Fällbar Barpall: Egenskaper Hos Vikbara Barprodukter, Fördelar Och Nackdelar Med Träkonstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Barpall: Egenskaper Hos Vikbara Barprodukter, Fördelar Och Nackdelar Med Träkonstruktioner

Video: Fällbar Barpall: Egenskaper Hos Vikbara Barprodukter, Fördelar Och Nackdelar Med Träkonstruktioner
Video: Little Brazil. Ресторан бразильской кухни. Алматы - 1 Minute Story NS 2024, April
Fällbar Barpall: Egenskaper Hos Vikbara Barprodukter, Fördelar Och Nackdelar Med Träkonstruktioner
Fällbar Barpall: Egenskaper Hos Vikbara Barprodukter, Fördelar Och Nackdelar Med Träkonstruktioner
Anonim

Det är inte längre ovanligt att ha en hopfällbar eller stationär bardisk i ett hemkök eller vardagsrum. Denna möbel är mycket snygg, modern och viktigast av allt bekväm, eftersom den klarar uppgiften att ta emot ett stort antal gäster. För att inte förstöra inredningen och göra användningen av baren bekväm måste du välja rätt stolar för den.

Särdrag

Skillnaden mellan bardisken och relaterade möbler är deras höjd. Ursprungligen användes sådana möbler endast på rekreationsplatser, barer och klubbar. Vid ett långt stort bord var det mer bekvämt för besökare att kommunicera med varandra och lägga beställningar.

Med tiden började restaurang- och barmodeller av ställ och stolar flytta in i privata hus och lägenheter. Först var det ganska dyrt, inte alla kan njuta av det. Sådana möbler stoltserade i elitkök och i vardagsrummen i rika hus. Under de senaste åren har denna möbelstil blivit populär och tillgänglig för nästan alla. Bekvämlighet och snyggt vackert utseende av höga barstolar har uppskattats av många ägare av lägenheter och hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hem vardagsrum eller kök är dock inte alltid tillräckligt stort för att rymma flera stolar. I detta avseende har möbelproducenter och designers mött köparen halvvägs genom att erbjuda en mängd olika modeller av hopfällbara barstolar.

Följande fördelar med att använda hopfällbara barstolar kan särskiljas:

Bekväm förvaring på grund av förmågan att vika strukturen . Möjligheten till kompakt förvaring är särskilt viktig för små lägenheter. Stolarna kan fällas ihop i garderoben, garderoben, på balkongen, under sängen eller på mezzaninen. Om det behövs behöver du bara få rätt antal stolar, lägga ut dem och placera dem i baren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snyggt och stilrent utseende . Modeller för barmöbler är mycket olika. Material, färg, design och inredning kan väljas för varje smak. Det viktigaste när du väljer är att inte förbise den allmänna stilen och interiören i rummet, så att stolarna inte blir en irrelevant del av det. Dina gäster kommer utan tvekan att uppskatta din smak och kreativitet i utformningen av vardagsrummet eller köket.
  • Hållbarhet, lång livslängd . Moderna material och bearbetningsteknik gör det möjligt att skapa starka och hållbara möbler. Barstolar är främst utformade för användning på platser för massbesök och användning, och därför kommer de att hålla länge och felfritt när de används hemma.
Bild
Bild

Material (redigera)

Liksom vid tillverkning av andra typer av möbler används också olika material för barmodeller.

Olika träslag

Trä är ett klassiskt material för alla typer av möbler. Produkter gjorda av det har ett vackert utseende, naturlig behaglig färg. Trästolar passar bra in i alla interiörer. Dessutom är detta material mycket hållbart.

På grund av de tunga belastningarna är barstolar i trä gjorda av särskilt slitstarka träslag som ek, hornbalk. Var dock inte rädd för att sådana modeller blir för tunga och besvärliga. Träet lämpar sig bra för bearbetning och svarvning, så att modellerna av trä ser graciösa ut och inte är alltför tunga.

Träfällningsstolen passar särskilt bra in i ett vardagsrum i Provence-stil eller en matsal som är utformad som en pub.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast, konstgjord rotting

Plastalternativ är kanske de vanligaste för användning på ett café, hem, picknick eller trädgård. Detta material utsätts inte för yttre påverkan som temperatur, fuktighet. Plastmöbler är hållbara och lätta att underhålla.

Plastmodeller är mycket rika på en mängd olika färger, former, stilar och inredning. Ljusa färger och elegant utseende blir alltid en dekoration av det inre av rummet.

Modeller av konstrotting förtjänar särskild uppmärksamhet. Deras utseende efterliknar en naturlig korgstol eller pall.

Det bör noteras endast en svag sida av plastfällningsmodeller. På grund av det faktum att benstolarna på barstolar är tunna och graciösa, tål sådana möbler en belastning på högst 100 kg. Om denna massa överskrids kan de tunna benen helt enkelt delas under den sittande personens vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det i ditt fall är för mycket belastning på stolen är det bättre att välja en modell inte med flera ben, utan med ett brett stöd i mitten.

Kombinerade modeller på en metallram

Mycket ofta är barmöbler, inklusive stolar, gjorda på en metallram. Metallbenen är hållbara, böjer sig inte eller rör sig isär. De förkromade graciösa benen ser snygga och vackra ut, och beläggningen ger ytterligare skydd mot eventuell korrosion.

Ryggarna, armstöden och sätena på dessa modeller är gjorda av mjuka material. De kan vara gjorda av plast, trä, stoppade med textilier eller konstläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Modeller av vikbara barstolar kan inte bara skilja sig åt i vilken typ av material de är gjorda utan har också strukturella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom stolens funktion är att bekvämt och säkert stödja den sittande personen är det värt att uppmärksamma modellens bas. En hopfällbar barstol med fyra eller tre ben blir mer stabil, dessutom gör tunna graciösa ben att modellen ser väldigt vacker ut.

Vid modellens bas kan det finnas ett brett ben i mitten. Detta alternativ anses vara en klassiker, eftersom barmöbelns historia började just med snurrande pallar utan rygg på ett tjockt ben. Modeller med en bred bas kan vara mindre kompakta när de är vikta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ryggstödet gör utan tvekan stolen bekvämare att använda. Under samtal och ett glas vin är det alltid bekvämt att luta sig mot en mjuk, stödjande yta. Dessutom ser en stol med ryggstöd ut lite mer gedigen än en enkel pall med sittplats.

Utformningen av en fällbar stol kan också innehålla armstöd, ett bekvämt fotstöd, extra mjuka kuddar och utbytbara överdrag. Dessa tillägg gör möblerna bekvämare att använda. Ofta har stolens design ett höjdjusteringselement. Gaslyftmekanismen gör att du snabbt och enkelt kan justera landningshöjden.

Urvalstips

När du väljer barstolar bör du vara uppmärksam på följande rekommendationer:

När du väljer en bargrupp måste du först bestämma själva baren. Parametrarna för resten av elementen i gruppen, inklusive stolar, beror på dess stil, dimensioner och höjd. Efter att ha valt och installerat en bordsskiva, mät dess höjd och fortsätt från dessa mätningar när du väljer stolar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte enhetens inre stil och dess detaljer. Fällbara barstolar är graciösa och vackra i sig. Men om de inte är lämpliga i det befintliga designalternativet, blir intrycket från dem och från hela interiören bortskämd

  • När du väljer trämodeller ska du noggrant inspektera hela strukturen. Alla ytor måste slipas väl och lackeras. Flis, skav, sprickor, även små är inte tillåtna. Strukturen kommer att belastas med vikt, och felaktigt behandlat trä kan spricka eller skeva.
  • Se till att vikmekanismen fungerar bra och inte fastnar. Vik och fäll ut varje stol flera gånger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Uppskatta antalet stolar i förväg och välj en plats att förvara dem. Även om de är kompakta när de är vikta, behöver de fortfarande lite lagringsutrymme.
  • Om stolen har flera ben, kontrollera om de är lika långa. Skillnaden i en av dem med minst några millimeter kommer att leda till obehaglig vingling och instabilitet i strukturen under användning.
  • Försök att köpa möbler från pålitliga och pålitliga tillverkare som har etablerat sig på marknaden och har positiva recensioner om sina produkter.

Rekommenderad: