Överflödespooler (17 Foton): Enheten Och Principen För överflödespooler, Deras Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Överflödespooler (17 Foton): Enheten Och Principen För överflödespooler, Deras Fördelar Och Nackdelar

Video: Överflödespooler (17 Foton): Enheten Och Principen För överflödespooler, Deras Fördelar Och Nackdelar
Video: Pool Shark (Short Film) 2024, Maj
Överflödespooler (17 Foton): Enheten Och Principen För överflödespooler, Deras Fördelar Och Nackdelar
Överflödespooler (17 Foton): Enheten Och Principen För överflödespooler, Deras Fördelar Och Nackdelar
Anonim

För att njuta av vattenbehandlingar eller för att simma, bygger många människor som kan göra detta simbassänger. Bland dem anses överflödesstrukturer vara de mest populära idag. De har betydande skillnader mellan filtreringssystemet och liknande lösningar i vanliga tankar.

Bild
Bild

Designfunktioner, fördelar och nackdelar

Överflödespooler är de konstgjorda reservoarerna där överflödessystem används för intag och cirkulation. Om du bara vill simma i rent och friskt vatten, avsett för en stor skara människor, bör konsumenterna uppmärksamma just sådana mönster . Vattenmassan är i konstant rörelse här, det vill säga den cirkulerar och passerar därigenom genom filtren och rengörs från föroreningar.

Kostnaderna för att ordna pooler av denna typ anses vara ganska berättigade, eftersom simmarna får komfort och säkerhet under simningen. Dessutom har sådana konstgjorda reservoarer ett estetiskt utseende. Tack vare den senaste tekniken för konstruktion av överflödespooler, reduceras tiden för installationen och driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • estetiskt utseende;
  • bristen på möjlighet att sprida vätska som har gått utöver poolens sidor;
  • intensiteten i vattencirkulationen utesluter ansamling av skräp och smuts i botten av den konstgjorda behållaren;
  • frånvaron av ens de minsta smutsiga områdena i poolen;
  • inga problem med förorening av vattenledningen från små partiklar av skräp, rost och fett;
  • möjligheten att beställa en pool med vilken konfiguration och konstnärligt koncept som helst;
  • snabb återbetalning av alla kostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med överflödespooler är bara deras kostnad, vilket 30% mer än skumtankar . Dessutom kräver denna typ av konstgjord reservoar extra utrymme där överflödesanläggningar kommer att installeras.

Det får inte heller glömmas bort att platsen för det tekniska rummet och utrustningen ska koncentreras lägre än vattenytan.

Bild
Bild

Teknologisystem

I överflödespoolar används överloppstypscheman, som måste byggas i förväg så att det inte uppstår obehagliga överraskningar. Överflödesbassängsystemet innehåller följande element:

  • skål;
  • sidor;
  • dräneringssystem (avlopp);
  • ränna;
  • en överflödestank som ser ut som en stor behållare;
  • filter;
  • munstycken.
Bild
Bild

Om det finns en möjlighet eller ett behov monteras ytterligare enheter på ovanstående som kan fördela den totala belastningen. För att vattenrening ska kunna utföras effektivt föreskriver konstruktionen följande filter:

  • sand;
  • för djupstädning;
  • autoklorinator.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Enkelheten i designen säkerställer systemets långsiktiga prestanda. Principen för överflödesreservoarer innebär inte något komplicerat … Vätskan som flödade över sidorna och hamnade i en specialdesignad ränna tappades i tanken, som ligger framför filtreringssystemet. Flytande rengöring tillhandahålls med kemisk natur med desinfektionsegenskaper.

Själva vattenreningsprocessen utförs i insidan av filtren, varefter den uppvärmda vätskan skickas tillbaka genom munstyckena till behållaren i behållaren. För att göra proceduren snabbare används speciella brickor som kan förbättra kvaliteten på rengöringen. Vissa användare tror dock att poolöverflödesenheter kräver komplex installation de är helt motiverade av den långsiktiga högkvalitativa rening av vatten i strukturen.

Bild
Bild

Skillnader från skimmer

Det finns ett andra alternativ för pooler - en skimmer. De viktigaste skillnaderna mellan systemen är följande.

  1. För konstruktion av överflödesstrukturer krävs mer yta än för installation av skimmerkonstruktioner.
  2. I skimmerbehållare rinner vatten genom kanalerna på skålens sidor och i den andra versionen - längs behållarkretsen, utan att kringgå brickorna och gallren.
  3. Överflödessystem kännetecknas av högre avlägsnande av föroreningar.
  4. Sannolikheten för vattenstagnation i en skimmerreservoar är mycket högre än i en överflödesreservoar.
  5. Överflödestanken är fri från skum, fett och smuts på vattenlinjen. Skimmerbehållare är ofta täckta med saltavlagringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående egenskaper är det värt att notera det dessa typer av pooler skiljer sig från varandra genom munstyckenas placering . I skumtankar är de monterade på ett avstånd av 2 meter från varandra.

För effektiv vattenförsörjning i överloppsbassängen installeras 1 munstycke för varje 2 kvm. meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda behållare, där det finns en överflödesvattenbehandling, gör inte bara rengöringsprocessen enkel, utan avlastar också ägaren från behovet av att ständigt eliminera slem och smuts från den yttre delen av behållaren. Att simma i färskt och rent vatten är mycket trevligare, därför bör du tänka på att installera ett rengöringssystem innan du installerar poolen.

Rekommenderad: