Den Sista Vitlöksklädningen: Vad Ska Man Mata I Juni En Månad Före Skörden? Gödningstid För Enorm Skörd Före Skörd

Innehållsförteckning:

Video: Den Sista Vitlöksklädningen: Vad Ska Man Mata I Juni En Månad Före Skörden? Gödningstid För Enorm Skörd Före Skörd

Video: Den Sista Vitlöksklädningen: Vad Ska Man Mata I Juni En Månad Före Skörden? Gödningstid För Enorm Skörd Före Skörd
Video: Skörda tre gånger så mycket hallon 2024, Maj
Den Sista Vitlöksklädningen: Vad Ska Man Mata I Juni En Månad Före Skörden? Gödningstid För Enorm Skörd Före Skörd
Den Sista Vitlöksklädningen: Vad Ska Man Mata I Juni En Månad Före Skörden? Gödningstid För Enorm Skörd Före Skörd
Anonim

Varje gröda kräver utfodring för att få önskat utbyte. När det gäller vitlök läggs det till flera gånger. Det är viktigt att veta när gödselmedlet behövs förra gången, annars kan du skada växten och inte hjälpa.

Tidpunkt

Den sista vitlöksdressningen utförs en månad före skörden och får inte missas

Det finns många sätt du kan hjälpa växten att få ett huvud. Den vanligaste lösningen är träaska . Ett glas räcker till en tio liters hink. Lösningen infunderas i en timme och är klar att användas. Erfarna odlare använder VIVA. För samma volym räcker det med 20 ml. Gödsla vid roten av växten.

Detta är ett universellt botemedel som hör till kategorin biologiska tillväxtstimulerande medel . Det återställer den nödvändiga jordkompositionen, ökar växternas reproduktiva funktioner. Dess verkan sträcker sig till rotdelen och vegetativ.

Det är värt att överväga vilken sorts vitlök som odlas för vintern eller våren. Sommarväxten matas också med sulfater före skörd. Zinksulfat är lämpligt, en kvarts tesked späds ut i 10 liter vatten, den här mängden räcker till 1,5 kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En gång i juni är det tillåtet att använda ruttnad gödsel med tillsats av 5 gram urea för toppdressing . 10 liter vätska kräver bara 250 gram gödsel. En kvadratmeter kommer att kräva 3 liter av en sådan komposition. Proceduren upprepas efter tio dagar. Resultatet av sådan matning blir den snabba tillväxten av vitlök. Huvudet utvecklas snabbare.

En månad före skörd används fosfat-kaliumgödselmedel. För 10 liter vätska, ta 20 gram superfosfat och 10 gram kaliumklorid . Nitrophoska används ofta som ett substitut.

Om du applicerar toppdressing enligt planen behöver du inte använda något extra innan du skördar grödan direkt . Dessutom kan befruktning två eller tre veckor i förväg förstöra produkten eftersom tillsatserna inte absorberas av vitlök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man matar?

Varje odlare väljer själv det bästa gödningsmedlet. Det finns de som borde komma först.

  • Urea . Det första du ska använda för stora huvuden. En tio liters hink kommer att kräva 15 gram urea. Gödsel appliceras innan skörd 30 dagar i förväg. Applicera endast en gång, behövs inte längre före skörd.
  • Ammoniumnitrat . Detta är en av de åtgärder som snabbt absorberas av rotsystemet av vitlök. Som ett resultat är växten mättad med de nödvändiga komponenterna.
  • Detta verktyg används för att dubbelmata vitlöken på våren . Det är också nödvändigt för den enorma huvudstorleken i slutändan. 14 dagar bör gå mellan procedurerna, den sista befruktningen är en månad innan du gräver ut vitlöken. 15 gram gödselmedel späds ut med 12 liter vätska. En löpmeter kräver 3 liter lösning. Använd inte under sommarmånaderna, särskilt när det gäller tidig vitlök.
  • Kaliumsulfat . Behovet av det visas vid de första manifestationerna av gulnat grönska. Komponenten introduceras under perioden med aktiv tillväxt. Ask kan läggas till som en extra komponent.
  • Superfosfat . Det hjälper till att normalisera ämnesomsättningen i vitlökets celler. Det är värt att lägga till jorden på sommaren, i juni, eftersom superfosfat används som den sista toppdressingen en månad före skörd. Det är tack vare superfosfat som huvudet blir stort och snyggt. Tillsätt 20 gram av ämnet till en tio liters hink.
  • Nitroammofosk . Detta gödningsmedel innehåller fosfor, kalium, kväve. Deras huvudsakliga syfte är att öka plantans motståndskraft mot olika typer av sjukdomar, samt att påskynda processen med huvudbildning. 2 matskedar kräver 10 liter vätska. Toppdressing måste vara blad.
  • Flerkomponentläkemedel . Det finns ett rikt sortiment av multikomponentgödselmedel på marknaden som också kan användas för slutförband av vitlök. Agricola, Gumat och Fasco fick bra recensioner. Du kan hitta dem både i granulär och flytande form. Tack vare sådan utfodring är det möjligt att avsevärt öka avkastningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

För att uppnå önskat resultat måste du mata vitlöken ordentligt en månad före skörden. Om du gör allt fel, utan att iaktta grundläggande krav, kan anläggningen lätt skadas.

Med bladdressing kan du ge vitlök de nödvändiga näringsämnena. Trots att åtgärden i detta fall inte kan kallas långsiktig, är gödningsmedel mycket effektiva. Lövverket vattnas från en vattenkanna eller sprayas. Epin och Energen används som tillväxtstimulerande medel.

Bladförband utförs vid en lufttemperatur på 10 C med ett plustecken , i värmen är det inte värt att göra, särskilt under dagen, eftersom du på så sätt lätt kan bränna växtens lövverk. Gödsel appliceras också på jorden före plantering. Marken är berikad med de nödvändiga komponenterna, tack vare vilka vitlök har var man kan få vitaminer och mineraler för det första utvecklingsstadiet.

Standard rotvattning utförs på sommaren och sen vår . Det rekommenderas att inte hälla flytande gödningsmedel direkt under stammen, utan att hålla ett avstånd på flera centimeter för att inte bränna vitlöken.

Om du gör allt rätt kan du vid skördetiden få en stor vitlök med en perfekt presentation.

Rekommenderad: