Dammuppsamlare: Vad är Det? Damminsamlingsenheter För Hem- Och Industriinstallationer, Tröghets- Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Dammuppsamlare: Vad är Det? Damminsamlingsenheter För Hem- Och Industriinstallationer, Tröghets- Och Andra Typer

Video: Dammuppsamlare: Vad är Det? Damminsamlingsenheter För Hem- Och Industriinstallationer, Tröghets- Och Andra Typer
Video: Fysik 3 Rotationsenergi och tröghetsmoment 2024, April
Dammuppsamlare: Vad är Det? Damminsamlingsenheter För Hem- Och Industriinstallationer, Tröghets- Och Andra Typer
Dammuppsamlare: Vad är Det? Damminsamlingsenheter För Hem- Och Industriinstallationer, Tröghets- Och Andra Typer
Anonim

Regelbunden användning av dammsugare samt våtstädning i lägenheten kan inte eliminera allt damm i rummet. Dammpartiklar kan sätta sig på möbler, leksaker, tallrikar och andra hushållsartiklar. För att uppnå maximal renlighet och bli av med damm kan du köpa en dammuppsamlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En dammsamlare kallas en enhet som var utformad för att fånga upp minsta damm och mekaniska fraktioner, föroreningar av olika slag från luftströmmen. Det används vid tillverkning av huvar, en aspirationsenhet, ett gasrengöringssystem, samt en pneumatisk apparat. Funktionen för denna enhet är baserad på luftcirkulation.

Under driften av dammuppsamlingssystemet fångas luftförorenande partiklar i specialdesignade filter.

Bild
Bild

Resultatet är välrenad luft, som därefter mättar hela rummet. För närvarande kan en dammuppsamlare köpas i en butik som säljer hushållsapparater.

Särskilt relevant är köpet av denna installation i ett hus där barn och personer som lider av allergi och astma bor . Utrustning av hög kvalitet kan rena luften på bara ett par timmar. Förekomsten av en dammuppsamlare i de rum där maskiner för olika ändamål fungerar anses vara relevant. I detta fall fångar utrustningen mikroskopiska smutspartiklar från luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Numera använder människor alltmer dammuppsamlare, inte bara i produktionen utan också i sin egen lägenhet. På marknaden kan du köpa gasrengöringsenheter för slipmaskiner, perforatorer, liksom centrifugal, virvel, diffusion, roterande, som alla har vissa egenskaper och kapacitet.

Bild
Bild

Gravitation

Den tyngdkraftsbaserade dammuppsamlingsanordningen är designad av gravitationen. På grund av enhetens påverkan avsätts dammpartiklar och andra föroreningar från den renade luften. Dessa dammrenare inkluderar dammuppsamlingskammare som är placerade inuti ventilationssystemen i industriella verkstäder och anordningar för gasrengöring.

Tyngdkraftsdammsamlaren har funnit sin tillämpning inom industrin. Det kännetecknas av högeffektivitetsindikatorer i förhållande till stora fraktioner av damm och smuts.

Bild
Bild

Dammavsättningskamrar inkluderar följande typer av enheter:

  • rakt igenom;
  • tak;
  • labyrintisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tröghet

Tröghetstypen av dammuppsamlare har en sådan klassificering.

Våt

Skrubbernas funktionalitet beror på centrifugalkrafter. Luften, laddad med dammfraktioner, kommer in i dammsamlaren, där den fuktas med en flytande film . Därefter riktas de tunga smutspartiklarna till slammottagaren. En annan typ av våtdammsugare är en cyklon med tvättåtgärd. I den fångas damm och smuts upp genom befuktning, vilket sker genom atomisering av en luftström.

Bild
Bild

På grund av vikt uppstår dammavsättning. För att denna utrustning ska fungera länge och utan avbrott monteras en tank av vattentryckstyp som behövs för vattencirkulation.

Driften av den turbulenta skrubbern beror på gasströmens energi på principen om vattenförstörning.

Bild
Bild

Torr

Dammuppsamlaren av torr typ fungerar med centrifugalkraft och fungerar som en fläkt. När luften skakas frigörs den från damm och smuts. Skumaggregat finns ofta bland våta dammuppsamlare . De har formen av en eller flera lameller, som kan fyllas regelbundet eller oregelbundet läggs munstycken. Den stora kontaktytan bidrar till djup interaktion och högkvalitativ deponering av den dammiga fraktionen på filmen från vätskan. Den rena luftströmmen passerar sedan genom dimmeliminatorerna, där den uttorkas och skickas till rummet.

Luftbevattningsdysskrubber har formen av en ridå bestående av mikroskopiska droppar som sprutas från munstycksblocket.

Vissa droppar, under påverkan av gravitationskraft, faller nedåt, de återstående stiger uppåt . Slutstädning tillsammans med avfuktning av luftstrålar sker i slutskedet.

Bild
Bild

Kontaktåtgärd

Dammuppsamlare, liksom filtreringsanläggningar, som är baserade på kontaktverkan, kan behålla dammfraktioner under luftens passage genom torra eller våta material i en porös struktur. Denna anordning kan innefatta tyg, ett lager av syntetfiber, papper, trådnät, granulärt material samt keramiska eller metallringar.

Kontaktåtgärdsfilter har hittat sin tillämpning i olika fält . För närvarande faller mer än 70% av enheterna för eliminering av damm i ett rum på denna typ av dammuppsamlare. Nästan varje ventilationsanordning i en offentlig eller bostadshus använder ett sådant filter. Det anses vara ett bra alternativ för en lägenhet.

Bild
Bild

Elektrisk åtgärd

Modeller av dammuppsamlare av en elektrostatisk typ anses vara de mest populära på grund av sitt överkomliga pris och goda kvalitet. I dem sker luftrening på grund av joniseringsprocessen. Efter att ha slagit på enheten rör sig joniserad luft och lockar därigenom dammpartiklar med en negativ laddning … I det här fallet har plattorna på själva enheten en positiv laddning, på grund av vilken damm lockas och kvarstår på filtret.

Den elektriska enheten har en ganska låg ljudnivå och låg förbrukning av elektrisk energi, så den kan användas som hushållsdammuppsamlare.

Bild
Bild

Dessutom behöver dessa enheter inte särskild vård, de behöver bara ta bort dammrester varje vecka med våtservetter. Närvaron av en jonisator är en ytterligare fördel med enheten, eftersom den kännetecknas av en hög effektivitet för att eliminera virus, bakterier och obehagliga lukter i rummet.

Oljedammsamlaren har också funnit sin plats i människors liv; den används ofta på huvudledningar och kompressorbutiker . Det ser ut som ett fartyg som består av 3 sektioner. På grund av spolnings-, sedimenterings- och avdrivningsnivån rengör oljedammuppsamlare luftmassor av hög kvalitet.

Bild
Bild

Populära märken

För närvarande efterfrågas följande märken av dammuppsamlingsutrustning bland konsumenterna:

  • "Karcher";
  • Daikin;
  • Electrolux;
  • Boneco.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många andra installationer har visat sig bra, hjälper till att rena luften och skapa komfort och hälsa i rummet . Enligt konsumentrecensioner hjälper dammfällande installationer i kampen mot förkylning och påverkar därmed inte kroppens försvar negativt.

Bild
Bild

Urvalsregler

Eftersom det finns ett stort antal modeller av dammuppsamlare för hemmet som säljs, är valet av denna enhet vanligtvis inte lätt. När du köper en enhet bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • måtten på rummet där enheten ska installeras;
  • den vanliga mängden damm;
  • närvaron av människor som är benägna att manifestera allergiska reaktioner;
  • närvaron av filter i dammsamlaren;
  • förekomsten av tobaksrök i rummet;
  • deras ekonomiska kapacitet.
Bild
Bild

När du bestämmer dimensionerna på rummet där utrustningen ska fungera är det värt att veta att varje modell kan hantera en viss mängd luft.

Om rummet har små parametrar kan ett bilfilter vara tillräckligt för det. Allergiker rekommenderas att köpa enheter som fungerar på ett HEPA -filter. Sådana dammuppsamlare rengör luften från de minsta föroreningarna . När du väljer en dammuppsamlare, glöm inte att det är värt att överväga hur mycket avfall utrustningen genererar per timme, dess effekt, elförbrukning och kvaliteten på funktionen.

Rekommenderad: