Ammofoska: Hur Applicerar Man Gödselmedel I Trädgården? Sammansättning Och Förbrukning Per Väv, Tillverkare Och Kemisk Formel

Innehållsförteckning:

Video: Ammofoska: Hur Applicerar Man Gödselmedel I Trädgården? Sammansättning Och Förbrukning Per Väv, Tillverkare Och Kemisk Formel

Video: Ammofoska: Hur Applicerar Man Gödselmedel I Trädgården? Sammansättning Och Förbrukning Per Väv, Tillverkare Och Kemisk Formel
Video: Nässelvatten/ ogräsvatten -naturlig gödning 2024, Maj
Ammofoska: Hur Applicerar Man Gödselmedel I Trädgården? Sammansättning Och Förbrukning Per Väv, Tillverkare Och Kemisk Formel
Ammofoska: Hur Applicerar Man Gödselmedel I Trädgården? Sammansättning Och Förbrukning Per Väv, Tillverkare Och Kemisk Formel
Anonim

På senare tid var gödsel det mest värdefulla gödningsmedlet. Vid den tiden då de flesta ägnade sig åt jordbruksarbete var antalet enormt. Grannar gav varandra gödsel i påsar och till och med bilar av sin själs vänlighet. Idag kan detta nöje inte kallas billigt. Vissa lyckas dock fortfarande spara pengar för att köpa detta organiska gödselmedel, eftersom de är säkra på att inget annat kan hjälpa till att odla en rik skörd, förutom gödsel. Denna dom kan dock inte kallas korrekt. Ett speciellt preparat, Ammofosk, har utvecklats som ett idealiskt alternativ. Dess sammansättning har en positiv effekt på tillväxt, kvantitet och smak av trädgårdsgrödor.

Bild
Bild

Vad det är?

Ammofoska är ett speciellt preparat som uteslutande tillverkas av mineralkomponenter. Det används för att öka tillväxten och förstärkningen av fruktgrödor och växter. Läkemedlets kemiska formel: (NH4) 2SO4 + (NH4) 2HPO4 + K2SO4 . Alla dessa föreningar är inte farliga för framtida skörd. Tvärtom, komponenterna i formeln är balanserad näring för växter av något slag. Detta läkemedel innehåller 3 viktiga element, utan vilka blommande plantager kan dö: fosfor, kalium och kväve. Svavel och magnesium tillsätts som hjälpämnen.

Därefter föreslår vi att du gör dig bekant med procentandelen av elementen i sammansättningen av ammofoskpreparatet

  • Fosfor - 52%.
  • Kväve - 12%.
  • Ammoniak - 12%.
  • Svavel - 14%.
  • Magnesium - 0,5%.
  • Kalcium - 0,5%.
  • Vatten - 1%.
Bild
Bild

Som du vet får växter som växer i trädgården inte den nödvändiga mängden fosfor från jorden. Tack vare ammophoska återställs bristen på detta ämne i trädgårdsgrödor . Kväve är en obligatorisk tillsats av vattenlösliga fosfater. Dess 12% -halt i kompositionen räcker för att skapa ett fullvärdigt mineralkomplex i ett ekonomiskt fördelaktigt förhållande. Enkelt uttryckt späds en liten del av ett högkoncentrerat preparat i en stor mängd vatten. Den resulterande vätskan räcker för att bearbeta ett stort område med planteringar.

Lös granulär form fördelas jämnt på markytan . På grund av detta berikar det hela jordens sammansättning och växternas rotdel med de nödvändiga ämnena. En viktig fördel med ett koncentrerat preparat är frånvaron av natrium och klor i kompositionen. Det följer av detta att bonden säkert kan befrukta området som är övermättat med salter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha lärt dig vilka element som ingår i ammophoska kan du förstå vad resultatet blir efter användning av detta gödningsmedel

  • Fosfor stimulerar funktionen av nukleotider, som ger växten ett högkvalitativt energiutbyte.
  • Kväve spelar rollen som ett grönska tillväxtstimulans och ökar avkastningen.
  • Kalium hjälper till att öka styrkan hos de planterade grödorna, förbättra smaken av grönsaker och öka det totala utbytet.
  • Svavel i ammophoska spelar rollen som en "trollkarl". På grund av sin kemiska reaktion absorberas kväve snabbt av växter och jorden försuras inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag är den ryska marknaden fylld med en mängd olika typer och former av ammofosk. Det finns olika tillverkare, olika förpackningar . Men samtidigt ändras praktiskt taget inte den interna komponenten i procent. Fosforhalten varierar från 44 till 52%, kväve från 10 till 12%.

På hyllorna i specialaffärer kan du hitta ammophoska under varumärkena "A" och "B", där "A" är en granulerad variant och "B" tillverkas i form av ett pulver. Uppdelningen av varumärken bildas på grund av de olika sätten att använda detta läkemedel.

  • Märke "A ". Korngödseln är avsedd att användas som startgödsel. Det bör appliceras före plantering.
  • Märke "B ". Gödningsmedel av pulverform, som är den främsta toppdressingen för kontinuerlig plantering av växter. Dessutom kan ammophoska pulvertyp användas under fodermarker, på åkrar med fleråriga gräs, och även behandla gräsmattan med den.
Bild
Bild

Tillverkare

Den agrokemiska ammofosk har producerats i Ryssland i över 30 år. Varje år förbättras tillverkningstekniken för detta läkemedel, vilket skiljer det från många importerade analoger. När du köper gödselmedel för användning på din egen webbplats måste du noga överväga valet av tillverkaren av läkemedlet . Ryska, kazakiska och uzbekiska producenter av ammophoska hjälper till att uppnå utmärkta resultat när det gäller ökningen och kvaliteten på grödan. Samtidigt är kostnaden för läkemedlet, trots produktionen i andra länder, låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan jordbrukare, bönder och ägare av små trädgårdar träffa sådana tillverkare på marknaden som Phosagro, Agro Mart, Kaz fosfat, Letto och många andra . Konsumenten ger dock företräde åt företaget "Nov-agro", som är den största tillverkaren av varor och produkter för trädgården och grönsaksgården. Alla produkter som tillverkas av detta företag är skapade på högteknologisk utrustning och uppfyller alla nödvändiga standarder.

Det är viktigt att komma ihåg att den inhemska produkten syftar till att förbättra fruktgrödornas och jordlagrets skick. Men när du köper ett utländskt läkemedel bör du vara extremt försiktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan det finnas en falsk eller en originalprodukt i påsen, men med ett utgångsdatum. Till konsumenternas glädje är sådana fall sällsynta - förfalskade produkter kan endast köpas på marknaden. I en specialaffär är alla produkter certifierade och levererade direkt från tillverkare.

Användningsinstruktioner

Mängden ammofosk som används för befruktning beror helt och hållet på den gröda som behöver berikas med näringsämnen och på jorden som växten växer på. Särskild uppmärksamhet ägnas också åt säsongen . Alla dessa nyanser måste föreskrivas i bruksanvisningen som bifogas läkemedlets förpackning. Det är viktigt att noggrant läsa rekommendationerna från tillverkaren för att undvika misstag i processen att berika grödan med användbara ämnen. Om mineralkomplexet läggs på hösten måste du använda sin minsta dos. Nämligen 20 g per 1 kvm. m. mark. När våren börjar, när det är dags att gräva upp och lossa trädgården, kommer det att vara möjligt att ta in den saknade mängden gödselmedel.

Bild
Bild

Vid plantering av lök är det att föredra att använda metoden för att sprida amfosfoder i sängarna i ett förhållande av 15 g per 1 kvm. m. För utfodring av morötter eller betor bör beredningsgranulerna placeras i spåren i förhållandet 10 g per 1 m av spåret . När man planterar potatis i små områden föredrar trädgårdsmästare att göra hål. För att förbättra tillväxten av buskar behöver du bara lägga 2 g av läkemedlet i varje hål. Andra bönder föredrar att sprida gödselmedel ovanpå marken på ett kaotiskt sätt. För denna metod är det tillräckligt att använda 25 g ammophoska per 1 kvm. m. grönsaksodling. Om frågan gäller en stor mark blir förbrukningsgraden för detta läkemedel per 1 hektar mark med planterad potatis 2,5 kg.

Bild
Bild

Trädgårdsägare föredrar att bara använda ammophoska för att befrukta sina träd . Det räcker med att lägga till 50 g av preparatet under varje ungt träd. Det är att föredra att ge en dubbel dos till gamla etablerade planteringar. När du matar blommor och prydnadsbuskar bör du använda 10 g ammophoska per 1 kvm. m. Men bara om jorden regelbundet befruktas. Annars bör dosen ökas till 20 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ammofoska är så unik att den passar för nästan alla typer av växter.

Även gräsbevuxna gräsmattor kan befruktas med denna förening . Det räcker med att strö pulver över gräsmattan i ett förhållande av 15-25 g per 1 kvm. m. Spill sedan lätt med vatten. Resultatet kommer att synas om några dagar.

Ammofoska är ett användbart gödningsmedel inte bara för trädgårds- och utomhusplanteringar. Detta läkemedel används ofta i växthus. Granulaten sprids ut över markytan och förseglas sedan med en vanlig trädgårdstrå. När du planterar växthusplantor, tillsätt 1 tesked pulverblandningen till varje planteringshål. Vart i det är lämpligt att blanda pulvret med den grävda jorden … Med ytterligare omsorg är det nödvändigt att mata de planterade grödorna under blomnings- och mognadsperioderna med en utspädd lösning, där 3 matskedar ammofosk används för 10 liter vatten. Samtidigt ska inte mer än 1 liter hällas under varje separat buske. utspädd vätska.

Bild
Bild

För att späda ammophoska måste du uteslutande använda varmt vatten . Under inga omständigheter ska du försöka späda ut läkemedlet i varmt vatten eller kokande vatten. Vid exponering för höga temperaturer avdunstar kvävet i ammophoska -kompositionen. Om du tvärtom tar kallt vatten, löses inte fosfor upp. Därför är varmt vatten det mest relevanta alternativet för utspädning av en flytande lösning. Den erforderliga mängden av läkemedlet, hällt i en behållare med vatten, bör omröras noggrant tills det är helt upplöst. Om ett litet sediment finns kvar är det lämpligt att sila lösningen.

Den primära termen för befruktning är höst . Pulvermassan hälls i grävd jord, läggs under buskar och träd. Sedan är den inbäddad i marken med hjälp av en kratta. Den ytterligare perioden för bearbetning av sajten kommer under våren. Du kan ta med den saknade delen av ammophoska utan att vänta på att snön äntligen ska smälta. Detta har till och med ett slags plus. Om gödselmedel finns kvar på snöytan löser det sig med snön och tränger in i jordlagren. Ytterligare komplex utfodring utförs minst 3 gånger under en säsong

Bild
Bild

För blommor

Det är bäst att befrukta blommor med mineralförband på våren. Tack vare detta kommer de att vara fulla av styrka, de kommer att bygga upp en stor grön massa. Det är nödvändigt att införa ammophoska i blomsterplanteringar direkt i jordkompositionen till ett djup av 3 till 5 cm . Den vanliga metoden att sprida sig över markytan, bredvid rothålet, är olämplig. Med denna metod kommer det kväve som finns i beredningens sammansättning att avdunsta utan att någonsin nå anläggningen även i det inledande utvecklingsstadiet.

Bild
Bild

Det finns dock en metod som låter dig sprida ammophoska -granulat över marken under blomman . Men här måste du tillämpa ett litet trick, nämligen att strö mineralgödselmedlet med mulch från den vanligaste sågspånen. Träspån kommer att bli ett hinder för avdunstning av kväve och kommer också att skapa ett fuktigt klimat i växtens rotzon, vilket är så nödvändigt för assimilering av användbara mikro- och makroelement.

Till potatis

Det bästa och mest lämpliga gödningsmedlet för den presenterade grödan är ekologiskt. Ekologisk utfodring är dock väldigt dyr idag. Speciellt om du kommer ihåg hur mycket potatis som planteras i vanliga hushållstomter.

Lösningen på detta problem är ammophoska. Detta gödningsmedel är mycket bekvämt att använda som överdressing för potatis. Särskilt under plantering av kulturen. Den granulära formeln för ammophoska tårta inte . Och allt tack vare specialbehandling. Läkemedlet kan hällas direkt med en handfull i ett grävt hål, utan att slösa tid på preliminär plöjning av jorden och kompostering. Det räcker att lägga 1 matsked av preparatet i varje brunn.

Bild
Bild

För paprika

Peppar är en mycket god och hälsosam grönsak. Bönder och trädgårdsmästare ägnar stor uppmärksamhet åt processen att odla den. Under det senaste förflutna användes endast mineraltillskott för att öka utbytet av denna växt . Idag är det bästa alternativet komplex med flera element som helt ger växten de nödvändiga ämnena. När det blir klart talar vi om ammofosk.

Under utbytet och påfyllningen av jordkompositionen i växthuset kan denna agrokemikalie användas i sin ursprungliga form, det vill säga i granulat . Om det gäller att mata vuxna växter ska ammophoska spädas enligt instruktionerna. Nämligen 10 matskedar av läkemedlet per 10 liter vatten. Vätskan ska vara varm. Som en analog av varmt vatten kan du använda kallt vatten, men med tillsats av en kyld superfosfatsuspension.

Bild
Bild

För tomater

Ammofosk används för att gödsla och mata tomater på olika sätt. Läkemedlet kan användas vid transplantation av plantor från tillfälliga behållare till en permanent bostad. Det räcker att hälla den nödvändiga mängden i hålen som skapats på sängarna.

I framtiden kommer ammophoska för tomater att spela rollen som toppdressing under hela den vegetativa perioden . Kalium, som finns i preparatet, bildar frukten. Av denna anledning införs nödvändigtvis ammophoska under blomningstiden för tomater och 10 dagar efter utseendet av de första banden på buskarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder ett kombinerat gödningsmedel, nämligen mineraliska och organiska tillsatser, är det möjligt att uppnå bästa avkastningsresultat. Den mest trevliga toppdressingen för tomater är en blandning som består av flera typer av gödningsmedel. Nämligen - 10 liter uppslamning, 50 g ammophoska, 0,5 g borsyra, 0,3 g mangansulfat.

Rekommenderad: