Höjdjusterbar Barstol: Hjulmodeller Med Armstöd Och Ryggstöd

Innehållsförteckning:

Video: Höjdjusterbar Barstol: Hjulmodeller Med Armstöd Och Ryggstöd

Video: Höjdjusterbar Barstol: Hjulmodeller Med Armstöd Och Ryggstöd
Video: Magshion Bar Stools w Adjustable Height Review 2024, April
Höjdjusterbar Barstol: Hjulmodeller Med Armstöd Och Ryggstöd
Höjdjusterbar Barstol: Hjulmodeller Med Armstöd Och Ryggstöd
Anonim

Bardiskar blir allt mer populära. De är båda ett elegant inslag i interiören och det mest praktiska alternativet för zonindelning i ett rum, och i vissa fall ersätter ett matbord. Komfort när du är i baren beror direkt på dess obligatoriska attribut - en barstol. Och möjligheten att justera den i höjd är den otvivelaktiga fördelen med denna möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Genom att välja en höjdjusterbar barstol kommer du utan tvekan att behaga alla i din familj. Speciellt om de har en signifikant höjdskillnad. Men även om så inte är fallet och alla i familjen är ungefär lika höga är det alltid skillnad i preferenser. Någon gillar att sitta lägre - precis ovanför bordet, någon, tvärtom. Sådana möbler ger dig denna möjlighet.

Dessa artiklar kan också ersätta konventionella standardstolar. Detta gäller särskilt för små lägenheter. På så sätt sparar du utrymme och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelhöjden justeras med hjälp av en speciell mekanism, som säkerställer att sätet höjs eller sänks till önskad höjd. Det finns kolossala skillnader i de specifika funktionerna för varje mekanism. Att känna dem är nödvändigt för att kunna välja rätt alternativ, som bäst uppfyller dina krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Höjdjusteringsmekanismer är indelade i flera typer:

Den mest populära lyftmekanismen för barstolar med eller utan ryggstöd är pneumatisk eller det kallas också Gaslift … För att höja eller sänka sätet måste du trycka på knappen eller dra i spaken. I den inbyggda cylindern tvingar kolven gasen att komprimera fjädern och flyttar sätet. Denna konstruktion kan vara mycket hållbar och kommer att tjäna dig i många år. Det beror på tillverkarens goda tro och det material som används.

Den maximala belastningen som mekanismen tål är i de flesta fall 100 kg. Och dess drift vid temperaturer lägre än -6 grader kan leda till haveri.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skruvmekanism det är enkelt i design och helt mekaniskt. Sådana faktorer gör den tillförlitlig i drift, men inte lika bekväm som det första alternativet. För att höja eller sänka sätet, vrid det tills önskad höjd har uppnåtts. Beroende på modell kan skruven vara synlig eller dold.
  • Det finns väldigt få alternativ när du kan fixa önskad höjd, genom att sätta in en speciell plugg i hålen på de yttre och inre benen .
Bild
Bild
Bild
Bild

Avståndet mellan sätet och bänkskivan på bardisken bör vara 30 cm. Detta blir den optimala höjden för barpallen. Således är en barstol med en höjd av 90 cm lämplig för ett bord med en höjd av 120 cm. Det är värt att notera att dessa värden är ungefärliga, eftersom varje person är individuell. Och en väldigt lång person kanske inte är särskilt bekväm med en sådan höjd.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis är lyftmekanismen ett viktigt kriterium för att välja en barstol, men inte den enda. När du väljer möbler bör du också vara uppmärksam på möblernas designfunktioner:

  • Pallstolar perfekt för små rum, eftersom de ser kompakta ut och inte tar mycket plats. Att sitta på dem länge är dock tröttsamt.
  • Låg ryggstöd skiljer sig inte mycket från avföring, eftersom du i alla fall inte kan luta dig mot dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Högryggsmöbler - en helt annan sak. Det kommer att slappna av ryggen och se till att du vilar under din måltid. Detta alternativ är särskilt bra när du använder en bardisk istället för ett matbord. Det bör noteras att det här alternativet ser mer krångligt ut än det första. Men för en bekväm tidsfördriv vid bordet kan det vara vettigt att få plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa modell är typ barstol , ett mycket bekvämt alternativ. Som regel är den gjord med mjukt klädsel, främst läder eller konstläder. En sådan modell innebär nödvändigtvis närvaron av en bekväm rygg och armstöd. Lämplig för rymliga rum och kök. Annars kommer stolarna att ta mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom barstolar är tillräckligt höga möbler för att hålla fötterna från marken väljer du möbler med fotstöd. På vissa modeller kan höjden på fotstödet också justeras liksom höjden på sätet. Detta gör att du kan behålla rätt benvinkel, som helst ska vara 90 grader mellan dina vader och lår.

När du väljer dessa möbler, var noga med att uppmärksamma dess säkerhet. Om det finns små barn i huset är detta kriterium det viktigaste.

Stolen måste vara stabil, eftersom den på grund av sin ganska stora vikt kan orsaka personskador, skada i närheten av möbler eller golv vid oavsiktligt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid val av möbler avsedda för offentliga institutioner måste stolarna och lyftmekanismen vara av hög kvalitet och tål mycket högre belastning än hemalternativ. Modeller på hjul kommer att rädda ditt golv från repor och skav, eftersom stolarna är ganska tunga och svåra att lyfta. Det här alternativet blir mycket lättare att flytta från plats till plats.

Materialvalet beror på driftförhållandena:

Plast enligt dess egenskaper är materialet mycket lätt, därför mindre stabilt än resten. Det är dock motståndskraftigt mot fukt och temperaturfluktuationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä stolar är trevliga vid beröring, lägger till mys i rummet. Dessutom är detta material miljövänligt. Temperaturen på trästolen förblir praktiskt taget oförändrad när omgivningstemperaturen ändras. Därför är det ganska bekvämt att sitta på den. Trästolar bör dock fortfarande vara utrustade med mjuka kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall - det mest populära materialet som dessa stolar är gjorda av. Mest troligt, eftersom det är det mest pålitliga och hållbara. Men sitsen i metall blir kall och obehaglig när temperaturen i rummet sjunker. Därför är det bättre att använda en kombination av material. Metall kombineras ofta med ekoläder eller glas. Glasstolar ser väldigt ovanliga ut, men en sådan stol är mer ömtålig. Det är mycket trevligare att sitta på en mjuk sits. Men om du använder en stol för snabba bett, är detta alternativ också möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att välja möbler med hänsyn till rummets stilistiska riktning och färgschemat:

  • För stil högteknologisk kännetecknas av en metallisk glans, förkromade detaljer. En stol av metall och glas passar perfekt in i en sådan inredning.
  • För stil minimalism frånvaron av onödiga detaljer och diskreta färger är karakteristiska. En interiör i en liknande stil accepterar välvilligt möbler av en kombination av metall och plast eller metall och läder.
  • Stil modern Är släta linjer. Fönster och öppningar i denna stil är ofta dekorerade i form av valv. Tunga träsnidade stolar eller smidesstolar i metall är perfekta för en sådan inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

En modell som är perfekt för högteknologiska interiörer. Stolar av detta slag ser kompakta, lakoniska, enkla ut, men trots detta väldigt originella. Sitsen för sådana alternativ är vanligtvis gjord av härdat glas. Denna modell är utrustad med en lyftmekanism för gaslyft. Detta alternativ är perfekt för små lägenheter.

Stolar gjorda i minimalismens stil kännetecknas av sin noggrannhet och enkelhet i designen.

Som i den första versionen lyfts och sänks sätet med en pneumatisk mekanism. Det här alternativet är bra om du ska använda stolar för snabba bett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på en barstol med en pneumatisk lyftmekanism. Denna modell låter dig vila och koppla av medan du äter. Basen, tillverkad av metall, säkerställer möbelns styrka och den mjuka sitsen ger komfort. Perfekt för rymliga kök och rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på en stol med en skruvmekanism. Stolens bas är helt tillverkad av metall, inklusive lyftmekanismen, vilket gör produkten till en solid och pålitlig konstruktion. Det höga ryggstödet ger vila för ryggen och det mjuka sätet ger komfort för den sittande personen.

Ett exempel på det ursprungliga utförandet av en barstol. Passar perfekt in i interiören, gjord i modern stil.

Rekommenderad: