Toppdressing Av Rödbetor Med Salt: Vattna Med Saltvatten. Hur Man Matar På Det öppna Fältet För Att Göra Det Sött? Bearbetning Av Lösningens Proportioner

Innehållsförteckning:

Video: Toppdressing Av Rödbetor Med Salt: Vattna Med Saltvatten. Hur Man Matar På Det öppna Fältet För Att Göra Det Sött? Bearbetning Av Lösningens Proportioner

Video: Toppdressing Av Rödbetor Med Salt: Vattna Med Saltvatten. Hur Man Matar På Det öppna Fältet För Att Göra Det Sött? Bearbetning Av Lösningens Proportioner
Video: Tändkottar så här tillverkar du egna. Självhushåll och återbruk Braskotten 2024, Maj
Toppdressing Av Rödbetor Med Salt: Vattna Med Saltvatten. Hur Man Matar På Det öppna Fältet För Att Göra Det Sött? Bearbetning Av Lösningens Proportioner
Toppdressing Av Rödbetor Med Salt: Vattna Med Saltvatten. Hur Man Matar På Det öppna Fältet För Att Göra Det Sött? Bearbetning Av Lösningens Proportioner
Anonim

Varje anläggning behöver noggrann vård, bearbetning, utfodring och skydd mot påverkan av negativa faktorer. Om du odlar rödbetor måste de också matas, särskilt natrium, eftersom växten växer ofta på tung, tät mark. För att kompensera för bristen på detta spårelement använder vissa dyra medel, men det är inte nödvändigt. Du kan använda vanligt bordsalt. Din uppmärksamhet uppmanas till instruktionerna för beredning och användning av en sådan toppdressing för betor, vilket kommer att leda till en skörd av läckra och söta frukter.

Bild
Bild

Vad är det för?

Toppdressing av rödbetor med salt är mycket efterfrågad bland erfarna agronomer. Rotgrödan odlas nästan överallt, men du kan möta sådana problem som skadedjur och torka. Många trädgårdsmästare övar på att vattna plantor med en saltlösning, vilket leder till ett fantastiskt resultat . Även om detta förfarande kan verka ovanligt för nybörjare, har det sina egna egenskaper och fördelar som du bör bekanta dig med.

Tack vare denna bevattningsmetod kommer betbetopparna inte att utsättas för torrhet och vissning, och rotgrödan kommer att börja öka mängden sockersubstanser . Tack vare saltlösningen förbättras markens natriumsammansättning avsevärt, så grödans växtsäsong blir positiv. Men för att få ett högkvalitativt resultat är det extremt viktigt att följa alla proportioner och termer, samt följa instruktionerna, detta är det enda sättet att skörda läckra grönsaker.

En regel att komma ihåg är att när man vattnar med saltlösning är det viktigt att inte röra andra växter ., för vilka natrium kommer att bli ett gift, rekommenderar därför experter att du korrekt bestämmer behandlingsmetoden.

För att förstå om denna typ av utfodring krävs för rödbetor, var uppmärksam på växtens löv. Om rodnad visas på dem betyder det att det är dags att applicera salt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under hela tillväxtperioden för rotgrödor spelar toppdressing en viktig roll. Ofta är detta vanligt vatten blandat med mineraler som kommer att mätta jorden med de nödvändiga spårämnena . Denna gröda älskar natrium, om det känns brist på det, vilket ofta händer i vissa regioner, är det viktigt att börja gödsla i tid. Dessutom kommer detta att öka avkastningen, och rödbetans smak kommer utan tvekan att överraska dig positivt. Denna matningsmetod är budgetmässig, men samtidigt effektiv, och detta är det viktigaste.

Många agronomer påpekar att användningen av en saltlösning är lika med effekten av dyra gödningsmedel . De främsta fördelarna med utfodring inkluderar det faktum att du kompenserar för bristen på spårämnen som har en gynnsam effekt på rotgrödans utveckling. Eftersom salt är en prisvärd produkt behöver du inte lägga mycket pengar på olika kemikalier. Det finns inga giftiga ämnen i denna produkt, så bearbetningen av rotgrödor kommer att vara säker och miljövänlig.

Trots att vi talar om en saltlösning kommer det att ha en positiv effekt på rödbetans smak, nämligen: det kommer att göra det sött. Samtidigt kommer växten att skyddas mot skadedjur och ett antal sjukdomar, vilket inte är mindre viktigt.

Men utfodring kan överanvändas om du inte följer standarddosen, så det är oerhört viktigt att känna till reglerna och följa receptet.

Bild
Bild

Behandlingstid

Det rekommenderas att använda saltlösning minst 3 gånger per säsong. Den första utfodringen bör ske efter att cirka 6 löv har bildats. Andra gången är det bättre att utföra det under bildningen av betor, och de sista - 2 veckor före skörd . Vattning kommer att öka sötmen hos rotgrödor avsevärt, men om proportionerna inte observeras blir resultatet det motsatta.

Det är nödvändigt att utfodra ofta och noggrant studera jordens tillstånd.

Bild
Bild

Hur man lagar mat?

För att göra en lösning måste du ta vanligt bordsalt, som finns i varje hem. När det gäller koncentrationen av denna komponent måste den bestämmas av topparnas tillstånd . Om bristen inte är så stor räcker det med en 10-liters hink vatten per kvadratmeter, där du måste späda ut huvudingrediensen i mängden 1 tesked, vilket kommer att räcka.

Om stora röda ränder har bildats på bladen, indikerar detta att växten saknar mycket natrium, så ta 2 gånger mer salt . Denna lösning låter dig också skydda grödor från insektsangrepp. Ta 5 g salt och lös upp i en liter vatten, detta är normen, det rekommenderas starkt inte att öka dosen. Se till att alla kristaller är helt upplösta, sedan kan du spraya växten.

Det finns en algoritm som följer för att uppnå ett positivt resultat . Häll den nödvändiga mängden salt med bara ett par matskedar vatten, värm sedan blandningen för att säkerställa fullständig upplösning av kristallerna. Detta koncentrat hälls i resten av vattnet och blandas. Du kan låta infusera i 10 minuter och sedan applicera förbandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Vattning i det öppna fältet med saltvatten måste vara korrekt för att inte skada kulturen och få en söt rotfrukter, från vilken du kan laga olika rätter. Toppdressing bör kombineras med tidig vattning, så använd följande rekommendationer.

  • Innan de första skotten visas, se till att jorden är tillräckligt fuktig. Vattna de unga planteringarna varje gång matjorden torkar ut.
  • Så snart de första bladen dyker upp kan du utföra den första utfodringen med en saltlösning.

I utvecklingsprocessen ackumulerar rotgrödor spårämnen med fukt, och absorptionen av näringsämnen sker djupt, cirka 15 cm från jordens yta. Detta innebär att jorden måste vara väl fuktad för att säkerställa tillräcklig fukt. Så snart rödbetornas diameter når 6 cm kan du använda andra gödningsmedel, till exempel träaska, vilket också är mycket efterfrågat.

Eftersom temperaturen är särskilt hög på sommaren och nederbörd är ganska sällsynt, är det nödvändigt att vattna den varannan dag för att förhindra att topparna torkar ut.

Om bladen även efter det fortfarande är röda, behandlas de med saltlösning genom bevattning . En standard 10-liters hink ska räcka för en kvadratmeter av trädgården, detta bör göras efter att plantorna har tunnats ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men när rotgrödan redan har dykt upp görs bevattning en och en halv vecka och mängden vatten ökar med ytterligare 5 liter. Du bör dock överväga graden av torrhet och temperatur, du kan behöva öka vattningen. I början av augusti reduceras bevattningen till ett minimum och vattningen stoppas helt 3 veckor före skörden. Det finns ett antal misstag som nybörjare ofta gör, så det är bättre att bekanta sig med dem i förväg för att inte stöta på problem.

  • Om du såg att saltanvändning inte ledde till någonting betyder det att du översvämmade jorden med vanligt vatten, vilket ledde till överdriven fukt i jorden.
  • Frekvent användning av toppdressing kan påverka plantornas tillstånd negativt. Underlåtenhet att följa doseringen och instruktionerna för användning av gödningsmedel kommer att skada grödan.
  • Det är absolut nödvändigt att upprätthålla rätt natriumkloridkoncentration.
  • Använd inte salt som innehåller jod eller fluor, det kommer att förstöra växterna.
  • Innan du applicerar en sådan toppdressing är det nödvändigt att studera jordens skick, kanske innehåller den redan tillräckligt med natrium och befruktning krävs inte. Om det är för mycket av komponenten, är jorden utarmad och blir tät, växterna utvecklas mycket långsammare och kommer att vara torra, oavsett vattningsfrekvens.
  • Experter rekommenderar att man tar hänsyn till särdragen i vattnet som används för att bevattna marken. Vätskan kan innehålla en stor andel klor, därför måste den försvaras innan den används. I sommarstugor finns det ofta stora fat där man kan samla regnvatten eller ta med sig från en brunn. Att vattna med sedimenterat vatten kommer att förbättra växtens immunitet och mata det korrekt, vilket påverkar tillväxten av rotgrödor av hög kvalitet.
  • För kallt vatten kan leda till utveckling av växtsjukdomar. Den optimala temperaturen för vätskan för bevattning är 12-23 °. Gödsla med saltlösning i samma takt.
Bild
Bild

Lossa marken innan du behandlar sängarna med murbruk . Krossa det efter bevattning så att fukt kan tränga djupare. Det är bättre att mjukna hårt vatten med träaska; cirka 60 g av detta gödningsmedel kommer att behövas för 20 liter. Överskott av fukt kan också skada rotgrödan, som blir vattnig och inte kan lagras på länge.

Om den väl spillts ut kommer saltlaken att vara till stor nytta för den framtida grödan. Detta är ett av de mest prisvärda och effektiva sätten att uppnå sötma hos dina rödbetor. Efter att ha använt den minst en gång kommer du att bli övertygad om ett fantastiskt resultat. Följ instruktionerna så skördar du läckra rotfrukter.

Rekommenderad: