Bar Designer Stolar: Designer Idéer I En Modern Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Bar Designer Stolar: Designer Idéer I En Modern Inredning

Video: Bar Designer Stolar: Designer Idéer I En Modern Inredning
Video: Luxury design living rooms 2024, Mars
Bar Designer Stolar: Designer Idéer I En Modern Inredning
Bar Designer Stolar: Designer Idéer I En Modern Inredning
Anonim

Barstolar är ett populärt element i moderna köksdesigner. En sådan efterfrågan dikteras av vardagens nödvändighet - kökslokaler i typiska byggnader kan inte skryta med ett stort område. Därför, när du behöver spara plats på något, kommer barstolar till undsättning. De är höga strukturer, utrustade med eller utan ryggstöd, som passar perfekt in i interiören, kommer att glädja dig med sin ursprungliga design och bekväma funktionalitet.

Bild
Bild

Särdrag

Barstolar i köket är en ovanlig lösning för ett rum. Designers lyfter fram följande funktioner i denna möbel:

  • Närvaron / frånvaron av avslappnande element. På vissa modeller kan det finnas ett ryggstöd, på vissa är det inte (de ser ut som höga pallar).
  • Ett litet säte som skiljer sig utifrån två kriterier:

    1. hårdhetsgrad - det finns hårda, stoppade, mjuka, utan fyllmedel.
    2. sittform - rund, fyrkantig, diamantformad, oval.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Höjd - dessa stolar är mycket högre än våra vanliga köksmodeller.
  • Förekomsten av stödmekanismer av olika modifikationer: ben, anslutna med en partition, ett enda stöd, som påminner om en kolumn.
  • Olika material som används (trä, metall, plast) och deras kombinationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och designers

Det finns många modeller och sorter av barstolar som skapades av begåvade och kända designers. De mest populära är:

" Serie 7 " - en samling utvecklad av den danska arkitekten och designern A. Jacobsen för över 60 år sedan. Kännetecken är elegans och graciöst kombinerat med lakonism. Denna modell kommer att vara ett bra komplement till alla kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer modernt koncept föreslogs 2006 H. Gasca . Hemligheten för framgång är en ovanlig vågform med tydliga geometriska kontraster.

Bild
Bild

Japanska designers Shin och Tomoko Azumi tillsammans med företaget Lem Piston producera köksmöbler med en felfri silhuett. Användningen av äkta läder, orientalisk estetik, hög kvalitet och representativt utseende är komponenterna i dessa stolars framgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expressiva och konstruktivt ovanliga stolar skapades av S. Givannoni - en linje " Bombo " påminner om interiörartiklar från en 80 -talsdiskobar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Norman Cherner ( Cherner ) erbjöd en klassisk kollektion med släta, böjda konturer som ett timglas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designer P. Cortez, med sina skapelser, målar det bekymmerslösa livet på nattklubbarna på 90 -talet. Linje " Jamaica " Är en balans mellan lekfullhet och praktik, baserad på en metallrörsram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar " Fjord " kombinera frihet och sofistik, skönhet och naturlighet i Norge. Strukturen består av en viktlös stålram och lädersäte, som har en estetiskt tilltalande form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tre huvudmaterial används för tillverkning av stolar - metall, plast och trä.

Naturligt och miljövänligt material - trä kommer alltid att efterfrågas av konsumenterna. Dess främsta fördelar: styrka, hållbarhet, mångsidighet (produkterna passar in i alla interiörer), enkel dekoration, förmågan att måla i olika färger.

Den höga kostnaden är den enda nackdelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall är ett slitstarkt, slitstarkt och funktionellt material . Den används ensam eller i kombination med trä, plast. Ett viktigt plus med metallstolar är möjligheten att justera höjden på grund av designfunktionerna. De kan dock vara ganska tunga och svåra att flytta runt i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är ett prisvärt material . Stolar av den är slitstarka, originella, lätta att underhålla, men deras livslängd kommer att vara mindre än för trä och metall.

Bild
Bild

Sittdynor och ryggar är gjorda av tyg, läder, konstläder. De ger komfort, utför en dekorativ funktion och knyter köksartiklarna till en enda uppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att kombinera de bästa egenskaperna hos tre material i en möbel kombineras de med varandra. Ett bra alternativ är en metallram och ett säte av trä. Ergonomin är utformad för att fördela lasten jämnt och därmed säkerställa en lång livslängd.

Dessutom gör kombinationen av material att du kan få ut det mesta av designens fantasi i dekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper barstolar rekommenderar designers att uppmärksamma ett antal punkter:

  • Material, färger, stil, klädsel. Valet beror på personliga preferenser, kökinredning, ekonomiska möjligheter.
  • Höjd. Den kan vara justerbar eller oreglerad. När du väljer måste du styras av barens eller bordets höjd och hushållets genomsnittliga höjd.
  • Sittstorlek. Beror på parametrarna för familjemedlemmar och hur mycket tid du planerar att spendera i stolen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ska sätet vara bekvämt, om det behövs med utrustade armstöd.

Stilar

Högteknologisk förutsätter att stolar är enkla, lakoniska, metall eller plast. Av nyanserna är silver, grå, svart, vitt lämpliga. Minimalism följer samma principer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikern möjliggör trästolar med mjuk textil och läderklädsel. Färgerna är lugna och djupa - hela paletten är brun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mysig lantlig stil kommer att betonas av trä-, metall-, rottingmodeller med korgelement.

Bild
Bild

Loft är en universell stil, alla material är lämpliga här, beroende på de tekniker som används i det inre av köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanlig Art Nouveau erbjuder två stolalternativ. Om de är i rampljuset är det bättre att välja en catchy, texturerad klädsel. Om stolar spelar rollen som ett mindre föremål, bör du välja diskreta och eleganta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Det är lätt att skapa en elegant och modern inredning med barstolar, de passar perfekt i många stilar och skapar intressanta ljud av köksuppsättningar.

En intressant modell - tunna höga ben och en böjd rygg ger elegans och viktlöshet. Alla tre materialen används i dessa modeller - plast, trä, metall, vilket ger ytterligare styrka. En mjuk sandig nyans med bruna övergångar gör en ljus accent i ett kök i vitt.

Bild
Bild

Dessa barstolar är utformade som pallar. De är solida, pålitliga, stabila. Grova material som metall och trä betonar hållbarhet, och den ergonomiska designen sparar köksutrymme genom att skjuta pallarna under bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Original stolar för högteknologisk stil. Metall och plast framhäver konceptet med interiören, och vågformen ger en bekväm passform.

Bild
Bild

En modell som är mycket efterfrågad på grund av dess praktiska och utseende. Vanliga stolar, bara höga. Trä och läder är en win-win-kombination.

Rekommenderad: