Konstgjord Stenbad (48 Foton): Fördelar Och Nackdelar Med Bad Av Gjutsten, Recensioner Av Naturstenmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Konstgjord Stenbad (48 Foton): Fördelar Och Nackdelar Med Bad Av Gjutsten, Recensioner Av Naturstenmodeller

Video: Konstgjord Stenbad (48 Foton): Fördelar Och Nackdelar Med Bad Av Gjutsten, Recensioner Av Naturstenmodeller
Video: Kallbad vid Stockholm kajakklubb 2024, April
Konstgjord Stenbad (48 Foton): Fördelar Och Nackdelar Med Bad Av Gjutsten, Recensioner Av Naturstenmodeller
Konstgjord Stenbad (48 Foton): Fördelar Och Nackdelar Med Bad Av Gjutsten, Recensioner Av Naturstenmodeller
Anonim

Trots populariteten och variationen av duschar är många familjer inte redo att ge upp med badrummet. Saken är att ett bad för våra landsmän inte bara är en VVS -armatur för att upprätthålla hygien, utan också en plats för avkoppling, andlig och fysisk vila, förnyelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna produktmarknaden trivs med en mängd olika modeller. En av de ovanliga nyheterna är ett badkar i sten, som kännetecknas av sin hållbarhet, styrka och äkthet. Utan tvekan är kostnaden för aggregat av naturmaterial hög, men användningen av konststen gör det möjligt att få en sådan enhet till ett överkomligt pris.

Särdrag

Ett badkar av konststen är visuellt oskiljbart från dess motsvarighet av natursten. Tack vare modern teknik är det möjligt att återge materialets struktur och färg så exakt som möjligt. Samtidigt har badkaret mindre vikt och kostnad.

Tillverkningen av sådana modeller utförs med granit-, marmor-, malakit- eller kvartsflis, med tillägg av speciella mjukningsmedel och katalysatorer samt polyesterhartser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av sådana strukturer används injektionsmetoden . Den resulterande basen har en flytande konsistens, som ges den erforderliga formen genom att hälla i den förberedda formen. Efter en tid (ungefär en dag) stelnar det flytande stenbadet på grund av närvaron av katalysatorer i kompositionen. Därefter tas strukturen bort från formen. Därefter torkas den i en speciell ugn, får styrka och avgörs. Därefter slipas produkten, poleras, täcks med skyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett stenbad av konstgjorda material har ett antal fördelar.

  • Ökad styrka . Enheten tål ökade belastningar och mekanisk påfrestning, försämras inte under användning.
  • Lång livslängd . Sådana bad anses vara eviga. Livslängden, beroende på tillverkare, är 70-120 år.
  • Låg värmekonduktivitetskoefficient . Detta gör att du kan behålla temperaturen på vattnet under lång tid, det vill säga att vattnet i badrummet inte svalnar.
  • Hygien . Den släta ytan absorberar inte smuts. Av kundrecensioner att döma bildas inte mögel och svampmikroflora på den.
  • Unikt utseende . Fördelarna med ett stenbadkar är inte begränsade till tekniska egenskaper. Det gör rummet elegant och blir ett exklusivt inslag i interiören.
  • Reparationsförmåga . Till skillnad från badkar i natursten kan konstgjorda analoger repareras. När sprickor och chips uppstår rekommenderas att omedelbart eliminera dem med hjälp av speciella föreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Säkerhet . Konstgjord sten har inte en strålningsbakgrund, vilket inte kan sägas om naturlig.
  • Enkel användning . Trots att konstgjorda bad, som naturliga, är rädda för rengöringsmedel med slipande komponenter, är deras vård ganska enkel. Sådana strukturer kräver inget särskilt skydd.
  • Ingen nötning . Denna indikator är försumbar på grund av styrkan hos produktens polymer-mineralstruktur.
  • Hög ljudisoleringsegenskaper . Tack vare detta dämpas ljudet av hällande vatten, badet skrivs nästan tyst.
  • Enkel installation . Om det under installationsprocessen är nödvändigt att öka dräneringsdiametern eller utrusta strukturen med ett extra överflöde, kan detta enkelt göras med en borr och sedan rengöra kanterna. Inga marker eller sprickor kommer att synas på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det höga priset på en gjuten stenenhet noteras ofta, men det är värt att notera att det är betydligt lägre än kostnaden för en analog av natursten, men samtidigt är det inte på något sätt sämre än det när det gäller dess driftsfastigheter. Dessutom kan ett sådant bad, med extra utrustning, ha en hydromassagefunktion. På grund av sin styrka är den inte rädd för vibrationer, starkt tryck och plötsliga förändringar i vattentemperaturen.

För- och nackdelarna med materialet beror på särdragen i dess produktion. I alla fall har ett stenbadkar en ganska stor vikt, och det ser väldigt stort ut, så det passar organiskt bara in i rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant bad kräver periodisk återställning av det skyddande skiktet ., som skyddar materialets struktur från effekterna av tvättmedel och andra hushållsprodukter. När detta lager slits kan obehagliga fläckar och fläckar uppträda på enhetens yta.

Det köpta snövit stenbadkaret kan bli gulaktigt eller grått med tiden. Akrylmodeller är mer hållbara i detta avseende. Långvarig stagnation av vatten kan leda till rostfläckar.

Bild
Bild

Vyer

Sorter av konstgjorda stenbad skiljer sig åt i typen av smulor som används i kompositionen.

Det finns två varianter av kompositionen

  • Marmorflis eller andra naturstenflis samt hartser, pigment och katalysatorer.
  • Kvartsand, anses vara det mest prisvärda alternativet för konststen. Enheter gjorda av flodkvartsand kallas akrylstenbad. Sådana bad väger mindre, har en lägre kostnad, men deras styrkaindikatorer är inte lika höga som i den tidigare versionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken typ av smula som används kan den färdiga strukturen simulera olika material

  • Marmor anses vara en klassiker. Sådana bad ser lyxiga och presentabla ut.
  • Granit är inte på något sätt sämre än marmormaterial som ser lämpligt ut i alla interiörer.
  • Onyx är ett originalmaterial, vars särdrag är mångfalden av överflöd i ljuset, liknande designen med Swarovski -stenar. Dessutom har den den rikaste färgpaletten i jämförelse med andra material.
  • Malakit är ett material med äkthet, unikt mysterium.
  • Stenfaner är en otrolig imitation av sten, vars struktur liknar mjukt trä.
  • Sandsten är ett otroligt vackert material, från en naturlig analog av vilken de berömda pyramiderna byggdes.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det modeller för tillverkning av vilka flera sorter smulor blandas för att få en unik design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typ av behandling av badets yttre yta kan det ha en annan struktur:

  • avskurna (väggarna i detta fall har asymmetriska marker);
  • slipad (ytan är mjukare, men strukturen är fortfarande grov);
  • polerad (slät matt yta med lätt glans eller knappt märkbart mönster);
  • speglad (blank yta med en tydlig stenfärg).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bad kan också variera i form. De är symmetriska och asymmetriska. Produkter görs ofta på beställning. Bland de mest populära formerna finns det flera alternativ.

Rektangulär

För säkerhets skull är hörnen på denna design rundade. Produktens längd kan nå 1,8 m, bredden är 65 cm. På grund av produktens enkla och lakoniska form kan du fokusera på texturen och djupet i stenens färgpalett. En sådan struktur kan placeras i en liten, jämn standardlägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oval

Denna mer sofistikerade, respektabla form av badkaret har samma dimensioner som den rektangulära modellen. Det rekommenderas att placera det ovala badet i mitten av rummet, så det kräver mycket utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Hörnkonstruktionen är mer ergonomisk och kan ha olika utföranden: symmetrisk eller asymmetrisk, en eller två skålar, speciella utskott och förvaringsutrymme. Hörnmodellen är vanligtvis tyngre än de strukturer som diskuterats ovan och har en hög kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badkarets form avgör hur det ska installeras.

Det finns två alternativ

  • Väggmonterad.
  • Står separat. En sådan modell är installerad långt från väggarna, vanligtvis i mitten av rummet. Som regel är dessa runda eller ovala produkter, liksom specialtillverkade mönster.
Bild
Bild

Tillverkare och modeller

Bad från märket anses med rätta vara förkroppsligandet av hög kvalitet och oklanderlig estetik. Jacob Delafon … Detta, liksom behovet av att importera produkter från Frankrike, avgör deras höga kostnad. I märkets samling hittar du både ganska kompakta (från 120 cm långa) och stora strukturer, vars maximala längd är 200 cm. Förresten är det detta märke som tillhör idén om en sten dusch. Designen är en kombinerad duschkabin, vars badkar är gjord av gjuten marmor.

Produkter från en inhemsk tillverkare är billigare. Astra-Form … Kostnadsminskningen beror på användning av kvartssand, vilket påverkar materialets hållbarhet. I allmänhet trivs företaget med produkter av god kvalitet, en mängd olika modeller och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter en design som är billigare än europeiska motsvarigheter (25% billigare) med naturlig smula i kompositionen, var uppmärksam på produkterna från Kostroma -företaget " Estet " … Hög kvalitet, enkelt underhåll är de otvivelaktiga fördelarna med företagets produkter. Den enda nackdelen är den lilla variationen av samlingar. De innehåller dock alla nuvarande former och nyanser av skålarna.

De mest populära modellerna övervägs " Estet Alpha" och "Grace "utrustad med armstöd, möjlighet att installera luftmassage och hydromassage, en dekorativ skärm. Den fristående badkarmodellen förtjänar också uppmärksamhet. " Marseille " 170x80. Dess dimensioner är något mindre än modellens dimensioner. " Nåd ", annars är hon nästan oskiljbar från henne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat exempel på kvalitetsbadkar i gjuten marmor är märkets produkter Aquastone … Produkterna uppfyller europeiska kvalitets- och säkerhetskrav, kännetecknas av 45 års livslängd och 5 års garantitid. De olika kollektionerna inkluderar en rad retro, moderna mönster och modeller med fötter eller piedestaler.

Om du letar efter ett intressant format väggmonterat badkar i marmor, var uppmärksam på modellen " Renata " från en rysk tillverkare " Fama Style " … Den har en längd och bredd på lite mer än en och en halv meter (154 cm) och är samtidigt kantig, vilket gör att den passar även i ett litet rum. Förresten, samma märke producerar populära serier Beaumont och Francesca … De är rektangulära och mer kompakta i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du planerar att köpa ett badkar av konststen bör du vara beredd på att det inte kan vara billigt. För lågt pris indikerar ofta dålig kvalitet. Det är bättre att köpa produkter från kända märken.

När du köper ett bad på ytan kan du se de minsta porerna i en obetydlig mängd . Men om deras antal är stort och porerna själva är tillräckligt djupa - produkten är av dålig kvalitet, är det bättre att vägra att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att uppmärksamma produktens sammansättning. Det ska vara 80% stenflis och 20% harts. En liten (upp till 2-3%) avvikelse från det angivna förhållandet är tillåten. Mindre marmor eller andra chips kan resultera i minskad produktprestanda.

Färgade badkar av hög kvalitet har lämplig nyans även vid snittet i avloppshålet . Detta indikerar att pigmentet tillsätts direkt till råvaran när det knådas. Tack vare denna teknik har den färdiga produkten en jämn nyans utan ränder, som förblir under hela driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, färgade badkar är vanligtvis matchade till färgen på det inre av rummet eller tvärtom blir höjdpunkten i rummet, med en annan färg än paletten. Grå, mjölk, kaffemodeller anses vara universella.

När det gäller konstruktionens dimensioner anses ett rektangulärt badkar med måtten 170x70 vara standard. Men om rummets storlek tillåter det är det bättre att välja en lite bredare skål - 170x75.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett rymligt rum kan du hämta en fristående struktur med en ovanlig form eller ett stort rektangulärt badkar (190x90 cm) med armstöd. Sådana modeller ser ganska massiva och lyxiga ut. Det är önskvärt att badet har dekorativa sidoskärmar, också gjorda av stenmassa. Modeller från märket Estet Delta 180x80 och 160x70 kan betraktas som ett värdigt exempel. Mått som visas är standard och gäller för ett typiskt badrum eller något större rum.

Om du funderar på vilken höjd badkaret ska ha, är standardhöjden 460 mm (450 mm djup). Om produkten är utrustad med hydromassage är en djupökning på 15-20 cm tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning och skötsel

Frånvaron av porer (eller deras minsta antal) i ytan av det konstgjorda stenbadet garanterar enkel underhåll. På en sådan yta ackumuleras inte smuts, den har förmågan att självrengöra. Vilket sanitetsrengöringsmedel som helst kan användas, förutom produkter med slipande ingredienser. Vi måste glömma hårda svampar och borstar. Det räcker att rengöra badet 2-3 gånger i veckan.

För att undvika eventuell missfärgning av materialets yta samt fläckbildning kan du skölja badet noggrant efter varje användning och torka det torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att undvika läckande VVS, samt ackumulering av även en liten mängd vätska i badet, eftersom detta kan orsaka rostfläckar. Du kan bli av med dem genom att torka av ytan med en trasa fuktad med väteperoxid.

Små flisor och repor kan tas bort för hand genom att köpa ett speciellt reparationssats . Det är viktigt att tänka på att för ett färgat badkar behöver du ett reparationssats med samma nyans som produktens färg.

Rekommenderad: