Klädda Stolar (58 Bilder): Klassiska Modeller Med Klädsel Och Rygg, Produkter Med Slips Och Halvmjukt Säte

Innehållsförteckning:

Video: Klädda Stolar (58 Bilder): Klassiska Modeller Med Klädsel Och Rygg, Produkter Med Slips Och Halvmjukt Säte

Video: Klädda Stolar (58 Bilder): Klassiska Modeller Med Klädsel Och Rygg, Produkter Med Slips Och Halvmjukt Säte
Video: How to Attach Traditional Webbing 2024, April
Klädda Stolar (58 Bilder): Klassiska Modeller Med Klädsel Och Rygg, Produkter Med Slips Och Halvmjukt Säte
Klädda Stolar (58 Bilder): Klassiska Modeller Med Klädsel Och Rygg, Produkter Med Slips Och Halvmjukt Säte
Anonim

Det är svårt att föreställa sig något hus idag utan stolar, för det här är en av de viktigaste och mest använda möblerna som omger oss hela tiden. De kan vara speciella - en stol för en regissör eller en stol för att arbeta vid en dator, de är uppdelade efter deras funktionella egenskaper - produkter för köket eller för vardagsrummet, och de kan också ha ett originellt utseende, kan vara hårda och mjuka, med eller utan armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Soft är en produkt som har ett säte med fyllning och klädsel. Den har också fjädrar inuti den för att säkerställa att stolen har en lång livslängd.

Bild
Bild

Om det inte finns några fjädrar anses stolen vara halvmjuk. Produkten kan vara med eller utan en mjuk rygg, ofta har stolens armstöd också fyllmedel. Produktens mjukhet talas dock fortfarande om just närvaron av ett bekvämt säte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller av denna typ av möbler skiljer sig åt i färg, stil, material och design. Således kan alla produkter delas in i följande grupper:

Klassiska stoppade stolar - det här är konstruktioner som består av en hel kropp eller har en kropp av delar.

För vardagsrummet är det bättre att välja klassiska modeller i vita eller mörka färger, eftersom de ser eleganta ut i inredningen och fokuserar på lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka fällbara stolar brukar ha en kropp som fälls som sax eller stolar i en biosal.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper möbler i korridoren kan du välja fällbara stolar med ett säte av mjukt fyllmedel.

Nu kan en fashionabel nyhet kallas mjuk produkter med lätt ramkonstruktion … De är tillverkade av böjd limmad plywood. Vissa modeller av dessa provisoriska stolar har ett speciellt fotstöd. Ryggarna är ofta höga och nackstödet hjälper till att slappna av den trötta nacken.

Bild
Bild

Mjuka modeller med vagnskruv är också mycket populära bland vanliga människor på sistone. Och allt för att en sådan dekorationsteknik gör att du kan göra möbler mer voluminösa, luftiga, vilket omedelbart ökar dess värde i köparens ögon. Som dekor används täta textilier eller läder med en screed.

Bild
Bild

Material (redigera)

För att hitta en bra mjuk stol som kan tjäna dig länge måste du välja rätt material från vilket den är skapad.

Elite klassiska europeiska stolar är gjorda av träslag som ek och mahogny, al och körsbär. Billigare material är tall och björk. Dessutom kan metall eller plast användas för att göra kroppen till en mjuk produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stolens säte används både naturmaterial (filt, dun, hästhår) och konstgjorda (skumgummi och polyuretan, syntetisk vinterisator) som fyllmedel.

Klädsel tillverkas oftare av sammetstyg och jacquard, plysch och gobeläng, siden, stolar med läderklädsel är också mycket populära. Naturligt eller konstläder ser solidt och presentabelt ut. Men tygklädsel, till exempel velour, ser inte sämre ut, harmoniserar vackert med resten av rummet.

Bild
Bild

Klädmaterialet du väljer ska vara hållbart och lätt att rengöra.

Korgmjuka rottingprodukter är mycket populära bland vanliga människor. På grund av sitt öppet utseende verkar de inte stora även i ett litet rum, och med deras hjälp får interiören speciella uttalade funktioner.

Bild
Bild

Dimensioner

Djupet på en stol är vanligtvis 45-55 cm och bredden 45-60 cm. Komforten hos en mjuk produkt beror ofta på ryggen, eller snarare dess material, samt lutningsvinkeln. Det ska vara 110-120 grader.

Armstöden i produkten måste vara elastiska så att du snabbt kan stå upp när du lutar dig på dem. De är vanligtvis placerade på en höjd av 18-24 cm från sätet.

Leta efter en stol som passar din höjd perfekt. Många produkter har en sitthöjd på 45 cm, men modellerna kan väljas högre eller lägre om det behövs.

Utseendet och storleken på en stol kan mest direkt påverka interiören i rummet där den ligger. Till exempel kommer en liten mjuk stol med gröna tygklädsel på rygg och armstöd att passa perfekt in i det lilla mörkare vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Det är nödvändigt att välja färg på den stoppade stolen, med beaktande av vissa designregler:

Stolen ska ha samma färg som väggytorna i rummet. Om de är målade i en blå nyans kommer modellerna av en mättad blå färg att se bra ut på deras bakgrund. För väggar med beige färger är produkter i bruna toner lämpliga, för gröna väggar väljs produkter med ljusgröna färger och mörka färger

Bild
Bild

Om väggarna i rummet är svarta eller gråa, ljusbeige eller vita, bruna, väljs möbelelementen i samma neutrala toner. Du kan välja grå produkter för gräddeväggar, och svarta produkter ser bra ut med vita väggar. Och då får du en ljus och kontrasterande effekt

Bild
Bild

Om ditt hem övervägande är inrett i ljusa färger, hjälper stolarnas neutrala färg till att hålla en färgbalans. Det kan vara mjuka produkter av vita och svarta, gråa och beige nyanser

Bild
Bild

Ljusa stolar med rött klädsel kan vara en accentplats i ett rum. Om utrymmet är dekorerat i vita och gråa färger, kommer bara röda eller ljusgröna stolar att spädas och lägga ljusstyrka till denna tonade tystnad

Bild
Bild

Med hänsyn till färglayouten placeras färgade möbler i inredningen i en helt annan färg

Detta är till exempel alternativet när gula produkter kan stå mot bakgrunden av blå väggar och orange produkter mot bakgrunden av lila.

Typer

Den största efterfrågan är på mjuka produkter där du måste sitta på dem under mycket lång tid. Därför kan du allt oftare i hem och kontor se en variant av fåtöljer - funktionella enheter med ett mycket bekvämt säte. En stol-stol är en modell med armstöd som kombinerar fördelarna med både en stol och en fåtölj. Ett mjukt, halvcirkelformat eller fyrkantigt och ibland rektangulärt ryggstöd är så bekvämt som möjligt. Bekväma armstöd kan tillverkas av massivt trä, vilket gör denna modell exklusiv, eller från mjuk fyllning och högkvalitativ klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

En liknande stol i en butik kan säljas med eller utan armstöd. Själva armstöden kan vara hårda, halvmjuka (med vaddering) eller mjuka - med vanlig fyllning och klädsel av läder eller textilier. Att välja en stol med eller utan armstöd är enbart en fråga om personlig preferens. Armstöd är viktiga för stolen du använder dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt om enheten du väljer kommer att ha en hård eller mjuk rygg. Det finns två typer av ryggar - hårda som är gjorda av samma material som stolbenen, eller med mjuk fyllning och klädsel, som sätet.

Om du föredrar en bekväm vistelse, köp sedan en stol med en mjuk rygg. Du kan välja en kombinationsstol med vadderat säte och hård rygg.

Stil

Mjuka produkter i klassisk stil kan dekorera den mest blygsamma interiören, eftersom de själva är ett tecken på aristokrati och oklanderlig smak hos sina ägare. Högkvalitativt trä kombinerat med naturlig klädsel och utsmyckade element på baksidan ger designen en vintage touch, vilket är särskilt viktigt nu.

Bild
Bild

En ny trend inom möbeldesign presenterade moderna stolar i jugendstil. De sticker ut för sina enkla former med en ovanlig utföringsform. Smidiga linjer och naturmaterial, inget överflödigt och betungande - det här är de viktigaste fördelarna med denna stil.

Bild
Bild

Lyxig klädsel av mjuka strukturer, deras utsmyckade ben och originaldekorationer i hela produkten - allt detta är en uttalad funktion i barockstil, som passar perfekt in i ett lyxigt möblerat vardagsrum eller sovrum.

Bild
Bild

Dekor

Du kan göra stoppade stolar mer attraktiva med hjälp av olika moderna designtekniker - med tyg, decoupage, med jutrep eller ett tåligt satinband.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan byta klädsel på stolen från jacquard till gobeläng, sy vanliga överdrag till stolar eller använda kappor.

För särskilt festliga datum kan du dekorera produkter med tygblommor. Du kan använda dekorativa kuddar, tallkottkompositioner eller kransar. Inredningen av stolar i shabby chic -stil är populär, där koraller och sjöstjärnor, skal och stenar används.

Bild
Bild

Design

Mjuka träarmaturer är utvalda för köket, matsalen eller vardagsrummet i klassiska och Provence-, Empire- eller barockstil. Böjda möbler med fantasifulla ben med träsniderier passar bäst för den klassiska stilen.

Ryggstödets eleganta form med böjda former eller sniderier ger en speciell skönhet - detta är en gåva för traditionella sovrum och matsalar.

Mjuka trävitmodeller med ett matbord kommer att se harmoniska ut i vilken köksstil som helst - från klassisk till högteknologisk.

I minimalismens stil blir stolarna mindre prickiga, men mer funktionella och har de mest förenklade formerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En stoppad stol måste uppfylla ergonomiska krav. Föredra produkter med mjuk rygg och armstöd - de låter dig koppla av så mycket som möjligt medan du sitter. Välj formen på stolen som fungerar bäst för dig. Låt den vara halvcirkelformad eller standard - huvudsaken är att den ger dig den nödvändiga komforten under hela driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontakta din återförsäljare för att ta reda på vilka material din favoritstol är gjord av. De måste vara helt säkra. Hitta tid och möjlighet att komma till salongen och känna ditt framtida köp, eller ännu bättre - sitt på den.

Om sätet pressas under kroppens vikt och klädseln börjar skrynkla eller skrynkla, kommer kvaliteten på sådana material att vara tveksam.

Fyllmedlet här ska ha en tät struktur och återgå till sin ursprungliga form när du kommer ut ur stolen.

Fördelar och nackdelar

De främsta positiva egenskaperna hos stoppade stolar:

Deras lilla storlek gör att de kan placeras inte bara i rum utan också i korridoren, på balkongen, loggian och köket

Bild
Bild
  • En mängd olika design- och konstruktionslösningar.
  • Funktionalitet och praktiska egenskaper.
  • Bekvämlighet och komfort.
  • Attraktiv design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mycket färre negativa egenskaper hos stoppade stolar:

  • Om du köper en dyr stol som inte passar din kropp är det osannolikt att du blir nöjd med ditt köp.
  • Klädda stolar är mycket tyngre än vanliga stolar och är därför mycket mindre rörliga.

Kända tillverkare och recensioner

När du väljer stoppade stolar, ge företräde åt kända europeiska märken.

Du kommer inte ångra att du beställde mjuka produkter från så kända företag från Italien som Parente Tradyng Corporation, Tekhne eller Faggiani S. R. L., eftersom deras stolar är ett exempel på kvalitet och utsökt inredning.

Bild
Bild

Fabrikerna "Amadeus" och "Ladoga", Noginsk stolfabrik är redo att erbjuda sina kunder de mest intressanta modellerna av material av högsta kvalitet till ett förmånligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler från Malaysia har alltid varit kända för kvalitet, utsökt design, hållbarhet och lyx. Bland det stora utbudet av produkter från företagen Eurospan och Woodhause kan du enkelt hitta snygga stoppade möbler av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida exempel och varianter

Det är bäst att välja mönster för sovrummet med armstöd. När det gäller bekvämlighet är de jämförbara med riktiga fåtöljer, men de ser mycket mer eleganta ut och ser visuellt inte besvärliga ut i rymden.

Bild
Bild

Mjuka föremål erbjuds också idag för barnrummet. Fluffiga mjuka säten, horn istället för rygg, ben med "hovar" - hur kan du inte le!

Bild
Bild

Gör-det-själv-mjuka stolar är också mycket efterfrågade idag, särskilt om du bara vill ha en vanlig trästol och en mjuk kudde fixerad på sitt säte för att skapa dem.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig om det invecklade med att välja stolar i följande video.

Rekommenderad: