Sats Med Uttagssocklar: Modeller För 1/2 Och 3/4 Slagnycklar. Uttag Eller Förlängda Uttag 1 Tum

Innehållsförteckning:

Video: Sats Med Uttagssocklar: Modeller För 1/2 Och 3/4 Slagnycklar. Uttag Eller Förlängda Uttag 1 Tum

Video: Sats Med Uttagssocklar: Modeller För 1/2 Och 3/4 Slagnycklar. Uttag Eller Förlängda Uttag 1 Tum
Video: CHEAPER IMPACT SOCKETS ARE BETTER THEN EXPENSIVE ONE'S CHANGE MY MIND!! 2024, April
Sats Med Uttagssocklar: Modeller För 1/2 Och 3/4 Slagnycklar. Uttag Eller Förlängda Uttag 1 Tum
Sats Med Uttagssocklar: Modeller För 1/2 Och 3/4 Slagnycklar. Uttag Eller Förlängda Uttag 1 Tum
Anonim

En slagnyckel är en sak som varje bilist behöver, eftersom det är under reparation och demontering av en bil som de mest envisa muttrarna stöter på som inte vill lämna sina hem. Det är inte förvånande, eftersom själva konceptet med maskinens drift innebär att alla muttrar i den kommer att dras åt ordentligt, annars faller maskinen helt enkelt sönder på den allra första stöten. Att vrida och dra åt sådana muttrar med egna händer är en otacksam uppgift, det är mycket bättre att anförtro det för tekniken. Då är det svåraste som väntar bilentusiasten valet av munstycken för skiftnyckeln.

Bild
Bild

Modeller

Innan du fortsätter med valet av huvuden måste du välja själva skiftnyckeln. Idag kan du i butiker hitta ett stort utbud av olika modeller. Nedan är de mest populära alternativen.

Bosch GDR 10 Är en mobil slagnyckel från en världsberömd tillverkare. Bland dess fördelar lyfter köparna fram hög effekt (för en mobil modell), lång batteritid och mångsidighet. Den enda nackdelen är att det inte är den mest framgångsrika designen. Enheten är inte lämplig för industriellt arbete, eftersom den är tillämplig för privat bruk.

Bild
Bild

Hilti SIW 22-A Är en autonom slagmaskin med hög effekt, en riktig "best" i världen av autonoma slagnycklar. Den är lämplig för att driva skruvar och ankare upp till 1 cm i diameter, samt muttrar med en maximal gänga på M16. Det är ganska kraftfullt och samtidigt mycket bekvämt och kompakt. Det enda negativa är det höga priset.

Bild
Bild

AEG BSS 18C . Denna modell levereras med en uppsättning 1/2 och ¼ "adaptrar och en resväska för förvaring och transport. Dess främsta fördelar är bekvämlighet, hög effekt och relativt lågt pris. Men enligt köparna är kvaliteten på de levererade huvuden ibland inte särskilt hög.

Bild
Bild

Dessa modeller är de bästa på hemmamarknaden, men inte de enda. Det finns många fler modeller att se upp för.

Skillnaden

Det är nödvändigt att demontera skillnaden mellan konventionella mutterhuvuden och slaghuvuden. De flesta användare tror felaktigt att skillnaden ligger i väggarnas tjocklek eller materialet som används. Detta är dock inte fallet, eftersom båda typerna av huvuden är gjorda av samma metall . Tjockleken på deras väggar är visserligen olika, men det finns också tunnväggiga slaghuvuden.

Den största skillnaden är det genomgående hålet i slaghuvudet . Det verkar som en bagatell, men underskatta inte dess betydelse. En nål är gängad genom detta hål, med vilket sockelhuvudet är fäst vid mutterdragaren. Denna extra förankring är viktig med tanke på de påfrestningar den kommer att möta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det viktigaste att leta efter när du köper slaghuvuden är naturligtvis storleken på landningstorget. Storleken på bultlandningsrutan mäts i tum. Standardstorlekarna är 1/4, 3/8, 1/2, 3/4 och 1 - dessa storlekar bör ingå i valfri uppsättning.

Naturligtvis finns det andra storlekar, mer sällsynta, som används i vissa bilmärken eller specialutrustning. Innan du köper är det inte överflödigt att inspektera all utrustning i huset och kontrollera om det finns några bultar med icke-standardmått på den.

Vid köp måste ett gummi-munstycke samt en nål inkluderas i slaghuvudet, så var noga med att kontrollera deras närvaro. Dessutom bör du alltid kontrollera kvaliteten på de delar du köper. Ett vanligt problem är krökning av huvudets väggar, eftersom de måste vara helt platta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sockeluttag för slagnycklar kan skilja sig åt i en mängd olika parametrar: från styrka till form. Var och en av deras separata typer är lämplig för ett annat jobb, därför måste du förstå hur och varför du ska använda dem när du köper huvuden till en nutrunner. Det finns flera typer av slaguttag.

Industri och garage . Huvudskillnaden mellan ett industrihuvud och ett garagehuvud är kvaliteten på det stål som används. Industriella alternativ har ökad styrka och elasticitet, men är dyrare. Om du behöver använda dem för att reparera din personliga bil, bör du inte spendera mycket pengar. Om du behöver använda en skiftnyckel för arbete är det vettigt att tänka på att köpa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kort och lång . Vanligtvis används korta huvuden för att dra åt bultar, och långsträckta används för att skruva en mutter på en skruv. Helst bör du köpa ett set med båda typerna för att vara redo för alla situationer. Men om budgeten inte tillåter det är det bättre att ta långa, eftersom de är lämpliga för nästan alla situationer, om än mindre bekväma.

Bild
Bild

Olika huvudformer . Munstyckena kan också skilja sig åt i hålets form-de är sexkantiga, tolvsidiga, E-typ (stjärnformade hål) och icke-standardiserade. Med de tre första typerna är allt klart: du måste kontrollera vilken form muttrarna och bultarna har på bilen och köpa ett lämpligt alternativ. Om du inte är säker på att valet är korrekt är det bättre att omedelbart ta sexkantiga, eftersom de är vanligast. Den fjärde typen används för muttrar och bultar av ovanliga former (triangulär, pentahedral och andra alternativ).

Dessa muttrar används för att göra demontering svår.

Bild
Bild

För vridbultar med avskalade kanter . Det finns en separat typ av fästen för skruvbultar, vars kanter har rivits av. De har små utbuktningar i mitten, med vilka de fångar bulten inte uppifrån utan i mitten.

Bild
Bild

Tunnväggig . Tunna väggar är vanligtvis billigare än standardtjocklekar. Men det är värt att komma ihåg att väggtjockleken är den viktigaste faktorn som påverkar munstyckets tillförlitlighet.

Bild
Bild

Det här är alla typer av bilagor som finns i butiken. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till alla nyanser av det kommande arbetet innan du köper sådana produkter.

När du köper tillbehör är det viktigaste att överväga hur de ska användas. Olika redskap är lämpliga för olika situationer, och dyrare alternativ bör endast tas av dem som ska använda slagnyckeln professionellt.

Rekommenderad: