Hur Bli Av Med Vilda Druvor? Hur Får Man Maiden -druvorna Ur Tomten Och Trädgården För Alltid? Hur Förstör Man Rötter I Landet?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Vilda Druvor? Hur Får Man Maiden -druvorna Ur Tomten Och Trädgården För Alltid? Hur Förstör Man Rötter I Landet?

Video: Hur Bli Av Med Vilda Druvor? Hur Får Man Maiden -druvorna Ur Tomten Och Trädgården För Alltid? Hur Förstör Man Rötter I Landet?
Video: How To Grow And Train Wild Grapes - Invasive Permaculture 2024, April
Hur Bli Av Med Vilda Druvor? Hur Får Man Maiden -druvorna Ur Tomten Och Trädgården För Alltid? Hur Förstör Man Rötter I Landet?
Hur Bli Av Med Vilda Druvor? Hur Får Man Maiden -druvorna Ur Tomten Och Trädgården För Alltid? Hur Förstör Man Rötter I Landet?
Anonim

Maiden druvor är dekorativa lianor som effektivt sveper runt lusthus, staket, skapar häckar. Denna anläggning kan dock snabbt utvecklas och fylla hela området med sig själv, som ett ogräs. I detta fall är kulturen föremål för förstörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska metoder för kamp

När den välskötts fungerar Maiden Grape som en utmärkt trädgårdsmästare. Men inte alla trädgårdsmästare kommer att ägna mycket uppmärksamhet åt honom, samt kontrollera utvecklingen av växten.

I framtiden kan detta orsaka följande:

  • växten kommer att börja växa till sprickor i väggarna, och rötterna kommer att förstöra grunden för bostadshus;
  • vinstockar kommer omärkligt att fläta vägarna, tränga in i avloppet, förorena och täppa till det;
  • det kommer att finnas en sannolikhet för svampinfektioner och mögel i andra växter;
  • rotsystemet kommer att dra ut alla näringsämnen från jorden, vilket gör det ofruktbart;
  • klättring i träd, lianor blockerar fotosyntesens naturliga processer, vilket leder till att fruktgrödor torkar ut.

Det bör förstås att ovanstående faktorer kommer att påverka webbplatsen negativt. Därför bör kampen mot "inkräktaren" startas omedelbart. Först och främst rekommenderar experter att använda mekaniska metoder för att ta bort ogräs.

Man bör komma ihåg att kampen mot övervuxna vilda druvor ibland inte kan ta flera dagar, utan flera år, eftersom Maiden -druvorna är mycket sega och knappast mottagliga för fullständig uppfödning.

Bild
Bild

För att det mekaniska borttagningsarbetet ska bli framgångsrikt måste trädgårdsmästaren ha tålamod och ha följande föremål:

  • trappstege;
  • med en yxa;
  • fick syn på;
  • skarpa beskärningssaxar;
  • skyffel;
  • behållare för insamling av avfall;
  • skyddskläder, inklusive handskar.

Efter att ha förberett nödvändiga verktyg och kläder kan du börja arbeta. Det kommer att bli möjligt att bli av med vilda druvor mycket snabbare om skotten tas bort korrekt, av vilka det alltid finns mycket . Du måste hitta huvudskotten och klippa ner dem till grunden. För att göra detta, använd en bågfil eller använd en yxa (vilket som är bekvämast). Du måste förstå: den här typen av arbete är ganska noggrann, det kommer inte att vara möjligt att hantera det snabbt.

Efter att ha tagit bort huvudskotten är det nödvändigt att ta itu med skotten . Det skärs av eller skärs av med en sekatör. Om druvorna redan har krypt till taket eller till andra våningen i ett bostadshus måste du använda en trappstege. När skotten av Maiden -druvorna och skotten skördas bör du gå vidare till en noggrann insamling av små delar av växten: löv, bär och grenar som har fallit under skörden. Allt detta måste senare tas ut och brännas, men inte på webbplatsen. Efter att ha hanterat "bagatell" börjar de arbeta med rötterna.

Rötterna till denna vilda kultur är mycket starka, de kan bli upp till 15 meter breda . Du kan förstöra rotprocesserna med en spade. När proceduren är över grävs jorden upp. Viktigt: det är ganska orimligt att hoppas att allt kommer att lösa sig första gången. Trädgårdsmästare säger att färsk tillväxt kommer att dyka upp under våren. Upprotningsförfarandet bör upprepas omedelbart, men den här gången är det naturligtvis mycket lättare.

Bild
Bild

Hur tar jag mig tillbaka med kemi?

Vissa sommarboende misslyckas med att föda upp Maiden -druvorna med enbart en mekanisk metod. Skotten visas fortfarande, så från år till år måste man göra stora ansträngningar för att försöka förstöra det. I detta fall kommer särskilda medel att komma till undsättning - herbicider. Det är värt att köpa effektiva, men inte för skadliga produkter. Till exempel, Orkanen, Hermes, Granatäpple, Roundup visade sig mycket bra.

Det är nödvändigt att applicera herbicider på en lugn dag, annars sprider utkastet medlet till alla grödor i trädgården. Det ska inte regna heller. När du arbetar är det absolut nödvändigt att använda skyddskläder, gummihandskar, skyddsglasögon och andningsskydd . Barn och djur tas bort från platsen. Kemikalien späds ut enligt instruktionerna, och sedan spills den centrala vinstocken med den. Det är användbart att samla lösningen i en sprayflaska och spraya bladen. Proceduren upprepas när ny tillväxt dyker upp.

Vissa trädgårdsmästare rekommenderar att täcka druvorna efter bearbetning . För detta är det värt att ta något lufttätt material. Till exempel skulle takpapp och svartfilm vara en bra lösning. Skyddet placeras på den behandlade ytan och fästs ordentligt på marken för att eliminera luftströmmar.

Du kan inte ta bort skyddet på 14 dagar. Under denna tid kommer kulturens rötter att försvagas mycket, det blir mycket lättare att hantera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

För att permanent bli av med dekorativa vinstockar på webbplatsen måste du tillämpa teknikerna på ett integrerat sätt. De sommarboende som redan har mött problemet med okontrollerad odling av vilda druvor använde andra ytterligare kampmetoder.

Låt oss överväga vad som annars kan hjälpa till att bekämpa tjocklekarna i denna växt

  • Kompostering . Maiden druvor är inte särskilt förtjusta i mulch. Han föredrar öppna jordar, där syre fritt tillförs. Om du multer skotten med ett tjockt lager av löv, kvistar och tallnålar blir rötterna något svagare. Du kan förbättra resultatet genom att slå in själva multen ovanpå med polyeten.
  • En ättikslösning . Den stickande vinägern är till stor hjälp för trädgårdsmästare. Du måste ta 1 del vit vinäger och 4 delar vatten, blanda. Samla upp i en sprayflaska och spraya en ond "erövrare". Om ett par dagar kommer flykten att dö.
  • Det finns en annan version av vinägerlösningen . Blanda 1 liter vatten med samma mängd ättiksyra, tillsätt 100 g alkohol och 2 matskedar diskmedel till lösningen. Den resulterande giftiga lösningen kan sprutas på växter, liksom att kasta jord. Druvorna kommer definitivt inte att tåla sådan "hån".
  • Kokande vatten . Ingen växt kan överleva efter att ha blivit genombruten. Det är nödvändigt att värma vattnet, samla det i en lämplig behållare. Druvornas rötter grävs upp och spills sedan med kokande vatten. Efter ett tag börjar rotsystemet dö ut.
  • Salt . Detta är en effektiv metod, men den bör användas i extrema fall. Det är bäst att använda salt där det inte är planerat att odla något under de kommande åren, till exempel nära stigar eller nära väggar i bostadshus. För 1 kvm meter jord behöver 1 kg medel. Salt hälls helt enkelt på marken och hälls sedan över med varmt vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen kommer vi att ge några fler tips från erfarna trädgårdsmästare

  • Huvudrizomen kan inte hittas och förstöras omedelbart. Men om du medvetet hugger av processerna som avviker från det, kommer skotten att sluta växa med tiden.
  • Då och då måste jorden som druvorna växte på grävas upp. Vårgrävning krävs. Det kommer att förhindra överväxt.
  • Om du bara behöver ta bort druvorna delvis, utan att bli av med det helt, kan du kontrollera tillväxten med hjälp av spaljéer. Det är lika viktigt att plocka bort små frukter.
  • Vinstocken kan snabbt förstöras med denna metod: klipp av alla grenar vid basen och gör små hål på sårens platser. Herbicid hälls i dessa hål från en spruta.

Det är lättare att förstöra och ta bort Maiden druvor på dacha genom komplex användning av de listade metoderna. Herbicider eller mekanik ensam är i de flesta fall oumbärliga. Ibland växer druvorna så mycket att trädgårdsmästare måste vända sig till hjälp av specialister och tekniker som kan gräva upp jorden till önskat djup.

Rekommenderad: