Salyut Gräsklippare För Motoblock: Egenskaper Hos Roterande Modeller. Är Zarya Gräsklipparen Lämplig För Salyut-5 Och Salyut-100 Walk-behind Traktorer?

Innehållsförteckning:

Video: Salyut Gräsklippare För Motoblock: Egenskaper Hos Roterande Modeller. Är Zarya Gräsklipparen Lämplig För Salyut-5 Och Salyut-100 Walk-behind Traktorer?

Video: Salyut Gräsklippare För Motoblock: Egenskaper Hos Roterande Modeller. Är Zarya Gräsklipparen Lämplig För Salyut-5 Och Salyut-100 Walk-behind Traktorer?
Video: SUPER SALYUT DUNYODAGI ENG BALAND SALYUT KATTA SALYUT САЛЮТ САМЫЙ КРАСИВЫЙ ВЫСОКИЙ САЛЮТ В МИРЕ 2024, Maj
Salyut Gräsklippare För Motoblock: Egenskaper Hos Roterande Modeller. Är Zarya Gräsklipparen Lämplig För Salyut-5 Och Salyut-100 Walk-behind Traktorer?
Salyut Gräsklippare För Motoblock: Egenskaper Hos Roterande Modeller. Är Zarya Gräsklipparen Lämplig För Salyut-5 Och Salyut-100 Walk-behind Traktorer?
Anonim

Valet av en gräsklippare för motoblock "Salut" begränsar inte jordbrukarnas och ägare av enskild jordbruksmark för att skörda vegetation på deras plats. I utbudet av tillgängliga lösningar kan du hitta alternativ för gräsklippning, klippning av buskar, skörd av grödor. Det viktigaste är att korrekt definiera uppgifterna och välja en modell av bilagor.

Bild
Bild

Hur väljer man?

En kommersiellt tillgänglig gräsklippare för motoblock "Salute" kan vara en av de två vanligaste typerna. Det finns hushållsgräsklippare som används för att hålla ordning på sommarstugor och bakgårdar. Det finns uppdelningar beroende på typen av gräshårdhet och graden av längdförmåga. Hjulversioner med stödram och skärelement är lämpliga för Salyut-traktorer som går bakom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklippare är en separat kategori av utrustning för skörd av gräsbevuxna växter . Bland dess funktioner är inte bara att klippa stjälkarna, utan också att lägga dem i strängar, vilket senare underlättar arbetet med att skörda hö. När du väljer bör du vara uppmärksam på modellens prestanda. I genomsnitt måste utrustningen klara beredningen av vinterfoder för ett nötkreatur under en dag med slåtter.

Bild
Bild

Olika sorter

Kännetecknas av ökad rörlighet och manövrerbarhet roterande gräsklippare till traktorn Salute walk-behind används för bearbetning av åkrar och ängar avsedd för slåtter för att göra hö. De tekniska egenskaperna hos roterande modeller gör att de kan övervinna små hinder utan onödig ansträngning. Den gångjärniga ramen är utrustad med ett hjul, två skär som roterar runt sin axel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den segmenterade designen är en mångsidig lösning. Skärknivarna är höjdjusterbara. Lämplig för gräsklippning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Terminatorgräsklippare - den mest kraftfulla modellen med justerbar klipphöjd , en hackare som, vid klippning, förvandlar gräsmassan till mulch. Lämplig för bildandet av olika typer av gräsmattor, för operatörens bekvämlighet visas kontrollen på ratten på den bakomliggande traktorn. Höghållfasta knivar hanterar framgångsrikt unga buskar, träd, gräs med tjocka stjälkar.

Bild
Bild

Vilka modeller passar?

Olika modeller av extrautrustning för motorfordon skapar förutsättningar för valet av en lämplig lösning för varje typ av motoblock. Men hur gör man inte för att göra ett misstag när man köper? Zarya gräsklippare anses vara de mest populära på hemmamarknaden . De produceras av ett Kaluga -företag, det finns flera ändringar. För att ta reda på om Zarya-gräsklipparen är lämplig för Salyut-5 och Salyut-100 walk-behind traktorer måste du studera produktpasset. Den modell som krävs kommer att betecknas KR. 05.000-04 eller ZiD KR-1 (producerad av fabriken i Kovrov).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var också uppmärksam på modellen KM-0, 5 "terminator" med en justerbar klipphöjd från 5 till 100 mm, en hackare. Snittbredden under produktens arbete når en halv meter. Knivarna kräver ingen slipning och har en självslipande struktur. KNS-0, 8 "Strizh" tillhör kategorin segmentmodeller, lämpliga för klippning av vägaxlar , underhåll av platser, bildning av gräsmattor. Dess funktioner inkluderar skärelementets sidoplacering i förhållande till själva den bakomliggande traktorn. Bladet skyddas av fingrar för att förhindra skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Fästningen av de mest populära rotorgräsklipparna till Salute walk-behind-traktorn utförs med hjälp av ett speciellt upphängningselement som ingår i paketet. För att installera hårdvaran behöver du följande.

  1. Säkra upphängningen med bultar, muttrar och splintar.
  2. Kontrollera att fästelementen är täta.
  3. Kontrollera rörelsens jämnhet genom att vrida drivmekanismen manuellt.
  4. Utför en provkörning genom att flytta växelspaken till driftläget. Efter att remmen har spänts bör skärelementen börja rotera. I det inledande skedet bör arbetet utföras vid låga hastigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar redskap på ramen på den bakomliggande traktorn är det mycket viktigt att endast standardkomponenter och konstruktionsdetaljer används. Om Zarya-gräsklipparen är placerad på den bakomliggande traktorn Salyut 100 sätts den på en speciell stift framför konstruktionen.

Tips för användning

Den moderna power trimmer -ljuren klarar inte alltid stora gräsytor. Här visar sig en gräsklippare som drivs av en bakomliggande traktor vara en mer effektiv lösning. För framgångsrik användning av sådan utrustning måste du följa ett antal enkla regler:

  • kontrollera alltid skärelementens skärpa före arbete;
  • kontrollera åtdragning av bultförbindelser;
  • kontrollera smörjningen av delar, vid behov, bearbeta dessutom gnidningselementen;
  • skydda benen medan du arbetar, bära speciella glasögon - flygande stenar kan skada hälsan;
  • under arbetets gång är det absolut nödvändigt att se till att alla svängar och manövrer sker smidigt och exakt utan plötsliga ryck;
  • om det finns skyddskåpor i konfigurationen måste de användas för avsett ändamål;
  • om det upptäcks förändringar i gräsklipparens ljud bör du sluta arbeta tills orsakerna till problemet är klarlagda.
  • vid en visuell försämring av klippningens kvalitet bör du ta hand om att slipa eller byta ut knivarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna gräsklippare för hötillverkning, gräsklippning är den bästa lösningen för att förbättra tillgängliga funktioner på den bakomliggande traktorn. Med deras hjälp kan du vägra att köpa autonom självgående utrustning och utföra arbete på grundval av befintliga motoriserade medel för bearbetning av webbplatsen.

Rekommenderad: