Soffa Som Fälls Fram (89 Bilder): Vikbara Modeller Med Låda För Linne, Små Och 140 Cm Breda

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Som Fälls Fram (89 Bilder): Vikbara Modeller Med Låda För Linne, Små Och 140 Cm Breda

Video: Soffa Som Fälls Fram (89 Bilder): Vikbara Modeller Med Låda För Linne, Små Och 140 Cm Breda
Video: Montering av Scandinavia kontinentalsäng 2024, Mars
Soffa Som Fälls Fram (89 Bilder): Vikbara Modeller Med Låda För Linne, Små Och 140 Cm Breda
Soffa Som Fälls Fram (89 Bilder): Vikbara Modeller Med Låda För Linne, Små Och 140 Cm Breda
Anonim

Förmodligen kan man knappt föreställa sig en modern inredning utan en mysig, mjuk, bekväm soffa. Idag är det en oföränderlig del av en bostadslägenhet, kontorslokaler, medicinsk institution och konsumenttjänster.

Bild
Bild

Den framåtfällbara soffan tar minst ett utrymme i alla rum. Det ser harmoniskt ut i inställningen av olika funktionella rum. Du kan sitta, ligga, sova, koppla av, drömma, läsa en bok, äta och mer om den!

Det moderna överflödet av alla typer av modeller kan ibland förvirra den oerfarna köparen. Vår artikel kommer att berätta om alla krångligheter som är förknippade med valet av sådana soffor.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En snygg och vacker soffa är en av de första möblerna som köps när man flyttar in i en ny lägenhet. Det skapar inte bara en bekväm och bekväm sovplats, utan hjälper också till att utrusta vardagsrummet, sovrummet, korridoren eller barnrummet. Soffan jämför sig positivt med sängen med sin kompakta storlek, och detta är särskilt viktigt för små lägenheter.

Bild
Bild

När den är hopfälld kan den rymma flera personer samtidigt . Dessutom är många modeller utrustade med en speciell nisch för förvaring av sängkläder, filtar, kuddar och andra saker. Detta gör att du kan ha allt du behöver för att sova nära till hands och spara utrymme och pengar vid köp av ytterligare skåp eller hyllor.

Bild
Bild

Soffor kan skilja sig från varandra i material, dimensioner, modeller, kostnad, designfunktioner och typ av mekanism. Det är den sista punkten som är det viktigaste inslaget i klassificeringen av en viss modell. För att föreställa sig vad en soffa är, räcker det med att ta reda på vad typen av dess glidmekanism heter.

Glidande soffor är hållbara och multifunktionella, de är praktiska att rengöra och attraktiva i utseende, prisvärda och bekväma att använda.

Klassificering

De viktigaste typerna av klassificering av soffor:

  • Efter typen av transformeringsmekanism . Möbler kan fällas ut, rullas ut eller fällas ut. Valet av soffa baserat på detta kriterium beror på rummets övergripande dimensioner, dess syfte och driftsgrad.
  • Form:
  1. hörn (sådana soffor upptar kompakt plats i hörnet av rummet);
  2. raka linjer (den vanligaste, klassiska versionen);
  3. ö (de har en oval form, därför är de oftast placerade i den centrala delen av rummet).

Utnämning . Beroende på plats kan soffor göras för ett barnrum, hall eller korridor, kontor, vardagsrum, sovrum. Sådana modeller skiljer sig åt i storlek, form, tillverkningsmaterial, färger, ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Modeller

Antalet sittplatser beror direkt på denna indikator. Standardmodellen rymmer 2-3 personer samtidigt. Mer kompakta alternativ kan vara enkla eller dubbla, rymliga modeller är utformade för 5 eller fler personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den framåtfällbara soffan kan ha följande transformationsalternativ.

bok

Den första versionen av en hopfällbar soffa. Även när den är hopfälld är den perfekt för att sitta, ligga eller sova bekvämt på den. Varianten fick sitt namn för likheten i den utfällda soffan med den öppna boken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att öppna soffan måste den höjas något tills den klickar och sedan sänkas bakåt.

Bild
Bild

Soffan fälls i omvänd ordning: lyft upp den tills den klickar och vik tillbaka den till sitt ursprungliga läge. Den utfällda modellen ger en ganska rymlig och bekväm sovplats.

Dessutom har de flesta modellerna en tvättlåda i botten.

Bild
Bild

Nackdelen med denna modell: för att få den till det utfällda tillståndet är det nödvändigt att soffan är cirka 10 cm längre än väggen. Det vill säga, det är inte möjligt att sätta möbler nära väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klicka-gag

Möblerna har fått sitt namn för det specifika ljud som uppstår när de utvecklas. Modellen liknar den första versionen, men mer förbättrad. Dess stora plus är möjligheten att fixera ryggstödet i flera lägen i olika vinklar.

Detta skapar möjligheter för en bekvämare vistelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med dessa två alternativ:

  • pålitlig mekanism;
  • enkel användning;
  • bekväm sovplats;
  • överkomligt pris;
  • kompakta övergripande dimensioner.

Nackdel: oförmågan att flytta soffan tätt mot väggen på grund av designfunktionen i vikningsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook

Den uppenbara likheten mellan namn (bok - eurobok) har ingenting att göra med principerna för dessa mekanismer.

Bild
Bild

Soffan fälls ut på följande sätt: sätet dras mot sig själv och ryggen sänks ner i den fria delen

Bild
Bild

Modellen placeras nära väggen eller i mitten av rummet. Mycket ofta används det för att dekorera ett arbetsområde eller vardagsrum. Soffor är ofta utrustade med dekorativa kuddar för en mer bekväm tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med detta alternativ inkluderar:

  • perfekt platt sängyta;
  • kojens optimala höjd;
  • mekanismens tillförlitlighet (endast hårt trä används för tillverkning);
  • lång livslängd;
  • enkel och snabb utvecklingsprocess;
  • närvaron av en djup och rymlig låda för sängkläder.
Bild
Bild

Brister:

  • under utfällning rör sig sätet på golvbeläggningen eller mattan, därför kan det skada eller repa dem;
  • en ganska stor modell.
Bild
Bild

Delfin

Designen består av två separata delar: den huvudsakliga och den för att sova. När den är hopfälld är modellen en hörnsoffa. Vid utfällning är det nödvändigt att dra i en speciell slinga och rycka för att fälla ut sovplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med en sådan modell kan man notera enkelheten att fälla ut, liten storlek, platt, smidig sovplats, bekvämlighet och tillförlitlighet vid användning.

Bild
Bild

Nackdelen kan vara användningen av en sådan modell i ett rum med en långmuttad matta - det kommer att vara problematiskt att bygga ut den nedre delen för att få en kaj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla ut

Utrullningsbara soffor finns i ett brett utbud av modeller och storlekar. De låter dig välja de ideala sängdimensionerna för ett visst rum. Mekanismen för sådana modeller är mycket bekväm och lätt att använda, men från daglig utveckling kan den snabbt misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspel

Vikningsmekanismen liknar principen för drift av ett musikinstrument. Strukturell styrka och användarvänlighet gör att denna modell kan användas under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med en sådan soffa:

  • enkel att fälla ut och vika;
  • platt, hög och smidig sovplats;
  • multifunktionalitet;
  • kompaktitet när den är vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • mattgolv kommer att påskynda processen att misslyckas med transformeringsmekanismen;
  • betydande dimensioner i den utfällda positionen.

Teleskop

Detta alternativ fick sitt namn från den yttre likheten med ett teleskop eller teleskop. Alla delar av soffan dras ut från insidan i etapper.

Nästan alla modeller är utrustade med en speciell linnelåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med denna design är mycket attraktiva i utseende, ganska bekväma, ergonomiska, ger ett brett, rymligt område för att sova och vila med en ortopedisk ram. Sovplatsen har dock en liten höjd över golvnivån (högst 28 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spjälsäng

Det bästa alternativet för sällan användning. Till exempel när det blir nödvändigt att ta emot flera personer hemma. Tidigare, för sådana ändamål, fanns det en hopfällbar säng i varje lägenhet. Idag har den ersatts av sådana lätta, kompakta soffor. Sovplatsen är en skummadrass som, när den är hopfälld, ligger i soffan.

Clamshell -modellen är ett "resande" alternativ, lätt, kompakt, billigt, men inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana musslor finns i flera varianter:

Fransk soffa som fälls ut tre gånger

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

den amerikanska modellen, som utspelar sig i två steg

Bild
Bild

den italienska soffan är den dyraste och bekvämaste av alla som presenteras i denna kategori.

Bild
Bild

Verona

"Verona" är en förbättrad version av kombinationen av hopfällbara sängar och utrullningsmodeller. Även ett litet barn kan utöka en sådan soffa - det är så enkelt och enkelt att göra det genom en speciell ögla.

Bild
Bild

Conrad

Konrad-designen kombinerar de bästa egenskaperna hos utdragbara modeller och Dolphin-mekanismen. Bekväma sovförhållanden tillhandahålls av fjäderblocken som designen ger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel, dubbel och trippel soffa är utrustad med olika mekanismer. Ju större sovområdet, desto mer pålitlig, starkare och mer hållbar ska mekanismen vara.

Dimensioner

Soffor skiljer sig åt i övergripande dimensioner och antal sittplatser. Den kompakta soffan är utformad för 1 - 2 personer samtidigt, de bredaste modellerna rymmer mer än 5 personer. Det finns inga tydliga standarder för storleken på sådana möbler. En liten, en och en halv eller dubbel soffa från olika tillverkare kan variera mycket i bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små soffor kan ha en bredd på 100, 120, 140 cm. Större soffor tillverkas med en bredd på mer än 150 cm: 160, 180, 190 cm. Valet av lämplig modell beror på många parametrar, varav den viktigaste är de övergripande måtten på själva rummet, där möblerna är planerade att levereras.

Material (redigera)

Materialen som används för att skapa soffor kan delas in i flera grupper:

  • för tillverkning av ramen;
  • transformeringsmekanism;
  • vaddering och dekorativ trim.

Fjädermekanismer, skumgummi eller polyuretanskum används vanligtvis som fyllning för soffor. Ramen kan vara av trä, metall eller kombinerad.

Bild
Bild

Klädselmaterial utgör en betydande del av kostnaden för den färdiga produkten. De billigaste alternativen är syntet och textil (jacquard, velour, satin). De är attraktiva i utseende, men opraktiska att ta hand om. För deras vård krävs exceptionellt kemtvätt.

Från de mer praktiska alternativen kan flock och mikrofiber särskiljas. Dessa material är mycket vackra, lätta att rengöra, motståndskraftiga mot all slags smuts och till och med husdjursklor.

Naturmaterial (linne, bomull, läder) är högt värderade för sina högpresterande egenskaper, allergivänlighet, utmärkt andningsförmåga.

Bild
Bild

Urvalstips

För att soffan ska kunna tjäna troget i många år måste dess val behandlas med särskild omsorg:

  1. Tillverkningsmaterial. Dess val beror på modellens funktionella syfte. Till exempel för ett kontors- eller köksutrymme är det bäst att välja de mest praktiska och hållbara materialen. Ett barns rum behöver en soffa av miljövänligt, allergivänligt, ljust och praktiskt material att ta hand om.
  2. Storleken. När de är vikta och utfällda, ska möbler inte hindra fri rörlighet i rummet eller blockera vägen till andra möbler och inredningsartiklar.
  3. Vårfyllmedel kommer att hålla mycket längre och mer effektivt än skum och polyuretanskum.
  4. Den massiva block soffan skapar en mjukare, mer solid sovplats än enkelsängar.
  5. Det är bättre att välja ett slätt klädmaterial. Det är lättare att ta hand om än att ta bort damm mellan fibrerna i den fluffiga klädseln. Smidigt tyg och ser mer attraktivt ut. Det idealiska alternativet är ett material med smuts- och dammavvisande egenskaper.
  6. Om det finns husdjur i huset, bör soffans klädsel ha en mycket stark väv.
  7. Transformationsmekanism. Om soffan veckas ut / viks dagligen bör mekanismen vara så enkel och lätt att använda som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest pålitliga sofforna är euroböcker, rymliga - delfiner, kompakta - utrullning, prisvärda - böcker, funktionella - Euroböcker och utrullning, bekväma för att sova - utrullning och dragspel.

Rekommenderad: