Växthusdruvor: Polykarbonat Och Annat. Hur Man Isolerar Med Egna Händer? Hur Växer Växthusdruvor Och Hur Man Pollinerar?

Innehållsförteckning:

Video: Växthusdruvor: Polykarbonat Och Annat. Hur Man Isolerar Med Egna Händer? Hur Växer Växthusdruvor Och Hur Man Pollinerar?

Video: Växthusdruvor: Polykarbonat Och Annat. Hur Man Isolerar Med Egna Händer? Hur Växer Växthusdruvor Och Hur Man Pollinerar?
Video: Training grape vines.From Beginning To Canopy.pt6 2024, April
Växthusdruvor: Polykarbonat Och Annat. Hur Man Isolerar Med Egna Händer? Hur Växer Växthusdruvor Och Hur Man Pollinerar?
Växthusdruvor: Polykarbonat Och Annat. Hur Man Isolerar Med Egna Händer? Hur Växer Växthusdruvor Och Hur Man Pollinerar?
Anonim

Klimatförhållandena i olika regioner tillåter inte alltid odling av värmeälskande grödor, särskilt druvor. Detta påverkas av låga genomsnittliga dagliga temperaturer under den varma årstiden, liksom otillräckliga dagsljus. I det här fallet rekommenderas att använda moderna tekniker för att odla den södra växten i växthus. Tack vare många års praktik av erfarna uppfödare är växthusvarianter absolut inte sämre än traditionella kvalitetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka sorter är rätt?

Perfekt teknik gör att du kan odla druvor på vilken personlig tomt som helst med ett växthus för detta ändamål … Med tålamod och tillämpa viss kunskap kan du uppnå ett högt resultat genom att få en riklig skörd från den valda grödan. Stängda strukturer tillåter inte bara att öka längden på säsongen, dölja växter från vårfrost, utan också att skydda dem från sådana obehagliga påverkan som nederbörd i form av hagel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du planterar druvor i växthuset bör du välja den sort som bäst passar kundens önskemål. Oftast görs sådana försök i zoner med ett tempererat klimat, där följande sorter har bevisat sig bra:

  • Michurinsky;
  • Tidigt norr;
  • "Bulgarien";
  • "Ryska Korinka";
  • Moskva Hållbart.

Växthus i polykarbonat kommer att vara en utmärkt lösning för plantering av de presenterade sorterna redan i början av våren. Var och en av de nya sorterna växer och utvecklas utmärkt i ett slutet utrymme med rätt vård vid önskad temperatur och tillräcklig belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

För att plantera vinstocken, först och främst, förbered jorden. Det är bäst att använda en kompostblandning beredd enligt ett specifikt recept.

  • Lite superfosfat och träaska berikad med kalium läggs till en portion humus.
  • Det resulterande ämnet späds 50/50 med jord från ett växthus.
  • Planteringshål grävs till ett djup av 0,5 m, fylls med kompostblandning och plantor planteras.
  • Vid plantering är det viktigt att noggrant sprida rotsystemet, placera plantan i ett fuktat hål, pressa ner den med jord och vattna den rikligt.

Plantera sticklingar i växthuset kan göras redan i början av mars. Under denna period varar dagsljuset tillräckligt med tid för växter, och den yttre genomsnittliga dagliga lufttemperaturen når inte farliga värden. I växthusutrustningen är det viktigt att inkludera stödramar för den växande vinstocken att klamra sig fast vid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att druvorna måste hållas hängande för att undvika för tidigt sönderfall.

Vård

För att få en högkvalitativ gröda i växthusförhållanden måste växterna skötas ordentligt . Det viktigaste villkoret som gör att växten kan gå vidare till nästa utvecklingsfas i tid, utan att minska tillväxttakten, är temperaturregimen.

Detta innebär att lufttemperaturen i växthuset måste uppfylla vissa standarder vid varje steg i växtutvecklingen. Det finns en ram för varje cykel, som inkluderar:

  • period av njurutveckling;
  • tidpunkten för vinstockens aktiva tillväxt;
  • blomningstid;
  • stadium av fruktbildning;
  • mognadsperiod.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje mellanstadium har sitt eget optimala temperaturintervall, så att växten kan känna sig bekväm. För höga eller för låga temperaturer kommer lika illa att påverka grödans tillväxt. Detta kan resultera i sen skörd mot extra kostnad . Det betyder att det är viktigt inte bara att isolera växthuset, utan också att utrusta det med mörkning i form av ett speciellt nät. Denna försiktighetsåtgärd kommer att förhindra att solens strålar överhettas inuti.

Dessutom måste ett effektivt ventilationssystem tillhandahållas för att ventilera växthuset vid höga dagtemperaturer. För detta ändamål används öppningsremmar så att utrymmet kan fyllas med frisk luft på ett naturligt sätt. Detta förfarande gör det möjligt att inte bara förse växter med den nödvändiga mängden syre, utan också att observera den erforderliga temperaturregimen.

Ett av de viktiga stadierna i vården av druvor är att nypa .… Förfarandet reduceras till att tidigt avlägsna underutvecklade processer, sjuka blad och opolerade blomställningar. Således kommer rotsystemet inte slösa värdefulla energiresurser på underhåll av värdelösa element. Å andra sidan kommer alla växtkrafter att riktas mot utvecklingen av friska skott och fullvärdiga frukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomningsperioden för druvor börjar som regel under andra halvan av maj .… De flesta växthus sorter är benägna att själv pollinera, men vissa grödor behöver fortfarande hjälp utifrån. Denna punkt måste förtydligas vid köpet. Pollinerande druvblommor är ganska enkelt: du måste metodiskt skaka grenarna med blomställningar.

En aktivt växande vinstock kan bekämpa ett konstgjort stöd, i det här fallet måste det fixas med våld. Fruktlösa skott ska beskäras, de förkortas till positionen för det femte bladet. Om dessa är styvbarn av andra ordningen kan de förkortas till platsen för det första arket. Med riklig frukt bör också gröna druvklasar tunnas ut. Interna formationer som är dåligt anpassade till fullfjädrad utveckling på grund av dålig plats kan tas bort.

TILL När grödan skördas och bladet har flugit runt är det dags för höstbeskärning . Under denna period avlägsnas alla långa processer fram till platsen för den första njuren. I detta fall förkortas de centrala stjälkarna med 2/3 av längden. Vinstocken lossnar från stödet, sprids över jorden och är täckt med hö, halm eller sågspån så att det på vintern inte dör av frost.

Om taket i växthuset har en löstagbar struktur, tas det bort för vintern. De täckta druvorna vintrar utmärkt under snön.

Rekommenderad: