom de belyser det önskade området.
  • Ofta kombineras sovrummet med arbetsområde och bibliotek. Bokhyllor ska inte placeras bredvid sängen, eftersom de aktivt samlar damm.
  • Garderob med spegeldörrar eller en stor golvspegel är ett bra alternativ för ett rum, eftersom de visuellt kan förstora utrymmet och förbättra naturlig belysning. Du bör dock inte placera en säng bredvid ett sådant aktivt föremål, eftersom den ständiga kontemplationen av en viftande reflektion kommer att börja oroa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Även minimalismstilen förutsätter variation . Nakna väggar och asketism skapar inte den önskade bekväma atmosfären. Men att röra på rummet är helt valfritt. Det räcker med att placera accenter, till exempel göra en vägg texturerad eller hänga en bild / fotografier.
  • Det rekommenderas inte att skapa en helt mörk miljö . Ju ljusare sovrummet, desto rymligare och bekvämare ser det ut. Mättade nyanser bör läggas till som accenter, eller fler dämpade nyanser ska användas.
  • Häng inte massiva hyllor direkt ovanför sängen, eftersom detta kan orsaka ångest. Det är bättre att uppta sängplatsen så mycket som möjligt och begränsa dig till en snygg hylla eller nisch ovanför den.
  • För att inte överbelasta interiören använd inte stora mängder spegelfinish. Du bör inte heller vara nitisk med volanger, öppningar, flounces på textilier. Du bör inte övermätta designen, men du behöver inte göra den helt jämn och monokromatisk. Det räcker med att lägga till några färg accenter och leka med olika texturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Det finns många stilar, men även bland dem finns det mer moderna och inte tråkiga. Så inom gränserna för den etniska riktningen kan du implementera ett safarirum med rottingmöbler i rotting, konstgjorda djurskinn, färgglada målningar och ornament på textilier. En nautisk design som förkroppsligar temat vatten, stränder och romantik i resor, möjliggör ett rum i hyttstil. För att göra detta måste du välja en mörk träfinish, samt använda en inredning i form av ett ankare, en jordglob, en ratt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ovanliga alternativ kan tänkas med väggar . Ett populärt sätt är att accentuera en av väggarna. Men du kan markera det inte bara med hjälp av kontrasterande eller målade tapeter, utan också på flera andra sätt. Till exempel, gör en skifferbräda av en vägg, mantla den med spånskiva, trimma den med äkta tegel eller sten, spegelpaneler och mosaik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom i sovrummet en av de centrala platserna är upptagen av sängen , då kan du hitta på något intressant med det. Till exempel, sätt på en kolumn från varje hörn, dekorera toppen av vilka med vaser av blommor. En alkov kan göras vid sängens huvud och en bred hylla kan placeras runt hela omkretsen. Således kommer en kantsten och ett bord omedelbart att fästas vid sängen samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort sovrum kan du göra inte bara en icke-trivial design, utan också en layout . Det är på mode att kombinera en dusch med ett sovrum. En zon separeras från en annan genom en transparent vägg, och en del av rummet är färdig med vattentäta material. Detta är dyrt, eftersom det är nödvändigt att inte bara ta hand om rivningen av en del av väggen, utan också att se till att VVS inte ger höga främmande ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta vill du sätta en öppen spis i sovrummet . för att göra rummet ännu mer bekvämt. Designers erbjuder icke -standardiserade lösningar - att bara göra den yttre basen av eldstaden och placera hyllor för blommor, ljus och annan dekor inuti. Du kan dock få en riktig, till exempel en biopeis som går på bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små rum till exempel i ett sovrum på 6 kvm. m du kan också förkroppsliga snygga idéer. Lägg till exempel ut en vägg med tegel och fäst träbjälkar i taket. Textilier hjälper till att göra rummet ljusare - överkast, kuddar, möbelklädsel, gardiner på fönstren. Istället för en vanlig garderob kan du använda en golvhängare. I allmänhet bör du i ett litet sovrum experimentera med texturer och färger, där det bör finnas en fördel med ljusa nyanser.

Rekommenderad: