Finishspikar (29 Bilder): För Foder Och Plattband Av Innerdörrar, Galvaniserade Och Mässingspläterade Spikar, Andra Typer Och Deras Storlekar, Val Av Doboinik

Innehållsförteckning:

Video: Finishspikar (29 Bilder): För Foder Och Plattband Av Innerdörrar, Galvaniserade Och Mässingspläterade Spikar, Andra Typer Och Deras Storlekar, Val Av Doboinik

Video: Finishspikar (29 Bilder): För Foder Och Plattband Av Innerdörrar, Galvaniserade Och Mässingspläterade Spikar, Andra Typer Och Deras Storlekar, Val Av Doboinik
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Innerdörr 2024, Maj
Finishspikar (29 Bilder): För Foder Och Plattband Av Innerdörrar, Galvaniserade Och Mässingspläterade Spikar, Andra Typer Och Deras Storlekar, Val Av Doboinik
Finishspikar (29 Bilder): För Foder Och Plattband Av Innerdörrar, Galvaniserade Och Mässingspläterade Spikar, Andra Typer Och Deras Storlekar, Val Av Doboinik
Anonim

För att slutföra det slutliga snickeriarbetet används de så kallade finishspikarna. De används i fallet när det är nödvändigt att täcka arbetsytan med plywood eller plåt, samt för omärklig anslutning av två dekorativa element till varandra . Dessutom är efterbehandlingsspikar mycket efterfrågade när du behöver fixa glaspärlor på fönsterkarmar eller beklädnad på en veranda eller balkong.

Möbelindustrin går inte heller förbi denna hårdvara - spikar används för att fästa möbelklädsel, för att fixera plywoodväggar på baksidan av skåp vid installation av dekorativa element . För att göra sådant efterbehandling snyggt och estetiskt hjälper speciell hårdvara, där huvudet i jämförelse med vanliga naglar har en mycket mindre storlek. Osynliga lock kan hålla materialet som ska fogas på ett tillförlitligt sätt, samtidigt som de praktiskt taget inte sticker ut mot materialets allmänna bakgrund.

Bild
Bild

Vad det är?

Om vi jämför vanlig snickerimaskinvara och efterbehandling av naglar, så ser de senare ut på ett sådant sätt att du kan märka skillnaden i deras keps. Vid efterbehandlingsbeslaget har hatten en liten diameter, men en stor höjd. Enligt GOST -standarder är huvudets höjd samma storlek som spikens diameter . Förutom de vanliga modellerna av sådan efterbehandlingshårdvara finns också alternativ som har en liten fördjupning i mitten av locket. En sådan urtagning behövs för att anligga mot slutet av mittstansen mot den och, med hjälp av denna anordning, driva stången på efterbehandlingshårdvaran djupt in i materialet.

Förutom hårdvara har förutom fördelarna också några nackdelar:

  • om det är nödvändigt att ta bort denna spik från materialet är det inte längre möjligt att göra detta;
  • Jämfört med konstruktionsspikar skapar efterbehandlingshårdvaran en svagare anslutning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utgivningen av efterbehandlingshårdvara utförs i enlighet med tekniska villkor, det vill säga enligt TU, även om ritningarna för denna produkt regleras av GOST. Moderna tillverkare tillverkar efterbehandlingshårdvara enligt GOST -standarder endast av oherdat ståltråd.

Egenskaperna för hårdvaruprodukter är följande:

  • tillåtna fel i sektionens storlek, reglerad av standarden;
  • nagelpunktens skärvinkel måste vara minst 40 °;
  • böjning av produkten med en viss faktor av stångens totala längd är tillåten.

Kontroll av maskinvarans kvalitet i fabriken utförs med laboratorietester. Många spikar kan anses lämpliga om andelen avvikelse från standarderna inte överstiger 0,5% av hårdvarans totala vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

I vissa fall kräver snickeriarbete att två ytor sammanfogas på det mest exakta sättet så att spikhuvudet inte förstör produktens utseende. Ett sådant behov kan uppstå i följande fall:

  • skapande av fästelement för fodret;
  • fästelement för bandband av innerdörrar;
  • att imitera virke från trä;
  • för installation av en golvsockel;
  • vid installation av efterbehandlingshörnband;
  • i processen att lägga parkettskivor;
  • för fixering av smala lameller;
  • under tillverkning av möbelprodukter;
  • för att installera dekorativa element.
Bild
Bild

Oftast fästes trädelar med efterbehandlingshårdvara, där de mindre ofta används för spånskivor eller plywood. När du arbetar på ytor som är stora i yta kan dessa efterbehandlingshårdvaror appliceras på spikern . - anordningar i form av en pneumatisk spikpistol, som påminner något om en snickarhäftapparat. Hårdvara med en korrosionsskyddande beläggning kan användas för utomhusarbete, liksom i rum med hög luftfuktighet, medan deras motsvarigheter som inte har sådana egenskaper endast är tillämpliga i torra rum. Korrosionsbeständiga spik anses vara hårdvara gjord av rostfritt stål eller med en galvaniserad beläggning.

Rostfria naglar anses vara de mest motståndskraftiga mot fukt, och zinkbelagda naglar rekommenderas endast för inomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Produktionen av efterbehandlingshårdvara utförs på speciella automatiska maskiner. Materialet för produkterna är ståltråd med låg kolhalt. Produkterna tillverkas genom kallstanssmide . För tillverkning av naglar kan mässing, brons eller mässingsplåt också användas. Mässingsfinishspikar har en trevlig gul nyans och används oftast vid möbeltillverkning. Mässingsspikar behöver inte korrosionsskydd, så zink appliceras inte på dem.

Galvaniserad hårdvara och rostfria naglar är alltid vita i färgen, och du kan också skilja dem från varandra genom deras utseende . Rostfritt stål har en uttalad silveraktig glans. Sådana naglar, som används för efterbehandling, uppskattas för sin hållbarhet och höga hållfasthet hos fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typen av skyddande beläggning är efterbehandlingshårdvaran uppdelad i:

  • galvaniserad - har en grå-silver nyans och används vid låg luftfuktighet;
  • kopparpläterad - har en rödröd färg och används vid hög luftfuktighet;
  • förkromad - har en blank silverfärg och används vid hög luftfuktighet;
  • mässing - ha en ljusgul nyans och används i de fall resultatet av arbetet ska se snyggt och estetiskt tilltalande ut, kan användas i en fuktig miljö.

Dessutom kan efterbehandlingsnaglar tillverkas utan beläggning - dessa är vanliga stålvaror, deras färg är mörkgrå, medan metallen är känslig för korrosion och därför inte har hög hållfasthet.

Bild
Bild

Mått och vikt

Eftersom efterbehandlingsspikarnas funktion ska vara oansenlig kan deras storlek vara i intervallet 20-90 mm och diametern varierar i intervallet 1,6-3 mm. Till exempel, för att fästa klädseln på en möbelprodukt kan den minsta hårdvaran användas i diameter, det vill säga 1, 6 mm . Om du behöver fixa foderfodret kan spikar 6x40 mm användas, där 6 mm är diametern och 40 mm är spikens längd. Den maximala längden på sådana produkter når 90 mm, men längden på 70 mm används sällan, eftersom hårdheten böjer sig och orsakar mycket besvär vid arbete när man hamrar ett sådant långt ben.

Ju större storlek och diameter på efterbehandlingsspiken desto högre vikt . I butiker mäts vikten av hårdvaruprodukter i kilogram och räknas genom att ta 1000 stycken. naglar av en viss storlek. Tabellen visar tydligt förhållandet mellan parametrarna för diametern och längden till hårdvaruproduktens vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Längd i mm Diameter, i mm Hårdvarans vikt i kg (1000 st.)
20 1, 6 0, 36
30 1, 6 0, 46
40 1, 8 0, 83
45 1, 8 0, 95
55 1, 8 1, 10
60 1, 38
70 1, 57
80 4, 7
90 4, 9
Bild
Bild
Bild
Bild

På produktionsplatsen är hårdvaran packad. För grossister kan de förpackas i lådor, produkternas vikt kommer att vara 5-25 kg, och för detaljhandeln förpackas efterbehandlingsspikarna i 200 g eller 10 st., Och det finns också en småskalig förpackning som gör inte överstiga 1 kg.

Bild
Bild

Installationsfunktioner

För att undvika att den tunna spikplattan plötsligt böjer sig under hammningen, rekommenderar erfarna hantverkare inte att ta hårdvara, vars längd överstiger 60-70 mm. Det är viktigt att komma ihåg att benet på en tunn spik, tillsammans med dess höga huvud, måste vara helt begravd i materialet . För att uppfylla detta villkor är det viktigt att välja rätt storlek på hårdvaran innan arbetet påbörjas. Det är enkelt att göra detta - bestämma tjockleken på den del som ska fixas och lägg till ytterligare 5-7 mm till det resultat som erhålls för att fästa tillförlitligheten. När du utför efterbehandling kommer ett korrekt utvalt verktyg att hjälpa till att klara uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av verktyg

Efterbehandlingsarbetet ser estetiskt tilltalande ut endast om slutspikens huvud är helt och jämnt nedsänkt i materialet, det bör vara praktiskt taget osynligt mot materialets allmänna bakgrund. Du kan få detta resultat om du använder enheter för att driva efterbehandlingshårdvaran.

  • Doboinik - är en stav av metall och formad som en kon. Ena änden av metallstången är tunn; det är med denna del som doboin är ansluten till spikens lilla huvud. Doboiniki produceras i 2 typer. Det finns ett alternativ som har en speciell urtagning för spikhuvudet - detta är bekvämt eftersom verktyget inte glider av det under hammningsprocessen. Den andra versionen av doboiner har också en fördjupning, men den är gjord med spår. Denna form gör att du kan fixa hårdvara med urtag på huvudet. Körning i efterbehandlingsspiken utförs med doboinikens förlängda sida, det är på det som alla hammarslag utförs.
  • Neiler - Det här är en slags pneumatisk pistol som är utformad för att slå i hårdvara. Sådana anordningar för att driva naglar måste väljas med fokus på huvudets storlek och spikbens diameter. Processen med att slå i hårdvara med en pneumatisk monteringspistol är snabbare än att slå in spikar med en konventionell hammare. Ofta kan spikmästare kalla ordet "häftapparat", vilket enligt driftsprincipen är en och samma.

För att utföra efterbehandlingen korrekt och exakt är det nödvändigt att känna till och observera tekniken i denna process.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

För att säkerställa att efterbehandlingsspiken ser vacker och estetiskt tilltalande ut när det utförs efterbehandling måste den hamras strikt i mitten av brädet och med en enhetlig tonhöjd för varje sådan detalj. Du måste köra in slutspiken långsamt och försiktigt, medan du måste se till att hårdvaran alltid kommer in i materialet strikt i samma vinkel, lika med 90 ° . Om du kör i en efterbehandlingsspik i en vinkel på 45 ° eller i olika vinklar utan att kontrollera denna viktiga punkt, kommer resultatet, enligt många experter, att förstöra utseendet på det färdiga arbetet, eftersom slutspikens huvud kommer att sänkas ojämnt i materialet.

Processen för installationens efterbehandling kräver inte mycket erfarenhet, och skickligheten att hamra sådan hårdvara kommer ganska snabbt . Du måste ta efterbehandlingshårdvaran i vänster hand och hålla den med fingrarna. Därefter fästs hårdvaran på den avsedda hammerplatsen. De håller en hammare i höger hand och slår snygga men exakta slag mot spikhuvudet. Under körning måste hammarens arbete kontrolleras - slagkraften ska inte vara för stor för att inte böja en tunn spik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Håller efterbehandlingshårdvaran med vänster hand, fortsätter din högra hand med en hammare att driva in den tills locket sjunker in i materialet . Om det till en början är svårt att göra detta kan du använda en doboiner - det hjälper att kvalitativt dränka spikhuvudet i materialet och kommer inte att skada finishen med hammarslag. Om alla steg i arbetet utförs korrekt och exakt, får du som ett resultat en pålitlig fastsättning av dekorativa element med ett snyggt och estetiskt utseende.

Rekommenderad: