Marmor I Interiören (61 Bilder): Utformningen Av Ett Badrum Med Marmor Och Trä, Ett Vardagsrum Och Ett Modernt Kök, Som Kombineras Med

Innehållsförteckning:

Video: Marmor I Interiören (61 Bilder): Utformningen Av Ett Badrum Med Marmor Och Trä, Ett Vardagsrum Och Ett Modernt Kök, Som Kombineras Med

Video: Marmor I Interiören (61 Bilder): Utformningen Av Ett Badrum Med Marmor Och Trä, Ett Vardagsrum Och Ett Modernt Kök, Som Kombineras Med
Video: INREDNING, BADRUMSRENOVERING, STATUARIO MARMOR, TIPS 2024, April
Marmor I Interiören (61 Bilder): Utformningen Av Ett Badrum Med Marmor Och Trä, Ett Vardagsrum Och Ett Modernt Kök, Som Kombineras Med
Marmor I Interiören (61 Bilder): Utformningen Av Ett Badrum Med Marmor Och Trä, Ett Vardagsrum Och Ett Modernt Kök, Som Kombineras Med
Anonim

Att veta hur marmor används och vad det kombineras med i inredningen är mycket användbart även för ekonomiska människor. Det är värt att studera olika rums design, notera själv marmors särdrag och möjligheten att kombinera den med andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dekoratörer försöker lyfta fram grå, vit och färgad marmor i interiören. Och den största skillnaden är inte bara i själva färgen, utan också inom användningsområdet, i bearbetningsmetoderna. Vit marmor det kännetecknas av betydande bräcklighet och är till liten nytta för utomhusarbete; där används det i undantagsfall. Förutom mekaniska störningar kan negativa effekter på grund av väderförhållanden detekteras. Detta manifesteras i gulhet och färgning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grått utseende av marmor mekaniskt starkare och relativt lätt att bearbeta. Detta material lider knappast av vädret, därför kan det med säkerhet dekorera både rum inifrån och fasaden.

Färgad marmor i praktiken motsvarar det ungefär grå, men det är mycket mer estetiskt tilltalande, därför är det mer uppskattat. Detta mineral har många färger . och ibland väljs inte ens en specifik färg, utan vener av en karakteristisk typ som korsar stenen på olika platser. Färgad marmor, liksom grå, är lika tillämplig i utomhus- och inomhusdekoration.

Bild
Bild

Det är värt att överväga det i alla fall är det fortfarande en "mild" sten … Produkter och beläggningar tillverkade av den klarar kanske inte ens normala driftsförhållanden. Marmor fönsterbrädor, bänkskivor och till och med trappor ser naturligtvis bra ut. De är emellertid sämre i slitstyrka mot granitmotstycken. Därför är i de flesta fall alla samma kritiska områden täckta med granit, och marmor används inuti byggnader.

Enligt erfarna designers måste marmor kombineras med varma material. Detta material är bra i måttliga versioner och utföranden, särskilt när det gäller privata hus. Med överdriven mättnad med marmorprodukter och ytor ser rummet för kallt ut och verkar inte längre vara ett bekvämt hem. Den polerade materialtypen är känslig för ljus: med ett felaktigt urval av det, i stället för att avslöja dess fördelar, betonas brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit och grå sten ser ganska bra ut i modern inredning, och plattor är idealiska för badrum.

Marmorelement

Utbredd fönsterbrädor i marmor … De är gjorda av natursten främst genom vattenskärning. Sådana produkter kommer att bli en verklig höjdpunkt i alla rum, kommer att glädja ägarna med sin styrka och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar brukar dekorera plattor i olika former och storlekar. Chit används för att forma dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och kan också inträffa:

  • lättnader;
  • mantel;
  • kolumner;
  • bänkskivor;
  • trappor;
  • golv;
  • blomkrukor;
  • balustrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras det med?

Kombinationen av marmor och trä är en testad lösning … Detta tillvägagångssätt ger harmoni och ett fantastiskt visuellt utseende till kompositionen. Trä ska tillhöra den "första fiolen", stenen betonar bara dess värdighet. Tack vare träytorna tappar kompositionens marmordelar sin övervikt, blir varmare och bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av marmor och betong bara det verkar som något onaturligt - i själva verket ser de väldigt bra ut i ett paket. Naturligtvis, om allt är noga utvalt. Ett av materialen skapar en känsla av lyx, medan det andra upprätthåller visuella associationer till metropolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en kombination i ett visst fall bör utföras av specialister och mycket noggrant. Oftast används polerade ytor i närheten av betong.

Det är logiskt att många människor strävar efter att kombinera marmor med tegel .… Men som i det föregående fallet behövs hjälp av professionella designers här. Ofta ges tegelutseendet den dominerande rollen. Marmordetaljer tar därför sekundära platser. Och naturligtvis måste du också ta hänsyn till din egen smak, avsikter och materiella förmågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Används i utformningen av olika rum

Marmor kan även användas i lägenheter i modern stil. I det här fallet fokuserar designers på att spela nyanser och geometriska former. En harmonisk lösning i olika stilriktningar är bänkskivor i marmor . Du kan använda dem i alla rum där det finns ett sådant behov. Uppfattas effektivt kombination av stenprodukter med metalldelar (t.ex. marmorskiva och stålunderlag).

Bild
Bild
Bild
Bild

I skandinavisk stil ges den obestridliga preferensen till den vita stenen . Gula, grå och pastellmotiv är också välkomna. Tillsammans med sådana färger, med beige, kan du också tillgripa att spela på kontraster. Rekommenderad kombination med trä, vanlig metall eller textilier. I ett skandinaviskt rum placeras marmor både på väggarna och på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet och toaletten

Utformningen av en toalett eller ett badrum som helhet av ljus marmor är mycket mer elegant och lyxigare än att dekorera med vita kakel. Även romerska patricier använde aktivt detta material utan att känna igen andra alternativ. Moderna designers har lärt sig att kringgå även de begränsningar som är förknippade med ett litet område. Huvudtekniken av detta slag är utspädning av stenblock med en annan finish.

Bild
Bild

Det är mycket bra att kombinera marmor med granit i sådana lokaler.

Tillverkare har lanserat tillverkning av marmorplattor i följande stil:

  • barock;
  • högteknologisk;
  • klassisk;
  • empirestil;
  • Skandinavisk design;
  • loft (och det är inte alla alternativ).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet kan du nästan alltid använda beige och vita färger (tillsammans eller separat).

Denna lösning utökar utrymmet. Om du dekorerar ett rum med glansigt material kommer det att se mer intressant och luftigt ut . Åsikten om grovheten i en grå sten är inte alltför motiverad - i alla fall utåt är den nästan lika bra som vit sten. Tillägget av lockiga plattinsatser hjälper till att diversifiera utseendet, men de bör användas mycket sparsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Att lägga köksgolvet med marmor eller ett material som imiterar det är en helt rimlig lösning . Denna dekorationsstil är särskilt bra i klassisk stil. Men den kan också användas i moderna interiörer. Bänkskivan kan mötas med marmor, och även tapeten kan bytas ut. Den svarta materialtypen passar inte alla, men färgen upplevs mycket mjukare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart marmor med vita kanter är ett bra komplement i många fall. Men han kan inte spela huvudrollen i design.

För att sänka kostnaderna kan du använda mineralmosaik . För att mjuka upp en alltför strikt svart eller vit finish är det tillåtet att använda ett diskret beige material och lägga till ljusa träföremål. Vit och grå marmor fungerar bra med pastellfärger utan att förlora sitt sofistikerade utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

För det här rummet är en elegant naturlig finish helt perfekt. En särskilt attraktiv lösning skulle vara polerat marmorgolv . Om du dekorerar väggarna på ett liknande sätt och lägger pelare, är "palatseffekten" säkerställd. Tillägg av figurer, ljusstakar och annan inredning rekommenderas.

Det är i alla fall värt att komma ihåg inte bara lyx, utan också individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Antag inte att denna lösning endast är lämplig i interiörer som imiterar gamla filmer. Som med andra rum är nyckeln inte att skapa för mycket detaljer. Användningen av eleganta fönsterbrädor i marmor uppmuntras. Natursten är också lämplig för dekoration:

  • piedestaler;
  • byråer;
  • nattduksbord;
  • ben på glasbord;
  • väggar (vita plattor utan vener är särskilt bra).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor kan enkelt användas även i lägenheter av blygsam storlek . Det kan också användas i Chrusjtjovs sovrum. Vi måste begränsa oss till en fönsterbräda eller bänkskiva, några dekorativa detaljer. Vit ras kommer också att hjälpa till att visuellt utöka rummet. För att spara pengar rekommenderas det att ansöka marmorplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

Bilden visar exklusivt elegant och lyxig badrumsdesign . Marmor på väggarna och på golvet ser bra ut.

Bild
Bild

Här är ett annat underbart exempel - med mörkt marmorgolv och pelare.

Bild
Bild

Ljus marmor i vardagsrummets inre mycket väl mottaget. Det passar perfekt med en öppen spis och mörka möbler.

Rekommenderad: