Kalimagnesia: Sammansättning Av Kalimag -gödningsmedel, Applikation För Rosor, Tomater, Druvor Och Andra Växter, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Kalimagnesia: Sammansättning Av Kalimag -gödningsmedel, Applikation För Rosor, Tomater, Druvor Och Andra Växter, Bruksanvisning

Video: Kalimagnesia: Sammansättning Av Kalimag -gödningsmedel, Applikation För Rosor, Tomater, Druvor Och Andra Växter, Bruksanvisning
Video: How to grow roses for beginners | Garden ideas 2024, April
Kalimagnesia: Sammansättning Av Kalimag -gödningsmedel, Applikation För Rosor, Tomater, Druvor Och Andra Växter, Bruksanvisning
Kalimagnesia: Sammansättning Av Kalimag -gödningsmedel, Applikation För Rosor, Tomater, Druvor Och Andra Växter, Bruksanvisning
Anonim

Framgångsrik odling av någon växt är endast möjlig med regelbunden applicering av lämpligt gödningsmedel. En av nyckelrollerna i denna process spelas av kaliummagnesium, som berikar jorden med kalium och magnesium.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Kaliummagnesium är ett klorfritt kaliummagnesiumgödselmedel, det så kallade dubbelsaltet . Bland trädgårdsmästare är den mer känd under namnet "Kalimag" eller "Kalium Mag". Dessa produkter finns i alla specialaffärer. Blandningen finns både i pulver och i form av granulat, och dess nyans kan visa sig vara både rosa och gråaktig . Kaliummagnesium har god löslighet, eftersom det innehåller vattenlösliga salter - magnesiumsulfat och kaliumsulfat. Syftet med Kalimag är ganska omfattande.

Bild
Bild

Gödsel rekommenderas för de grödor som reagerar dåligt på klor, men kräver magnesium med kalium för deras utveckling.

I det här fallet talar vi om potatis, bovete, ärtor, tobak, tomater, vindruvor och andra. Dessutom ger användningen av kaliummagnesium den önskade effekten, oavsett jordtyp.

Bild
Bild

Blandningen fungerar bäst på sandiga och sandiga lerytor . Kaliumsulfat är oumbärligt när det odlas i torv och torvområden som är fattiga på detta element. Om jorden har hög surhet är det bättre att komplettera kaliummagnesiumet med kalk.

Regelbunden användning av "Kalimag" förbättrar markegenskaperna och ökar fertiliteten avsevärt . Grödans tillväxt accelererar och kolsyntesen förändras avsevärt till det bättre. Dessutom, förhindrar läckage av magnesium från jorden … Läkemedlets mest effektiva verkan på fattiga jordar som inte innehåller kemiska föreningar. Det bör tilläggas att effekten av utfodring bibehålls under hela året.

Bild
Bild

Kalimagnesia bör inte användas på chernozems, eftersom magnesium redan finns i dem i den erforderliga mängden, och kaliumsulfat balanserar med brist på svavel. Det finns inget behov av att mata kompositionen och saltmyrar, som initialt är rika på kalium och inte kräver ytterligare applicering.

Förening

Den effektiva formeln för kaliummagnesium är ungefär följande: 28-30% kalium, 17% magnesium, 10-15% svavel och 1 till 3% klor … En så låg halt av det senare elementet klassificerar läkemedlet som klorfritt. I princip kan mängden kalium skilja sig åt, men den måste vara minst 26%, mängden magnesium måste vara 10%och mängden svavel måste nå 17%.

Experter säger att sådana små avvikelser inte kommer att påverka läkemedlets effektivitet.

Det faktum att de aktiva ämnena finns i kompositionen i form av salter av magnesiumsulfat och kaliumsulfat avgör metoden för införande av Kalimag - både i torr och flytande form.

Bild
Bild

Magnesium

Det viktigaste kännetecknet för magnesium är materiens deltagande i fotosyntesprocessen . Dessutom detta ämne ökar absorptionen av fosfor, och accelererar också ackumuleringen av askorbinsyra och kolhydrater i frukter . Ett otillräckligt intag av magnesium, som är särskilt kännetecknande för sura jordar, leder till att bladplattornas färg ändras - utrymmet mellan venerna blir först gult, blir sedan orange och blir sedan rött eller brunt. Frukterna är mindre goda och mängden stärkelse i knölarna minskar.

Bild
Bild

Kalium

Förekomsten av kalium i gödningsmedlet förbättrar växternas förmåga att absorbera vatten, stärker immunsystemet och ökar motståndet mot extrema temperaturer . Dessutom är detta element stimulerar bildandet av äggstockar och knölar, och förbättrar också fruktkvaliteten … En växt som regelbundet utfodras med kalium tolererar vintern mycket mer effektivt.

Bristen på kalium leder till en avmattning i kulturens utveckling. Buskens blad blir gula eller bruna, täcks med fläckar och gurkornas form ändras från en snygg oval till en päronformad.

Bild
Bild

Svavel

Av alla växter det största behovet av svavel finns i baljväxter och kålgrödor . Detta ämne främjar bättre rotutveckling och ger också bättre och snabbare förnyelse. Vid regelbunden utfodring bildas klorofyll mycket bättre, metaboliska processer sker.

Brist på svavel leder till att bladplattorna minskar i storlek och gradvis tappar pigment. Dessutom saktar rotutvecklingen över tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Användningen av kaliummagnesium för trädgården har sin egen specificitet, beroende på mängden och variationen av näringsämnen som redan finns i jorden .… I genomsnitt når doseringen av läkemedlet från 100-150 till 300-350 kilo per hektar.

Om Kalimag används som rotmatning , då tar det cirka 10 gram per kvadratmeter, och för huvudapplikationen det är nödvändigt att öka dosen till 40 gram per kvadratmeter. För att fylla på innehållet av kalium och magnesium i jord på våren, för lätta jordar används 10 gram per kvadratmeter, och på hösten på lerjord används någonstans runt 20 gram per kvadratmeter. I det här fallet är det bekvämare att applicera gödningsmedel under grävning eller plogning. När läkemedel appliceras på fårorna minskas mängden med 2 gånger, och i växthus och växthus reduceras dosen till 5 gram per kvadratmeter.

Gödsling under växtsäsongen sker enligt instruktioner som är individuella för olika grödor.

Bild
Bild

För druvor är regelbunden utfodring med kaliummagnesium mycket viktigt , eftersom frukterna blir sötare torkar buntarna själva mindre och busken klarar vintern mycket mer framgångsrikt. Medan frukterna mognar vattnas buskarna med Kalimaga -lösning, och det finns en hink för varje buske. För att förbereda vätskan ska en matsked av läkemedlet spädas i 10 liter vatten. Efter 2-3 veckor kan flera bladbehandlingar utföras för druvor med samma lösning. Dessutom rekommenderas det på hösten att lägga till 20 gram kaliummagnesium i rotcirkeln och sedan lossa och fukta jorden något. Denna åtgärd kommer att ge kulturen en bättre vinterperiod.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att mata tomater under vårgrävning är det nödvändigt för varje 10 kvadratmeter, lägg till från 100 till 150 gram. Under växtsäsongen kan busken växelvis sprutas och vattnas med en lösning av kalium-magnesiumgödselmedel, för vilket 20 gram av blandningen måste spädas i 10 liter rent vatten. Som regel utförs från 4 till 6 sådana behandlingar per säsong. Regelbunden användning av kaliummagnesium bör öka antalet tomatfrukter med nästan en och en halv gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om gödsel köps för rosor , då måste du utföra två typer av bearbetning: bladverk före blomning och regelbunden vattning i slutet av säsongen. För att förbereda lösningen måste du späda 25 gram av läkemedlet i en liter vatten.

Bild
Bild

När man odlar gurkor "Kalium Mag" används under försåddsprocedurer, och det är bättre att använda läkemedlet antingen före regn eller före vattning. Denna kultur kräver 100 gram ämne per kvadratmeter. Ett par veckor efter direkt plantering appliceras 200 gram av läkemedlet på 100 kvadratmeter, och efter ytterligare 15 dagar - 400 gram till samma område.

Dessutom rekommenderas att berika sängarna med organiskt gödningsmedel, till exempel fågelspillning och mullein.

Bild
Bild

När det gäller potatis kräver denna gröda flera applikationer av kaliummagnesium per säsong . Först, redan före plantering, läggs en tesked av ämnet i varje hål. Vidare måste varje kvadratmeter berikas med 20 gram av läkemedlet före hilling. Slutligen, när knölarna redan har börjat bildas aktivt, kommer det att vara nödvändigt att tillsätta samma 20 gram av blandningen, utspädd i 10 liter vatten. Om det behövs kan en annan lövprocedur ordnas när knopparna börjar bildas.

Bild
Bild

När man odlar kål kaliummagnesiumgödsel läggs under lossning i förfuktad jord. För varje instans måste du använda 10 gram ämnen.

Bild
Bild

Morot kräver införande av 30 gram av läkemedlet per kvadratmeter. Det är bäst att bearbeta på våren för att säkerställa rötternas sötma och ökad fruktighet.

Bild
Bild

När man planterar rödbetor varje kvadratmeter plantering berikas med 30 gram kaliummagnesium. Dessutom, när den underjordiska delen börjar tjockna, kan rotbehandling utföras genom att förbereda en lösning av 25 gram av läkemedlet och 10 liter vätska. Samma bearbetning kommer att krävas för lök och vitlök.

Bild
Bild

När man odlar hallon gödselmedel måste appliceras när grödan börjar bära frukt. Kultur kräver användning av 15 gram av läkemedlet per kvadratmeter.

Gödsel är bäst inbäddad runt buskens omkrets i förbevattad mark och fördjupar granulaten med 20 centimeter.

Bild
Bild

Dekorativa barrträd befruktad med "Kalimag" på hösten och våren. För varje kvadratmeter är det vanligt att göra 35 gram av läkemedlet och avvika från stammen med 40-50 centimeter.

Bild
Bild

Användningstips

Beräknar hur mycket av läkemedlet som krävs för en viss kultur, man måste komma ihåg att 1 gram kaliummagnesium upptar en kubikcentimeter i rymden , och därför innehåller en tesked med en volym på 5 kubikcentimeter 5 gram av läkemedlet. En matsked innehåller i sin tur 15 gram av ämnet och vanliga fasetterade rätter med en volym på 200 milliliter - så mycket som 200 gram.

Det är förbjudet att blanda Kalimag med tillväxtstimulerande medel, bekämpningsmedel och urea, men kombinationen med andra förband kommer inte att skada.

Bild
Bild

När du arbetar med kaliummagnesium, se till att handskar och andningsskydd krävs . Om läkemedlet kommer i kontakt med huden, måste det omedelbart sköljas med en stor volym vätska.

Rekommenderad: