Leatherman Multiverktyg: Fördelar Och Nackdelar Med Multiverktyg. Kännetecken För Armband, Knivar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Leatherman Multiverktyg: Fördelar Och Nackdelar Med Multiverktyg. Kännetecken För Armband, Knivar Och Andra Modeller

Video: Leatherman Multiverktyg: Fördelar Och Nackdelar Med Multiverktyg. Kännetecken För Armband, Knivar Och Andra Modeller
Video: Leatherman Multi-Tool Buyer's Guide 2020 | Knife Banter S2 (Ep 47) 2024, April
Leatherman Multiverktyg: Fördelar Och Nackdelar Med Multiverktyg. Kännetecken För Armband, Knivar Och Andra Modeller
Leatherman Multiverktyg: Fördelar Och Nackdelar Med Multiverktyg. Kännetecken För Armband, Knivar Och Andra Modeller
Anonim

Historien om utseendet på Leatherman multiverktyg är allmänt känd och skiljer sig inte åt i originalitet - bara behovet gjorde det.

I allmänhet anses den inte mindre berömda schweiziska vikkniven vara föregångaren till multiverktyget, men multiverktygen i sin moderna form uppfanns av amerikanen Tim Leserman under en autotur i europeiska länder 1975, sedan han och hans fru använde en Fiat 600 av inte högsta kvalitet. Bilen måste repareras ofta, och det fanns inte tillräckligt med utrymme i bilen för att rymma en fullvärdig uppsättning verktyg, så det var bara att använda en fällkniv. Så en driftig amerikan kom på idén att kombinera en kniv med en skruvmejsel och tång. Vidare fortsatte förbättringen av instrumentet att öka, och Tim fick patent efter 3 år 1978.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vårt land kännetecknas av att inte alla föredrar att använda märkesvaror av hög kvalitet som kostar mycket. Och det finns många anledningar till detta, men i dagens artikel kommer vi att fokusera på de välkända multiverktygen som producerats av det berömda företaget från USA Leatherman.

Det är omedelbart nödvändigt att göra en reservation - vi menar endast märkesvaror, original Leatherman multiverktyg, och inte deras kinesiska förfalskningar till ett mycket lägre pris och följaktligen makalös kvalitet.

De är bara en del av det prissegmentet, vilket är ganska problematiskt för många, men deras kvalitet och livstidsgaranti kompenserar helt för de pengar som kan ges för dem.

När allt kommer omkring betyder den höga kvaliteten på en sak, tillsammans med ett välkänt varumärke, alltid dess höga kostnad . Detta kan helt tillskrivas Leatherman -produkter, vare sig det är ett vanligt multiverktyg eller ett Tread -armband. Trots detta kommer inköp av sådana produkter utomlands att sänka priset avsevärt, medan kvaliteten förblir densamma. Enligt vår lagstiftning anses dessutom ett multiverktyg inte vara en kniv, vilket gör att du fritt kan skicka det som du vill.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är värt att nämna direkt att vi talar om originalprodukter, och inte om förfalskningar, som skrupelfria tillverkare har översvämmat marknaden med nyligen.

Recensioner av äkta Leatherman-verktyg väcker ofta frågor om dessa multiverktyg är värda pengarna de ger för dem, ofta sett som en av nackdelarna.

Svaret är ryktet hos äkta Leatherman -produkter. Som regel, efter att ha förvärvat ett sådant verktyg en gång, blir köparen en anhängare av produkten, om inte för livet, sedan under lång tid.

Och det finns skäl för det

De utmärks av sin mångsidighet . Vid användning av verktygen löses olika problem som uppstår i en given situation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant multiverktyg kommer säkert att fungera som en utmärkt present ., vilket kommer att orsaka de mest positiva känslorna hos den som den kommer att presenteras för.

Bild
Bild

De är ergonomiska och väger samtidigt bara 350 gram . När man jämför verktygen i den här gadgeten med verktyg av vanliga storlekar som har samma funktionalitet, kan skillnaden i massa och storlek ses med blotta ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa Leatherman multi-verktyg, på grund av sin lilla storlek, kommer till och med att passa i en handväska .

Bild
Bild

De är mycket enklare och mer praktiska att använda .än standardverktygslådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att ett sådant verktyg inte försämras under långvarig viloläge , det finns ingen anledning att organisera speciella förhållanden - fickor är ganska lämpliga, du kan helt enkelt lämna det i en bältespåse, handskfacket på en bil, och så vidare.

Bild
Bild

Leatherman multi-tools har en distinkt estetik och din egen stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna är det höga priset och den betydande vikten på vissa modeller.

Modellöversikt

Bland fans av Leatherman fickverktyg, som är lämpliga för alla tillfällen, har det varit en lång debatt om vilket av multiverktygen som kan kallas det "bästa". Tänk på de viktigaste säljledarna.

Leatherman våg

Detta multiverktyg är ett multifunktionellt multiverktyg i full storlek.

Handtagen innehåller 17 olika enheter, kroppen är ergonomisk och kompakt, den har utvecklats speciellt för denna modell.

Följande verktyg används: 2 tänger, trådskärare, 2 knivblad (det ena med ett enkelt, det andra med en vågig profil), en fil, sax, en fil för att vända trä- och metallytor, en fil … Kan användas med två universella dubbelsidiga bithållare, flasklocköppnare.

Vikt 240 gram, mått 100x50 mm. Beläggningen kan vara silver-stål eller svart.

Bild
Bild

Leatherman Charge TTi

Denna modell har en något högre kostnad än den föregående, eftersom den använder en stålkvalitet av högre kvalitet. Den har titanhandtag (de är försedda med en linjal i metriska och tumintervall), den har lite fler verktyg, designerna har uppnått bättre ergonomi.

Förutom uppsättningen verktyg som används i Leathermman Wave kommer de som köpte denna modell av multiverktyget att kunna använda en mellanstor skruvmejsel, 2 filer, sax, en fil och en universalöppnare som inte bara kan öppna en flaska utan också en burk.

Nåltång har ersatt konventionell tång. De kan användas med fler operationer (klippning av olika typer av trådar, detta multiverktyg kan också användas för att bita, ta bort eller krympa kabeln). Dessutom är Leatherman Charge TTi utrustad med en klippklämma som fäster den på fickorna . Clip-clipset lossnar med en avtagbar ring. Fodralet säljs inte med detta multiverktyg.

Vikt 230 gram.

Bild
Bild

Skeletool

Detta multiverktyg har en och en halv gånger mindre vikt än de tidigare, det innehåller 7 nya verktyg. Ägaren kan använda vass nästång, tång, specialiserade fräsar för att skära igenom olika typer av kraftigt förstärkt tråd, liksom vanliga skär.

Det kombinerade knivbladet har en halvvågig skärpning, dess rostfria kvalitet är 420HC.

Multiverktyget är också utrustat med en karbinhake / öppnare, ett bältesklämma och en stor bithållare. Satsen innehåller 21 dubbelsidiga bitar.

Materialet från vilket kroppen av detta multiverktyg är tillverkat är rostfritt stål, materialet från vilket handtagen med linjalmarkeringar är gjorda av aluminiumlegering. Fodralet ingår inte i paketet.

Längd 100 mm, vikt 140 g.

Bild
Bild

Leatherman juice

Nästa lilla erbjudande är ett multiverktyg, avsett för användare vars händer inte skiljer sig åt i storlek.

Denna modell kan betraktas som en miniatyrkopia av den första modellen på Leatherman Wave -listan.

Ägare har fortfarande möjlighet att använda mer än ett halvt dussin verktyg: vass och vanlig tång, två typer av nippers - vanliga och kapbara för tung tråd, en kniv, en fil, en sax, en syl, en öppnare som kan hantera båda flaskor och en burk, korkskruv. Satsen innehåller 4 skruvmejslar av olika typer och ändamål . Handtagskåporna erbjuds i den klassiska versionen och med en blå anodiserad finish som gör dem unika.

Längd 82 mm, vikt 155 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leatherman Surge

Detta multiverktyg är ett av de som har stora dimensioner.

Innehåller 21 armaturer:

  • Surge är utrustad med utbytbara trådskärare som kan klippa både kraftig tråd / tråd / kabel och flerkärniga kablar,
  • en anordning för krympning av trådar som används vid arbete med elektriska installationer,
  • två knivar (med ett tandad blad och en vanlig), fjäderbelastad sax och en sylkniv (den är utrustad med en speciell brytning genom vilken du kan dra tråden),
  • med en burköppnare,
  • flasköppnare,
  • två filer,
  • skruvmejslar.

Fodralets färg kan vara svart eller klassiskt silvervitt, omslagets material är nylon och läder.

Nackdelen med denna modell kan kallas en relativt stor vikt och betydande dimensioner - den är inte avsedd för konstant slitage

Längd 115 mm, vikt 350 g.

Bild
Bild

Armeringsjärn

Detta multiverktyg är utformat för att bäras hela tiden.

Kroppen är utrustad med en infälld ram, som gör det möjligt att ta bort verktyg från deras inre säten, även när man bär arbetshandskar.

De som köpte den här modellen av Leatherman multiverktyg har:

  • konservöppnare,
  • nåltång,
  • tång,
  • utbytbara nippers, så att du kan arbeta med höghållfast tråd,
  • pressanordning för kablar,
  • en enhet som låter dig ta bort kablar,
  • två knivar (en har en platt, den andra har ett tandat blad),
  • fil,
  • en syl utrustad med ett ögla,
  • linjal,
  • filer för arbete med trä- och metallytor,
  • skruvmejslar i olika storlekar och ändamål.
Bild
Bild

De enheter som placeras i Rebar i en sådan mängd orsakar överraskning, eftersom kroppen har en ganska liten storlek, vilket indikerar en hög grad av ergonomi för instrumentet

Förutom ovanstående enheter kan Leatherman, som utvecklat armeringsjärnet, tackas för den stora arbetsytan, knivbladets avsevärda längd och bekvämligheten med att använda sylen som en nål vid sömnad.

Längd 100 mm, vikt 190 g.

Bild
Bild

Trampa

Armbandet, kallat Tread (engelsk länk, spår), passar väl in i kategorin genombrott, helt ovanlig, intressant produkt. Utvecklarna av detta multiverktyg har försökt ha en separat enhet i varje länk så att den fungerar . Och som ett resultat hade användaren inte mindre möjlighet att använda olika bitar, knivar, skruvmejslar och så vidare (det finns till och med en speciell enhet som hjälper till att ta bort SIM -kortet), som om han använde det traditionella, mer bekanta Leatherman -multiverktyget.

Diametern på detta armband är initialt överdriven, därför är det möjligt att minska det genom att ta bort länkarna.

Slitbanan erbjuds köparen i två versioner - standard och smal

Bild
Bild

Den glada ägaren till ett sådant ovanligt multiverktyg kommer att kunna använda följande verktyg monterade i armbandets länkar:

  1. en Philips skruvmejsel nr 1-2;
  2. 1/4 skiftnyckel;
  3. platt skruvmejsel 3/16;
  4. insexnyckel 6 mm;
  5. skiftnyckel 10 mm;
  6. med en 5 mm insexnyckel;
  7. 1/4 insexnyckel;
  8. syre cylinder öppningsnyckel;
  9. insexnyckel 3/16;
  10. 1/8 insexnyckel;
  11. skiftnyckel 3/16;
  12. insexnyckel 3/32;
  13. platt skruvmejsel 3/32;
  14. platt skruvmejsel 1/8;
  15. insexnyckel 4 mm;
  16. skiftnyckel 8 mm;
  17. med en 3 mm insexnyckel;
  18. platt skruvmejsel 5/16;
  19. skiftnyckel 3/8;
  20. 1/4 platt skruvmejsel;
  21. Philips skruvmejsel # 1;
  22. skiftnyckel 6 mm;
  23. en Philips skruvmejsel # 2;
  24. hårdmetallspets för att bryta glas;
  25. en enhet som tar bort SIM -kortet;
  26. en speciell kniv för skärning av säkerhetsbältet;
  27. adapter för förare vid åtdragning / lossning 1/4;
  28. flasköppnare;
  29. en anordning för att dra åt skruvar med ett fyrkantigt huvud.

Nackdelen är att Tread har den obehagliga egenskapen att lämna repor på allt som det av misstag berör - trots allt är det stål. Av denna anledning är den inte särskilt lämplig för dagligt slitage.

En annan nackdel är armbandets betydande vikt (168 g).

Bild
Bild

Urvalstips

Leatherman multiverktyg är multifunktionella assistenter som inte kommer att svika dig under några omständigheter: ett sådant multiverktyg tömmer inte batteriet, det fungerar både i regn och i snön.

De används i olika situationer för att lösa ett brett spektrum av problem - från att reparera ett cykelhjul till att rädda liv i en nödsituation.

Frågan är bara att det är svårt att bestämma vilken modell man ska välja.

Här är de vanligaste målen för att välja ett multiverktyg:

  • ta en tur ut ur staden, på en vandring;
  • hjälp i en nödsituation;
  • flytta till en annan stad;
  • ansöka om yrkesmässiga ändamål;

Att välja ett Leatherman multiverktyg är en smakfråga och avsedd användning.

Rekommenderad: