Hur Många Ton är Det I En Kub? 14 Foton Hur Mycket Väger 1 Kub Av Ruiner 5-20 Och 20-40 Mm? Specifik Och Volymvikt. Hur Mycket Krossad Sten I M3?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Många Ton är Det I En Kub? 14 Foton Hur Mycket Väger 1 Kub Av Ruiner 5-20 Och 20-40 Mm? Specifik Och Volymvikt. Hur Mycket Krossad Sten I M3?

Video: Hur Många Ton är Det I En Kub? 14 Foton Hur Mycket Väger 1 Kub Av Ruiner 5-20 Och 20-40 Mm? Specifik Och Volymvikt. Hur Mycket Krossad Sten I M3?
Video: Så här löser du stora kuber - del 2 2024, April
Hur Många Ton är Det I En Kub? 14 Foton Hur Mycket Väger 1 Kub Av Ruiner 5-20 Och 20-40 Mm? Specifik Och Volymvikt. Hur Mycket Krossad Sten I M3?
Hur Många Ton är Det I En Kub? 14 Foton Hur Mycket Väger 1 Kub Av Ruiner 5-20 Och 20-40 Mm? Specifik Och Volymvikt. Hur Mycket Krossad Sten I M3?
Anonim

Det är absolut nödvändigt att veta allt om vikten av krossad sten när du beställer den. Det är också värt att förstå hur många ton krossad sten som finns i en kub och hur mycket 1 kub krossad sten väger 5-20 och 20-40 mm. Det är nödvändigt att förstå den specifika och volymetriska tyngdkraften innan du svarar på hur många kg krossad sten som ingår i m3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkande faktorer

Krossstenens specifika vikt är rimligen erkänd som en nyckelegenskap. Det bestäms av hur många materialpartiklar som kan vara i en given volym . Skillnaden mellan specifik vikt och sann densitet är att den andra indikatorn inte tar hänsyn till mängden luft i blandningen. Denna luft kan vara närvarande både uttryckligen och i porerna inuti partiklarna. Det är dock omöjligt att exakt beräkna den specifika tyngdkraften helt utan att ta hänsyn till den sanna densiteten.

Fraktionens storlek är viktig. När det gäller relativa indikatorer är skillnaderna mellan krossad sten i olika fraktioner inte så stora.

Bild
Bild

Uppenbarligen, ju fler partiklar som finns i en volymtank, desto tyngre blir detta mineral. Flakiness spelar också en viktig roll - trots allt är partiklarnas form direkt relaterad till hur mycket luft som finns i en viss sats med råvaror.

Ibland är andelen partiklar med oregelbunden form imponerande . I detta fall är koncentrationen av luft i det intergranulära rummet också märkbar. Även om materialet visar sig vara lättare, kommer det att behövas mer bindemedel när det används, vilket helt klart är ett minus. Det påverkar också fuktabsorberingen. Det varierar beroende på krossad sten och fraktionens storlek.

Bild
Bild

Hur mycket väger en kub av material?

Det kommer inte att vara svårt att skilja hur den krossade stenen i olika fraktioner ser ut, även för icke-specialister. Det är dock mycket svårare att hantera sin massa. Lyckligtvis har proffs för länge sedan beräknat och tänkt på allt, utvecklat standarder och konsumenter kan helt enkelt styras av sina bestämmelser . Bestämning av den verkliga förbrukningen av krossad sten per 1 kvadratmeter, det är värt att betona, är inte så entydigt. Denna indikator kan variera beroende på materialets komprimeringsgrad.

Det visade sig att i m3 granitkrossad sten med en fraktionskomposition på 5-20 mm ingår 1470 kg. Viktigt: denna indikator beräknas endast när fläckigheten är normal enligt standarden . Om du avviker från det finns det ingen sådan garanti.

Så, en 12-liters hink av sådant material kommer att "dra" 17,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För grusmaterial av samma fraktion kommer massan att vara 1400 kilo. Eller, vilket är detsamma, i 3 kubikmeter. m av ett sådant ämne kommer att innehålla 4200 kg. Och för leverans av 10 "kuber" kommer det att vara nödvändigt att beställa en lastbil för 14 ton. När du använder påsar för att lagra sten är det också fullt möjligt att återberätta. Så när du lagrar grusmaterial från 5 till 20 mm i en typisk 50-kilospåse når volymen 0,034 m3.

När du använder granitkrossad sten med en fraktion på 20-40 mm bör kubens totala massa vara i genomsnitt 1390 kg . Om man köper kalksten, blir denna siffra mindre - bara 1370 kg. Det är också mycket enkelt att konvertera en känd sats krossad sten till skopor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bära 1 m3 granit krossad sten (fraktion 5-20) behöver du 109 hinkar med en volym på 10 liter. För grusmaterial krävs endast 103 skopor med samma kapacitet (båda siffrorna är avrundade, vilket ökar det totala resultatet enligt matematiska regler).

Den krossade stenen som erhållits från kalksten med en fraktionskomposition på 40-70 mm kommer att väga lite mer än grus (1410 kg) . Om vi tar granitmaterial blir det med 1 m3 tyngre med ytterligare 30 kg. Men grus har en märkbart mindre massa - endast 1,35 ton i genomsnitt i de flesta fall. Expanderad lerkross är särskilt lätt. En kub m av en sådan produkt drar inte ens 0,5 ton. Den väger bara 425 kg.

Bild
Bild

Hur många kuber är i ett ton?

Det är ganska svårt att visuellt urskilja volymen på en hög med krossad sten av olika fraktioner. Faktum är att denna indikator inte skiljer sig så mycket som det kan tyckas för icke-specialister. Denna egenskap är också typisk för relativt små satser (nivå på 50 kg eller 1 centner).

Beräkningen behöver dock fortfarande göras - annars är det ingen fråga om korrekt och kompetent konstruktion.

Bild
Bild

För den mest populära fraktionen (20x40) kommer volymen 1 (10 ton) att vara lika med:

  • kalkhaltigt berg 0, 73 (7, 3);
  • granit 0,719 (7, 19);
  • grus 0, 74 (7, 4) m3.
Bild
Bild

Hur mycket spillror finns det i bilen?

KamAZ 65115 tippbil med deklarerad total bärighet på 15 000 kg kan bära 10, 5 m3 last. Massdensiteten för grus krossad sten 5-20 blir 1430 kg . Multiplicera denna indikator med kroppens volym, det beräknade resultatet är 15015 kg. Men dessa ytterligare 15 kg kan gå åt sidan, så det är bättre att inte lita på dem, utan att ladda bilen så exakt som möjligt.

Professionella i sådana fall talar om doserad lastning.

Bild
Bild

Om du använder ZIL 130, när du transporterar det lättaste av ovanstående (expanderad lera) material 40-70, kommer 2133 kg att passa i kroppen. Granitmassa 5-20 kan tas med uppskattningsvis 7, 379 ton. Men i själva verket bär "130: e" inte mer än 4 ton. Det är starkt avskräckt att överskrida denna siffra. När det gäller den populära "Lawn Next" når kroppens formella volym 11 kubikmeter. m, men bärkraften tillåter inte att ta mer än 3 kubikmeter. m grus med en bråkdel av 5-20 mm.

Rekommenderad: