Fällbara Trästolar: Vikbara Produkter Med Massivt Trä

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Trästolar: Vikbara Produkter Med Massivt Trä

Video: Fällbara Trästolar: Vikbara Produkter Med Massivt Trä
Video: Vit lasyr på nya snickerier inomhus (www.ottossonfarg.com) 2024, April
Fällbara Trästolar: Vikbara Produkter Med Massivt Trä
Fällbara Trästolar: Vikbara Produkter Med Massivt Trä
Anonim

De flesta moderna bostäder skiljer sig inte åt i stora filmer, och möbler för dem måste väljas på lämpligt sätt. För att spara ledigt utrymme utan att förstöra inredningen kan du använda moderna hopfällbara stolar av trä.

Sådana genomtänkta och praktiska möbler har ett antal funktioner och positiva egenskaper som varje konsument bör känna till och strävar efter det mest bekväma och organiska arrangemanget i sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den största fördelen med fällbara trästolar är deras rörlighet. Sådana möbler kan enkelt flyttas om till en ny plats, utan extra ansträngning och utan att spendera mycket tid. Även ett barn kan enkelt klara av ett så enkelt jobb. Det är också värt att notera den lilla storleken på sådana inredningsartiklar.

Som regel är fällbara stolar lätta på grund av sin kompaktitet. Lättheten och rörligheten hos fällbara stolar talar för sin mångsidighet och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana stolar används inte bara i heminredning, utan också i arrangemang av personliga tomter eller tas med dem på semester. Lyckligtvis producerar moderna tillverkare en stor variation av sådana modeller, utrustade med olika användbara element. Till exempel för inte så länge sedan dök funktionella vikningsstrukturer med en hängare ut på marknaden.

Det är värt att notera hållbarheten och tillförlitligheten hos sådana stolar. De har inte komplexa och invecklade mekanismer med många rörliga delar som snabbt och ofta misslyckas.

På grund av sin okomplicerade design kan sådana möbler tjäna mycket länge och inte orsaka några problem under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna hopfällbara modeller är gjorda av en mängd olika träslag. Detta tyder på att det är möjligt att välja rätt alternativ, inte bara för varje smak och färg, utan också för din plånbok.

Modeller

Det finns många olika fällbara stolar på den moderna möbelmarknaden. Det är värt att lära känna bättre både naturliga trästrukturer och andra populära modeller som efterfrågas bland moderna konsumenter.

Trä

De mest högkvalitativa, vackra och miljövänliga är vikprodukter från massivt trä. Sådana strukturer är mycket dyrare än plast eller metall, men de är överlägsna i många egenskaper. I modern möbelproduktion används följande träslag: ek, al, tall, björk, hevea, bok, lärk, lönn, ask, valnöt, rotting, wenge.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest prisvärda produkterna är massiv tall eller björk. Men det låga priset betyder inte alls den låga kvaliteten på sådana produkter.

Modellerna av björk och tall är billigare, eftersom de inte är gjorda av värdefulla träslag, utan av utbredd i vårt land. Det råder ingen tvekan om säkerheten och miljövänligheten hos trämöbler, eftersom den är tillverkad av naturmaterial som inte innehåller farliga och skadliga ämnen.

Fördelarna med trämodeller inkluderar också deras hållbarhet och styrka. Det är inte så lätt att skada sådana möbler, och det kan tjäna i mer än ett dussin år.

Förutom det höga priset tillskriver många konsumenter vårdens komplexitet till de negativa aspekterna av sådana möbler.

Bild
Bild

Naturligt trä måste regelbundet behandlas med speciella skyddande blandningar, utan vilka det kan blekna, spricka eller torka ut. Dessutom bosätter sig olika parasiter ofta i obehandlat trä, och det är mycket svårt att bli av med dem.

Tillverkad av MDF, laminerad spånskiva

Stolar av material som MDF eller spånskiva blir billigare för köparen. Denna råvara består av träavfall och olika föroreningar, vilket avsevärt minskar kostnaden för det. Utbudet av sådana möbler idag är större än någonsin. Det är mycket populärt på grund av sitt överkomliga pris, hållbarhet och slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men dessa prisvärda heminredning har också ett antal nackdelar

  • Först och främst bör man lyfta fram den rustika och monotona designen av sådana inredningsartiklar. De är alla lika. Att hitta en verkligt unik designerbit av spånskiva eller MDF är ganska svårt.
  • Spånskiva innehåller formaldehydhartser som är farliga för människors hälsa och som frigörs vid höga temperaturer. Det är bättre att inte vara nära sådana möbler i varmt väder. För att rädda dig själv från ett sådant farligt inflytande kan du vända dig till produkter från laminerad spånskiva i klass "E-1" eller modeller som är färdiga med faner.

Fällstolar av dessa material är vanligare jämfört med modeller av massivt trä. Detta beror på deras låga pris och stora sortiment. Dessutom behöver sådana möbler inte behandlas med speciella kemikalier för att behålla sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Metallkonstruktioner är de starkaste och mest hållbara. Lejonandelen av metallstolar är lätt, så du behöver inte oroa dig för skador på golvet i rummet. Målade eller förkromade material kan användas vid tillverkning av sådana strukturer. De senare ser särskilt attraktiva och snygga ut.

Det bör dock komma ihåg att sådana möbler ser bäst ut i moderna stilistiska riktningar, och du bör inte använda dem i klassikerna.

Bild
Bild

Fällbara pallar på en metallram har ofta låg rygg och vanliga stolar är utrustade med bekväma armstöd. Det är värt att notera det faktum att sådana möbler inte kräver särskild omsorg. Damm och smuts kan avlägsnas från ytan med en vanlig fuktig trasa.

Metallstolar behandlas som regel med korrosionsskyddande beläggningar under produktionsprocessen, vilket gör dem ännu mer hållbara och slitstarka. De flesta metallstolar är konstruerade för tung belastning (över 100 kg).

Dessutom är det mycket svårare att skada sådana möbler än till exempel plast. Det är inte utsatt för deformation och är inte rädd för mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Idag är plast ett av de mest populära, billiga och utbredda materialen, som ofta används i olika branscher. Fällstolar av liknande råvaror är lätta, estetiskt tilltalande och lätta att rengöra.

Många konsumenter väljer sådana möbler på grund av dess enorma färgspektrum. Faktum är att plast är lätt att fläcka, så på den moderna möbelmarknaden kan du hitta stolar i absolut vilken färg som helst.

Bild
Bild

Sådana möbler har dock sina nackdelar. Dessa inkluderar följande:

  • Materialets opålitlighet . Ytan på plastmöbler är utsatt för mekaniska skador och mindre defekter (sprickor och repor). Slår du för hårt kan den hopfällbara plaststolen till och med gå sönder.
  • Giftighet . När du köper sådana möbler måste du bekanta dig med kvalitetscertifikatet. Sådana dokument innehåller information om att materialet är säkert och inte innehåller giftiga ämnen. Experter rekommenderar inte att du sparar pengar, eftersom för billiga kopior kan vara hälsofarliga.
  • Värmeintolerans . Fällbara stolar i plast får aldrig placeras bredvid radiatorer eller värmare. Detta kan leda till deformation av möblerna och förlust av dess attraktivitet. När det gäller trädgårdsplaststolar är det lämpligt att placera dem i skuggan, eftersom direkt solljus också kommer att påverka materialets skick negativt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

I dag finns trästolen i valfri höjd, djup och bredd, men följande parametrar är standard.

  • 27-40 cm (bredd);
  • 30-40 cm (djup);
  • 30 cm (diameter på runda modeller);
  • 40-50 cm (höjd).

Innan du köper en stol, rekommenderas att du sätter dig på den för att förstå om den passar dig i storlek. Om möblerna verkar för trånga och smala för dig, så istället för det är det bättre att leta efter ett bredare och bekvämare alternativ.

Hur väljer man?

Du bör välja en hopfällbar stol av massivt trä genom att följa följande enkla rekommendationer:

Om du vill köpa en högkvalitativ produkt tillverkad av naturligt trä, bör du vända dig till kända och populära märken, eftersom många företag idag utfärdar billiga förfalskningar för produkter tillverkade av naturmaterial. Ofta, utåt, skiljer de sig inte från massivt trä, men de är gjorda av billigare och mer kortlivade råvaror

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Storlek dina fällbara stolar korrekt. För små rum rekommenderas det inte att köpa alltför massiva och stora strukturer, annars kommer de att begränsa utrymmet ännu mer. För rymliga rum kan du plocka upp något större och mer gediget.
  • Var noga med att inspektera vikmekanismen och se till att den fungerar korrekt innan du köper. Möbler får inte knarka, fastna eller knapra under vikning / utfällning.
  • Glöm inte den stilistiska designen av den hopfällbara stolen i trä. Sådana möbler bör helst passa in i den inredning som du köper dem för. Annars kommer stolarna att slå ut från den övergripande ensemblen och störa harmonin i situationen som helhet.

Vackra interiörer

För ett snövitt sommarkök är fällstolar av mahogny på metallramar en idealisk lösning. De kan kompletteras med en fribärande bordsskiva av samma material och kompletteras med en svart och vit matta på golvet.

I ett modernt kök med vita golv och beige väggar kommer ett svart svart bord med en rund skiva och fällbara stolar av chokladfärgat trä, kompletterat med mjuka svarta säten, att se spektakulärt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara stolar med höga ben och breda ryggar kan kompletteras med en”ö” eller bardisk i köket. Till exempel kommer sådana transformerbara möbler i en tät brun nyans att vara i harmoni med ett bord i en ljusbrun nyans. Dessa föremål kan placeras i ett rymligt friskt vitt kök med metallhängande lampor och ett matbord med träben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett mycket litet kök kan sådana stolar kompletteras med en bordsskiva.

Rekommenderad: