Tobakssåpa: Instruktioner För Användning Mot Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Används Det Inom Trädgårdsodling För Kål, Gurkor Och Andra Grödor?

Innehållsförteckning:

Video: Tobakssåpa: Instruktioner För Användning Mot Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Används Det Inom Trädgårdsodling För Kål, Gurkor Och Andra Grödor?

Video: Tobakssåpa: Instruktioner För Användning Mot Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Används Det Inom Trädgårdsodling För Kål, Gurkor Och Andra Grödor?
Video: Tips för att skörda och förvara GURKA på ett bra sätt utan att den blir hängig 2024, April
Tobakssåpa: Instruktioner För Användning Mot Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Används Det Inom Trädgårdsodling För Kål, Gurkor Och Andra Grödor?
Tobakssåpa: Instruktioner För Användning Mot Skadedjur Och Sjukdomar. Hur Används Det Inom Trädgårdsodling För Kål, Gurkor Och Andra Grödor?
Anonim

Trädgårdsmästare och trädgårdsmästare som bryr sig om sina växter och träd ägnar stor uppmärksamhet åt att ta hand om dem. De använder olika medel för att avvärja skadedjurattacker eller hantera sjukdomar. Bland de medel som praktiseras inom trädgårdsarbete spelar tobakssåpa en viktig roll.

Egenskaper

Tobaks tvål hjälper dig att bli av med skadedjur och sjukdomar snabbt och enkelt. Det är en flytande produkt som späds ut med erforderlig mängd vatten enligt bifogade instruktioner. Oftast produceras den i en 250 ml flaska.

Det inkluderar:

  • vatten;
  • kaliumsalter av fettsyror, naturliga fetter, vegetabiliska oljor;
  • extrakt av tobak;
  • gran extrakt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta verktyg används framgångsrikt inom trädgårdsodling och inomhusväxter. Läkemedlet har följande egenskaper:

  • tobaksextrakt dödar insekter och verkar i 2 veckor och förhindrar att nya skadedjur attackerar planteringar;
  • gran extrakt är avsett för utveckling av immunitet hos växter mot olika sjukdomar;
  • läkemedlet klarar sig bra med bladlöss, skida, falsköld, thrips, Colorado potatisbagge, trådmask och många andra insekter;
  • anses vara en miljövänlig produkt, vilket gör den helt ofarlig för grödan.

Lösningen kan beredas mycket snabbt och den är lämplig för en mängd olika grönsaks- och fruktgrödor, till exempel:

  • kål, tomater, gurkor, paprika, äggplanter, rödbetor, morötter, zucchini;
  • persika, körsbär, plommon, äpple, päron, aprikos;
  • hallon, jordgubbar, körsbär, vinbär, blåbär, björnbär.
Bild
Bild

Alla blommor och andra dekorativa grönområden kan behandlas med en lösning av tobakstvål. Detta botemedel fungerar särskilt effektivt och väl på rosor när det påverkas av olika skadedjur.

Tvål är prisvärd och orsakar inte svårigheter vid tillverkning av lösningen och användningen, därför är den efterfrågad bland sommarboende.

Detta läkemedel har inga speciella nackdelar . Man kan bara tillskriva dem det faktum att han inte kan rädda från alla skadedjur. Till exempel kommer en sådan tvål inte att ha någon effekt på kvalster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Tobaks tvål innehåller alltid huvudingrediensen - tobak, men olika tillverkare kan lägga till olika ingredienser i ett försök att förbättra och förlänga koncentratets effekt.

Tvål kan produceras i olika förpackningar, under olika namn, varierar i volym och design, men handlingsprincipen är likadan för alla typer. Låt oss överväga bara några av dem som erbjuds av butiker till sommarboende och trädgårdsmästare.

  • Tabamin . Det är en insekticid med tobaks-tvål, tillgänglig i en 250 ml flaska. Redan från den ljusa etiketten är det klart att läkemedlet kan användas för en mängd olika grödor. Alla detaljer i beredningen av kompositionen finns i instruktionerna. Kostnaden är bara 80 rubel. Mer åtgärder riktas mot skadedjursbekämpning.
  • Tobaks tvål "Ivanovskoe " tillverkaren erbjuder att köpa samma volym för endast 65 rubel. Vätskan innehåller tobak och gran extrakt. Förutom att tvålen kommer att bekämpa skadedjur kommer det också att stärka växternas immunitet.
  • Spray tobakssåpa kostar 95 rubel har samma sammansättning och effekt, men låter dig applicera vätskan omedelbart, vilket har vissa bekvämligheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av tvål kan köpas i trädgårdsbutiker och lösa alla problem i din trädgård.

Användningsinstruktioner

Tvålen används för sprutning av en mängd olika växter. Vanligtvis späds koncentratet först ut i en liter vatten och sedan bringas vätskan till önskad volym . Lösningen ska användas omedelbart efter beredning.

Sprutning utförs på morgonen eller kvällen i torrt väder . Även om lösningen är ofarlig för människor, bör skyddshandskar bäras. En sådan åtgärd är alltid lämplig för alla arbeten i trädgården, särskilt med olika förberedelser. Efter att lösningen har beretts och hällts i en sprayflaska måste alla plantens stjälkar och blad behandlas noggrant. I detta fall är bearbetning från insidan av bladen också en förutsättning. Låt dig inte dras med bearbetningen när det redan finns frukter på träden eller sängarna. Det är fortfarande bättre att bara bearbeta bladen och försöka kringgå frukterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter den första behandlingen kommer en andra körning att krävas. Detta bör göras ungefär en vecka efter den första. Du bör dock titta på situationen. Om en insektsangrepp ser ut som en riktig naturkatastrof kan 3 behandlingar göras med ett intervall på 5 dagar.

Vid behov kan du späda ut koncentratet i en 10 liters hink och vattna växten vid roten

Det bästa alternativet för alla planteringar är att i förväg se till att insekter och sjukdomar kringgår dem. Och för detta, i början, under växtsäsongen, kan växter behandlas som en profylax. Samma händelse kan upprepas på en månad.

Rekommenderad: