Bituppsättningar: Makita Spärrhjul, Professionella Skruvmejslar Sexkantiga Bitar

Innehållsförteckning:

Video: Bituppsättningar: Makita Spärrhjul, Professionella Skruvmejslar Sexkantiga Bitar

Video: Bituppsättningar: Makita Spärrhjul, Professionella Skruvmejslar Sexkantiga Bitar
Video: Leathermans coola armband 2024, Maj
Bituppsättningar: Makita Spärrhjul, Professionella Skruvmejslar Sexkantiga Bitar
Bituppsättningar: Makita Spärrhjul, Professionella Skruvmejslar Sexkantiga Bitar
Anonim

Skruvmejseln är ett av de mest efterfrågade verktygen. Det praktiseras av både professionella byggare och vanliga människor i vardagen. En skruvmejsel utan bitar (slitsade munstycken) är dock ett värdelöst föremål, eftersom effektiviteten i dess funktion direkt beror på det korrekt valda munstycket. För alla typer av fästelement kommer det att bli sitt eget.

Om du planerar att utföra få uppgifter kan du köpa flera av de mest populära bilagorna, men det är fortfarande säkrare att omedelbart köpa en lämplig uppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och omfattning

Lite, som nämnts ovan, är ett speciellt fäste för en borr, en skruvmejsel. Med hjälp av det dras bultar, skruvar, självgängande skruvar, skruvar och andra typer av fästelement åt. Det är en stång med 6 kanter, i vars ena ände det finns en arbetsprofil, och dess andra ände tjänar till att fästa den i en hållare eller chuck på ett elverktyg (6-sidig skaft ¼ tum). För varje typ av fästelement krävs en lämplig skruvmejselfäste.

Bild
Bild

Typer och beteckningar

Skruvmejselbitarna är indelade i tre breda kategorier baserat på konfigurationen av arbetsområdet:

  • standard (eller grundläggande);
  • särskild;
  • kombinerad (bitar med en dubbel arbetsdel).
Bild
Bild

Lejonparten av de efterfrågade bilagorna tillhör de som nämns nedan. De är dessutom indelade i vissa typer baserat på strukturen på arbetsdelens del:

  • hetero;
  • korsform;
  • i form av en asterisk;
  • 6-sidiga huvuden.
Bild
Bild

Specialtillbehör klassificeras i följande alternativ:

  • 3-sidig;
  • med propp för gipsskiva;
  • med fjäderbelastade stopp.

Skillnaden mellan bitar med en dubbel arbetsdel, speciell och grundläggande, är att i båda ändarna av munstycket finns arbetsområden med olika konfigurationer eller av samma konfiguration, men av olika storlekar. Ovanstående specifikationer är dock inte de enda, eftersom det finns flera standarder för tips.

Phillips (Ph) - korsformade munstycken, med en relativ storlek: från 0 till 4. Utrustad med expansion av splines till skaftet och har en spetsvinkel på 55 grader. Den mest populära storleken som föredras av konsumenterna är Ph2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pozidrive (Pz) - vinkeln upptill är 50 grader. Dessa bilagor är en uppgraderad version av de som beskrivs ovan. De skiljer sig åt i närvaro av två eller fyra extra spår vid basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slot (Sl) - bitar utmärks av närvaron av en platt spets, vilket gör det möjligt att arbeta med skruvar med motsvarande profiler i huvudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torx (TX) - slot i form av en 6-sidig stjärna. Den används för strukturer med höga tillförlitlighetskrav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

HEX - ett munstycke som används vid skruvning av fästelement med en inre sexkant. För det mesta används det för att montera möbler och har specialfästen för muttrar eller bultar med en yttre sexkant. Denna konfiguration används också vid åtdragning av takfästen eller pressbrickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassade bitkonfigurationer . Fyrkantiga munstycken är specialprodukter som nästan aldrig praktiseras under rutinmässiga reparationer och byggnadsarbeten. Betecknade med bokstaven R (Robertson square), har de fyra ansikten och fyra olika storlekar. De används främst för att montera möbler. Utökade R-bitar finns i längder upp till 70 mm.

Bild
Bild

Kluven - det här är en annan typ av icke-standardiserade bilagor. De har en rak slits med ett spår i mitten. De är märkta med bokstäverna GR och finns på marknaden i fyra storlekar: 4, 6, 8, 10, medan de har ett vanligt och långsträckt utseende. Sådana produkter kan nå en längd på 100 mm.

Bild
Bild

Icke-standardalternativ inkluderar också tre- och fyrbladiga munstycken … Produkter med tre blad är märkta med TW och stickan är utrustad med tre blad. Vanligtvis praktiseras av specialister på montering eller demontering av digital teknik och hushållsapparater, samt inom flygindustrin.

Varianter med fyra blad används lika sällan som trebladiga.

Bild
Bild

Material för tillverkning och beläggning

Materialet som används i produktionen bestämmer munstyckets tillförlitlighet. De bästa bitarna är gjorda av legeringar av krom med molybden, krom med vanadin, molybden med volfram och kisel-magnesium sintrat (pobedita).

Du måste veta att stålbitar, även om de är tillverkade av specialiserade stålkvaliteter R7 - R12, inte kan motivera sitt eget pris och slits ut snabbt, och den tillkännagivna lödningen från vinnaren kan i sin tur inte vara långvarig. Dessutom kan en sådan förpackning helt enkelt falla sönder, i motsats till en hård sten av mineral typ.

Bild
Bild

Skyddande lager

Ett annat mycket viktigt villkor vid val av munstycken för skruvvind är förekomsten eller frånvaron av en skyddande beläggning på deras yta. Det mest värdefulla är ett verktyg som har en titanförstoftning, eftersom det kommer att tjäna länge, och med dess hjälp kan du skruva in mer än hundra självgängande skruvar och skruvar innan det förlorar sin funktionalitet.

Experter lyckas få bra hållbarhet av produkten vid användning av diamant- eller nickelförtvivning är vanadin-nickellegering också populär . De är något sämre än titanförstoftning, men de fungerar lika bra under ganska lång tid.

Om det inte finns någon dammning ska inte munstycken tas, eftersom de inte kommer att skyddas mot slitage eller rost.

Rankning av de bästa bituppsättningarna

Denna rankning innehåller de bästa skruvmejselbitarna. Vid bedömningen togs hänsyn till följande aspekter:

  • mättnad av uppsättningen;
  • metallkvalitetsnivå;
  • design och praktiska egenskaper;
  • pris;
  • recensioner av specialister;
  • Recensioner.

Ganska bra uppsättningar munstycken för professionellt bruk och i vardagen finns i mellanklassen. Det finns både kompletta kit och högspecialiserade kit, som kan innehålla en spärrnyckel och adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du uppmärksammar flera prover.

Hitachi 754000 (100 st.)

Denna uppsättning innehåller en komplett uppsättning bilagor. Samtidigt säljs utrustningen till ett rimligt pris. Jämfört med produkter från Kina tjänar Hitachis produkter ägaren under lång tid med noggrann hantering.

Experter rekommenderar att inte ge betydande överbelastningar, för att undvika stallrotation, och munstyckena kommer att tjäna ganska länge . Tillverkaren gjorde en kopia av varje vara. Och särskilt populära munstycken har 5-7 tagningar. Om du använder utrustningen i ett sparsamt läge, kommer satsen att hålla minst 5 år.

Detta set har ett kompakt och rymligt fodral. Magnetiska klämmor levereras med tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch 2607017164 (43 st.)

Anständig tävling till ledaren för betyget gjordes av en uppsättning munstycken från ett välkänt företag från Tyskland Bosch. Den innehåller 43 artiklar, medan kostnaden är dyrare än den för Hitachi -setet. Av denna anledning gav specialisterna kandidaten endast en andra plats. Den största fördelen med detta kit är dess överlägsna kvalitet . Även om detta verktyg är tillverkat i Kina, är den europeiska grandee strikt om produktionskvaliteten. Munstyckena är gjorda av kol eller legerat stål, produkterna genomgår alla faser av värmebehandling.

Setet innehåller 6 stycken om 75 mm och 32 stycken om 25 mm. Dessutom innehåller satsen flera multifunktionella och snabbkopplade magnetklämmor. Om köparna inte gör anspråk på bilagorna finns de fortfarande för enskilda innehavare . Till exempel, hållarna kan inte fästa bilagorna ordentligt.

All utrustning är snyggt placerad i fodralet . De bästa produkterna i premiumklassen. Högkvalitativa skruvmejselbitar krävs för dagligt arbete med en skruvmejsel. De bästa produkterna finns i premiumsegmentet. Nedan finns en beskrivning av några av de kit som hyllades mycket av experterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metabo 626704000 (71 st.)

Detta är ett exempel på inte bara tillförlitlighet, utan också attraktivitet. Experter noterar den optimala kombinationen av metall, krom och vanadin i stålkonstruktionen, vilket resulterade i att det var möjligt att göra en slitstark verktygslåda. För att göra det lättare för befälhavaren att förstå sortimentet av munstycken, varje grupp med en specifik plats har en speciell färgkodning.

Mängden munstycken orsakar inte klagomål från konsumenter. Det finns alla populära versioner i storlekarna 25 och 75 mm. Setet har en liten och bekväm resväska som inte kräver mycket plats i garderoben eller garaget. I alla avseenden kommer Metabo att vara en utmärkt assistent för sin ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Milwaukee Shockwave (56 st.)

En ovanlig utrustningskonfiguration valdes av designern och skapade Milwaukee Shockwave -kit. Alla tillbehör är gjorda enligt Shock Zone -konceptet. Detta har en positiv effekt på instrumentets motståndskraft mot sprickor vid ökade belastningar. Det är dock inte bara den ursprungliga konfigurationen som bidrar till produkternas goda tillförlitlighet - chockmotstånd uppnås genom inre duktilitet … Det var möjligt att få sådana egenskaper hos stål tack vare det behöriga valet av stålkvalitet och de senaste värmebehandlingsteknikerna.

Köpare är mycket positiva till tillbehörens tillförlitlighet och långa livslängd. Fodralet är tillverkat av bra plast och har starka snäpp.

Men den låga efterfrågan i Ryska federationen på slots på produkter gjorde det inte möjligt för satsen att bli en favorit i betyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita B-36170 (47 st.)

Experter uppskattade högkvalitativa produkter baserade på stark kromvanadinlegering. Satsen innehåller alla vanliga bitar: från rak slits till stjärnformad . Tillverkaren inkluderade också 5-11 mm uttag. Tillsammans med detta kommer användarna att få ett praktiskt magnetlås.

Även om tillbehörssatsen är konstruerad för ett elverktyg, finns det också en enkel skruvmejsel. Den fungerar för ett urladdat batteri i en skruvmejsel eller vid arbete i smala urtag. Den acceptabla kostnaden för en premiumklassuppsättning bör också anges.

Toppset är mini-fodral. Liten storlek och en viss uppsättning munstycken blir deras främsta fördel. Många proffs föredrar ett inte särskilt stort pennfodral, som har allt du behöver för arbete. Experter föredrog flera mini-fodral av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryobi 5132002257 (40 st.)

Det mest kompletta och rymliga mini-fodralet i detta betyg är Ryobi 5132002257-kit. Men experterna gav inte den första platsen till detta kit för det underbara innehållet. Huvudfaktorn för att stanna på kronan på piedestalen var den utmärkta kvaliteten på varje bit. Alla de mest populära bilagorna har en dubbelare.

Trots den låga kostnaden, köpare i recensionerna pratar om kitets långa livslängd . Tillverkaren kan bara klandras för strukturen hos den magnetiska hållaren - den är gjord i form av en långsträckt hylsa, som pressas på en sexkant.

Bild
Bild

Bosch X-Pro 2607017037 (25 st.)

Experter anser att detta mini-fodral är en effektiv uppsättning bilagor. Dess lilla storlek och användbarhet kombineras perfekt med styrkan hos varje komponent. Satsen innehåller både vanliga korta bitar (25 mm) och förlängda bitar (50 mm). Fallets struktur fick särskilt godkännande från köparna . Inuti finns bekväma lutande klämmor - på grund av detta arrangemang dras munstyckena ut ganska lätt.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Nedan följer de viktigaste aspekterna för att välja bilagor

  1. Först och främst måste du bestämma för vilka ändamål och vilka bitar som behövs. Om du förväntar dig olika typer av arbete med olika typer av splines, är det bäst att köpa en uppsättning av de mest nödvändiga produkterna.
  2. Innan du köper bör du leta efter den mest pålitliga byggvaruhandeln. Det är bättre att gå till dyra specialiserade butiker. Du bör inte köpa produkter från lite kända källor, inklusive via Internet.
  3. Fokus bör ligga på bitlegeringens struktur och dess egenskaper. Det bästa alternativet är krom och molybdenlegering. Du bör inte köpa stålmunstycken, eftersom de är svåra att arbeta med. De blir dock snabbt oanvändbara.
  4. Du bör definitivt ta reda på sammansättningen av produktens beläggning. Om det är titan kommer kvaliteten att vara som bäst.

För att göra rätt val måste du ta hänsyn till alla parametrar för den önskade produkten.

Rekommenderad: