Koplanära Dörrar: Plattband Och Lådor, Innerdörrar Med Koplanärt öppningssystem, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Koplanära Dörrar: Plattband Och Lådor, Innerdörrar Med Koplanärt öppningssystem, Fördelar Och Nackdelar

Video: Koplanära Dörrar: Plattband Och Lådor, Innerdörrar Med Koplanärt öppningssystem, Fördelar Och Nackdelar
Video: Ljuddämpande innerdörrar från Swedoor 2024, April
Koplanära Dörrar: Plattband Och Lådor, Innerdörrar Med Koplanärt öppningssystem, Fördelar Och Nackdelar
Koplanära Dörrar: Plattband Och Lådor, Innerdörrar Med Koplanärt öppningssystem, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

De specifika egenskaperna hos coplanära dörrar låter dig skapa en unik design för en lägenhet och ett privat hus. Sådana system tar inte ledigt utrymme, därför används de i stor utsträckning för arkitekturen i små lokaler. Dessutom är det inte nödvändigt att använda färdiga dörrar - idag kan produktlådan göras på beställning i enlighet med kundens individuella önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Huvuddragen i koplanära dörrar är deras ram, som har betydande skillnader från samma delar i ett konventionellt dörrblock. Denna innovativa design gör dörrbladet integrerat när det är i stängt läge . Platbanden sticker inte ut över gränserna för ett enda plan, utan går liksom ihop med det.

Detta tillstånd uppnås genom det faktum att gångjärnen avlägsnas och eventuella utsprång saknas. För ett bostadsutrymme i ett litet område är detta en besparing av plats och möjligheten till en modern, original design av lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Externt ser koplanära dörrar lakoniska, men snygga och uttrycksfulla ut, och deras finish kan variera från tillverkare till tillverkare. Dessa produkter är idealiska för installation i vardagsrum, men dekorerar också lokalerna för kontor, kaféer, myndigheter.

Interroom koplanära monoblocks är universella i sitt syfte, utrustade med handtag och har en speciell stängningsmekanism, vanligtvis gjord av aluminium . Ett tekniskt avancerat system säkerställer soliditet och enkel öppning, inte bara av innerdörrar utan även sådana typer av garderober som ett fack. I detta fall är den utrustad med en enhet med styrningar och rullfötter, vilket är nödvändigt för att jämna ut dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den främsta fördelen med parallella dörrar jämfört med liknande produkter är frånvaron av steg, men det finns andra egenskaper som gör dem till en exemplarisk version av modern design:

  • enkelhet och användarvänlighet;
  • praktisk och lång driftstid;
  • fasta material av vilka systemet är tillverkat (i de flesta fall);
  • tyst öppning och stängning;
  • modern elegant design, unik, trots finishens minimalism;
  • en mängd färdiga systemalternativ;
  • ekonomisk användning av rumsutrymme;

  • möjligheten att välja att öppna dörren (mot dig själv eller från dig själv);
  • det finns ingen anledning att skapa en tröskel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av att det inte finns några luckor ser dörren mer estetiskt tilltalande ut, damm ackumuleras inte i guiderna, enheten eliminerar drag. På grund av att dörren är en enda duk, är det möjligt att självständigt göra ändringar i dess inredning.

Dessutom utmärks vissa produkter från de nya kollektionerna av ökad hållfasthet och ljudisoleringsegenskaper på grund av den ökade tjockleken på plåtarna (upp till 44 mm), till exempel modellerna av märket Impressive.

Vi lägger till att du för närvarande kan köpa både döva och glidande (skjutbara) och en svängdörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr har sådana konstruktioner vissa nackdelar:

  • ett ganska komplext installationsförfarande som måste utföras av proffs;
  • för skåpdörrar finns det begränsningar för vikten av det planala systemet (högst 50 kg) och storlek (dörröppningen måste ha en bredd på 1,5-3 m);
  • dörrblad är inte monterade i nischer, eftersom det i detta fall inte finns någon möjlighet att installera guider och andra delar;
  • tunga detaljer i form av stuckatur, speglar och takglas är oönskade för dörrdekoration;
  • innan installationen är det nödvändigt att noggrant jämna ut golvet och väggarna i dörröppningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För många är dessutom den nya mekanismen och banan för rörelse för skjutdörren, som helt beror på dess ovanliga upphängning, ovanlig för många.

Material (redigera)

Rumsdörrar till det innovativa systemet tillverkas huvudsakligen av faner, men andra material tillhandahålls också för produktion. Eco-faner används för att ge ett mer sofistikerat utseende, men det minskar också kostnaden för produkten.

Vi listar de vanligaste typerna av material

Bladträ (faner), vars tjocklek varierar från 0,1 till 10 mm . Materialet har alla nödvändiga egenskaper för en lång livslängd - det är hållbart, stöter bort fukt, har en vacker naturlig konsistens. Det bör dock komma ihåg att dörren från den kan verka för massiv, och den kommer att ha stor vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyvinylklorid - plastiskt planalt system, lätt , inte mottaglig för verkan av mögel och mögel, kräver inte komplext underhåll. Sådana dörrar kan emellertid släppa ut giftiga föreningar i det omgivande rummet vid höga temperaturer och smältning, och under kalla förhållanden blir de spröda och benägna att spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innerdörren kan också vara tillverkad av material , som är baserad på medeltäthet träpanel (MDF). Fördelar - möjligheten till ytterligare efterbehandling med faner och färg, nackdelar - plattan kan antändas.

Bild
Bild

Budgetalternativet är spånskiva . Dessa dörrar är billiga, men du kan inte dekorera dem med ett mönster eller en dekorativ bild. Dessutom har materialet många andra nackdelar - det ändrar form när luftfuktigheten är hög, innehåller skadliga ämnen och kan smulas om rumstemperaturen är hög.

Bild
Bild

Om du vill kan du idag få ett koplanärt system av härdat glas, men du måste veta att detta är ett dyrt nöje, och du måste hantera produkten med största försiktighet.

Ägaren till en sådan dörr har dock råd att ändra typ av beläggning, vilket skapar en spegel, blank eller matt beläggning av dörrytan.

Bild
Bild

Komponenter

Den plana glidanordningen gör att dörrbladen kan ligga i samma plan med ett avstånd av 2 mm mellan dem. Det är handtagen som tar ut det från detta plan; för en individuell beställning kan dörrarna dessutom utrustas med dörrstängare som ger smidig öppning och stängning.

För att installera detta system behöver du följande komponenter:

  • koplanär låda (för enbladiga skjutdörrar eller dubbeldörrar);
  • dörrblad utan utskjutande delar;
  • rakt (icke -teleskopiskt) hölje - en rak remsa som passar lådan, denna del kan vara av standardtyp eller med skaft;
  • dolda gångjärn (2), som installeras i färdiga spår under installationen; med en stor vikt på dörren installeras ytterligare ett extra gångjärn, och befälhavaren gör ett urtag för det direkt under installationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver vackert dekorera insidan av dörröppningen behöver du extra. Dessa är speciella element, som är brädor monterade nära lådan och hjälper till att uppnå det färdiga utseendet på dörröppningen.

Hur väljer man?

När du väljer koplanära dörrar för köket och andra rum är det mycket viktigt att vara uppmärksam på kvaliteten på själva linnet och plattbandet:

  • komponenter gjorda av limmat massivt trä är ganska slitstarka och hållbara, men de är lakoniska i utseende;
  • du bör inte köpa ihåliga produkter - de är lätta, slitna snabbt, skadas och utsätts för deformation;
  • dyra system är vanligtvis gjorda av naturligt trä och kan användas i en mängd olika interiörer, inklusive klassisk, grunge och eko;
  • dörrar av icke-standardstorlek med stor höjd görs bäst på beställning, baserat på vikten, indikerar att det finns ett tredje gångjärn.

I allmänhet ser monoblocksdesigner spektakulära ut om de är gjorda i en strikt minimalistisk stil. Ingen förbjuder dig dock att dekorera dem med glasöverlägg, lämpliga för de flesta moderna designtrender.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det planala dörrsystemet är en innovation som förutsätter ett originellt utseende och bekväm drift . Även om man tror att man kan installera en sådan struktur med egna händer, måste man ta hänsyn till att felaktig installation kan leda till fel, och dörren fungerar helt enkelt inte normalt. Därför är det bättre att överlåta installationen till en kvalificerad tekniker som förstår komplexiteten i denna process.

Rekommenderad: