Dynamiska Mikrofoner: En översikt över Elektrodynamiska Modeller. Hur Ansluter Jag Till En Dator? Vad är Den Här Enheten Och Vad är Principen För Dess Användning?

Innehållsförteckning:

Video: Dynamiska Mikrofoner: En översikt över Elektrodynamiska Modeller. Hur Ansluter Jag Till En Dator? Vad är Den Här Enheten Och Vad är Principen För Dess Användning?

Video: Dynamiska Mikrofoner: En översikt över Elektrodynamiska Modeller. Hur Ansluter Jag Till En Dator? Vad är Den Här Enheten Och Vad är Principen För Dess Användning?
Video: Min nya microfån 2024, Maj
Dynamiska Mikrofoner: En översikt över Elektrodynamiska Modeller. Hur Ansluter Jag Till En Dator? Vad är Den Här Enheten Och Vad är Principen För Dess Användning?
Dynamiska Mikrofoner: En översikt över Elektrodynamiska Modeller. Hur Ansluter Jag Till En Dator? Vad är Den Här Enheten Och Vad är Principen För Dess Användning?
Anonim

Idag finns det ett stort antal mikrofoner på marknaden för musikutrustning. På grund av det breda sortimentet bör valet av enhet bemötas med särskild uppmärksamhet och omsorg.

Dynamiska mikrofoner är mycket populära bland moderna konsumenter. Idag i vår artikel kommer vi att överväga de karakteristiska egenskaperna hos sådana enheter, deras fördelar och nackdelar, liksom populära sorter.

Bild
Bild

Vad det är?

En dynamisk mikrofon är en av de mest populära typerna av mikrofoner. En sådan anordning avstår från den så kallade "fantom" strömförsörjningen. Om vi pratar om designfunktionerna för det elektrodynamiska tillbehöret, är det viktigt att notera det faktum att mikrofonens inre struktur liknar enheten i en högtalare av samma dynamiska typ.

Funktionsprincipen för enheten är ganska enkel

I detta avseende kan en dynamisk mikrofon köpas till ett ganska lågt pris - följaktligen är enheten tillgänglig för olika segment av befolkningen i vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kännetecknet för den dynamiska enheten är dess robusta interna design . Detta gör att mikrofonen tål temperaturfluktuationer och interagerar med ljudvolymer med hög volym.

Den dynamiska mikrofonen är valet av användare som vill ha högkvalitativt högt ljud. Det kan användas både utomhus och inomhus - det kommer att vara lika effektivt.

Enheterna fungerar på grund av närvaron av ett specifikt magnetfält . Membranet på den dynamiska typen av utrustning är tillverkat av plastmaterial och ligger under trådrullen. Man bör komma ihåg att när membranet vibrerar, vibrerar röstspolen också.

Tack vare dessa processer genereras en elektrisk signal, som i sin tur omvandlas till ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra musikaliska tillbehör kännetecknas en dynamisk mikrofon av sina specifika egenskaper, som har både positiv och negativ färg. Innan du gör ett köp är det viktigt att bekanta dig med alla egenskaper hos enheten.

Först och främst är det nödvändigt att inse alla fördelar med dynamiska mikrofoner

  • Motståndskraftig mot höga överbelastningar . På grund av denna egenskap hos enheterna kan en dynamisk mikrofon användas för att plocka upp ljudkällor som har en hög volymnivå (till exempel en musikinstrumentförstärkare). Det finns ingen risk för utrustningsskador alls.
  • Pålitlig konstruktion . Som nämnts tidigare är musikutrustning av dynamisk typ mycket hållbar och pålitlig. Följaktligen kan den motstå mekaniska skador och stötar. I detta avseende används mikrofoner väldigt ofta under föreställningar och konserter på scenen. Dynamiska mikrofoner kan också användas vid repetitioner, hemma och på turné.
  • Låg känslighetsnivå . En dynamisk mikrofon uppfattar inte främmande brus och är också lågkänslig för återkoppling (dvs. brus som uppstår när mikrofonen kommer närmare en fungerande högtalare).
Bild
Bild

Förutom de fördelar som beskrivs ovan, dynamiska mikrofoner kännetecknas också av ett antal negativa funktioner.

Låg ljudnivå . Som ni vet finns det ett stort antal typer av mikrofoner på den moderna marknaden. Om vi jämför den dynamiska typen med andra typer av enheter, kan vi notera det faktum att den är betydligt sämre än kondensatortypen när det gäller transparens, renhet och naturlighet i ljudet.

Trots att denna nackdel är den mest uttalade, kan vi notera det faktum att dynamiska enheter bara uppfattar ett litet frekvensområde och inte heller riktigt förmedlar röstens klang.

Baserat på det föregående kan vi notera det faktum att dynamiska enheter kännetecknas av både fördelar och nackdelar. När du köper bör du ta hänsyn till hela utbudet av egenskaper och funktionella egenskaper hos sådana musikaliska tillbehör, för att inte ångra ditt köp i framtiden.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns ett stort antal dynamiska mikrofonmodeller på marknaden idag. Idag i vår artikel kommer vi att titta på flera populära typer av sådana enheter.

Bild
Bild

Sång

Den vokala dynamiska enheten är lämplig för artister som har en hög och hård röst. Mikrofoner används ofta av artister inom genrer som rock, punk, alternativ musik, etc.

När du använder utrustningen får du ett ganska kraftfullt och tätt, liksom måttligt rymligt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kardioid

Dessa mikrofoner ger högkvalitativt ljud för både tal och sång. På grund av enhetens speciella design uppfattar utrustningen ljud i standardfrekvensområdet.

Kardioidsystemet reflekterar oönskat brus och tar också bort ljudsignalen från källan.

Bild
Bild

Trådlös

Trådlösa enheter kännetecknas av hög komfort och användarvänlighet. Moderna artister föredrar just sådana sorter, eftersom de kan användas under alla förhållanden (vid repetitioner, konserter, etc.)

Bild
Bild
Bild
Bild

Rulle

Den interna strukturen hos en sådan anordning består av ett membran som är säkert anslutet till en induktiv spole (därav enhetens namn). Induktorn är belägen i det ringformiga gapet i magnetsystemet.

Bild
Bild

Tejp

I magnetfältet på den dynamiska bandmikrofonen finns ett korrugerat band tillverkat av aluminiumfolie.

Utrustningen används ofta i speciella inspelningsstudior.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Klassificeringen av de bästa modellerna av dynamiska mikrofoner inkluderar följande enheter:

  • Samson C02;
  • Samson Q6 CL;
  • Shure PG58-QTR;
  • Shure PG48-QTR;
  • Rode M2;
  • Rode M1-S etc.

När du köper, var uppmärksam endast på kända och pålitliga tillverkare av dynamiska mikrofoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag till en dator?

När du har köpt en dynamisk mikrofon är det viktigt att ansluta den korrekt. Enheten kan anslutas till både en persondator och en bärbar dator . Ett detaljerat anslutningsschema presenteras i bruksanvisningen som medföljer mikrofonen och är en integrerad del av standardutrustningen.

Om du har ett externt ljudkort tillgängligt förenklas anslutningsprocessen automatiskt flera gånger. Du behöver bara hitta en lämplig kontakt på kortet som mikrofonen är ansluten till. Kom ihåg att se till att du har rätt drivrutinsprogramvara installerad på din dator.

Dessutom kan en mikrofon anslutas till en dator med en speciell enhet, en förförstärkare samt en mixer

Därför är det viktigt att inte bara välja rätt enhet (med hänsyn till dess typ, liksom en specifik modell), utan också att ansluta utrustningen till datorn på rätt sätt. Om du behandlar denna process noggrant och ansvarsfullt kommer du att klara den på egen hand utan att involvera specialister.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur en dynamisk mikrofon skiljer sig från en kondensatormikrofon nedan.

Rekommenderad: