Tion Breathers: Granskning Av 3S Smart, O2 Standart, O2 Lite (Mini), O2 Base Och Andra Modeller, Storlekar Och Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Tion Breathers: Granskning Av 3S Smart, O2 Standart, O2 Lite (Mini), O2 Base Och Andra Modeller, Storlekar Och Användarrecensioner

Video: Tion Breathers: Granskning Av 3S Smart, O2 Standart, O2 Lite (Mini), O2 Base Och Andra Modeller, Storlekar Och Användarrecensioner
Video: पुरुषों के शरीर से जुडी कुछ दिलचस्प बातें | Male body facts you probably didn't know about 2024, April
Tion Breathers: Granskning Av 3S Smart, O2 Standart, O2 Lite (Mini), O2 Base Och Andra Modeller, Storlekar Och Användarrecensioner
Tion Breathers: Granskning Av 3S Smart, O2 Standart, O2 Lite (Mini), O2 Base Och Andra Modeller, Storlekar Och Användarrecensioner
Anonim

Den moderna HVAC -utrustningsmarknaden representeras av ett brett utbud av olika produkter: luftkonditioneringsapparater, luftrenare, värmare, ventilatorer, etc. De senare är kompakta ventilationsanordningar. De är utrustade med speciella filter som hjälper till att rengöra luften från damm och olika virus.

En av de inhemska ledarna inom produktion av andningsapparater är Tion -företaget

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En andning är en hushållsventilator som är väggmonterad med specialutrustning. Tions produkter är inte bara av högkvalitativ montering, utan också ganska funktionella, men till ett överkomligt pris.

Andningen förutsätter inte bara luftrening, utan också dess uppvärmning. Det är möjligt att styra enheten från en smartphone. Andningsarbetet består i att fånga upp luft från gatan, ytterligare rena och värma den och sedan tillföra den redan renade luften till rummet. Recirkulationsfunktionen hjälper till att hålla inomhusluften ren och luktfri.

Enheterna är ganska tysta i drift, har en utmärkt filtreringsnivå och en enkel kontrollpanel

En sådan produkt är idealisk för personer som är benägna att allergiska reaktioner, liksom astmatiker.

Dess främsta fördel är att i ett rum med stängda fönster kommer luften alltid att vara frisk och ha en behaglig temperatur.

Bild
Bild

Den inbyggda LCD-skärmen visar temperaturen på luften som kommer in och ut ur enheten, fläkthastigheten, antalet dagar tills filtren byttes, den automatiska lägesikonen och den aktuella tiden. Setet levereras med en fjärrkontroll, som du enkelt kan ställa in alla nödvändiga parametrar för enheten . Det finns en standby -funktion där andningen förblir på men luften inte ventileras. Flera luftflödeslägen låter dig styra fläkthastigheten. Klimatkontroll gör det möjligt att bibehålla den optimala lufttemperaturen i huset.

Företaget har två huvudlinjer för andningsskydd Tion 3S och Tion O2 var och en representeras av ett brett utbud av modeller.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Andningsapparater från Tion -företaget har ett antal fördelar som gör företagets produkter så populära bland konsumenter. Dessa inkluderar:

  • överkomligt pris för många produkter från hela serien;
  • enkel användning;
  • kompakt design;
  • du kan byta filter en gång om året;
  • högkvalitativ luftfiltrering;
  • enheten demonteras snabbt och enkelt;
  • tyst drift av de flesta modeller, vilket gör att du kan låta enheten fungera över natten;
  • rengör luften i rummet;
  • högkvalitativt filter inbyggt i luftningen, det finns ingen anledning att installera ett extra filter;
  • i vissa modeller är det möjligt att ersätta kolfiltret med ett förbättrat, vilket eliminerar lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar med Tion -andningsapparater finns det flera betydande nackdelar:

  • behåller inte gatulukt om du inte installerar ett förstärkt filter;
  • mer avancerade modeller har en mycket hög kostnad;
  • vissa enheter gör buller under drift.

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att på grund av det stora antalet positiva aspekter av att få en andning, blir dess brister mindre betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Det ryska företaget Tion producerar inte bara andningsapparater, utan också smarta mikroklimatsystem, luftrenare, olika filter och mycket mer. Den mest populära varan bland köpare är andningen. Beroende på deras tekniska egenskaper och dimensioner är de indelade i två huvudlinjer: Tion 3S och Tion O2 … Var och en av dessa representeras på marknaden av ett brett utbud av modeller: Tion 3S Smart, Tion O2 Standart, Tion O2 Lite (Mini), Tion O2 Base, Tion 3S Special och andra … Det här är enheter i flera storlekar med en unik funktionell uppsättning. Nedan följer en kort beskrivning av de mest populära proverna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tion 3S Smart . Modellen är utrustad med en bekväm kontrollpanel och LCD -display. Det är möjligt att ställa in önskad temperatur för luften som kommer in i rummet. En smart mikroklimatenhet MagicAir är inbyggd, ett förfilter är installerat som skyddar mot inträngande av smuts och damm. Huvudfiltret är av klass G4, som byts ut en gång om året. Setet innehåller filter: klass E11 (högkvalitativt filter, bekämpar de minsta partiklarna av skräp), adsorptionskatalytisk AK-XL (släpper inte in skadliga gaser i rummet). Enheten har 6 hastighetslägen, effekt - 30 W. Tillverkaren ger 2 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tion 3S Special . Andningen ger luftrening från skadliga mikropartiklar av damm och smuts, liksom olika allergener. Enhetens högsta kapacitet är 160 m3 / h. En bekväm kontrollpanel låter dig ställa in nödvändiga parametrar för enheten, som visas på LCD -skärmen. Ett effektivt förfilter och primärfilter av klass G4 utesluter ludd, smuts, stora partiklar av skräp från att komma in i lägenheten. Modellen kan fungera i kombination med MagicAir smarta klimatkontrollsystem. Setet innehåller två filter: klass E11 och adsorptionskatalytisk AK-XL. De måste ändras årligen. Produktkraft - 30 W, det är möjligt att välja en av 6 föreslagna hastigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tion O2 -bas . Ventilatorn är utrustad med ett filter för rengöring av inkommande luft - F7, vilket utesluter möjligheten att medelstora partiklar av skräp och damm, samt ull och ludd, kommer in i lokalerna. Filtret byts ut en gång om året. Andningen har en inbyggd funktion för att värma luften som passerar genom den till en behaglig temperatur. Enheten har 4 hastigheter och ett värmeelement med klimatkontroll. Enhetens effekt är genomsnittlig (18 W).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tion O2 Standard . Andningen har tre mycket effektiva luftreningsfilter: klass F7, E11 (H11) och adsorptionskatalytisk. Filter byts en gång om året. Det är möjligt att ansluta till MagicAir -systemet. Enheten är utrustad med 4 höghastighetslägen, driftseffekten är 18 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att den köpta andningen ska kunna ventilera rummet effektivt, det är nödvändigt att välja en enhet för en viss lägenhet, dess klimatförhållanden.

Till exempel, för en familj på två och som bor i ett område med en acceptabel miljösituation, är en enhet med en produktivitet på 50-60 m3 / h lämplig. Men för en familj på mer än 3 personer måste enheten redan väljas med en kapacitet på upp till 120 m3 / h.

Uppvärmda modeller bör ges företräde , eftersom de på vintern gör ett utmärkt jobb med att hålla en behaglig temperatur i lägenheten.

Konventionella enheter ger ett kallt luftflöde, så på vintern är detta ventilationsalternativ inte lämpligt för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör vara medveten om att när kall och varm luft kommer i kontakt, bildas kondens som lägger sig på de omgivande möblerna, vilket leder till deras förfall och svullnad. I det här fallet är det pustarna med luftvärmefunktionen som hjälper till att undvika detta problem.

Om det finns någon slags industrianläggning i området där du bor är det bättre att välja en enhet med ett förstärkt filter . För människor som bor i ett renare område är standardkolfiltret också lämpligt. När det gäller personer som är benägna att allergier och astmatiker, bör de välja modeller med avancerade filter, oavsett var de befinner sig.

Bild
Bild

Installationsregler

Installationen av Tion -utluftning måste utföras av en specialist på området. men de som bestämmer sig för att göra detta på egen hand bör känna till flera viktiga regler för att installera den här enheten.

  1. Välja en plats för att installera andningen . Det bör definieras med hänsyn till säkerhetsmarginalerna och vara jämnt. Det bör inte finnas några ledningar eller rör i detta område.
  2. Hålet är gjord med en diamantborr (med ytterligare användning av en vattenuppsamlingsanordning och en dammsugare). Därför visar sig själva processen vara ganska exakt och med minimal störning.
  3. Slutarbete . I detta skede utförs arbete med buller och värmeisolering, tätning av sömmarna, installation av en extern skyddsgrill utförs för att förhindra att insekter, smuts etc. kommer in i enheten.

Det måste komma ihåg att installationen av andningsskydd bör utföras på ett sådant sätt att de, trots de övergripande dimensionerna, passar så tätt som möjligt mot väggen.

Bild
Bild

Granska översikt

Efter att ha granskat recensionerna från ägarna av andningsskydd från Tion -företaget drogs slutsatsen att installationen av en sådan enhet i lägenheten uppfyller alla förväntningar. Ägarna noterar att enheten under driftens år endast har visat sig på den goda sidan . Hushållen har inte bara möjlighet att andas ren och frisk luft året om, utan glömmer praktiskt taget bort problem som allergier, förkylningar, sömnlöshet etc.

Bild
Bild

Många som köpte andningsapparater noterade att luftkonditioneringar och ventilationssystem tillhandahåller - långt ifrån samma sak. Först och främst är funktionsprincipen för dessa enheter annorlunda. Luftkonditioneringen kyler bara luften inuti rummet, men andningen ger också frisk luft från gatan. Därför är det om möjligt bättre att installera båda hemma. Men om den ekonomiska situationen inte tillåter detta är det bättre att köpa en andning först.

Rekommenderad: