Stationära Luftfuktare: En översikt över Mini -luftfuktare. Hur Väljer Jag En Liten Luftfuktare?

Innehållsförteckning:

Video: Stationära Luftfuktare: En översikt över Mini -luftfuktare. Hur Väljer Jag En Liten Luftfuktare?

Video: Stationära Luftfuktare: En översikt över Mini -luftfuktare. Hur Väljer Jag En Liten Luftfuktare?
Video: Philips Air Combi - Luftrenare och luftfuktare 2024, April
Stationära Luftfuktare: En översikt över Mini -luftfuktare. Hur Väljer Jag En Liten Luftfuktare?
Stationära Luftfuktare: En översikt över Mini -luftfuktare. Hur Väljer Jag En Liten Luftfuktare?
Anonim

Inomhusklimatet är av stor betydelse för komforten. Luftfuktighet påverkar hälsa och välbefinnande. Denna faktor återspeglas inte bara hos människor och djur, utan också i växter. Torr luft leder till allvarligare luftvägssjukdomar, torr hud och slemhinnor. I den här artikeln kommer vi att titta på sorterna av populära stationära luftfuktare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Skrivbordsfuktare är bra för lägenhet, barnrum, kontor. Det bör noteras att enhetens funktionsprincip direkt beror på dess typ. Låt oss överväga de viktigaste typerna av luftfuktare.

Traditionell . Funktionsprincipen för bordsskivkonstruktionen är baserad på avdunstning av vatten. Vanligtvis innehåller satsen en vätskebehållare, filter och fläkt. Ibland installerar tillverkare flottörer för att mäta mängden vatten och en silverstav för ytterligare rening.

Fläkten blåser och leder luft till den renade vätskan. Redan fuktig luft återvänder till rummet. Det porösa filtret är i kontakt med vatten.

Bild
Bild

Ånga . Setet innehåller en behållare för vatten, en värmare, en kammare för att höja ånga och en spray. Dyrare modeller har en vattennivåindikator och ett inhalationsmunstycke. Vatten rinner i delar till värmeelementet, förvandlas till ånga och återvänder till rummet.

Luftfuktigheten i rummet stiger mycket snabbt. Därför måste du övervaka luftens tillstånd så att rummet inte blir fuktigt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljuds . Alla komponenter i enheten är i ett plastfodral. Inuti finns ett ultraljudsmembran, filter, en vattentank, en sprayflaska och en fläkt.

Vätskan från behållaren överförs till skivan. Membranet vibrerar med en frekvens av 20 kHz. Från sådana vibrationer omvandlas vattenmolekyler till kall ånga, som blåses ut av en fläkt genom en nebulisator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftrensning . Bordsfuktaren kombinerar också en luftrenare. Strukturen består av en behållare för vätska, en trumma med blad och en fläkt. Det finns inget utbytbart filter, men det finns belagda skivor för rengöring som håller kvar smuts. Fläkten driver torr luft på en trumma, vars blad roterar enligt principen för en kvarn.

Alla föroreningar finns kvar på plattorna, luften är mättad med fukt. Smutsen tvättas så småningom i sumpen och desinficeras med silverjoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Små bordsfuktare är praktiska och praktiska. Deras främsta fördelar är följande:

  • lätt att använda för att bibehålla fukt;
  • vissa modeller kan installeras nära fungerande hushållsapparater;
  • små modeller är lätta att flytta från rum till rum;
  • traditionella modeller är prisvärda och energieffektiva;
  • ångfuktare kräver inte användning av renat vatten;
  • ultraljudsmodellerna är tysta och gör det möjligt att ändra befuktningsläget.
Bild
Bild

Vissa modeller förbrukar dock mycket el, andra är för bullriga.

Varje art har sina egna nackdelar. Traditionella mönster kan befukta en plantskola, men kan inte hantera ett stort rum. Ångfuktare måste användas med försiktighet annars kan brännskador uppstå. Ultraljudsmodeller har minst nackdelar, men de förbrukar mycket energi.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Många tillverkare erbjuder ett brett utbud av luftfuktare. Kompakta enheter kan installeras på ett bord eller sängbord. Det är praktiskt att placera mini-luftfuktaren på en fönsterbräda så att den inkommande luften omedelbart berikas med fukt. Låt oss överväga de mest populära modellerna.

Venta LW 45 . Skiljer sig i hög produktivitet. En 10 liters vattentank låter dig befukta luften i ett stort rum upp till 70 kvadratmeter. m. Det är anmärkningsvärt att enheten är energibesparande och förbrukar endast 8 W / timme. Vattenindikatorn låter dig fylla på tanken i tid.

Tre driftlägen behövs för att justera lufttillförselns intensitet och kraft. Kostnaden för enheten är imponerande, det är lite bullrigt och det är inte särskilt bekvämt att använda det på natten.

Bild
Bild

Ballu UHB-400 . Luftfuktaren är av ultraljudstyp. Externt liknar enheten ett nattljus och har 3 färgvarianter av kroppen. Ljudnivån är ganska acceptabel - 35 dB. Den mekaniska styrningen är tillförlitlig.

Vid behov kan luftfuktaren flyttas från bordet till golvet. Utbytbara patroner är utformade för att rena 150 liter vatten. Om enheten fungerar dagligen i 8 timmar måste filtret bytas ut efter 45 dagar.

Bild
Bild

Fanline VE-200 . En luftfuktare med rengöringsfunktion för inhemsk produktion. Enheten är avsedd för luftbehandling i ett litet rum, cirka 20 kvm. m. Inuti finns ett nätfilter, en plasmapatron och en trumma med skivor.

Ull och andra hårstrån finns kvar på den första barriären, den andra tar bort pollen och stora bakterier från luften. Trumman slutför rengöringen och berikar luften med fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips HU 4706 / HU 4707 . Den kända tillverkaren erbjuder kunderna en intressant och funktionell modell. Bordsfuktaren är praktisk och har en lång livslängd. Med en vikt på 1, 3 kg förbrukar den endast 14 W / h. Vattenförbrukningen är också låg, endast 150 ml / timme.

Den genomsnittliga ljudnivån gör att enheten kan användas även när den vilar. Den attraktiva designen och höga prestandan gör luftfuktaren populär bland kunderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco 2055DR . Det naturliga sättet att återfukta kompletteras med en rengöringsfunktion. Vård är elementär - det räcker att tvätta pallen regelbundet. Alla delar är permanenta, så du behöver inte köpa ytterligare komponenter. Modellen förbrukar lite ström.

Skivornas speciella design förbättrar produktiviteten på grund av längre fukthållning. Silverstången desinficerar dessutom vattnet i tanken. Det finns en speciell kapsel för bomullspinnar med droppar aromatiska oljor.

Det finns en joniseringsfunktion, en hygrostat. Ett speciellt läge låter dig använda luftfuktaren på natten med en ljudnivå på upp till 25 dB. Dagsättet att arbeta är högre men intensivare.

Lämnar inte mineraldamm och har en informativ display. Det bör noteras att modellen är ganska dyr.

Bild
Bild

Polaris PUH 5206Di . Ultraljudsfuktaren har en luftjoniserare. Vacker design, enkel användning och högkvalitativ luftbehandling gör modellen populär bland köpare. Ångtillförseln kan regleras, det finns 3 program. Det är möjligt att automatiskt hålla luftfuktigheten inom 40-85%.

Timern för automatisk avstängning kan ställas in på 1-9 timmar. Nattlägesoperation utförs utan belysning. Om tanken är tom stängs luftfuktaren av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EHU-5515D . Luftfuktaren kan användas antingen med kall ånga eller varm ånga. Detta skiljer den positivt från analoger och gör att den kan användas lika effektivt när som helst på året. Het ånga rengör luften bättre. Enheten kan fungera effektivt i rum upp till 60 kvm. m.

Tanken är avsedd för 6, 7 liter vatten. Den attraktiva designen passar alla interiörer i modern stil. Intelligent kontroll ger en informativ display.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco S450 . Fuktar luften med varm ånga. Den inbyggda hygrometern och olika ånginställningar gör att du kan skapa ett optimalt mikroklimat i rummet. Satsen innehåller en speciell rengöringsmedel för enheten.

Du kan ställa in automatiskt underhåll av luftfuktigheten på 30-70%. Ekonomiläge aktiverar en automatisk avstängning när luften är 45% berikad med vattenmolekyler. När tanken är tom stannar driften. Kan användas för inandning och aromterapi.

Luftfuktaren är ganska bullrig, vilket utesluter användning på natten. Vissa användare klagar över den korta nätsladden.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Moderna enheter för luftfuktning säljs i ett brett sortiment och till olika priser. När du väljer är det värt att överväga T Vilka är faktorerna.

  1. Vattentankens storlek . När du väljer är det värt att fokusera på storleken på rummet där enheten ska användas.
  2. Varm eller kall ånga … Kall avdunstning är lämplig för varma klimat, för sommarsäsongen. Varm ånga används bäst i kallt väder. Det är värt att notera att vissa termiska luftfuktare kan användas för inandning och aromaterapi.
  3. Inbyggd hygrometer och hygrostat … Den första hjälper till att bestämma fuktnivån i rummet. Med hygrostat kan du ställa in en viss indikator och behålla den automatiskt. Det bör noteras att det är optimalt att bibehålla 45-50% luftfuktighet. Ett högre värde ökar aktiviteten hos patogener.
  4. Vit plackbildning … Vissa luftfuktare (vanligtvis ultraljud) kan orsaka att det bildas en dammfilm på möbler. Det är inte värt att använda sådana enheter. Mineraldamm är dåligt för hälsan.
  5. Automatisk avstängning . Om denna funktion inte är tillgänglig är användningen av enheten brandfarlig. Luftfuktaren kan fortsätta att fungera utan vätska, överhettas och börja röka. Enheten får endast användas under övervakning.
  6. Vård och rengöring . Det är värt att se till att det är lätt att ta hand om luftfuktaren. Om du inte rengör behållaren i tid, börjar skadliga mikroorganismer föröka sig inuti, vilket kommer att leda till sjukdomar i hushållet. Vissa typer av enheter måste fyllas med vatten och sköljas regelbundet. Dyra modeller har permanenta filter, men i budgetmodeller måste de ändras regelbundet.
  7. Ljudnivå . Motorn fungerar alltid med ett karakteristiskt ljud. Detta kan störa nattanvändning. Dyra luftfuktare kan utrustas med ett speciellt tyst driftläge. Det bör noteras att ultraljudsmodeller a priori tystare än ångmodeller.
  8. Pris . Det är värt att beräkna priset på själva luftfuktaren i förväg, kostnaderna för underhåll och förbrukningsmaterial. Enheter med kall ånga kan bara användas på destillerat vatten, som måste köpas i tillägg. Det finns modeller där du regelbundet måste byta patroner och filter. Ibland är det vettigt att betala mer för luftfuktaren själv, för att inte spendera pengar på ytterligare komponenter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat kan du vara uppmärksam på närvaron av en timer. Det låter dig slå på och av enheten automatiskt.

Det ska noteras att efter avslutat arbete är det bättre att tömma det återstående vattnet . Vätska i en sluten behållare är en utmärkt grogrund för bakterier. Vissa luftfuktarmodeller kan ha ytterligare fördelar i form av ozonering, aromatisering, jonisering. Sådana funktioner hjälper till att dessutom rengöra luften eller fylla rummet med en behaglig lukt. I de flesta fall kan funktioner avaktiveras efter behag.

Bild
Bild

Vårdregler

Stationära luftfuktare är ganska enkla att använda. Det räcker att hälla vatten i tanken och slå på enheten. Med tillräcklig vård har luftfuktare en lång livslängd. De grundläggande reglerna är följande.

  1. Vattentanken ska rengöras varannan månad . För detta används en lösning av läsk och citronsyra.
  2. Vanliga hushållsblekmedel låter dig mer effektivt bekämpa bakterier i vätskebehållare.
  3. Desinficera munstycket var 10: e dag . och en adapter med en ättikslösning.
  4. Om modellen är utrustad med ett filter , då måste du ersätta den med den frekvens som tillverkaren rekommenderar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att olika typer av fuktkräm kan kräva extra vård.

Det är nödvändigt att läsa instruktionerna . Användning av aggressiva tvättmedel avråds. Föreningarnas molekyler finns fortfarande kvar på tankarnas väggar och kommer ut i luften.

Rekommenderad: