Vitek Luftfuktare: Vilken Modell Att Välja För En Lägenhet? Användningsinstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Vitek Luftfuktare: Vilken Modell Att Välja För En Lägenhet? Användningsinstruktioner

Video: Vitek Luftfuktare: Vilken Modell Att Välja För En Lägenhet? Användningsinstruktioner
Video: 1 by one Humidifier 2024, Mars
Vitek Luftfuktare: Vilken Modell Att Välja För En Lägenhet? Användningsinstruktioner
Vitek Luftfuktare: Vilken Modell Att Välja För En Lägenhet? Användningsinstruktioner
Anonim

Det finns många tillverkare av luftfuktare. Men Viteks produkter sticker ut bland dem alla. Från den här artikeln kommer du att lära dig mer om detta företag och dess produkter.

Bild
Bild

Märkesinformation

Vitek är en av de ledande tillverkarna av hushållsapparater och elektronik. Dess ledarskap har formulerat organisationens uppdrag: att använda den senaste tekniken för att utveckla pålitlig och modern teknik som höjer konsumenternas levnadsstandard. Varumärket dök upp på hemmamarknaden år 2000 . Nu har företaget distribuerat över 350 auktoriserade servicecenter i vårt land. Och ja, det här är ett ryskt, inte ett österrikiskt företag, med produktion nästan helt i Kina. Företagets namn består av en kombination av orden "liv" och "teknik".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Vitek luftfuktare kan fungera på två olika sätt: genom uppvärmning eller genom att bestråla vatten med ultraljud. Ultraljudsenheter skapar mycket små droppar som inte nöjer sig så länge som möjligt. Ångånga åstadkommer mer intensiv befuktning av en del av rummet, samtidigt som luften värms upp . Nästan alla produkter av detta märke är utrustade med jonisatorer som hjälper till att rena luften och förbättra dess kvalitet. Konsumenterna kan justera både fuktens intensitet och dess riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa Vitek -luftfuktarmodeller kan styras med fjärrkontroller. I användarnas betyg noteras enhetens externa nåd. Alla företagets produkter tillhör den mellersta och låga prisklassen, vilket kommer att glädja inte alltför rika konsumenter. En annan positiv egenskap hos Vitek -hushållsapparater är:

  • hög prestanda;
  • utmärkt funktionalitet;
  • enkel användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Joniseringsenheten förtjänar en separat diskussion . Inuti den är speciella elektroder dolda, till vilka en högspänningsström matas. Sedan börjar utsläpp av aeroioner, faller i luften, joniserar det när det interagerar med syre. Den klassiska avdunstningsmetoden är "kall ånga" -läget. Vatten passerar genom ett rörsystem till förångningsblocket, och därifrån sprutas det runt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kall ångfuktning är pålitlig, ekonomisk och säker . Det tillåter dock inte att luftfuktigheten höjs till maximalt 60%. När det gäller ångfuktare är det här enheter som kan öka luftfuktigheten betydligt. Därför är det just sådana enheter som används i ett växthus, en vinterträdgård och så vidare. Principen för deras funktion är mycket enkel: vätskan värms upp till koka och sedan kastas aerosolen ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

De allra flesta Vitek -luftfuktare är av ultraljudstyp. Deras otvivelaktiga fördel är en tydlig kontroll av luftfuktigheten. Faktum är att den är inställd på automatiskt läge. Sådana enheter värms inte upp, vilket garanterar deras fullständiga säkerhet. De kan installeras säkert även i barnrum.

Populära modeller

En ultraljudsfuktare förtjänar uppmärksamhet VT-2340 … Produktens vikt är 1,6 kg. Ett vattenfilter, skärm och hygrostat tillhandahålls. Vattentanken har en volym på 4,5 liter. Det är värt att notera närvaron av ett så användbart alternativ som tillförsel av varm ånga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jonisering tillhandahålls också. Strömförsörjning är endast möjlig från elnätet. Strömförbrukningen per timme når 0,085 kW. Luftaromatiseringsläget har också implementerats. Vattenförbrukningen per timme är 0,3 liter. Du kan använda en fjärrkontroll och en timer för att styra enheten.

Ett alternativ kan betraktas som en enhet VT-2338 … Denna luftfuktare är tyngre än den tidigare modellen och väger 1,9 kg. Förutom det renande vattenfiltret finns det också ett keramiskt filter vid inloppet - det gör att du kan mjukna upp vattnet. Tankvolymen når 4,6 liter. En strömindikator och en joniseringsenhet tillhandahålls. Andra parametrar är följande:

  • närvaron av en hygrostat och display;
  • strömförsörjning endast från nätverket;
  • elförbrukning - 0,03 kW;
  • serviceutrymme - upp till 30 kvm m;
  • vattenförbrukning per timme - 0,3 liter;
  • förmågan att justera avdunstningens intensitet av fläkten;
  • närvaron av en timer;
  • mekanisk styrning.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan ultraljudsmaskin - VT-2335 BK … Hans reservoar rymmer upp till 5 liter vatten, vilket gör det möjligt att befukta luften på 35 kvadratmeter. m samtidigt. Jonisator, skärm och hygrostat tillhandahålls. Fördelen med modellen kan betraktas som närvaron av en indikator på utarmning av vatten och en regulator för vattenflödets riktning. Produktens totala vikt (utan vatten) är 1,7 kg, den styrs av ett pålitligt elektroniskt system. Strömförbrukningen är 0,055 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa modell på listan är VT-2334 W … Dess vikt är bara 0,72 kg. Vattentankens kapacitet är 2, 8 liter, vilket gör det möjligt att befukta luften på en yta på upp till 25 m2. Indikatorer för inkludering och utarmning av vatten tillhandahålls; det finns ingen jonisator, men strömförbrukningen reduceras till 0,023 kW. VT-2334 W styrs av ett mekaniskt system. Konsumenterna kan dra nytta av timern. Kontinuerlig arbetstid är 8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

VT-1764 BK, en luftfuktare med en 5 liters behållare, som kan tjäna en yta på upp till 50 kvm förtjänar uppmärksamhet. m. Den tillhandahåller en jonisator, en demineraliserande patron och en bakgrundsbelysning.

Hur väljer man?

När du väljer en luftfuktare för en lägenhet eller ett hus blir det helt klart fel att bara vägledas av serviceområdet. Men vi måste komma ihåg att det möjliga området i rummet beror på tankens kapacitet. För de flesta Vitek -modeller är det minst 4,5 liter, vilket gör att du kan arbeta i minst 10 timmar . Nästa punkt i urvalet är driftsprincipen. Ultraljudsbefuktning är effektiv, och denna teknik är ganska förenlig med den moderna nivån. Kombinerade luftfuktare kan också fungera med ultraljudsavdunstning. De har dock ett extra läge - tillförsel av kall och uppvärmd ånga.

Bild
Bild

De hjälper till om det behövs mer intensiv avdunstning . När valet för denna position är gjort måste du gå till typen av kontroll. Vissa versioner av Vitek -luftfuktare kan fjärrstyras, medan andra endast är avsedda för direkt mekanisk styrning. Det första alternativet bör väljas av de mest hektiska människor som ständigt inte har tillräckligt med tid. Det andra passar bättre för dem som vill spara så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Efter att ha hanterat önskad typ av kontroll måste du bekanta dig med utformningen av en specifik modell. Formgivarna för det ryska företaget har kommit med en mängd olika fodral med olika färger och geometriska former . Därför är valet av en enhet som harmoniskt passar in i alla interiörer inte svårt. Joniseringsenheten är mycket användbar. Tack vare honom är luften i lägenheten inte bara fuktad utan också läkt. Det är lätt och trevligt att vara i ett rum där atmosfären är joniserad. Nästa punkt som måste beaktas är enhetens storlek. Ibland, på grund av för stora dimensioner, kan enheten helt enkelt inte placeras någonstans.

Bild
Bild

Normalt ska luftfuktaren fungera 12-15 timmar om dagen. därför parametrar som strömförbrukning och avgivet buller är kritiska … När det gäller ljudet anses 35-40 dB vara ett tillåtet värde, och de bästa modellerna ger buller upp till maximalt 25 dB. Och om energibesparing är särskilt viktigt måste du vara uppmärksam på ultraljudsenheter. De förbrukar en storleksordning mindre ström än ångmodifieringar.

Bild
Bild

Driftsregler

Den viktigaste regeln när du använder någon luftfuktare är att noggrant läsa instruktionerna. Endast i det här fallet kan du ta hänsyn till alla nyanser som tillverkaren tillhandahållit. Luftfuktare ska endast användas i torra rum som uppfyller specifikationerna . Det är oacceptabelt att använda dem på platser där det finns lättantändliga gaser och vätskor.

Bild
Bild

Alla instruktioner för en luftfuktare förbjuder strikt blockering av lufttillförselhålet. Detta leder oundvikligen till ett fel på enheten. Lämna inte enheten utan uppsikt. Speciellt om små barn eller husdjur kan nå det. Kontrollera att luftfuktaren är helt monterad och fungerar.

Enheten bör endast repareras av utbildade specialister på servicecenter och tjänster. Var noga med att koppla bort nätverkskabeln innan:

  • demontering;
  • hopsättning;
  • tillsats av vatten;
  • hennes dränering;
  • flytta enheten till en annan plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rör givetvis inte spänningsförande delar med oskyddade händer . Det är lämpligt att inte alls vidröra luftfuktarens yta med våta händer. Enheten kan endast installeras på en perfekt plan yta. Innan luftfuktaren används första gången ska den förvaras i rumstemperatur i cirka 60 minuter. Rekommenderade förhållanden är inte lägre än 5 och inte högre än 30 grader Celsius.

Bild
Bild

Normal drift av Vitek luftfuktare är endast möjlig när luftfuktigheten inte överstiger 80% . Enheten ska stå på en torr yta, nära värmekällor (då fungerar den mer effektivt). Naturligtvis måste du noga övervaka kvaliteten på det använda vattnet. Använd inte mycket hårt vatten eller innehåller en för stor mängd mineralsalter. Endast färsk filtrerad eller destillerad vätska kan hällas i tanken.

Bild
Bild

När du använder vatten av otillräcklig kvalitet kan du vara rädd för att täppa till själva enheten och föremål i rummet med kalkavlagringar. Innan apparaten startas måste nätspänningen kontrolleras. Man bör komma ihåg att den största fuktgivande effektiviteten uppnås efter 10-15 minuter och senare . Vissa luftfuktarmodeller är utrustade med en speciell nisch för dofter. Du kan bara hälla eteriska oljor och andra tillsatser där, men att lägga dem direkt i tanken eller pallen är kategoriskt oacceptabelt.

Bild
Bild

Kom ihåg att du måste rengöra vattentanken var 14: e dag och dämpningsskivorna var 30: e dag. Efter en lång period av inaktivitet är det nödvändigt att tömma allt vatten från tanken och torka enheten noggrant. Befuktarna själva förvaras i originalförpackningen på en torr, säker plats. För att säkerställa att tätningen av tätningen inte går förlorad avlägsnas tanklocket före långtidslagring.

Jonisatorer får inte slås på 2-3 timmar eller mer i rad . Instruktionerna anger tydligt hur länge du kan använda det här läget. Oftast utförs jonisering inom 3-5 minuter. Det är absolut nödvändigt att du lämnar rummet, eftersom aerosolpartiklar kommer att lägga sig. Alltför ofta användning av jonisering gör att golvet tvättas i onödan ofta. Slå inte på joniseraren när rummet är ventilerat, liksom rök medan enheten är i drift - de skadliga effekterna av nikotin i den joniserade luften förstärks många gånger.

Bild
Bild

Jonisering ersätter inte normal ventilation, utan kompletterar den. Det bör finnas ett avstånd på 1-3 m mellan joniseringsanordningen och människor. För mer exakt information, se det tekniska databladet för en viss modell.

Installera inte luftfuktare nära möbler eller väggar . I detta fall kan överdriven fukt skada. Varje dag måste enheten stängas av och det återstående vattnet tappas. Därefter tvättas luftfuktaren med varmt tvålskum med en borste. Detta kommer att eliminera ackumulering av skadliga avlagringar. Själva tanken sköljs med kranvatten. Du kan fylla den med vätska först när den har torkat helt. För djup rengöring av luftfuktare och deras behållare kan du använda ättika utspädd med vatten. Detta är det enda sättet att bli av med den envisa placken. Enheten som rengörs med ättika sköljs noggrant och lufttorkas; sådan behandling utförs var 14-20 dagar.

Rekommenderad: