Hur Bli Av Med Ett Lönnträd? Hur Får Man Bort Honom Från Webbplatsen För Alltid? Hur Förstör Man Det I Trädgården Utan Att Rota Upp? Rengör Underväxten Med Folkmedicin

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Ett Lönnträd? Hur Får Man Bort Honom Från Webbplatsen För Alltid? Hur Förstör Man Det I Trädgården Utan Att Rota Upp? Rengör Underväxten Med Folkmedicin

Video: Hur Bli Av Med Ett Lönnträd? Hur Får Man Bort Honom Från Webbplatsen För Alltid? Hur Förstör Man Det I Trädgården Utan Att Rota Upp? Rengör Underväxten Med Folkmedicin
Video: HOW TO KILL TREES / WEEDS FOR GOOD! - Greg The Gardener 2024, April
Hur Bli Av Med Ett Lönnträd? Hur Får Man Bort Honom Från Webbplatsen För Alltid? Hur Förstör Man Det I Trädgården Utan Att Rota Upp? Rengör Underväxten Med Folkmedicin
Hur Bli Av Med Ett Lönnträd? Hur Får Man Bort Honom Från Webbplatsen För Alltid? Hur Förstör Man Det I Trädgården Utan Att Rota Upp? Rengör Underväxten Med Folkmedicin
Anonim

För vissa webbplatsägare är lönnskott som växer för snabbt och hotar att attackera sängarna en riktig katastrof. Och han måste motstås på något sätt. Det finns andra skäl till varför du behöver bli av med lönn: vissa växtarter är starka allergener, och det finns inget du kan göra åt det, hälsan är viktigare. Om ett träd har en ömtålig stam och grenar kan det kollapsa när du inte förväntar dig det - en helt onödig risk . Slutligen, på ett måttligt stort område, är en för spridande krona på ett träd obekväm. Om orsakerna är allvarliga och du behöver bli av med trädet, finns det minst tre pålitliga metoder för självavlägsnande lönn från sommarstugan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniskt sätt att bli av

Det är känt att aska lövträ är mycket löst, det innehåller 78% vatten. Växtens grenar är ömtåliga, går lätt sönder, det vill säga att du kan skära dem med en yxa och du kan skära trädstammen med cirkelsågar eller motorsågar. Det är sant att en alltför spridande krona kan störa: du måste först klippa ner grenarna och först ta bort trädet och ta det till brännplatsen.

Träet i sig kan för övrigt återanvändas - trärester blir till mulch.

Det bör noteras att lönnrötter ligger djupt, även i unga träd kan de gå upp till 2 m på djupet och i gamla - upp till 4 m. Och förgreningen av rötter är också betydande. Jämfört med kronan är bredden på lönnrotsystemet 3-4 gånger bredare än kronan. Om du rotar upp rötterna själv, även med ett bra verktyg, tar det 4 timmar.

Vi kan säga att de som ska ta bort en årlig växt kommer att ha tur. Dess rot kan inte kallas kraftfull ännu, så arbetet kommer inte att bli så svårt. Men om ett år kommer roten att växa i marken med cirka 30 cm, släppa ut sega sidoskott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet! Om du klipper trädet snett (vanlig eller skiva) kan roten ta rotsug. Därför, även när du måste bli av med årliga lönnar, måste roten tas bort.

Och grenarna kvar, om förhållandena är gynnsamma, kan också bilda en ny rot. Det är därför allt ska tas bort från lönnen i trädgården.

Tillbaka på 1700 -talet skrev författarna att det är möjligt att förstöra ett träd mekaniskt och för alltid, genom att beröva det ljus . Stammen huggades ner, och resten var tätt täckt med halmbuntar. Idag gör de också detta, bara istället för buntar använder de svarta plastpåsar. Påsen måste vara ordentligt fixerad så att vinden inte blåser bort den. Och efter ett år kan du räkna med att resten av trädet kommer att kollapsa.

Det finns också en populär metod - "bälten ". Ett snitt görs på stammen, vars djup kan nå 6 cm. Detta kommer att vara den utsatta delen av trädet, som avger saft. Dessa juicer kommer att locka insekter, och förstörelsen av trädet kommer att börja, kan man säga, på ett naturligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man bort lönn genom mulching?

Växtstammen är muldd till maximal höjd. Ett lager av mulch förhindrar att syre når trädets rötter, och det börjar torka ut. Denna metod har många fördelar, men nackdelarna kommer alltid att bero på en sak - du måste vänta länge . Åtminstone ett år. Men att hantera träd, om inte röta upp rötterna för hand, är alltid ingen snabb sak.

Mulching hjälper i ett fall, skyddar växten från kylan, stärker den, förhindrar ogräs från att passera. Men när stubbarna avlägsnas blir mulken en barriär som förhindrar att syre tränger in i marken.

Å ena sidan är allt detta enkelt, naturligt och prisvärt, å andra sidan ger metoden inte heller hundraprocentig garanti. Med ett starkt rotsystem kan trädet motstå sådan tortyr.

Bild
Bild

Kemiska metoder

Det finns många sätt som gör att du kan undvika avverkning och ta bort växten från trädgården med hjälp av folkmedicin. De är relevanta om det är extremt nödvändigt att klara sig utan att rycka stubbar i landet.

Salt

Det föreslås att späd salt med vatten, andelarna är lika. OCH från början av våren måste trädet”näras” med detta destruktiva saltvatten . Detta måste göras till senhöstfrost. Om du vill aktivera processen måste du gräva en gräv runt stammen och hälla salt direkt i den utan att snåla med volymer. Gräv sedan allt i marken och låt allt vara som det är. Det finns inget behov av att vattna skyttegraven.

Om ung tillväxt fortfarande visas måste den klippas av . Receptet med salt är också långvarigt, växten dör gradvis. Men åtminstone kemiska preparat används inte: för många sommarboende är det viktigt att använda dem till ett minimum.

Och du kan också göra detta - gör snitt på en hampa, fyll dem med vanligt bordsalt . Vanligtvis görs snittet på tvären, ganska djupa. Du måste också lämna salt på hampans yta. Allt detta leder till uttorkning av trädet. Även om det inte finns några garantier: lönn kan ha ett kraftfullt rotsystem som tål sådan manipulation.

Bild
Bild

På den plats där det fanns en stubbe etsad med salt brukar potatis inte planteras. Även om det inte finns så mycket salt att effekten på detta område är destruktiv.

Mineralgödsel

Alla typer av mineralgödselmedel kan bromsa trädets vidare utveckling. Frågan är i mängden komposition som används. De kommer med mineralgödsel på samma sätt som med salt. Fördjupningar skärs på hampan av ett avverkat träd, där den destruktiva kompositionen hälls. Efter fyllning måste du täppa till pluggarna.

Det billigaste och mest prisvärda alternativet är natrium- eller ammoniumnitrat . Urea kan också rädda dig från lönnhår. Det kommer att vara möjligt att förstöra växten, eftersom mineralkomponenterna bokstavligen brinner genom rotsystemet och sprider sig lägre och lägre.

Om trädet är gammalt och mycket kraftfullt kan denna metod fungera. Mer exakt, en gång kommer inte att räcka. Men experter försäkrar att även den mest kraftfulla lönnen inte tål en tvåfaldig fyllning av hampa med mineralgödsel.

Bild
Bild

Bekämpningsmedel

Bekämpningsmedel är kemikalier som hjälper till att bekämpa växtsjukdomar och skadedjur. Herbicider - mer exakt, smal inriktning på kemiska kompositioner. De hjälper till att förstöra växter som är på sin plats på platsen.

Bland de formuleringar som experter rekommenderar kommer att vara:

  • "Tornado 500ВР";
  • Roundup VP;
  • "Orkanen Forte VP".

Analoger av dessa läkemedel bör också hjälpa till i kampen mot lönn. Men samtidigt används ofta komplexa åtgärder: både att hugga av stammen och skära av barken på en stubbe, eftersom varje träd, som en levande organism, har sin egen immunitet. Roten kommer att hålla fast vid livet till det sista, och inte alla handlingar kommer att entydigt segra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur snabbt växten dör beror på olika faktorer:

  • hans ålder;
  • den valda förstöringsmetoden;
  • storleken på en lönn.

Det är viktigt att komma ihåg att det är vettigt att utföra sådana åtgärder under saftflödet, på sommaren och våren.

Varje köpt läkemedel har villkorade kontraindikationer . När du väljer det måste du noggrant läsa instruktionerna, ta reda på hur det påverkar jorden, hur länge det dröjer kvar i det, etc. Slutligen har agrokemi en negativ effekt inte bara på trädets rot, utan också på insekter, djur, fåglar som bor på denna plats. För samma ändamål görs ofta hål i ett trädstam, på grund av vilket det blir sårbart och utsätts för attacker av skadedjur.

Bild
Bild

Eld är också en kemisk metod för att ta bort lönn . Och allt för att de första hacken görs på stubben, skär, där bensin hälls. Det används som ett kemiskt medel för att aktivera förstörelsen av trädstubben. Men samtidigt måste stubben fortfarande eldas upp. Naturligtvis kräver denna metod stor omsorg och efterlevnad av alla säkerhetsåtgärder.

Ett annat, inte det mest effektiva, sättet att bli av med lönn är betong . Om det på denna plats är planerat att arrangera en väg i framtiden, är det ett mycket verkligt sätt. Det vill säga att jorden runt stubben bara behöver stenläggas med betong. Betongens djup är upp till 0,7 m. Luftåtkomst till rotsystemet upphör.

Om alla ovanstående metoder verkar otillräckliga och du inte vill utstå att stubben sticker ut på platsen i ytterligare ett år (eller ännu mer), måste du gå radikalt.

Det är mycket svårt att rota upp en stubbe på egen hand, men om du beställer specialutrustningstjänster kommer de att klara det på ett besök.

Rekommenderad: