Telefonmikrofoner: Välj Externa Mikrofoner För Din Smartphone. Expansionsmikrofoner För IPhone Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Telefonmikrofoner: Välj Externa Mikrofoner För Din Smartphone. Expansionsmikrofoner För IPhone Och Andra Modeller

Video: Telefonmikrofoner: Välj Externa Mikrofoner För Din Smartphone. Expansionsmikrofoner För IPhone Och Andra Modeller
Video: Тест петличного микрофона A.lav ez и BUB MA-P68 2024, Maj
Telefonmikrofoner: Välj Externa Mikrofoner För Din Smartphone. Expansionsmikrofoner För IPhone Och Andra Modeller
Telefonmikrofoner: Välj Externa Mikrofoner För Din Smartphone. Expansionsmikrofoner För IPhone Och Andra Modeller
Anonim

Det är ingen hemlighet att moderna smartphones när det gäller inspelningskvalitet kan ge odds till många modeller av halvprofessionella kameror. Samtidigt är högkvalitativ ljudbehandling endast möjlig om du har en bra extern mikrofon för din telefon. Det är av denna anledning som användarna är intresserade av nyheterna av sådana prylar av olika slag. En lika viktig fråga är reglerna för val av extern mikrofon. Låt oss titta närmare på typerna och reglerna för att välja mikrofoner för en telefon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Med alla fördelar med moderna mobila enheter lämnar tyvärr ljudkvaliteten under inspelning mycket att önska. Tekniska framsteg förändrar dock situationen radikalt genom användning av mikrofoner av hög kvalitet till telefonen. I det här fallet menar vi externa, extra enheter. Idag, i motsvarande segment på elektronikmarknaden, presenterar många tillverkare ett helt utbud av plug-in-prylar för smartphones. Det ska noteras att de flesta mikrofoner är avsedda för parning med iPhone.

Bild
Bild

Om du behöver ansluta en mikrofon för högkvalitativ ljudinspelning till en annan enhet behöver du en adapter. Lyckligtvis finns det inga problem med att skaffa allt du behöver nu för tiden.

Designfunktionerna och driftsegenskaperna hos expansionsmikrofoner tillåter användning inom olika områden. Analysera de viktigaste parametrarna för enheter, det är värt att uppmärksamma detta. Flera anpassade kategorier kan särskiljas.

Representanter för media. Personal och frilanskorrespondenter spelar ofta in intervjuer. I det här fallet görs inspelningen ofta på gatan i närvaro av främmande brus. I en sådan situation kan du inte klara dig utan en bra mikrofon som kan ge maximal ljudkvalitet

Bild
Bild

Sångare, poeter och kompositörer som ständigt behöver spela in ljudfiler. I vissa fall kan det finnas något till hands utom en smartphone

Bild
Bild

Studenter. Det viktigaste är tillgången på en högkvalitativ inspelningsenhet för universitetsstudenter. Det är ingen hemlighet att inte alla lärare under föreläsningar försöker anpassa sig till publikens inspelningshastighet. I sådana situationer är en smartphone med en extern mikrofon den bästa lösningen

Bild
Bild

Förutom alla kategorier av användare som redan är listade bör bloggare och streamare också nämnas.

Oavsett specifikationerna för deras verksamhet är kvaliteten på det inspelade ljudet en av nyckelpunkterna när du skapar innehåll.

Bild
Bild

Översikt över sorter

Med hänsyn till den aktiva tillväxten i efterfrågan på de beskrivna digitala enheterna, försöker utvecklare tillgodose potentiella köpares behov. Så småningom nu på marknaden kan du välja en USB -mikrofon och andra modeller som bäst uppfyller kraven från den framtida ägaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knapphål

Först och främst bör du vara uppmärksam på små mikrofoner för mobila enheter. Detta kan vara den så kallade halsmodellen, liksom knapphål. Det andra alternativet är en clip-on mini-mikrofon. Dessa "knapphål" används oftast under intervjuer, liksom för att fotografera bloggar. Ett exempel är MXL MM160, som har gränssnitt för både iOS- och Android -enheter.

Bild
Bild

En av de främsta konkurrensfördelarna med denna typ av extra mikrofoner är deras överkomliga kostnad. På samma gång dessa prylar hör inte till kategorin riktade, därför kommer alla främmande ljud att höras på inspelningen . Dessutom är dessa mikrofoner inte lämpliga för inspelning av musik, eftersom de har ett begränsat frekvensområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanoner

Denna version innehåller en riktad mikrofon, som blev av med de flesta nackdelarna med "loopar". Varje "kanon" -inspelning låter direkt framför sig själv. Som ett resultat innehåller inspelningen en extremt användbar signal utan främmande brus, som liksom är avbruten . Vi pratar om digitala enheter med den mest effektiva brusreduceringen. Det finns ett antal viktiga överväganden att tänka på när du väljer en riktningsmikrofon. Det första du ska komma ihåg är att vapen inte används som röstmikrofoner för inspelning av låtar.

Bild
Bild

Detta beror på att sådana modeller inte spelar in ekon och andra ljudreflektioner.

Stereo

I det här fallet talar vi om högkvalitativ utrustning som används för att spela in röst, musik och låtar. Stereomikrofoner kan fånga ljud i hela rummet. Så småningom de "fångar" inte bara den användbara signalen, utan också alla dess reflektioner, vilket gör kompositionerna "levande ". Trots den befintliga stereotypen utmärks inte alla mikrofonmodeller som tillhör denna kategori av ett högt pris. Till exempel på den berömda AliExpress kan du köpa en bra enhet som spelar in ljud i stereo, mycket billigt. De som är intresserade av den maximala kvaliteten på det ljud som spelas in för inspelning rekommenderas att uppmärksamma dyrare modeller av välkända märken . Dessa inkluderar särskilt Zoom -mikrofoner. Man bör komma ihåg att till exempel för iQ6 måste du betala cirka 8 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

Som redan nämnts är inte ens smartphones i toppklass ännu kapabla att ge rätt ljudkvalitet. I en sådan situation den bästa och mest rationella vägen ut är att använda en extra mikrofon, vars val bör behandlas med största försiktighet . Idag presenterar branschens ledande tillverkare ett ganska brett utbud av sina produkter på marknaden. Det är viktigt att komma ihåg att de allra flesta tillgängliga enheter är anslutna direkt och utan adaptrar endast till "äppelprodukter".

Bild
Bild

I en situation med prylar som körs på Android OS 5 och högre krävs en OTG -kabel för att integreras med en USB -mikrofon.

Med hänsyn till alla befintliga nyanser och användarrecensioner sammanställs betyg för externa mikrofonmodeller. Flera representanter för de kända varumärkena förtjänar särskild uppmärksamhet.

Rode smart lay - en modell som är välkänd för många bloggare idag. Denna mikrofon sitter bekvämt och säkert på kläder, medan dess kabel inte syns. De viktiga nyanser av driften inkluderar behovet av att kontrollera avståndet mellan smarttelefonen och själva mikrofonen.

Bild
Bild

Mighty Mic - en enhet som kännetecknas av god känslighet och kompakthet. En av modellens främsta designfunktioner är närvaron av ett hörlursuttag som används för övervakning under inspelning.

Bild
Bild

Shure MV-88 . Denna externa mikrofon har ett massivt metallhölje och en attraktiv design. I enlighet med användarrecensioner klarar denna modell effektivt de uppgifter som finns när du spelar in röster, låtar och musikaliska kompositioner. Med tanke på de tekniska egenskaperna kan Shure MV-88 klassificeras som en mer professionell pryl. Denna mikrofon kan även användas för inspelning av konserter.

Bild
Bild

Zooma iO6 . I det här fallet talar vi om en högteknologisk modul, bestående av två stereomikrofoner av X / Y-typen. Enheten ansluter via Lightning -porten. Eftersom modellen utvecklades med fokus på Apple -prylar fick mikrofonen en flyttbar avdelare från tillverkaren. Detta gör att den kan anslutas till alla mobila enheter av det angivna märket. Samtidigt ger mikrofonen den högsta kvaliteten på det inspelade ljudet under nästan alla förhållanden.

Bild
Bild

Blå mikrofoner mikey - en pålitlig bärbar enhet som skiljer sig från många av sina konkurrenter i sin ursprungliga design. Mikrofonen kan på grund av sin prestanda bearbeta både kraftfulla och dämpade ljud med samma effektivitet vid en volym på upp till 130 dB. Gadgeten har en mikro-USB-port, vilket gör det möjligt att integrera den inte bara med Apple-teknik.

Bild
Bild

Linje 6 Sonic Port VX , som är ett mångsidigt, 6-vägs ljudgränssnitt. Denna design innehåller tre kondensatormikrofoner samtidigt. Line-in kan användas för att spela in från musikelektroniska instrument. Enligt feedback från användare och experter kan denna enhet säkert klassas som universell. I synnerhet kan den anslutas till både en dator och en elgitarr genom dedikerade förstärkare för iOS. Paketet innehåller ett eget stativ för enkel inspelning av podcaster och bloggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att korrekt bestämma valet av en specifik modell av extern mikrofon för en smartphone eller surfplatta är det först och främst nödvändigt att ta hänsyn till de syften för vilka den ska användas.

Kraven för gadgeten beror direkt på driftförhållandena.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på de viktigaste urvalskriterierna

Anslutningskabelns längd, om sådan finns . Detta är viktigast för "slingor". Under inspelningsprocessen kan avståndet mellan ljudkällan och smarttelefonen ofta vara från 1,5 till 6 meter. Om det är nödvändigt att använda långa anslutningstrådar lindas de på speciella spolar.

Bild
Bild

Expansionsmikrofon dimensioner . När du väljer en modell bör du komma ihåg att detta är exakt fallet när storleken är av stor vikt. I det här fallet, ju större den extra enheten, desto bättre blir ljudinspelningen. Så, miniatyr "knapphål" kommer att vara relevant vid filmning i en lugn miljö och utan främmande buller. Reportrar och bloggare som spelar in sina videor på livliga gator föredrar vapen och brusreducerande stereomikrofoner.

Bild
Bild

Utrustning leverans set . Om det är nödvändigt att välja en knapphålsmodell, bör du vara särskilt uppmärksam på närvaron och skicket på klippet, liksom förlängningen och vindrutan. Som det senare används skumkulor och pälsfoder oftast. Dessa element är avtagbara och tillverkade i olika former.

Bild
Bild

Kompatibel med prylar . Som redan nämnts är många modeller utformade för användning med Apple -produkter. Baserat på detta, när du väljer och köper expansionsmikrofoner för Android, bör du noggrant studera alla egenskaper hos enheten. Förresten, sådan selektivitet är inte typisk för mikrofoner-flikar. De ansluter sömlöst till nästan vilken mobil enhet som helst.

Bild
Bild

Mikrofon frekvensområde , som kan fastställas genom att undersöka de tekniska egenskaperna hos de aktuella modellerna innan du köper. Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt externa enheter som spelar in ljud i intervallet 20–20 000 Hz. Detta avser bearbetning inte bara av den mänskliga rösten, utan också av alla upplevda ljud. Man bör dock komma ihåg att detta inte kommer att vara en fördel i alla fall. Ibland är modeller med ett smalt intervall att föredra.

Bild
Bild

Inställning av kardioiden . Inspelningens riktning visas i cirkeldiagram. I situationer med icke-justerbara externa mikrofoner för smartphones visar dessa bilder att ljud spelas in smidigt i alla riktningar. Det är värt att överväga två musiker i närheten som ett exempel. I ett sådant fall kommer användning av utrustning utan kardioidjustering att vara irrelevant. Dessutom möjliggör tillgängligheten av ett stort antal inställningar framgångsrika experiment.

Bild
Bild

Enhetens känslighet . I det här fallet talar vi om den maximala ljudtryckströskeln, betecknad SPL. Det är han som är känslighetsnivån för någon mikrofon, vid vilken signifikanta ljudförvrängningar dyker upp. I praktiken är den mest bekväma och acceptabla indikatorn känsligheten på 120 dB. Med professionell inspelning ökar detta värde till 130 dB, och med en ökning till 140 dB är hörselskada möjlig. Samtidigt låter mikrofoner med en högre känslighetströskel spela in det högsta möjliga ljudet.

Bild
Bild

Förutom alla de parametrar som redan listas, rekommenderas det när du väljer en extern mikrofon att vara uppmärksam på förförstärkarens effekt.

Förförstärkare ökar styrkan hos signalen som överförs till inspelningsenheten (i beskrivna situationer är detta en smartphone eller surfplatta). Det är kraften hos detta strukturelement som avgör intervallet för justering av ljudparametrar . Normalt varierar baslinjevärden från 40 till 45 dB. Förresten är det värt att överväga att det i vissa situationer inte är nödvändigt att förstärka, utan för att dämpa ljudsignalen som kommer till smarttelefonen.

Bild
Bild

Anslutningsregler

I situationer med lavaliermikrofoner används speciella adaptrar som kallas splitters för att ansluta till en mobil enhet. Det är värt att notera att de är billiga och lätt kan hittas. Undantaget är kondensatoröglor, för vilka adaptrar inte behövs. Parningsalgoritmen för en konventionell lavaliermikrofon är så enkel som möjligt. För att göra detta måste du göra följande:

  1. anslut adaptern till headsetuttaget och mikrofonen till adaptern; som regel finns det motsvarande markeringar nära kontakterna som underlättar uppgiften;
  2. vänta tills smarttelefonen upptäcker den externa enheten, vilket visas av motsvarande ikon;
  3. fixa "knapphålet" på kläderna, med hänsyn till att avståndet från mikrofonen till ljudkällan inte får överstiga 25 cm;
  4. aktivera "flygplansläge" för att förhindra att inspelningen inaktiveras för inkommande samtal;
  5. aktivera inspelning på smarttelefonens röstinspelare.

Rekommenderad: