Poolattraktioner: Funktioner I Vattenfall, Motström Och Rutschkanor

Innehållsförteckning:

Video: Poolattraktioner: Funktioner I Vattenfall, Motström Och Rutschkanor

Video: Poolattraktioner: Funktioner I Vattenfall, Motström Och Rutschkanor
Video: Pool Waterfall Resort Style Residential Waterfall Feature Universal Landscape, Inc Copy 2024, Maj
Poolattraktioner: Funktioner I Vattenfall, Motström Och Rutschkanor
Poolattraktioner: Funktioner I Vattenfall, Motström Och Rutschkanor
Anonim

Själva poolen väcker många positiva känslor hos vuxna och barn, och närvaron av attraktioner ökar effekten ibland. Detta gör vattentanken till en plats för spel och avkoppling. Installation av specialutrustning orsakar inga särskilda svårigheter. Åkattraktionerna är lätta att ta hand om, vilket gör att de kan användas under en längre tid.

Översikt över vattenfallen

Poolattraktioner är populära inte bara för barn, utan också för vuxna. Det vanligaste alternativet är vattenfall … Vanligtvis är produkten en rostfri gander, från vilken vatten hälls. Vattenfallet dekorerar inte bara poolen, utan underlättar också massagen av axelområdet.

Ställer ganska ofta vattenkanon . Ett sådant vattenfall har speciella munstycken för att skapa spetsliknande och klockformade strålar.

En pump finns för att tillföra vatten, som reglerar effekten. Så det finns en möjlighet att anpassa sig till behoven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg

Denna typ av vattenfall är installerat på ett vertikalt plan. Du kan speciellt göra en liten stationär vägg för fixering . Väggfallet har en attraktiv finish. Attraktionen diversifierar inte bara fritiden, utan dekorerar också poolens utseende.

Bild
Bild

Ombord

Vatten i en sådan anordning rör sig uppifrån och ner. Vattenfallet ligger på poolens sidor och pumpen är högre installerad . En sådan enhet ser vanligtvis ut som en gander, kanon, kobra eller halvmåne. Attraktionen ger hydromassage av hög kvalitet.

Bild
Bild

Paraply

Denna typ av vattenfall är en dekorativ enhet. Det ger ingen hydromassage -effekt, men det förbättrar den övergripande atmosfären . Vattenströmmen rör sig från botten till toppen. Själva enheten är placerad ovanför vattennivån så att som ett resultat av användning bildas ett slags paraply. Används oftast i simbassänger för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motflödesfunktioner

Motströmsenheten är mycket populär. Med det kan du simma även i en liten pool . Motflödet skapar ett kraftfullt flöde av vatten. Prestanda matchas med din simstil. Så för bröstsim är det bara 45 m3 / timme som räcker, men för krypningen behöver du 80 m3 / timme.

Om det redan finns en pool köps ett gångjärnsmotflöde, och om tanken just byggs, en inbyggd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den senare är osynlig, har ett lågt pris och hög effekt. Beroende på antalet jetplan skiljer man två typer av motströmmar.

  1. Enkel jet … Kraften är liten. Vanligtvis används för aktiva spel på vattnet och en liten hydromassage.
  2. Två-jet . Hög prestanda bidrar till sportaktiviteter. Enheten ger högkvalitativ och effektiv massage.
Bild
Bild
Bild
Bild

Motströmsanordningen skapar gynnsamma förutsättningar för att lära barn att simma. Om du bara står under strömmen kan du njuta av hydromassage . Människor som simmar bra kan använda vattenstrålen för att lägga ytterligare stress på sina muskler. Denna poolattraktion är särskilt trevlig för barn.

De flesta motströmmar har en fjärrkontroll. Med dess hjälp kan du ändra hastigheten och riktningen för flödet i poolen. Det finns modeller med extra belysning, vilket är särskilt viktigt i mörkret. Återflöde kan skapa effekten av bubblande vatten med luftbubblor på ytan.

Motströmmar kan kompletteras med viktiga och användbara element . Således kombineras enheten med räcken med en halkfri beläggning. Detta möjliggör en mängd olika poolövningar. Utbytbara munstycken behövs för att förbättra massageeffekten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av diabilder

En vanlig hemmapool kan enkelt omvandlas till en fullvärdig vattenpark. Det räcker med att installera attraktioner som berg- och dalbanor. De gillar både barn, ungdomar och vuxna. Många modeller har en pump som lyfter upp vattnet och förbättrar glid. Även om detta inte ingår i bilden, kan den köpas separat.

Objektglas kan variera i höjd och lutningsgrad . Det finns också två stora grupper av raka och svängbara strukturer.

Det första alternativet är lämpligt för små barn, och det andra gör att användare i alla åldrar kan känna sig extrema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen kan vara öppen eller tillverkad i form av ett rör, var och en har sina egna egenskaper

  1. Objektglas kan ha olika typer av rännor: stängda, öppna och kombinerade. Det är värt att notera att varje typ kan ha antingen en rak eller en svängbar design. Lutningsvinklarna skiljer sig också åt. Den mest extrema lutningen anses vara 20 °.
  2. För tillverkningen används resistenta och hållbara material: plast eller glasfiber. Detta beror på det faktum att objektglasen ständigt interagerar med hög luftfuktighet och temperatur, höga mekaniska belastningar.
  3. De flesta objektglas har munstycken som gör att vatten kan rinna uppifrån och ner. Om lutningsvinkeln är extrem finns det ytterligare ett bromsbad under. Det ger en säker nedstigning i poolen.

Rekommenderad: