Runt Badkar: Stor Inbyggd 180 Cm Diameter, Betongmodeller 160 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Runt Badkar: Stor Inbyggd 180 Cm Diameter, Betongmodeller 160 Cm

Video: Runt Badkar: Stor Inbyggd 180 Cm Diameter, Betongmodeller 160 Cm
Video: Bubbelbadkar Wellino Rectangle 160x70 cm 2024, Maj
Runt Badkar: Stor Inbyggd 180 Cm Diameter, Betongmodeller 160 Cm
Runt Badkar: Stor Inbyggd 180 Cm Diameter, Betongmodeller 160 Cm
Anonim

I mer än ett år har ett runt bad betraktats som en symbol för elitavkoppling. Detta är en idealisk lösning för alla som älskar att dyka in i ett tillstånd av nirvana efter en hektisk dag, koppla av i varmt vatten med ett högt och tjockt skum. Kännare av komfort kommer säkert att uppskatta runda badkar, eftersom deras designfunktioner kommer att tillgodose konsumentkraven för även de mest kräsna kunderna. Man behöver bara ta reda på alla kriterier för att välja denna typ av VVS.

Fördelar och nackdelar

Ett runt bad kan knappast kallas en enkel behållare för dagliga hygienprocedurer. I det här fallet kan hygien kombineras med vila, som inte är sämre i sina känslor än att bo i dyra spa-salonger. Allt du behöver är att lyssna på dina önskemål och välja aromatiskt salt eller skum för bad, tända ljus och koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är naturligtvis inte det enda pluset med det runda badet.

Denna form har andra fördelar

  • Rymlighet. Ett runt badkar kan inte vara trångt. I en sådan behållare kommer det att vara bekvämt för mycket fulla människor, ett förälskat par som vill gå i pension och barn, eftersom ett unikt badkar lätt kan förvandlas till en miniatyrpool.
  • Estetik. Ett runt bad är inte bara en funktionell sanitetsarmatur, det är också en mycket vacker möbel. Kapaciteten kommer enkelt att omvandla toaletten, vilket gör det riktigt lyxigt.
  • Bra utrustning och tekniska egenskaper. Bubbelbadet tar hänsyn till människokroppens anatomiska struktur, så att vistas i ett sådant bad är så bekvämt som möjligt. Botten kännetecknas av en antislipbeläggning, tack vare vilken en massageeffekt kan erhållas.
Bild
Bild

Trots skönheten och bekvämligheten har rundformade typsnitt också nackdelar

Svårigheter att möblera interiören. Att hitta en lämplig plats för ett runt bad i rummet är ganska svårt, rummet måste vara mycket rymligt. Den idealiska positionen för en sådan behållare är mitten av rummet, men för detta måste du lägga vatten- och avloppsrör i förväg, göra en skilsmässa, och om det finns några, måste du göra om allt för ett nytt teckensnitt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höga kostnader för att betala vattenmätarräkningar. På grund av behållarens kapacitet kommer det att ta flera hundra liter vatten för att fylla ett runt bad helt

Tillverkningsmaterial

Cirkeln anses vara en mångsidig badkarform. Tack vare det kan du skapa en speciell atmosfär i rummet, den passar olika inredningsstilar. Moderna tillverkare erbjuder modeller skapade av olika material. Låt oss överväga de vanligaste.

Akryl

Den har utmärkta prestandaegenskaper: den håller värmen väl, har en behaglig att röra vid, är krävande att underhålla och är billigare än modeller gjorda av andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärn

Det första materialet som används för tillverkning av badtunnor. Men bad i gjutjärn är mycket tunga, så deras transport och installation är inte en lätt uppgift.

Stål

Stålbad tillhör budgetkategorin, och detta, förutom materialets lätthet, är deras främsta fördel. Badkar av stål är billiga, men de håller inte värmen väl och har inte ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorflis

Det är ett traditionellt material för tillverkning av runda bad. Teckensnitt av marmorflis ser fantastiska ut, men de är inte billiga. Dessutom kräver natursten särskilt skonsam vård.

Gjuten (konstgjord) marmor

En billig analog av ett riktigt marmorbad. Den är tillverkad av syntetiskt material med tillägg av sten- eller marmorflis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä och glas

Badkar gjorda av dessa material anses vara en riktig exotisk. De kräver konstant underhåll, men trots svårigheterna i drift ser de fantastiska ut. Glas- och treteckensnitt tillverkas uteslutande på beställning, så de är väldigt dyra.

Betong

Även om detta material inte används i industriell skala, skapar vissa hantverkare betongbadkar med egna händer. Deras kostnad är mycket mindre än de tidigare alternativen, men erfarenhet krävs för att göra ett teckensnitt av denna råvara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skålens form och storlek

Runda bad skiljer sig inte bara i produktionsmaterialet.

Tillverkare erbjuder konsumenter flera alternativ för typsnittskålar:

  • sfärisk form;
  • avsmalnande nedåt;
  • cylindrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dagliga hygienprocedurer är ett badrum som smalnar ner mer lämpligt. På grund av den speciella formen krävs mindre vätska för att fylla skålen med vatten, och detta är en betydande besparing i familjens budget.

Storleken på ett bad bestäms av parametrar som höjd, volym, diameter och skålens djup.

Bild
Bild

Diametern på den yttre omkretsen på de flesta modeller varierar mellan 130 - 180 cm, men oftare köps modeller med en diameter på 140, 150 och 160 cm. I en behållare med en diameter på 180 cm kan du fritt simma liggande eller ta vattenprocedurer för två personer samtidigt. Det finns badkar med en diameter på mer än 180 cm, de tillhör kategorin mini-pooler (som regel är deras diameter 200 cm), sådana system kan bara installeras i stora områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Djup är avståndet från toppen av sidan till den lägsta punkten på botten . För närvarande säljs modeller med ett djup av 40 - 70 cm, men andra alternativ kan göras på beställning.

Badets höjd skiljer sig från djupet och beräknas som avståndet från golvet till behållarens övre kant. I olika bad varierar denna parameter från 45 till 85 cm.

Volymen av runda bad är 350-750 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsplats

Runda teckensnitt kan monteras på en mängd olika platser: i mitten av rummet, mot väggen, i hörnet. Det finns modeller inbyggda i golvet. Sådana produkter anses vara mycket fashionabla, de liknar små pooler.

Inbyggda behållare med rund konfiguration varierar i storlek . Modelsortimentet innehåller strukturer avsedda för installation i medelstora rum. Vanligtvis installeras sådana system mot en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda inbyggda badkar liknar hörnstrukturer, de skiljer sig bara på mer rundade sidor . Om badtanken ska byggas in i golvet nära väggen, måste duschen och vattenkranen fästas på väggen och VVS -systemet måste installeras inuti väggen.

Om bilderna och layouten på toaletten tillåter, kan det runda badet placeras på golvet eller på podiet. I något av alla dessa alternativ kommer designen att bli en riktig dekoration av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ovanligt format badkar är ett vackert tillägg inte bara till en klassisk inredning. Det ser också spektakulärt ut i rum med andra stilar, till exempel högteknologisk, barock.

En utmärkt duett för ett runt bad i ett klassiskt rum kommer att vara möbler med böjda linjer, dekorerade med förgyllning. I närheten kan du sätta ett överliggande handfat installerat på ett speciellt skåp. I ett rum med en ovanlig typsnitt bör alla detaljer betona statusen för fastighetsägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en högteknologisk stil väljs, bör onödiga tillbehör inte finnas i badrummet . Denna stil föredrar en asketisk miljö. Utrymmet i detta fall används maximalt och är inte fullt med onödiga detaljer. VVS -armaturer, lampor och armaturer håller på att bli originalinredning. Om du väljer rätt belysning och ordnar det, kan rummet visuellt öka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning i utformningen av alla badrum bör närma sig kompetent. Det bör vara frånvarande. Endast på detta sätt kommer ett runt badkar att se fördelaktigt ut.

Om så önskas kan designen av en okonventionell form framgångsrikt integreras i vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Urvalstips

Ett runt badkar väljs beroende på köparens område och personliga preferenser. Den lilla designen är lämplig för dig som utför hygienprocedurer när du sitter eller ligger. Älskare av en lång vistelse i en badtunna med varmt vatten bör uppmärksamma en medelstor modell (med en diameter på cirka 170 cm). Denna design kan bekvämt passa en person eller flera.

Det största badkaret är utformat för en grupp om fyra vuxna, medan barn kan passa ännu mer. Ett sådant system kan ersätta en liten pool, särskilt om bubbelbadets djup når 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en enda person köper ett badrum, passar en liten modell honom, men det är inte alls nödvändigt att göra typsnittet lågt och från golvet. Du kan välja benformade mönster.

Designers av moderna VVS har utvecklat ett stort antal badbehållare för varje smak och budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett podium uppförs för de inbyggda modellerna eller ett teckensnitt installeras direkt i golvet . Höjden i denna design har både en dekorativ och en funktionell roll - den döljer vattenledningar och annan kommunikation från en persons syn. Golvsystem installeras på ben, som vanligtvis säljs som en uppsättning. Dessa kyvetter ser bra ut i mitten av rummet.

Experter har beräknat att den optimala ytan i rummet där ett runt badkar ska installeras inte bör vara mindre än 10 kvadratmeter. Om rummet är mindre bör du vara uppmärksam på hörn- eller halvcirkelformade system.

Bild
Bild

Ett runt bad placeras bäst mot en vägg. Denna metod är inte den mest framgångsrika ur estetisk synvinkel, som till exempel i mitten av rummet, men det är lättare att utföra, eftersom all kommunikation lätt döljs inuti väggen.

En rundformad badtunna kommer att se mer imponerande ut med ovanliga kranmodeller. Till exempel en stativblandare som är monterad på golvet.

Rekommenderad: