Grönska För Gurkor: Applikation I Växthuset Och Bearbetning Av Gurkor Med Grönska I Det öppna Fältet. Hur Vattnar Man För Behandling? Recept Och Proportioner Av Lösningar

Innehållsförteckning:

Video: Grönska För Gurkor: Applikation I Växthuset Och Bearbetning Av Gurkor Med Grönska I Det öppna Fältet. Hur Vattnar Man För Behandling? Recept Och Proportioner Av Lösningar

Video: Grönska För Gurkor: Applikation I Växthuset Och Bearbetning Av Gurkor Med Grönska I Det öppna Fältet. Hur Vattnar Man För Behandling? Recept Och Proportioner Av Lösningar
Video: ODLA GURKA - tips och råd 2024, April
Grönska För Gurkor: Applikation I Växthuset Och Bearbetning Av Gurkor Med Grönska I Det öppna Fältet. Hur Vattnar Man För Behandling? Recept Och Proportioner Av Lösningar
Grönska För Gurkor: Applikation I Växthuset Och Bearbetning Av Gurkor Med Grönska I Det öppna Fältet. Hur Vattnar Man För Behandling? Recept Och Proportioner Av Lösningar
Anonim

Det är möjligt att framgångsrikt odla gurkor även utan närvaro av en stor mängd inköpta fungicider och insekticider - det vanliga kan bli ett värdigt alternativ. lysande grönt … Trots att läkemedlet verkar ofarligt bör det fortfarande användas med försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Zelenka är allmänt känt som ett antiseptiskt medel som är nödvändigt för behandling av sår, repor och andra skador på människors hud. Men dess tillämpning är också möjlig vid odling av olika typer av grödor, främst gurkor. Fördelarna med läkemedlet är ovärderliga: briljant grönt främjar snabb läkning av sprickor på skott eller repor på bladblad, och bekämpar också mycket effektivt mot svampsporer och bakterier.

Till exempel kan grön vätska avsevärt minska symtomen på senblåsa, rotröta, mjöldagg, jäst och andra sjukdomar. På grund av närvaron av koppar i kompositionen är lysande grönt också användbart för att stärka immuniteten hos en grönsaksodling och dess rotsystem. Som ett resultat av snabba procedurer bildar gurkor starka, spridande fransar, på vilka frukter av en mer mättad grön nyans därefter dyker upp rikligt.

Dessutom har koppar i kompositionen en positiv effekt på fotosyntesprocessen, vilket bidrar till ackumulering av klorofyll. De speciella egenskaperna hos smaragdlösningen inkluderar förmågan att motstå vanliga skadedjur .… Verktyget kan användas både i det öppna fältet och i växthuset, och utsätter både plantor och vuxna exemplar för bearbetning. Förresten, om du bearbetar grönsaksplantor med lysande gröna kan du avsevärt öka överlevnadsgraden: upp till 87% i det öppna fältet och nästan 93% i ett växthus.

Förresten, ansamlingen av koppar i jorden har en särskilt bra effekt på tillståndet i utarmade områden som ligger i träskiga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bristen på detta element framgår av många tecken . Så du bör tänka på att använda ett antiseptiskt medel om gurkfransarna inte växer och de övre skotten vissnar och dör. Det skadar inte att mata växten med lysande grönt vid kränkning av rotsystemets utveckling, samt en förändring av bladens skugga och form. Zelenka är en budget, vanligt, men samtidigt effektivt alternativ till många kemikalier. Under appliceringen av lösningen, var inte rädd för att droppar kommer att falla på bladbladen - dessa stänk kommer inte bara att skada utan också gynna kulturen. Återigen kan en person arbeta med smaragdmassa utan särskilt skydd.

Ändå finns det fortfarande ett antal brister i briljant grönt. Till exempel visas det önskade resultatet endast med vanliga procedurer. Dessutom, om en överdos av medlet hittas i arbetslösningen, kan bladbladen täckas med kemiska brännskador, vilket i sin tur bidrar till att gurkplanteringar snabbt dör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man lagar mat?

I princip är receptet för att förbereda en lösning av örter för bearbetning av gurkor ganska mångsidigt. Jag måste säga att det kräver obligatorisk proportion av proportioner, eftersom överdriven koncentration kan skada kulturen. Antalet droppar som behöver spädas ut i rent, sedimenterat vatten bestäms beroende på gurkornas tillstånd. Om kulturen till exempel befinner sig i det första stadiet av sjukdomen, måste endast 5 milliliter av läkemedlet användas per liter vatten. Med ett avancerat stadium av sjukdomen måste du späda den lysande gröna i förhållandet 10 milliliter apoteksprodukt per liter vatten.

Om kulturen kräver förebyggande behandling av svampsjukdomar måste 5 till 10 droppar läggas till hinken med vatten . En stark lösning, som erhålls genom att späda 30-40 droppar i en liter vatten, är lämplig för förstörelse av sniglar, larver och skadedjur i gångarna. Det är vanligt att gödsla gurkor med en svag örtlösning, under vilken endast 1 droppe kopparinnehållande beredning används för varje liter vatten. Det finns också möjlighet att skapa ett botemedel baserat på ruttnat hö. I detta fall hälls hjälpingrediensen med vatten och avlägsnas till en varm plats i ungefär en vecka. Efter ovanstående period filtreras allt, varefter varje liter tinktur berikas med 1 milliliter lysande grönt.

Det bör nämnas att det är korrekt att spruta och mata endast med färska lösningar, eftersom folkmedicin snabbt förlorar sina fördelaktiga egenskaper . Det betyder att du bara ska förbereda den mängd som räcker för en gång. Om det behövs kan hemlagat gödselmedel fortfarande förvaras, men bara för en dag och på en sval plats.

Om natten visar sig vara varm, måste vätskan förstöras nästa dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder för att mata?

Användningen av smaragdlösning för bearbetning av gurkplanteringar kan utföras på olika sätt.

Besprutning

Sprutning är det viktigaste sättet att använda gröna i gurksängar utomhus eller i ett växthus . Samtidigt hanterar hon både förebyggande och näringsrik, men i den första frågan manifesterar hon sig fortfarande mycket mer effektivt. Det är mest praktiskt att utföra proceduren med en speciell sprutpistol eller en handspruta. Den första behandlingen, mer profylaktisk, utförs före eller under blomknopparnas öppning, och den sista är efter skörd. Det är tillåtet att använda läkemedlet på detta sätt en gång i veckan. Om en överskottslösning kvarstår efter proceduren är det tillåtet att hälla den på angränsande sängar - kål eller tomat.

Det är bättre att använda bladdressing antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen. En grumlig men inte regnig dag anses vara utmärkt för proceduren. Vi får aldrig glömma att droppar på löv eller skott, "markerade" av den ljusa solen, blir till brännskador. Många trädgårdsmästare rekommenderar att du först vattnar växten med vanligt vatten och sedan börjar spraya.

Plantor kommer mest av allt att tycka om en blandning av 30 droppar av ett läkemedelspreparat, 20 gram spån tvätttvål och en hink vatten, men en vuxen växt för utfodring kommer att ha tillräckligt med 5-10 droppar per 10 liter bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Om strålande grönt köps som gödningsmedel kan det helt enkelt hällas i vattnet som är avsett för bevattning av grödan. I princip är det också möjligt att blanda vätskan med en lösning av vissa bladgödselmedel. Under bevattning ska vätskan alltid riktas under roten utan att vidröra rotkragen. Första gången att mata jorden bör vara redan innan knopparna börjar bildas . En bra lösning skulle vara att komplettera den lysande gröna med en annan komponent - mörkt eller grått bröd.

Först och främst blötläggs brödet i en hink med vatten och lämnas i ungefär en halv dag tills det är helt mjuknat. Därefter måste vätskan filtreras, pressas, omröras och berikas med ett par droppar smaragdfärgad medicin. Om sängarna kan lossas efter befruktning av sängarna får lösningen inte filtreras. I det här fallet kommer det fuktiga brödet att vara jämnt inbäddat i jorden, vilket gör att det bättre kan berika jorden. Det räcker med att bevattna blommande gurkor med 3-4 droppar briljant grönt, utspätt med en hink med varmt vatten. Sängarna måste fuktas i förväg. Om kulturen växer i ett växthus är en närings- och profylaktisk blandning av en liter vassle, 1 droppe lysande grön och 24 droppar kaliumjodid mer lämplig för det. En liknande blandning är tillåten varannan vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansöker man mot sjukdomar och skadedjur?

Med hjälp av lysande grönt kan gurkor ganska effektivt behandlas för rot- och rotröta, vars primära symptom är gulning och vissnande av lövverk . För att göra detta måste en tesked av det farmaceutiska preparatet kompletteras med 2 tsk vatten, varefter den resulterande blandningen ska behandlas med de skadade områdena på växtstammen. Att använda ett folkrecept blir lättare om du använder en pensel. Som regel observeras svampens försvinnande efter ett par procedurer, men de kan upprepas upp till flera gånger i veckan.

En annan metod för att behandla röta innebär att smörja stammen med lysande grönt, åtföljt av sprayning med en jodhaltig lösning . Det blir mer bekvämt att först kombinera briljant grönt och jod i förhållandet 2 till 1 och sedan späda ut komponenterna med 10 liter sedimenterat vatten. Det är viktigt att minst 10-15 centimeter av stammen från marknivå till bladplattorna är täckta.

Om gurkbladen började bli täckta med växande fläckar av gul färg, så pratar vi troligtvis om mjöldagg. På plantans skadade områden måste du spraya den varje vecka med en blandning av en halv tesked örter, en tesked ammoniak och en liter vatten. En blandning av 8 liter vatten, 2 liter mjölk och 5 milliliter lysande gröna kommer också att hantera sjukdomen. Växter måste sprutas med detta läkemedel var 5: e dag tills sjukdomen helt avtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjölk kräver allvarligare ingrepp, och därför utförs behandlingen med beredning av en blandning av 1 milliliter lysande grönt, 1 liter vatten, 25 gram urea och 0,5 liter vassle. Proceduren kan utföras tre gånger per säsong: i stadiet av äggstockens uppkomst, kort före och efter blomningen. Kampen mot senblåsning utförs genom sprutning. Åtgärden erhålls från 15 droppar örter, 5 droppar jod och 10 liter vatten eller antiseptika, tas i mängden 20 droppar och späds i samma hink. Behandlingen utförs på kvällarna en gång var tionde dag, och tre procedurer är vanligtvis tillräckligt för att eliminera sjukdomen. En lösning framställd på samma sätt eliminerar gråröta, men vitrötning kräver en mer koncentrerad vätska från 40 droppar antiseptisk och 10 liter bas.

Det måste sägas att i ett växthus som kännetecknas av hög luftfuktighet är det särskilt viktigt att förhindra rotröta . Bearbetning är endast tillåten tidigt på morgonen, eftersom temperaturen på rummet minskar på natten, fuktigheten tvärtom stiger och kondens bildas aktivt. Om du använder drogerna på kvällen, bidrar det tvärtom till utvecklingen av svampen. Att använda läkemedlet mot skadedjur är mest effektivt som profylax.

Till exempel desinficeras fröet före plantering genom att blötläggas i 3 dagar i en lösning av en liter rent vatten och ett par droppar briljant grönt. Vidare bör plantorna sprutas regelbundet med serum, och efter säsongens slut är det vanligt att desinficera jorden med en blandning av 5 droppar av ett antiseptiskt medel och 10 liter flytande bas.

Rekommenderad: