Luftfuktare För En Lägenhet: Hur Man Väljer Rätt? Betyg Av De Bästa Luftfuktaren-rengöringsmedel Och Andra Modeller. Varför Behövs Det? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare För En Lägenhet: Hur Man Väljer Rätt? Betyg Av De Bästa Luftfuktaren-rengöringsmedel Och Andra Modeller. Varför Behövs Det? Recensioner

Video: Luftfuktare För En Lägenhet: Hur Man Väljer Rätt? Betyg Av De Bästa Luftfuktaren-rengöringsmedel Och Andra Modeller. Varför Behövs Det? Recensioner
Video: Humidifier Buying Guide (Interactive Video) | Consumer Reports 2024, April
Luftfuktare För En Lägenhet: Hur Man Väljer Rätt? Betyg Av De Bästa Luftfuktaren-rengöringsmedel Och Andra Modeller. Varför Behövs Det? Recensioner
Luftfuktare För En Lägenhet: Hur Man Väljer Rätt? Betyg Av De Bästa Luftfuktaren-rengöringsmedel Och Andra Modeller. Varför Behövs Det? Recensioner
Anonim

I ett försök att ge de mest bekväma levnadsvillkoren köper en modern person olika hushållsartiklar till huset. En av dem är en luftfuktare. Från materialet i den här artikeln kommer du att lära dig vilken typ av teknik det är, vad är principen för dess funktion, vad är fördelarna och nackdelarna. Dessutom kommer vi att berätta i detalj om typerna av luftfuktare och berätta vad du behöver vara uppmärksam på när du köper dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du en luftfuktare?

En luftfuktare är ett måste i en mängd olika livssituationer. Det normaliserar mikroklimatet i lägenheten eller kontoret där det är installerat . Få människor tänkte på att mikroklimatet i rummet till stor del beror på luftens tillstånd, och mer specifikt, på graden av luftfuktighet och temperatur.

Om det inte finns tillräckligt med luftfuktighet påverkar det människors hälsa och tillståndet för alla objekt i lägenheten (kontoret).

Bild
Bild
Bild
Bild

En luftfuktare för en lägenhet återför rummets mikroklimat till det normala, på grund av vilket:

  • koncentrationen av damm, som framkallar allergiska reaktioner, minskar;
  • förlusten av fukt i kroppen hos någon av hushållsmedlemmarna eller deras gäster stannar;
  • hushåll bli av med känslan av torrhet i näsofarynxen;
  • andnings- och sväljprocesser underlättas;
  • sannolikheten för huvudvärk minskar;
  • hudens tillstånd förbättras;
  • viljan att blinka stannar oftare;
  • känslan av närvaron av sandkorn i ögonen försvinner;
  • risken för multiplikation av virus och bakterier minskar;
  • kroppens skyddande funktioner ökar, motstår förkylning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste användningen blir under uppvärmningssäsongen, när luftfuktigheten i många stadslägenheter minskar markant . I detta fall är små barn oftast de första som lider. Dessutom påverkar uttorkning inomhusväxter, möbler, parkett och hushållsapparater. Allt behöver sin egen luftfuktighet, som bestäms av en hygrometer.

Luftfuktaren är ett alternativ till sådana ineffektiva befuktningsmetoder som att hänga våta handdukar i värmen, installera fontäner och behållare med vatten . Enheten är utformad för att fylla på den nödvändiga fuktnivån i rummet och justera den för att skapa de mest bekväma förhållandena för människor, växter och möbler.

Detta är ett klimatsystem med luftfuktning från 45 till 60%. Tack vare hennes arbete normaliseras sömnen, nervositet försvinner och immuniteten ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite historia

Även om luftkonditioneringens historia går tillbaka århundraden, dök de första fristående enheterna för luftrening och befuktning upp först på 1800-talet. Den första enheten patenterades 1897 i USA. Det var en munstyckkammare som fuktade, avfuktade och kyld luft med vatten. Sedan 1906 har metoden för att reglera fukthalten efter fukthalt införts.

Massproduktion av luftfuktare tillskrivs Schweiziska företaget Plaston , som presenterade den första ångapparaten 1969. Dess driftsprincip liknade den för en vattenkokare. Vid kokning kom vattnet inuti tanken ut i form av ånga genom speciella hål, vilket ledde till luftens mättnad med nödvändig fukt. Så snart enheten gav den nödvändiga mängden fukt utlöstes hydrostatsensorn, vilket ledde till att enheten stängdes av.

Denna princip låg till grund för produktionen och bidrog också till företagets välstånd.

Idag anses detta företag vara ledande inom tillverkning av enheter för luftfuktning av olika typer. Enheter skiljer sig åt i funktionsprincipen, antalet inbyggda alternativ och prestandaklassen. Allt detta gör att du kan välja det lämpligaste alternativet, med hänsyn till olika konsumenternas efterfrågan.

Bild
Bild

Populära typer, deras fördelar och nackdelar

Idag erbjuder tillverkare av utrustning för luftfuktning det största utbudet av produkter till köparnas uppmärksamhet. Valmöjligheten blir ett problem för köparen, eftersom modellerna har sin egen klassificering. De skiljer sig inte bara i utseende: förutom olika storlekar och utföranden har de olika prestandaegenskaper, liksom funktionsprincipen.

Variabiliteten i enheternas funktionalitet skiljer sig också åt . Till exempel kan du köpa en traditionell version eller en luftfuktare-rengörare med jonisering (luftfuktare-jonisator), en kanal hushållsapparat, ånga eller ultraljud. Produkterna skiljer sig åt i sättet att installera: de är vägg och golv … Varje typ av enhet gör sitt jobb annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionell

Dessa anordningar kännetecknas av en naturlig (kall) typ av befuktning. Enheten för dessa strukturer är extremt enkel, deras arbetsprincip bygger på naturlig avdunstning av fukt . Inuti finns en behållare för vatten, i vilket ett speciellt filter (patron) delvis (halv) laddas. En befintlig fläkt tvingar rumsluften genom det porösa filtret.

Vart i nivån av fuktmättnad når vanligtvis 60% med avdunstning av vatten som inte överstiger 400 g per timme . Patronen är ständigt i kontakt med vatten, om den inte tillsätts kommer ingen avstängning att ske och själva enheten börjar fungera som en fläkt. Prestanda för denna teknik beror på fuktnivån i rummet: ju högre den är, desto långsammare avdunstningsprocess.

Detta arbete låter dig normalisera inomhusklimatet på ett naturligt sätt. Nackdelen med systemet är behovet av att använda renat eller till och med destillerat vatten. I allmänhet är enheten opretentiös i underhåll, det är nödvändigt att tvätta filtret under rinnande vatten. Den våta patronen ska bytas högst en gång varannan månad.

Bild
Bild

Fördelarna med denna typ av enhet inkluderar låg strömförbrukning (i intervallet från 20 till 60 watt), liksom omöjligheten av överdriven befuktning … Dessa enheter kännetecknas av en budgetkostnad, de har en jonisator, och därför är de lämpliga för rengöring av luften i ett rum där människor röker. Strukturerna är utformade på ett sådant sätt att användaren ser vattennivån och därför lägger till den i tid.

Det finns ingen het ånga här, vilket innebär att det är omöjligt att bli bränd . Porösa sorter är dock bullriga och måste därför stängas av på natten. Som recensionerna visar fungerar inte denna typ av produkter så snabbt som vi skulle vilja. Så snart luftfuktigheten i rummet närmar sig 60%, slutar enheten att befukta luften.

Bild
Bild

Ånga

Dessa ändringar fungerar enligt principen för den välkända vattenkokaren . De viktigaste designelementen är en sump, en behållare med vatten, ett värmeelement, ett sprutmunstycke och en ångförsörjningskammare. När vatten värms upp blir det ånga som lämnar enheten och kommer ut i luften. Således sker det en snabb befuktning av luften, enheten övervägs väldigt effektiv.

Luftfuktaren förångar cirka 700 g vätska per timme … Men beroende på rummets yta är denna effektivitet inte alltid logisk, för i ett litet rum kan du helt enkelt överfukta luften. I allmänhet måste du för effektivt arbete övervaka vattennivån och inte glömma att fylla på behållaren i tid. Du kan använda vanligt kranvatten för detta ändamål.

Nackdelen med dessa modifieringar, som tekannor, är skala . Om du inte blir av med det i tid blir enheten snabbt oanvändbar.

Trots den höga effektiviteten och enhetens förmåga att befukta ett stort rum kan det skapa en växthuseffekt. Andra varianter av linjen är utrustade med ett inhalationsalternativ, vilket gör dem mer attraktiva för köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pannmodifieringar kan inte kallas energibesparande . De ökar avsevärt den totala energiförbrukningen som förbrukas av invånarna i en viss lägenhet per månad. När du använder dessa ändringar måste du dock vara försiktig så att de inte välter eller står nära ångan som släpps ut. Det är också dåligt att delar av enheterna slits ut snabbt.

Även om modifieringar är bullriga i arbetet och inte är lämpliga för barnrum, har de sin egen användning. Till exempel kan sådana anordningar användas för att befukta en vinterträdgård, ett litet blomma växthus och ett växthus. När du använder denna teknik ökar inte bara luftfuktigheten, utan också lufttemperaturen. De bästa i serien är produkter med inbyggd hydrostat eller hygrometer.

Bild
Bild

Ultraljuds

Dessa ändringar övervägs för närvarande en av de bästa, varför de köps för att befukta stadslägenheter . De anses inte bara moderna och ergonomiska, utan också användarvänliga. Deras enhet består av en förångningskammare, ett ultraljudsmembran, en fläkt, en vattentank och en speciell patron. Enheten fungerar från elnätet, på grund av strömförsörjningen delar emitern vatten i små partiklar.

Den befintliga fläkten kastar ut dem inifrån i form av kall ånga. Det finns dock modifieringar i linjen med möjlighet till varm avdunstning. Förutom den grundläggande uppsättningen funktioner kan produkter ha ytterligare inbyggd funktionalitet som ger fler möjligheter för att skapa ett bekvämt inomhusklimat . Modellerna är utrustade med ett system för rengöringsfilter; för att öka livslängden är det nödvändigt att fylla i renat vatten i dem.

Bild
Bild

Underhåll av utrustning ger regelbundet byte av patroner. Bland fördelarna är det värt att notera en kompromiss mellan effektivitet och ekonomi, en relativt tyst drift, som gör det möjligt att använda enheten under sömnen. Dessutom har sådana produkter en automatisk inställningsfunktion, som sparar användaren från att självjustera enheten. Med hög effektivitet tar dessa enheter inte mycket plats, de är kompakta och visuellt attraktiva . Med tanke på detta kommer de inte att sticka ut mot bakgrunden av det inre av något rum.

Kostnaden för att underhålla och köpa patroner för dessa ändringar är dock högre än för någon annan typ. Dessutom är priset på enheterna också annorlunda: de är dyrare än några ändringar av andra typer. Detta kompenseras delvis av ansökningsplatsen: om grannskapet med möbler och böcker är oacceptabelt för ånganaloger, kan dessa alternativ läggas överallt . Till exempel är de lämpliga inte bara i ett hem eller kontorsutrymme, utan också i ett växthus, växthus, antikaffärer, blomsterbutiker.

De kan installeras vid försäljningsställen för musikinstrument och elektronik. Modeller utan mjukgörande filter måste fyllas med rent vatten. Åtminstone måste det försvaras, för om detta inte görs kan golvet, växterna och möblerna snart täckas med saltavlagringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lufttvätt

Faktum är att de modifieringar som ingår i denna linje är något liknande traditionella luftfuktare. Deras grundläggande skillnad är det inbyggda luftreningssystemet från befintliga föroreningar . För dessa ändamål finns det speciella plastskivor som är nedsänkta i vätska och snurrar under drift. Enheten består av en vattentank, en fläkt och en trumma med arbetsplattor.

Absorberande hartsskivor ersätter ersättningspatroner. Under arbetets gång blir luften av med dammpartiklar, allergener samt cigarettrök. All smuts tvättas bort i sumpen, luften desinficeras på grund av silverjoner. Dessa enheter kan döda cirka 600 bakteriearter, vilket gör livet lättare för personer med försvagat immunsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftbrickor är dyra, förbrukar upp till 400 W och kan ha inbyggda dofter . Deras fördelar är enkel underhåll och fyllning av den fuktade luften med trevliga dofter . Dessutom har de ett lågt ljudgolv och kräver inte byte av förbrukningsvaror alls. Några av dem är utrustade med inbyggd funktionalitet, genom vilken du kan förbättra mikroklimatet i det fuktade rummet.

Men som praktiken visar, arbetet med att befukta och rena luften är långsamt, eftersom enheterna inte tillhandahåller lägen för accelererad mättnad av utrymmet med erforderlig mängd fukt . Dessutom kan enheterna inte befukta luften över det normala. Därför är det inte alltid motiverat att köpa dem till en botanisk trädgård eller växthus. För att uppnå önskad fuktprocent måste enheten fungera länge.

Bild
Bild

Men trots detta, utrustningen kan användas inte bara i rummen för vuxna, utan också i barnens sovrum . När det gäller kalk som visas på föremål efter användning av vissa sorter, finns det inget sådant problem. De bearbetar från 3,5 till 17 liter per dag, medan du i raderna kan hitta modeller av inte bara hushåll utan även industriell typ. De tillhandahåller anslutning till vattenförsörjning och avloppssystem och har hög prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högtrycksmunstycken

Funktionsprincipen för högtrycksmunstycken liknar konventionella munstycken. Skillnaden är det faktum att ingen tryckluft används här . Vatten finfördelas genom att dimma munstycken. Den levereras vid ett tryck på 30-85 bar, och ju mer den är, desto mindre är de sprutade partiklarna.

Utrustning av denna typ kan installeras i själva rummet (inhemsk version) eller i ventilationskanalen (installationsmetod för kontors- och industribyggnader). När enheten installeras inomhus, avdunstar dropparna i luften. För detta är det dock viktigt att välja rätt enhet, med hänsyn till måtten på ett visst rum och munstyckenas prestanda. Fuktnivån ökar på grund av de avdunstade vattendropparna och en minskning av temperaturen (på grund av absorption av värme vid förångningstidpunkten).

Bild
Bild

Fördelarna med modifieringar av denna typ kan kallas energibesparing, hög effektivitet, förmåga att serva rum med olika driftlägen . Dessa produkter behöver inte konstant påfyllning av vatten, eftersom de är anslutna till kommunikation. Dessutom är de lätta att underhålla, ofta utrustade med avancerad funktionalitet. Deras användning har en signifikant effekt på tillståndet för inomhusmikroklimatet.

Men med ett antal fördelar har de också nackdelar. Till exempel ofta dessa ändringar kännetecknas av stora kroppsdimensioner … Deras kostnad kan inte kallas budget, och filter måste bytas efter behov, annars fungerar inte enheten mycket effektivt. Nackdelen är installationens komplexitet, liksom höga krav på vattenkvalitet . Om filtret inte är inbyggt i enheten är det nödvändigt att rena vattnet.

Bild
Bild

Hur väljer man den bästa?

Valet av en modell som uppfyller kraven kan vara förvirrande. Ofta uppmärksammar köparen inte enhetens tekniska egenskaper. Detta kan leda till en skillnad mellan enhetens parametrar och behoven hos människor som bor i en viss bostad. Om köparen ännu inte har bestämt sig för typen av produkt och dess egenskaper, är det möjligt att analysera vilka typer av produkter som finns i en viss butik.

Efter det, från det tillgängliga sortimentet, är det värt att välja flera alternativ, jämföra dem med varandra när det gäller tekniska parametrar och recensioner som riktiga köpare lämnade om dem på World Wide Web. Vilken enhet som helst baserad på omvandling av vatten till ånga väljs, flera viktiga faktorer måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

Faktiskt, ju högre effekt, desto större andel fuktning och desto större yta i rummet som enheten kan hantera . I genomsnitt kan enheter förånga cirka 400-500 ml vatten per timme. Det finns mer kraftfulla enheter, de behöver mer än 10 liter vatten per dag. När man väljer ett eller annat alternativ måste köparen förstå om han behöver kolossal fukt och tropikerna, eller om den optimala luftfuktigheten är tillräcklig.

När du köper är det viktigt att ta hänsyn till storleken på rummet som ska fuktas, liksom enhetens driftsläge. Det är viktigt att avgöra om enheten bara kommer att fungera i ett par timmar eller att ständigt återfukta det territorium som den anförtrotts . Produkten tillhandahåller inte samma befuktning av flera rum samtidigt. Om du till exempel behöver befukta alla rum i en lägenhet på en gång, är det mer lämpligt att tänka på att köpa flera enheter.

När det gäller effektivitet är det minst av allt med traditionella luftfuktare (150-300 ml / h). I jämförelse med dem är ångmotstycken mer effektiva (400-700 ml / h). Emellertid anses ultraljudsmodeller vara de bästa enheterna eftersom de kan öka fuktigheten inomhus med upp till 80%.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudnivå

Ljudnivån för varje enhet är individuell. Med tanke på att enheten kan fungera upp till 24 timmar för ökad effektivitet, du måste välja alternativet som inte stör normal sömn . Om du väljer mellan ånga, traditionella och ultraljudsmodeller är ångapparaten mest bullriga. I processen gör det samma gurglande ljud som kokande vatten.

Ultraljudsversionen av enheten stör inte sömnen och gör hushållssysslor . Den naturliga luftfuktaren är inte heller dålig: den har en optimal ljudnivå. För att ta en bra enhet måste du vara uppmärksam på decibelindikatorn. För de bästa enheterna varierar dessa indikatorer i intervallet från 25 till 30 dB. I genomsnitt för produkter med optimal bullerprestanda den överstiger inte 40 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Produktens dimensioner varierar, detta påverkar vattentankens kapacitet. Vanligtvis, ju mer kompakt själva enheten är, desto mindre vatten kan den hålla … Därför måste de som köper små modifieringar av luftfuktare ständigt övervaka mängden vätska och lägga till den. Sådana enheter är inte lämpliga för dem som lämnar dem på natten.

Om luftfuktaren är avsedd att användas på natten det är nödvändigt att välja alternativ med en tankvolym på minst 5 liter . Enheternas dimensioner kan variera. Exempelvis kan modeller avsedda för 4 liter och 10-12 timmars kontinuerlig drift vara 240x190x190, 255x346x188, 295x215x165, 230x335x230 mm.

Storleken på analoger med en kapacitet på 5-6 liter är 280x230x390, 382x209x209, 275x330x210, 210x390x260 mm.

Kompakta enheter, som är konstruerade för 1,5 liter vätska och 10 timmars kontinuerlig drift, har dimensioner på 225x198x180 mm. Varianter av enheter med en kapacitet på 3,5 liter skiljer sig åt i dimensioner på 243x290x243 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elförbrukning

Energibesparing är ett av de viktigaste kriterierna för ett bra köp. Det räcker inte att bara välja någon modell, du måste köpa en produkt som inte kommer att orsaka stora räkningar vid inkommande betalningar . Tillverkare anger att den rekommenderade drifttiden bör vara cirka 10-12 timmar per dag.

Och om du väljer mellan sorter beroende på mängden energi som förbrukas under denna tid, då den sämsta prestandan i ångmodeller . De bästa produkterna är ultraljud . Användningen kostar vanligtvis inte användare mer än 100-120 rubel per månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filter

Filtren som används i befuktningsanordningar är olika. De är inte alls universella: vissa är avsedda att rena förångad fukt, andra behövs för att rena luften. Till exempel sorter:

  • förrengöring tar bort stora partiklar från luften;
  • elektrostatisk eliminerar pollen, cigarettrök, damm;
  • plasmapolymer rengör luften från damm, pollen, rök, allergener, de är mer effektiva än elektrostatiska;
  • kol tar bort molekyler från luften som är källor till obehaglig lukt;
  • HEPA - fina filter, befria luften från damm, bakterier, pollen;
  • ULPA - befuktande och renande luft, mer effektiv i jämförelse med HEPA;
  • med keramisk fyllning desinficera vätska, som behövs för preliminär vattenrening;
  • antiallergena behövs för att bekämpa bakterier, mögelsporer och virus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Förutom de grundläggande alternativen kan luftfuktaren ha olika funktioner. Vid köpet det är lämpligt att välja en produkt med hygrostat . Detta förhindrar vattentätning i rummet, vilket negativt påverkar hushållens, böcker, möbler och målningar. Överdriven fuktnivå förstör vägg-, tak- och golvbeklädnader.

Det finns modeller som, förutom grundarbete, har nattläge . Denna nyans bör uppmärksammas för dem som har en känslig eller störd sömn. Dessutom kan du i butiken fråga om modellen har inte bara en hygrostat eller vattenfilter, utan också en jonisator . Denna funktion är särskilt viktig för allergiker och personer med försvagat immunförsvar.

De som värdesätter en uppsättning vissa alternativ kan titta på produkter med ett val av hastighetsförångningsläge. Justeringen kan vara antingen automatisk eller manuell. Det kan vara användbart alternativ för att bibehålla önskad luftfuktighet.

Det finns modifieringar utrustade med en automatisk avstängningsfunktion när önskad fuktnivå har uppnåtts. Det finns alternativ med timers och aromatisering i raderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller typ av kontroll kan vissa modifieringar kontrolleras inte bara med fjärrkontrollen … Med framsteg kan du använda en vanlig smartphone som fjärrkontroll. Enheterna har pekskärmar med nödvändig information, liksom indikatorer som signalerar typen av arbete och behovet av att tillsätta vatten.

Någon mer gillar kombinerade enheter eller så kallade klimatkomplex. De anses vara avancerade eftersom de ofta är utrustade med ett stegfiltersystem. Om budgeten är obegränsad kan du köpa en produkt med en specifik uppsättning sensorer (till exempel utlöses inte bara av låga fuktnivåer utan också tobaksrök, damm).

Förutom fläkten, dessa modeller har HEPA, kol, våta filter mot bakterier.

Och om köparen inte är rädd för möjligheten att ständigt byta ut flera typer av patroner, kan du köpa en enhet som befuktar och renar luften, vilket avlägsnar dammkvalster, bakterier och virus. De tjänar som regel länge, i sitt arbete visar de sig vara mycket effektiva enheter som effektivt klarar de tilldelade uppgifterna.

Bild
Bild

Populära modeller betyg

Luftfuktare produceras av många företag idag. Samtidigt finns det både billiga eller budgetmodeller i sina rader, liksom analoger av en hög priskategori, utrustade med ytterligare funktioner. Produkterna skiljer sig åt i design, vilket gör att du kan välja ett alternativ som inte sticker ut från interiörens stil och färgschema. Till exempel kan du köpa en enhet gjord i form av ett djur, insekt, fågel, lök, blomkruka, ring.

Toppen innehåller produkter från olika märken. Till exempel produkter från tillverkare som t.ex. Electrolux, Shivaki, Polaris, Philips, Sharp, Winia, Boneco Air-O-Swiss, Tefal . Dessutom produceras billiga modeller med optimal prestanda av företag Vitek, Scarlett, Supra . Flera av de mest populära enheterna kan noteras, som har etablerat sig som mycket effektiva, pålitliga och praktiska enheter i vardagen.

Boneco E2441A

Traditionell modell, anses vara en av de bästa i sitt segment. Det kännetecknas av energibesparing, baserat på principen om självreglering av förångat vatten. Utrustad med ett antibakteriellt filtreringssystem, en silverjonisator och har 2 driftlägen (standard och natt) . Detta innebär att du installerar det på golvet, rengör vattentanken regelbundet och byter filter inte mer än en gång var tredje månad.

Bild
Bild

Ballu UHB-400

Ett slags ultraljud, optimalt kompakt, som faktiskt visar överensstämmelse med deklarerade egenskaperna. Designen är utvecklad i form av ett nattljus, du kan välja en av de tre tillgängliga färgerna. Ljudnivån är 35 dB , modellen drivs mekaniskt, har en indikator på mängden vätska. Monteras på golvet eller bordet, kan jobba 7-8 timmar om dagen varje dag.

Bild
Bild

Boneco U7135

Högkvalitativ ultraljudsfuktare, elektroniskt styrd. Det har inbyggd hydrostat , genom vilken luftfuktigheten i ett visst rum regleras.

Vid normal drift förbrukar den 400 ml / h; om den växlar till "varm" ånga, avdunstar den 550 ml per timme. Enheten är utrustad med en justering av befuktningsgraden, en jonisator, ett alternativ för vattendesinfektion. När det inte finns tillräckligt med vatten stängs det av.

Bild
Bild

Fanline VE-200

Luftbricka designad för rum upp till 20 kvm. m. Produkten har tre grader av rening: nät, plasma och våta filter . Enheten klarar av damm, hårstrån och hårstrån, pollen, skadliga mikroorganismer. Modellen är utrustad med bakgrundsbelysning, justering av arbetsprocessens intensitet, ett luftreningssystem. Det kan fungera kontinuerligt inom 8 timmar, behöver inte förbrukningsmaterial.

Bild
Bild

Timberk THU UL - 28E

En ultraljudsfuktare som tillhör klassen praktisk och säker. Kan effektivt hantera ett rum upp till 30 kvm. m, strömförbrukningen är 25 W . Vatten per timme förbrukar inte mer än 300 ml, har en behållare med en volym på 3,7 liter, är utrustad med en hygrostat, en avmineraliseringspatron och en timer. Den är kompakt, tyst, utrustad med en jonisator, ett system för justering av befuktningshastighet, och kan manövreras från en kontrollpanel.

Bild
Bild

Ballu UHB-310 2000 r

Högpresterande luftfuktare av ultraljud som sprutar fukt i en 360 graders radie. Serveringsytan är 40 kvm. m, enheten är utformad för att bibehålla en bekväm luftfuktighet och skapa ett gynnsamt mikroklimat i det bemannade rummet.

Den har snygg design, hög prestanda, lågt ljudgolv, enkelt underhåll, men har ingen jonisator.

Bild
Bild

Philips HU 4802

En ultraljudsmaskin som kan användas i ett barnrum eller sovrum. Skiljer sig i bekvämligheten med att fylla tanken, i avsaknad av vatten stängs den av automatiskt. Tack vare en speciell teknik fördelar den luften jämnt i rummet, skapar ingen växthuseffekt och fungerar enligt principen om kall avdunstning. Utrustad med ljusindikator och digital sensor. Det gör inget ljud, det är därför det kan fungera hela natten, det har höga luftreningshastigheter.

Bild
Bild

Stadler Form Jack J-020/021

En tillräckligt kraftfull enhet som kan ge ett idealiskt mikroklimat inne i rummet. Skiljer sig i ursprungliga yttre egenskaper, tack vare vilka det framgångsrikt kommer att passa in i interiören i alla rum i hemmet eller kontorsutrymmet … Den kan fungera i två lägen: varm och kall (den första förbrukar 138 W, den andra 38 W). Tyst och effektiv i drift, lätt att använda, kompakt, men måste bytas ut mot förbrukningsvaror.

Bild
Bild

Sinbo SAH 6111

Budgetmodell med en tankvolym på 4 liter, lämplig för installation i ett hus, lägenhet eller kontorsutrymme . Tillhör klassen kompakta produkter, det sprutar fukt i en cirkel inom en radie av 360 grader. När vattennivån sjunker, signalerar det behovet av påfyllning, det anses vara en tyst enhet.

Det fungerar dock på destillerat vatten, eftersom det slits ut snabbare från rinnande vatten. Enheten är utformad för att tjäna ett rum upp till 30 kvm. m.

Bild
Bild

Hur man använder?

Få människor, efter att ha köpt en enhet, tänker på att det, utöver fördelarna, kan påverka rummets mikroklimat negativt. Detta beror vanligtvis på felaktig användning eller brott mot säkerhetsföreskrifterna. Innan du ansluter enheten till nätverket måste du läsa bruksanvisningen. Detta kommer att rädda köparen från att slänga in knapparna på samma sätt och samtidigt rädda enheten från felaktig hantering.

För att förlänga livslängden på din luftfuktare finns det några enkla tips att notera:

  • innan du ansluter enheten till nätverket måste du lägga den på en plan och torr bas;
  • ytan måste vara ren, utan lutning, det är viktigt att enheten är stabil på den;
  • luftfuktaren är placerad på ett sådant sätt att det inte finns några främmande föremål i närheten av den;
  • när du bestämmer platsen är det viktigt att se till att utloppet inte pekar mot en vägg, möbler eller växter;
  • det är nödvändigt att inte bara byta vattnet i tanken, utan också att tvätta själva behållaren, ta bort skala från värmeelementet (i versionerna av ångtypen);
  • det är viktigt att bli av med patronen från synlig smuts, plack och sedimenterande damm;
  • det är nödvändigt att torka av produkten med en servett utan hushållskemikalier eller slipande ämnen;
  • patroner byts så ofta som anges av tillverkaren i instruktionerna för en viss typ av produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av luftfuktare har sina egna nyanser:

  • ångfuktaren har en vattennivåindikator, enheten är fylld med vatten till önskad nivå, locket är stängt och anslutet till nätverket;
  • välj driftsläge efter att den gröna indikatorn blinkar;
  • så snart den röda indikatorn tänds, vilket indikerar brist på vatten, stängs enheten av;
  • du kan inte tillsätta vatten när enheten är ansluten och fungerar i valt läge;
  • installera inte enheten nära värmekällor (till exempel radiatorer eller värmare);
  • enheten är utrustad med ett speciellt fack för aromatisering, du kan inte tillsätta främmande ämnen till vätskebehållaren;
  • Fyll inte enheten med rostigt eller smutsigt vatten, i extrema fall måste den filtreras eller försvaras.
Bild
Bild

Den traditionella luftfuktaren har också arbetspunkter:

  • innan du ansluter till nätverket installeras filtret i en behållare för vätska, den nedre delen är ansluten och enhetens kropp placeras;
  • vatten hälls i tanken, varefter det är täckt med ett lock;
  • reservoaren är installerad på enhetens nedre del, varefter den är ansluten till nätverket och önskat driftläge väljs;
  • för att öka prestandan är enheten installerad nära en värmekälla (radiator);
  • vatten tillsätts till önskad nivå endast när enheten är avstängd från elnätet;
  • filtret byts ut med enheten avstängd; under drift är det nödvändigt att följa indikatorerna som indikerar behovet av vatten.
Bild
Bild

Ultraljudssorter har också sina egna arbetsregler:

  • innan du ansluter till nätverket är det nödvändigt att sänka patronen i en behållare med vatten och förvara den där i minst en dag;
  • behållaren är fylld med vatten, väl stängd med ett lock, insatt i fodralets botten;
  • installera enhetens övre del, sätt in sprayen och anslut sedan enheten till det elektriska nätverket;
  • efter att den gröna indikatorn tänds, välj önskat befuktningsläge genom att välja önskat fuktighetsvärde;
  • det finns inget behov av att reglera enhetens funktion, när den når det inställda värdet stängs den av av sig själv;
  • om du vill ändra värdet på luftfuktighetsnivån används en speciell knapp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en billig analog med egna händer?

Om det inte finns någon luftfuktare i huset och situationen är akut kan du göra en luftfuktare med hjälp av tillgängliga verktyg. Moderna hantverkare kan göra denna enhet baserad på plastflaskor, plastbehållare (till exempel plastlådor för babyservetter), behållare och till och med golvfläktar. Och trots att enheterna är inte särskilt attraktiva, de fungerar.

Från en plastflaska till ett batteri

För tillverkning av denna enhet måste du förbereda en bred tejp, en tom plastflaska med en volym på 2 liter, en vävd trasa och 1 m gasväv. Att göra en luftfuktare är så enkelt som möjligt . Först skärs ett rektangulärt hål med måtten 12x7 cm på flaskans sida. Behållaren hängs upp från kylaren med snitthålet uppåt och fixeras med ett rep eller trasa.

För att förhindra att den hemlagade luftfuktaren av misstag välter, förstärks den dessutom på röret med tejp

Gasväven viks till en remsa 10 cm bred, en av ändarna placeras inuti behållaren, den andra är insvept i ett metallradiatorrör. Behållaren är fylld med vatten.

Bild
Bild

Från flaskan och svalare

För tillverkning av en enkel apparat är det värt att förbereda en plastbehållare med en volym på 10 liter, vanligt skottejp och en kylare från datorn. För att placera kylaren inuti är det nödvändigt att klippa av halsen med en snittstorlek som är lika med den svalare storleken. Efter det fixeras det med skotstejp, liksom ett fästelement av tjock kartong. Denna enhet kan tillverkas inte bara av en plastflaska, utan också av en plastbehållare av lämplig storlek. Stöd kan konstrueras om så önskas för att göra enheten mer stabil.

Bild
Bild

Från behållare

Från plastbehållare kan du göra inte bara en enkel, utan också en ultraljudsmodell av en luftfuktare. Denna design kommer att bestå av en kylare, en ultraljudsgivare, en plastbehållare, ett plastglas, ett korrugerat rör, ett aluminiumhörn, en stabilisator och en ringformad del från en vanlig barnpyramid.

Med hjälp av en borr borras hål av önskad storlek i behållarlocket. Här placeras de svalare fästelementen, en ånggenererande tråd och ett rör för avlägsnande av ångor. Fläkten skruvas fast i behållaren, ett korrugerat rör installeras. En flytande plattform görs, som är nödvändig för en ånggenerator, genom att placera en kopp med ett hål i botten i den ringformade delen av pyramiden.

Du kan använda textilier som ett filter genom att placera det på botten av glaset och fästa det med ett elastiskt band . Ångkokaren doppas i ett glas.

För att enheten ska fungera utan fel är strömmen ansluten till stabilisatorns mikrokrets eller utrustad med ett konstant (variabelt) motstånd. Denna del, tillsammans med hastighetsinställningsratten, placeras under ett aluminiumhörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Som praktiken visar är luftfuktare som är utformade för att skapa ett bekvämt inomhusmikroklimat en populär och diskuterad produkt i listan över hushållsartiklar. Detta bevisas av kundrecensioner kvar på portalerna på world wide web. Samtidigt skiljer sig köparnas prioriteringar åt: vissa människor gillar ultraljudsmodeller, andra föredrar att köpa luftbrickor och andra tror att traditionella enheter är ganska lämpliga för hemmet. Men i allmänhet framhöll köparna ett antal fördelar med denna teknik, till exempel enheter för att befukta luften är bra i det:

  • befukta rummet till önskad luftfuktighet;
  • påverka gynnsamt mikroklimatet i hemmet och levande växter;
  • bidra till att förbättra hälsan hos en person och saker i hans hem;
  • tillverkad enligt modern teknik, med hänsyn till ergonomi;
  • variabel i design, och passar därför perfekt in i interiören;
  • ofta utrustad med en jonisator, avlägsna luften från tobaksrök;
  • kännetecknas av enkelhet i arbetet, inte avger toxiner i luften;
  • har bra prestanda, kan befukta stora rum;
  • kan ha ett inhalationsalternativ, vilket ökar deras fördel;
  • kan ha automatisk justering, ibland är de utrustade med en inbyggd hygrometer;
  • tar inte mycket plats, kan ha smaker;
  • skiljer sig åt i olika förbrukningar av elektrisk energi;
  • kan ha inbyggda sensorer som indikerar luftfuktigheten och graden av luftföroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom fördelarna noterar köparna i recensionerna och de negativa aspekterna av luftfuktare. Till exempel tycker många inte om att det inte alls är universella produkter, och därför tar det lång tid att ta reda på vad köparen behöver. Bland andra identifierade brister, enligt konsumenterna, kan det noteras:

  • olika ljudnivåer, som ibland hindrar dig från att somna;
  • behovet av att byta filter för vissa sorter;
  • otillräckligt snabbt arbete för att befukta rummet;
  • överdriven förbrukning av elektrisk energi;
  • snabbt slitage på delar av enskilda strukturer;
  • skapa en växthuseffekt inuti rummet som ska fuktas;
  • omöjligheten av luftrening för enskilda produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, enligt kunderna, har produkter från olika grupper olika prestandagrader, liksom olika serviceområden. Vissa fuktar långsamt luften, medan andra bokstavligen övermättar den med fukt samtidigt. Köpare gillar inte behovet av att byta patroner, liksom kampen mot skala.

Konsumenter noterar också att produkter med god funktionalitet och funktionsprincip är dyra, och därför måste vissa leta efter mer acceptabla alternativ för sitt hem.

Rekommenderad: