Hur Matar Man Dill? Gödsel För Tillväxt Efter Groning. Hur Befruktas Utomhus Och Växthus? Gödsel Så Att Det Växer Bättre I Juni

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Dill? Gödsel För Tillväxt Efter Groning. Hur Befruktas Utomhus Och Växthus? Gödsel Så Att Det Växer Bättre I Juni

Video: Hur Matar Man Dill? Gödsel För Tillväxt Efter Groning. Hur Befruktas Utomhus Och Växthus? Gödsel Så Att Det Växer Bättre I Juni
Video: 8 POWERFUL HOMEMADE ROOTING HORMONES| Natural Rooting Stimulants for Gardening 2024, Maj
Hur Matar Man Dill? Gödsel För Tillväxt Efter Groning. Hur Befruktas Utomhus Och Växthus? Gödsel Så Att Det Växer Bättre I Juni
Hur Matar Man Dill? Gödsel För Tillväxt Efter Groning. Hur Befruktas Utomhus Och Växthus? Gödsel Så Att Det Växer Bättre I Juni
Anonim

Dill är en ganska opretentiös växt. Därför är det ganska lönsamt att odla det i ditt hus eller i fönsterbrädan. Men för snabb tillväxt och normal utveckling av grönska krävs regelbunden utfodring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gödningsöversikt

Olika typer av gödningsmedel kan användas för att mata växter.

Organisk

Högkvalitativt organiskt material behövs för den snabba tillväxten av grönska. Växter kan matas med sådana produkter både i växthuset och i det öppna fältet. Användningen av sådana produkter bidrar till det snabba utseendet på grönskande grönska. Du kan använda olika produkter för att mata webbplatsen.

  • Gödsel … Detta gödningsmedel är idealiskt för att mata ung och vuxen dill. Gödselbaserade gödningsmedel är välbalanserade. För att inte skada växterna bör du inte använda färsk gödsel för att gödsla dillen. Produkten måste överkokas väl. Gödsel som lagras i ett år måste spädas i varmt vatten i förhållandet 1 till 10. Först då kan den användas för att mata platsen.
  • Kuryak … Denna toppdressing innehåller en stor mängd kväve. Därför kan den användas för att påskynda tillväxten av dill, samt för att utveckla färg snabbare. Denna produkt måste också spädas före användning. Men för detta är det värt att använda 2 gånger mer vatten. Istället för hemgjord kycklinggödsel kan du använda en kommersiellt tillgänglig pelletsprodukt. Det är lätt att hitta i de flesta specialaffärer.
  • Kompost … De flesta trädgårdsmästare utrustar kompostgropar på sin webbplats. Grönsaksavfall, sågspån och gödsel staplas i dem. Inom flera månader överhettas innehållet i groparna. På hösten kan produkten appliceras på jorden medan den grävs upp. Kompost kan användas rent eller utspädd i varmt vatten. Båda metoderna är lika bra.
  • Torv … Detta är ett annat bra alternativ för ekologisk matning. Som regel används torv för att gödsla dill som växer på alkalisk jord. Torv introduceras vanligtvis i jorden när grävarna grävs. Detta kan göras både på hösten och våren. Du kan köpa detta gödningsmedel i många trädgårdsbutiker. Användningen av torv hjälper till att avsevärt förbättra jordens skick.
  • Humisk utfodring … Denna produkt anses också vara ekologisk. Det är baserat på kompost eller torv. Före användning späds ett sådant koncentrat ut i en stor mängd vatten. Det ska vara bra och varmt. Produkten kan användas på olika sätt. Om dillen är lövbehandlad bör gödningsmedlet vara mindre koncentrerat. För vattning av gröna vid roten används inte särskilt utspädda produkter.
  • Grön dressing … För att befrukta sängarna kan du också använda vanliga gröna växter på platsen. Det ogräs som samlats upp under ogräs rekommenderas att huggas upp och läggas in i jorden. Istället kan de fyllas med varmt vatten i förhållandet 1 till 5 och sedan lämnas på en varm plats i ett par dagar. Den resulterande infusionen av växter vattnas vid roten. Om det behövs kan gödningsmedel appliceras på jorden igen. Detta bör göras högst en gång var 8-10 dagar.
  • Aska … Detta verktyg tillåter inte bara att påskynda tillväxten av dill, utan också att skydda den från de flesta vanliga sjukdomar och skadedjur. Den rengjorda träaskan appliceras vanligtvis på jorden två eller tre veckor efter att de första skotten uppträder. Som regel är aska helt enkelt utspridd längs raderna. Därefter vattnas sängarna med varmt vatten. Det finns ett annat sätt att mata växter. I detta fall späds ett glas aska helt enkelt i en hink med varmt vatten. En liknande lösning används för att vattna sängarna dagen efter beredningen.

Det är ganska lönsamt att mata dillbäddarna med organiskt gödningsmedel. När allt kommer omkring är alla nödvändiga produkter oftast till hands. Därför behöver du inte lägga pengar på deras köp. Det enda undantaget är humusmatning. Men även ett sådant verktyg är billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineral

När du väljer inköpta produkter för bearbetning av en webbplats bör du vara uppmärksam på följande verktyg

  • Ammoniumnitrat … Användningen av denna produkt hjälper till att påskynda tillväxten av gröna. Dessutom, efter att ha gjort sådana förband, blir lövverket inte gult. Vanligtvis används detta verktyg för att behandla området ett par veckor efter sådd av dill. Det är mycket viktigt att följa instruktionerna i processen. Om droppar av lösningen faller på lövverket kan detta skada växterna kraftigt.
  • Superfosfat … Denna produkt används för att mata platsen för vintern. Gödsel används sällan på våren. Vanligtvis appliceras produkten på jorden efter att de första skotten har dykt upp. Vid denna tidpunkt används den torr.
  • Urea … Du måste noga mata växterna med urea. Vanligtvis späds produkten ut i varmt vatten. Det är värt att använda en sådan lösning bara två veckor efter att de första skotten uppträdde.
  • Kaliumsalt … För en bra skörd kan svag och blek dill matas med kaliumsalt. Använd produkten noggrant. Ett överskott av sådant gödningsmedel leder till att växterna får en röd nyans.
  • Kalium humat … Denna produkt måste också appliceras enligt instruktionerna. Det är en utmärkt tillväxtfrämjare. Därför hjälper användningen av en sådan toppdressing att påskynda utvecklingen av dill, samt förbättra dess smak.

Det rekommenderas att arbeta med mineralgödselmedel med handskar och en skyddsmask.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komplex

För att mata dill som växer i landet kan du ta färdiga komplexa gödningsmedel. Sådana förband innehåller flera användbara element samtidigt. Därför är det mycket fördelaktigt att använda dem. Du kan befrukta dillbäddar med sådana medel som " Biohumus" eller "Bio Absolute ". Du måste tillämpa dessa medel, följ instruktionerna på förpackningen … Annars kan du skada unga växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika folkmedicin är också populära bland trädgårdsmästare

  • Ammoniak … Du kan köpa ammoniak på vilket apotek som helst. Att spruta dillen med ammoniak hjälper till att göra gröna till en mörkgrön. Dessutom hjälper behandlingen av platsen med ammoniak att skydda platsen från de vanligaste sjukdomarna och skadedjur. För att förbereda en lösning späds vanligtvis 10-20 ml av lösningen i en hink med varmt vatten. Det är värt att spraya området med en sådan produkt i torrt och lugnt väder. Vid behov bör proceduren upprepas efter några dagar.
  • Nässla … Infusion av nässla hjälper till att förbättra växternas tillstånd. Du kan när som helst bearbeta webbplatsen med ett sådant verktyg. För beredning av lösningen är endast de buskar lämpliga på vilka frön ännu inte har börjat dyka upp. En tom behållare måste fyllas med örter med en tredjedel. Efter det måste du tillsätta varmt vatten till fatet eller hinken. I vissa fall tillsätts jäst eller bröd i behållaren. Insistera på innehållet i fatet i en vecka. Produkten omrörs då och då. Produkten späds ut med varmt vatten före användning. Växterna vattnas med nässelinfusion vid roten.
  • Jäst … Genom att mata dill med jäst kan du påskynda tillväxten av dill. En enkel jästdressing kan beredas från en torr produkt eller från en rå. För att förbereda en lösning späds 100 gram pulver i 10 liter varmt vatten. Den resulterande produkten används omedelbart. Detta görs bäst på varma dagar. I det här fallet kommer produkten att fungera särskilt effektivt.
  • Lökskal … Du kan samla en lämplig mängd torrskal på mindre än en vecka. Gödsel från det skördade materialet är mycket lätt att förbereda. Allt du behöver är att koka skalet i vatten. Den resulterande bruna lösningen måste filtreras och kylas. Direkt efter det kan de bearbeta dillodling hemma.

Alla dessa gödningsmedel är testade och säkra för växthälsan. Därför kan alla trädgårdsmästare använda dem på sin webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av toppdressing

Folkmedicin

När du introducerar gödningsmedel i jorden är det värt att överväga följande punkter

  • Översta klädtid . För första gången matas dill efter landning på platsen. Detta görs så att det växer bättre. Vid denna tidpunkt används vanligtvis organiska gödningsmedel. Om dillen just har stigit ska du inte överfodra den för mycket. Detta kommer bara att skada unga växter. I framtiden kan buskarna matas efter skärning. Det kommer bara att gynna dem. Under perioden juni till september måste växternas tillstånd övervakas. Om de börjar blekna eller blir gula, kan snabb matning hjälpa till att rädda dem.
  • Gödningstyp . Det rekommenderas att förspäda mineralförband i vatten. De resulterande lösningarna används vanligtvis för att spraya buskar. Organiskt gödningsmedel appliceras vanligtvis vid roten. Koncentrerade lösningar måste appliceras noggrant, försök att inte röra lövverket. Detta kan leda till brännskador på den.
  • Jordfunktioner … Om jorden på platsen är dålig måste den matas oftare. Användning av lämpligt gödningsmedel kan också avsyra marken. För detta används vanligtvis produkter som innehåller träaska.

När du väljer gödningsmedel bör du också komma ihåg att dill gillar inte klor … Förband bör därför inte innehålla detta element. För att inte skada växterna bör du inte ta kranvatten för att vattna sängarna. Före användning måste den sätta sig väl.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det är väldigt lätt att odla doftande grön dill på din webbplats. Det viktigaste är att lyssna på trädgårdsmästares råd och inte lämna växter utan uppsikt.

Rekommenderad: